Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: Η Ελλάδα θα υποστηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας
  • [02] Στο νοσοκομείο ο Μ. Γλέζος
  • [03] Ξεκινούν τη Δευτέρα τα μαθήματα στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο
  • [04] Ιω. Στουρνάρας: Ρεαλιστικό το προσχέδιο του προϋπολογισμού
  • [05] Σε «καλό κλίμα» η συζήτηση Ιω. Βρούτση - τρόικας για τα Ταμεία

  • [01] Κ. Παπούλιας: Η Ελλάδα θα υποστηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας

    Με τη δημόσια διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει το οδοιπορικό της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ίδιος προσωπικά θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να μην υπάρχει «κανένα σύννεφο, καμία σκιά στις ελληνοαλβανικές σχέσεις», ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ολοκλήρωσε σήμερα το βράδυ τη διήμερη επίσκεψή του στα Τίρανα και το Αργυρόκαστρο.

    Αντιφωνώντας τον δήμαρχο Αργυροκάστρου κατά την τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη της πόλης, ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στη στήριξη της Αθήνας στην ευρωπαϊκή διαδρομή της Αλβανίας, τον ρόλο της ελληνικής μειονότητας στη χώρα αλλά και στους Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν πολεμώντας για την ειρήνη, κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο.

    «Η Ελλάδα θα υποστηρίξει το οδοιπορικό της Αλβανίας στην Ευρώπη. Το έκανε στο παρελθόν, θα εξακολουθήσει να το κάνει και στο μέλλον, για το καλό του αλβανικού λαού, για το καλό όλων μας» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στους Έλληνες της Αλβανίας, τους συνεχάρη γιατί, όπως είπε, «πρωτοστάτησαν σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες της χώρας, μπόλιασαν πνευματικά την Αλβανία και συνεχίζουν να το κάνουν».

    Ο δήμαρχος Αργυροκάστρου Φλαμούρ Ντίμε μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Παπούλια -μάλιστα είχε αναρτήσει την ελληνική σημαία μαζί με την αλβανική στο περίφημο κάστρο της πόλης, κάτι που όπως έλεγαν ντόπιοι είχε να συμβεί από το 1940- χαρακτηρίζοντας τον Έλληνα Πρόεδρο «ακριβό και δοκιμασμένο φίλο που διέλυσε τον πάγο της απομόνωσης για την Αλβανία και εξακολουθεί να συνδράμει στην σφυρηλάτηση της φιλίας μεταξύ των δυο λαών».

    [02] Στο νοσοκομείο ο Μ. Γλέζος

    Σε εξετάσεις υποβάλλεται, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο «251» Νοσοκομείο της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε στο Μέγαρο της Βουλής.

    [03] Ξεκινούν τη Δευτέρα τα μαθήματα στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο

    Ανοίγει από την προσεχή Δευτέρα τις πόρτες του για τους φοιτητές το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης των καθηγητών του να ξεκινήσουν εκείνη την ημέρα τα μαθήματα προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο κι ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος αναμένεται να αποφασίσουν αυτήν την Παρασκευή το μέλλον των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

    Στην κατεύθυνση της έναρξης των μαθημάτων προσανατολίζονται και τα τμήματα Φιλοσοφικής και Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου το κλίμα είναι σαφώς πιο τεταμένο μετά τη σύγκρουση κορυφής ανάμεσα στο Συμβούλιο του Ιδρύματος και τον πρύτανη του, Θεοδόση Πελεγρίνη.

    [04] Ιω. Στουρνάρας: Ρεαλιστικό το προσχέδιο του προϋπολογισμού

    Επιμένει η κυβέρνηση στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που έχει παρουσιάσει στην τρόικα. Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα το προσχέδιο αυτό είναι ρεαλιστικό και θα καταβληθεί προσπάθεια να πειστεί η τρόικα για να κάνει μια θετική εισήγηση στο Γιούρογκροπ.

    Μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως σήμερα δόθηκαν στην τρόικα τα νέα στοιχεία για τα έσοδα και τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης του Οκτωβρίου επισημαίνοντας πως η σημερινή συζήτηση ήταν γενική.

    Όσον αφορά τη συζήτηση για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης πως πρέπει να έχουν και εξαγωγικό χαρακτήρα.

    [05] Σε «καλό κλίμα» η συζήτηση Ιω. Βρούτση - τρόικας για τα Ταμεία

    Ολοκληρώθηκετο αργά απόγευμα η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν:

    «Έγινε μια ουσιαστική συζήτηση πάνω στις ήδη γνωστές και καινοτόμες προτάσεις τού υπουργείου Εργασίας και τους μηχανισμούς που εισάγονται με το νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση, καθώς και άλλες πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί, όπως η χθεσινή με τον διοικητή του ΙΚΑ, μέσα από τις οποίες ενισχύεται η εισπραξιμότητα των εισφορών και παράλληλα εξοικονομούνται ιδιαίτερα σημαντικά ποσά για τα ασφαλιστικά ταμεία».

    Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, ενώ ο διάλογος από αύριο θα συνεχιστεί με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

    Διαβάστε επίσης:

    «Καλή» χαρακτηρίζεται η πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα

    Αισιόδοξος ο Όλι Ρεν για συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 November 2013 - 19:30:21 UTC