Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του Μ. Γλέζου
  • [02] «Ναι» από 154 βουλευτές στη διάταξη για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα
  • [03] Της πολιτικής της τρόικας υπεραμύνθηκαν οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και της ΕΚΤ
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Αντικατάσταση του μνημονίου με «εθνικό σχέδιο»
  • [05] «Πιθανή η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης αυτή την εβδομάδα»
  • [06] "Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Αλβανία να καταστρέψει τα χημικά της Συρίας στο έδαφος της"
  • [07] Δωρεά 500.000 ευρώ σε δύο μήνες για τη Νίκη της Σαμοθράκης
  • [08] Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0 στο ημίχρονο

  • [01] Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του Μ. Γλέζου

    Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου ο οποίος νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική του 251 Γενικού ΝοσοκομείουΑεροπορίας, ύστερα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε στη Βουλή.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι ιατροί διέγνωσαν χολολιθίαση-κολικό χοληφόρων.

    Ο ασθενής που παραμένει στο νοσοκομείο ακολουθεί συντηρητική αγωγή.

    [02] «Ναι» από 154 βουλευτές στη διάταξη για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα

    Υπερψηφίστηκε με τη στήριξη των βουλευτών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ η διάταξη με την οποία ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2014 ως καταληκτική ημερομηνία προκειμένου οι τηλεοπτικοί σταθμοί να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους και να έχουν έτσι την δυνατότητα συμμετοχής τους στο διαγωνισμό για την ψηφιακή αδειοδότηση τους.

    Υπέρ ψήφισαν 154 βουλευτές ενώ 115 δήλωσαν κατά της διάταξης.

    Ανάμεσα σε αυτούς που καταψήφισαν ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η απουσία από την ψηφοφορία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, χαρακτηρίστηκε «μήνυμα με πολλούς αποδέκτες».

    [03] Της πολιτικής της τρόικας υπεραμύνθηκαν οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και της ΕΚΤ

    Την πολιτική της Τρόικας που εφαρμόζεται μέσω των μνημονίων στις χώρες που έλαβαν χρηματοοικονομική βοήθεια, υπεραμύνθηκαν οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σερβάς Ντερούζ και της ΕΚΤ, Κλάους Μαζούχ, κατά τη διάρκεια δημόσιας ακρόασης που διεξήχθη σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από την επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων.

    Ειδικότερα, για την Ελλάδα, ο Σ. Ντερούζ υπογράμμισε την τεράστια δημοσιονομική προσπάθεια που έχει γίνει από το 2009 και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει, εν μέρει, στις αγορές από το 2015 και μετά.

    Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις που συχνά δέχεται η Τρόικα για τη λανθασμένη συνταγή που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, ο Σ. Ντερούζ παραδέχθηκε ότι υπήρξαν αστοχίες. Όπως είπε, μετά τον πρώτο χρόνο του προγράμματος, άλλαξαν τα δεδομένα και η οικονομική κατάσταση της χώρας επιδεινώθηκε. «Βάσει των στοιχείων που είχαμε τότε, ο σχεδιασμός του ελληνικού προγράμματος ήταν ο κατάλληλος» πρόσθεσε ο Σ. Ντερούζ.

    Για το ίδιο θέμα, ο Κλ. Μαζούχ ανέφερε ότι την άνοιξη του 2010, τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας που είχε η Τρόικα δεν ήταν ακριβή. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι αποκλίσεις στις προβλέψεις της Τρόικας, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό, στις σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και στην πολιτική κρίση που υπήρχε στην Ελλάδα.

    Ερωτηθείς για τη λήψη πρόσθετων μέτρων στην Ελλάδα, ο Σ. Ντερούζ απάντησε ότι είναι αναγκαία προκειμένου να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τα μέτρα αυτά θα πρέπει να στοχεύσουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στη βελτίωση της είσπραξης των φόρων.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Αντικατάσταση του μνημονίου με «εθνικό σχέδιο»

    Στο «συνολικό εθνικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική, κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας» αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέδριο στο Τέξας, τονίζοντας ότι «είναι ένα σχέδιο για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα».

    Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ιδιαίτερα το πρόβλημα της ανεργίας ανάμεσα στους νέους, τις απολύσεις και τη μείωση των συντάξεων. «Η χώρα μαστίζεται από ανεργία της τάξης του 30%, ποσοστό που φτάνει το 60% μεταξύ των νέων. Παρά ταύτα, η κυβέρνηση και η τρόικα εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις απολύσεις στον Δημόσιο τομέα και στην άρση των εμποδίων για απολύσεις στον ιδιωτικό. Σκοπεύουν επίσης να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας και να περικόψουν κι άλλο τις συντάξεις. Αυτά τα μέτρα θα βαθύνουν την ύφεση και θα καταστήσουν την Ελλάδα ανίκανη να αποπληρώσει τα χρέη της για μία ακόμη φορά. Παρόλα αυτά, ο κ. Σαμαράς, σε μία δημόσια εμφάνισή του έπειτα από πολύ καιρό, δεσμεύτηκε για μία ακόμη φορά ότι η Ελλάδα θα τηρήσει απρόσκοπτα το πρόγραμμα. Ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική δυνατότητα».

    [05] «Πιθανή η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης αυτή την εβδομάδα»

    Μια συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα μπορούσε να συναφθεί «αυτή την εβδομάδα» στη Γενεύη, δήλωσε σήμερα στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24 ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

    «Πιστεύω ότι είναι πιθανό να καταλήξουμε σε μια συμφωνία αυτή την εβδομάδα, όμως μπορώ να μιλήσω για εμάς, όχι για την άλλη πλευρά» σημείωσε ο Ζαρίφ.

    «Αν δεν καταφέρουμε να σημειώσουμε προόδους σε αυτό τον γύρο (των διαπραγματεύσεων), δεν θα πρόκειται για μια καταστροφή», πρόσθεσε. «Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά» πρόσθεσε, ενώ «υπάρχει πολλή δυσπιστία απέναντι στο Ιράν».

    Εξάλλου ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Γιουκίγια Αμάνο ανέφερε σήμερα ότι εξετάζει την πρόσκληση που του απηύθυνε το Ιράν να επισκεφθεί την Τεχεράνη στις 11 Νοεμβρίου.

    [06] "Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Αλβανία να καταστρέψει τα χημικά της Συρίας στο έδαφος της"

    Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι παραδέχθηκε ότι οι αρχές των ΗΠΑ, ζήτησαν από την κυβέρνηση της χώρας του να αποδεχθεί και να καταστρέψει τα χημικά όπλα της Συρίας στο αλβανικό έδαφος.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Monde», ο κ. Μπουσατι, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιους, ότι «η αλβανική κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμη καμία απόφαση για το θέμα αυτό".

    Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, "η Αλβανία θεωρείται κατάλληλη για την καταστροφή των χημικών όπλων, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της ευκολίας της μεταφοράς των χημικών όπλων. Επιπλέον, η Αλβανία έχει μια μοναδική εμπειρία στον τομέα της εξουδετέρωσης του χημικού οπλοστασίου. Το 2007, έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κατάστρεψε εντελώς το χημικό οπλοστάσιο που κληρονομήθηκεαπό την εποχή του δικτάτορα Ενβέρ Χότζα"

    [07] Δωρεά 500.000 ευρώ σε δύο μήνες για τη Νίκη της Σαμοθράκης

    Μέσα σε διάστημα δύο μηνών το Μουσείο του Λούβρου κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνσή του.

    Η εκστρατεία "Όλοι Μαικήνες" που ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου με σκοπό να συντηρηθεί το διάσημο άγαλμα, ένα από τα κοσμήματα του μουσείου, έχει στόχο να συγκεντρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ από δωρεές ιδιωτών. Το συνολικό ποσό που απαιτείται για τις εργασίες αποκατάστασης της Νίκης ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια.

    Το μισό εκατομμύριο από τους ιδιώτες συγκεντρώθηκε μέσα σε δύο μήνες, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, σύμφωνα με το μουσείο. Μέχρι σήμερα 4.000 άνθρωποι έχουν προσφέρει από 5 έως 5.000 ευρώ ο καθένας. Το Λούβρο έχει καλέσει όλους τους φιλότεχνους να γίνουν "πρεσβευτές" της εκστρατείας αυτής στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και μέχρι σήμερα 218 "πρεσβευτές" έχουν δημιουργήσει δικές τους σελίδες που καλούν τον κόσμο να προσφέρει χρήματα.

    Τον Σεπτέμβριο το άγαλμα μεταφέρθηκε από το χώρο που εκτίθεται συνήθως σε μια διπλανή αίθουσα όπου έχει κατασκευαστεί μια ειδική καμπίνα για τη συντήρησή του. Θα επιστρέψει στη θέση της στα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου του 2014.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις δωρεές τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, είτε μέσω της ιστοσελίδας www.tousmecenes.fr ή μέσω ταχυδρομείου.

    Τρεις μεγάλοι "μαικήνες" έχουν αναλάβει να καλύψουν τα υπόλοιπα 3 εκατομμύρια που απαιτούνται: οι εταιρείες Nippon Television Holdings, η Fimalac και η Bank of America Merrill Lynch.

    [08] Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0 στο ημίχρονο

    Παρά τις κλασικές ευκαιρίες που έχασε η Μπενφίκα στα πρώτα 45 λεπτά ο Ολυμπιακός μπήκε με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

    Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 13' με κεφαλιά του Μανωλά από το κόρνερ του Χολέμπας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 November 2013 - 21:30:22 UTC