Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Σκουρλέτης: «Οι βουλευτές έχουν ευθύνη απέναντι σε αυτούς που τους ψήφισαν και έχουν ελευθερία συνείδησης»
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: «Απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας»
  • [03] Νέα σεισμική δόνηση, 4,1 Ρίχτερ, στην Κρήτη
  • [04] Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Γλαύκου Κληρίδη
  • [05] Αποκλειστική προδημοσίευση του προλόγου του Μάνου Ελευθερίου από το βιβλίο του «Τα λόγια και τα χρόνια, 1963- 2013»
  • [06] Google και Microsoft βάζουν «φρένο» στην αναζήτηση υλικού παιδικής πορνογραφίας
  • [07] Θεραπεία δερματικών παθήσεων με τη βοήθεια «σπα» χλωρίνης

  • [01] Π. Σκουρλέτης: «Οι βουλευτές έχουν ευθύνη απέναντι σε αυτούς που τους ψήφισαν και έχουν ελευθερία συνείδησης»

    «Οι βουλευτές έχουν ευθύνη απέναντι σε αυτούς που τους ψήφισαν και έχουν ελευθερία συνείδησης» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, επιμένοντας στην πρόσκληση Τσίπρα σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν την κυβέρνηση και η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

    «Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αισθάνεται ως ο πρώτος θιγόμενος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: «Απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας»

    Με τη φράση «Ντροπή κ. Τσίπρα», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωσή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», εξαπέλυσε επίθεση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την «απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ».

    Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει τον λόγο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «άσφαιρο», υποστηρίζει ότι υπάρχει «ηθικό και θεσμικό θέμα» και χαρακτηρίζει τον ίδιο «εκφραστή του δήθεν ριζοσπαστικού πολιτικού τυχοδιωκτισμού που εκφράζει την ακινησία, το παλιό, τα προνόμια και τον συντηρητισμό της χειρότερης όψης της Μεταπολίτευσης», ο οποίος «επενδύει πολιτικά στην καταστροφή της χώρας και στεναχωριέται βλέποντας την προοπτική εξόδου από τη κρίση».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει ότι η απάντηση της ΚΟ του κόμματος θα δοθεί επίσημα στον κ. Τσίπρα, σε έκτακτη σύνοδό της με αντικείμενο «την προστασία των κοινοβουλευτικών θεσμών και ηθών από νέες μορφές πολιτικής αλητείας».

    «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σηκώνει τώρα το βάρος της ευθύνης για την οριστική έξοδο της Πατρίδας μας από το μνημόνιο και την κρίση. Δεν στηρίζει την Κυβέρνηση, στηρίζει τον τόπο. Δεν προσχώρησε σε πολιτικές άλλων, εφαρμόζει τη μόνη υπάρχουσα εθνική στρατηγική που πρώτο και αρχικά μόνο του ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ, πληρώνοντας δυσανάλογο κόστος στο όνομα της Ιστορίας που βάζει τον καθένα στα πραγματικά και τελικά του μεγέθη» επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος.

    [03] Νέα σεισμική δόνηση, 4,1 Ρίχτερ, στην Κρήτη

    Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 6 το πρωί, 119,3 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, με επίκεντρο το Λυβικό Πέλαγος.

    [04] Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Γλαύκου Κληρίδη

    Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται σήμερα η σορός του πρώην προέδρου της Κύπρου, Γλαύκου Κληρίδη. Προηγήθηκετρισάγιο στον ναό της Του Θεού Σοφίας, όπου εκτίθεται η σορός, η οποία μεταφέρθηκε σε κιλλίβαντα πυροβόλου. Φόρο τιμής στον ιστορικό ηγέτη, Γλαύκο Κληρίδη, θα αποτίσουν ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης και σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο.

    Αύριο, ημέρα της κηδείας, θα τηρηθεί δημόσια αργία. Οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια, τα σχολεία και την πρεσβεία της Ελλάδος κυματίζουν μεσίστιες.

    Της εξοδίου Ακολουθίας θα προστεί ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου και τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

    Στην κηδεία θα παραστούν, μεταξύ πολλών εκπροσώπων ξένων κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο υπουργός 'Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Ο Γλαύκος Κληρίδης θα ταφεί δίπλα στη λατρεμένη του σύζυγο Λίλα-Ειρήνη, στο κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία. Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να γίνονται εισφορές για τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους.

    [05] Αποκλειστική προδημοσίευση του προλόγου του Μάνου Ελευθερίου από το βιβλίο του «Τα λόγια και τα χρόνια, 1963- 2013»

    Όλα τα τραγούδια του μεγάλου στιχουργού Μάνου Ελευθερίου κυκλοφορούν για πρώτη φορά σε συγκεντρωτική έκδοση με τον τίτλο «Τα λόγια και τα χρόνια, 1963-2013» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Το βιβλίο, που διανθίζεται με άγνωστες λεπτομέρειες για τους συντελεστές των τραγουδιών, θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία στις 22 Νοεμβρίου και το ΑΠΕ-ΜΠΕ προδημοσιεύει τον πρόλογο του μεγάλου δημιουργού.

    Στο κείμενό του ο καταξιωμένος ποιητής του στίχου, μιλάει για την περιπέτεια της στιχουργικής με συνθέτες που απέρριψαν στίχους του ύστερα από ... 25 χρόνια. Αποκαλύπτει ότι κάποια μέτρια τραγούδια της δεκαετίας του΄70 που ούτε και ο ίδιος δεν τα θυμάται και ούτε τα ανθολογεί, πολτοποιήθηκαν από τις εταιρείες διότι «δεν πουλούσαν». Δηλώνει ότι δεν έχει το άγχος της αθανασίας και κάνει αυτοκριτική, γιατί νομίζετε; Διότι υπέκυψε «στην τρομοκρατία της ομοιοκαταληξίας»...

    [06] Google και Microsoft βάζουν «φρένο» στην αναζήτηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

    Οι εταιρείες Google και Microsoft συμφώνησαν στη λήψη μέτρων που θα εμποδίζουν την αναζήτηση υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Ιντερνετ.

    H Google ανακοίνωσε την εφαρμογή νέας τεχνολογίας που θα επιτρέψει τον αποκλεισμό 100.000 τύπων αναζήτησης που οδηγούν σε υλικό παιδικής πορνογραφίας στο Ιντερνετ, με άρθρο του προέδρου της Ερικ Σμιτ στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

    Οι περιορισμοί θα εφαρμοσθούν σε πρώτο χρόνο στις αγγλόφωνες χώρες και στη συνέχεια, σε διάστημα έξι μηνών, θα επεκταθούν στον υπόλοιπο κόσμο και σε 158 άλλες γλώσσες.

    [07] Θεραπεία δερματικών παθήσεων με τη βοήθεια «σπα» χλωρίνης

    Μια σειρά από μπάνια με διάλυμα χλωρίνης σε μεγάλη αραίωση επιβράδυναν τη δερματική φλεγμονή σε πειραματόζωα και κάτι ανάλογο στο μέλλον, αφού προηγηθούν νέες δοκιμές σε ανθρώπους, θα μπορούσε πιθανώς να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μερικών ανθρωπίνων δερματοπαθειών, ακόμα και να επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

    Φυσικά οι επιστήμονες τόνισαν ότι επ' ουδενί δεν πρέπει κάποιος να διανοηθεί να ρίξει χλωρίνη απευθείας πάνω στο δέρμα του, ιδίως αν έχει δερματικά προβλήματα. Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον δερματολόγο Τόμας Λέουνγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικών ερευνών "Journal of Clinical Investigation", σύμφωνα με το BBC και το "New Scientist", έδειξαν ότι η χλωρίνη δρα στο ανοσοποιητικό σύστημα, με τρόπο που βοηθά στην καταπολέμηση της δερματικής φλεγμονής (κατ' αρχήν η φλεγμονή συνιστά μια φυσική ανοσολογική αντίδραση, όμως στη συνέχεια μπορεί να εξελιχθεί ανεξέλεγκτα εναντίον του οργανισμού με συνέπειες όπως το έκζεμα).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 November 2013 - 9:30:25 UTC