Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώνεται η ανάκριση για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ
  • [02] Βίντεο από τη δολοφονική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο
  • [03] Οι δικαστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ
  • [04] Προθεσμία για τις απολογίες τους πήραν οι έξι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του ταμείου των ναυτικών
  • [05] Συνάντηση Α. Μέρκελ με Μ. Νίμιτς για την ΠΓΔΜ
  • [06] Συμφωνία για το ποδόσφαιρο, μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων

  • [01] Ολοκληρώνεται η ανάκριση για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

    Στην τελική ευθεία περνά η ανάκριση για την υπόθεση παράνομων προσλήψεων στο Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το 2005, για την οποία είναι υπόλογοι, για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, συνολικά δεκατέσσερα πρώην στελέχη και υπάλληλοι του Οργανισμού.

    Η δικογραφία, που χειρίζονται Ειδικοί Ανακριτές Διαφθοράς, αφορά παράνομες προσλήψεις 140 υπαλλήλων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες προκάλεσαν ζημιά στο Δημόσιο που σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

    Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί, μετά από την εισαγγελική έρευνα, είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και αφορούν τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία, απάτης και ψευδούς βεβαίωσης, και στρέφονται, ανά περίπτωση, κατά του πρώην προέδρου και πρώην μελών του ΔΣ, αλλά και σε βάρος υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

    [02] Βίντεο από τη δολοφονική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο

    Βίντεο από τη δολοφονική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο έδωσε στη δημοσιότητα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Στο βίντεο διακρίνονται οι δύο δράστες να κατεβαίνουν από τη μηχανή. Στη συνέχεια, ο ένας από τους δύο πυροβολεί και μετά και οι δύο διαφεύγουν τρέχοντας.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: «Παρακαλούνται όσοι πολίτες γνωρίζουν ο,τιδήποτε σχετικό με το περιεχόμενο του βιντεοληπτικού υλικού και τους δύο δράστες να επικοινωνήσουν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ctu@hellenicpolice.gr της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας».

    Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=wt77fPDPzQQ

    [03] Οι δικαστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

    Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στην αυριανή Πανελλαδική 24ώρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    Επίσης, η ΟΔΥΕ με ανακοίνωσή της, καταδικάζει τη χειροδικία σε βάρος δικαστικού υπαλλήλου από πολίτη στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης και θέτει για άλλη μια φορά το θέμα ασφάλειας και φύλαξης των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας.

    [04] Προθεσμία για τις απολογίες τους πήραν οι έξι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του ταμείου των ναυτικών

    Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο και μεθαύριο ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς κρατικών λειτουργών, οι έξι κατηγορούμενοι στην υπόθεση απάτης στο ταμείο των ναυτικών Οίκος του Ναύτου.

    Οι κατηγορούμενοι, με πρωταγωνιστές δύο υπαλλήλους του ταμείου, φέρονται να επιχείρησαν μέσω πλαστών παραστατικών και τη βοήθεια ιδιοκτήτη κλινικής, ο οποίος και τους κατήγγειλε, να εισπράξουν ποσό περίπου ενός εκατομμυρίων ευρώ για δήθεν υπηρεσίες προς ασφαλισμένους του Οίκου του Ναύτου. Μετά την επ΄αυτοφώρω σύλληψή τους, τη στιγμή που πήραν από τον ιδιοκτήτη της κλινικής ποσό 205 χιλιάδων ευρώ, ασκήθηκε εναντίον τους ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης σε βάρος του Δημοσίου και πλαστογραφίας.

    Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος των κατηγορουμένων γίνεται λόγος για «μεθόδευση» καθώς το επίμαχο ποσό που θέλησαν να πάρουν οι κατηγορούμενοι με τα πλαστά παραστατικά προερχόταν από χρήματα του ταμείου που προορίζονταν για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

    [05] Συνάντηση Α. Μέρκελ με Μ. Νίμιτς για την ΠΓΔΜ

    «Σύντομη» συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς, είχε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, στο Βερολίνο.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, η κ. Μέρκελ «ευχαρίστησε τον κ. Νίμιτς για την πολυετή διαμεσολαβητική δράση του και συζήτησε μαζί του την παρούσα κατάσταση των προσπαθειών του». Οι δύο αξιωματούχοι «συμφώνησαν ότι τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν με την ανάλογη πολιτική βούληση στις πρωτεύουσες Αθήνα και Σκόπια». Η καγκελάριος, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «διαβεβαίωσε τον κ. Νίμιτς για τη στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης στις περαιτέρω εργασίες του».

    Σε σημείωση, η οποία συνοδεύει την ανακοίνωση, η Καγκελαρία αναφέρεται στο ζήτημα της διαμάχης για το όνομα της γειτονικής χώρας και διευκρινίζει ότι η Γερμανία τηρεί τη διατύπωση που προέκυψε από την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995. Προσθέτει δε ότι «η ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχουν, επανειλημμένα, ομόφωνα αποφασίσει ότι η αμοιβαία διευθέτηση της διαφοράς για το όνομα είναι προϋπόθεση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ».

    [06] Συμφωνία για το ποδόσφαιρο, μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων

    Κατ' αρχήν διευθέτηση για θέματα ποδοσφαίρου στην Κύπρο μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων επιτεύχθηκε σήμερα στη Ζυρίχη, όπου υπογράφηκε έγγραφο από την Κυπριακή και την Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί, εφόσον εγκριθεί στις γενικές συνελεύσεις των δύο ομοσπονδιών.

    Η συμφωνία προνοεί όπως η τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενταχθεί στην ΚΟΠ σαν ομοσπονδία, σύμφωνα με τους κανονισμούς και το καταστατικό της ΚΟΠ. Επιπλέον, η κυπριακή Ομοσπονδία θα συνεχίσει να είναι μέλος της FIFA και της UEFA, και το αρμόδιο όργανο, υπεύθυνο για την οργάνωση, τον έλεγχο και τη διαχείριση του ποδοσφαίρου στην Κύπρο, καθώς επίσης το όργανο, το οποίο είναι υπεύθυνο για διεθνείς ποδοσφαιρικές δραστηριότητες στην Κύπρο.

    Στη συνάντηση πήραν μέρος οι πρόεδροι της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, και της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ενώ τις δύο ομοσπονδίες εκπροσώπησαν, από πλευράς Κύπρου οι Κώστας Κουτσοκούμνης (επικεφαλής), ο α' αναπληρωτής πρόεδρος Γιώργος Κούμας, ο β' αναπληρωτής πρόεδρος Ανδρέας Σάντης και ο β' αντιπρόεδρος Νίκος Νικολάου και από τους Τουρκοκύπριους οι Χασάν Σέρτογλου (επικεφαλής), Ορκούν Καμάλι, Χασάν Μπαλμάν και Ζερόμ Σαμπάν.

    Την άποψη πως η ΚΟΠ και η Τ/Κ Ομοσπονδία, με την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας, αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς το ποδόσφαιρο μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους, εξέφρασε ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 November 2013 - 17:30:40 UTC