Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] SPD: Κυβέρνηση ως τις 20 Δεκεμβρίου
  • [02] Διαβουλεύσεις Ουάσιγκτον - Άγκυρας για τις τουρκικές αγορές κινεζικών πυραύλων
  • [03] Δημοψήφισμα για την ηλεκτροδότηση στο Βερολίνο
  • [04] Ο Τζιμ Τζάρμους παραμένει ο "σταρ" του Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης
  • [05] ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς Χανίων 1-0

  • [01] SPD: Κυβέρνηση ως τις 20 Δεκεμβρίου

    Κατά το διάστημα 16-20 Δεκεμβρίου είναι πιθανό να ορκιστεί εκ νέου καγκελάριος η 'Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το οποίο θέτουν ως στόχο οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

    Προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού να έχουν ολοκληρωθεί περί τις 26 Νοεμβρίου.

    Θα ακολουθήσουν δύο εβδομάδες για να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων η βάση του SPD ώστε από τις 6 ως τις 12 Δεκεμβρίου τα μέλη να έχουν ψηφίσει (με επιστολική ψήφο) και στις 14 και 15 Δεκεμβρίου να πραγματοποιηθεί η καταμέτρηση των ψήφων, παρουσία συμβολαιογράφου, στο Βερολίνο. Για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα απαιτείται να ψηφίσει το 20% των 470.000 μελών του κόμματος.

    [02] Διαβουλεύσεις Ουάσιγκτον - Άγκυρας για τις τουρκικές αγορές κινεζικών πυραύλων

    Η Τουρκία και οι ΗΠΑ ξεκίνησαν συνομιλίες έπειτα από τις «σοβαρές ανησυχίες» που εξέφρασε η Ουάσιγκτον αναφορικά με την πρόθεση της Άγκυρας να προμηθευθεί πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς από την Κίνα.

    Ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μίλερ είχε συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών με Τούρκους αξιωματούχους στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ουάσιγκτον στην Τουρκία.

    Η προτίμηση των Τούρκων στην κινεζική κρατική αμυντική εταιρεία, κατά της οποίας οι ΗΠΑ εφαρμόζουν εμπάργκο λόγω των πωλήσεων οπλικών συστημάτων που έχει πραγματοποιήσει στη Συρία και το Ιράν, έχει ερεθίσει τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, ιδίως την Ουάσιγκτον, η οποία έχει εκφράσει τις «σοβαρές της ανησυχίες».

    Η Άγκυρα αιτιολόγησε την απόφασή της λέγοντας ότι προτίμησε τους Κινέζους από τους ανταγωνιστές τους, την αμερικανική Raytheon, τη ρωσική Rosoboronexport και την γαλλο-ιταλική κοινοπραξία Eurosam, λόγω του υψηλού τιμήματος της προσφοράς των προειρημένων εταιρειών και των αντισταθμιστικών οφελών της μεταφοράς τεχνογνωσίας.

    [03] Δημοψήφισμα για την ηλεκτροδότηση στο Βερολίνο

    Δημοψήφισμα για τη μεταβίβαση του ελέγχου της διαχείρισης του ηλεκτρικού ρεύματοςστο γερμανικό δημόσιο διενεργείται αύριο στο Βερολίνο.

    Το 20ετές συμβόλαιο που έχει συναφθεί από τη γερμανική πρωτεύουσα με την εταιρία ηλεκτροδότησης «Vatenfall» λήγει στο τέλος του 2014 και ως τότε η πόλη θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει να συνεργάζεται με ιδιώτη πάροχο ή θα ανακτήσει η ίδια τον έλεγχο.

    Η πρωτοβουλία πολιτών «Berliner Energietisch» έχει αποστείλει επιστολές στους 2,4 εκατομμύρια ψηφοφόρους του Βερολίνου, καλώντας τους να ψηφίσουν «ναι» στη μεταβίβαση, επικαλούμενη ως λόγους την « οικονομική, οικολογική και δημοκρατική παροχή ενέργειας», στην οποία θα έχουν λόγο οι πολίτες.

    [04] Ο Τζιμ Τζάρμους παραμένει ο "σταρ" του Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης

    Σαφής, διαλεκτικός και διαλλακτικός με όλους, ο ανατρεπτικός και ανεξάρτητος, αγαπημένος των σινεφίλ Τζιμ Τζάρμους, έδωσε πολύ χρόνο και πολύ «τόπο» στις όποιες ερωτήσεις κοινού και δημοσιογράφων κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου με αφορμή την προβολή χθες το βράδυ της ταινίας του ως εναρκτήριας της 54ης διοργάνωσης της Θεσσαλονίκης.

    Μίλησε και απάντησε σε όλα- ακόμα και στις λιγοστές διαφωνίες με τη ροκ και «βαμπιρική» τελευταία ταινία του «Μόνον οι εραστές μένουν ζωντανοί» που προβλήθηκε χθες στην κατάμεστη αίθουσα του «Ολύμπιον».

    «Δεν είναι ακριβώς μια ταινία για τα βαμπίρ», είπε ο Τζάρμους που «έβαλε» στην τελευταία ταινία του ένα ζευγάρι αιωνόβιων βαμπίρ (έναν περιθωριακό μουσικό και τη μούσα του να επιχειρούν να επιβιώσουν σ΄ έναν σύγχρονο(;) κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν μετατραπεί σε ζόμπι!). Γυρισμένη στην Ταγγέρη και το Ντιτρόιτ η ταινία, «ντυμένη» με ιδανική μουσική, «συστήνει» στο κινηματογραφικό κοινό έναν ακόμη συγγραφέα. Αυτήν τη φορά τον «αναγεννησιακό» Άγγλο Κρίστοφερ Μάρλοου.

    [05] ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς Χανίων 1-0

    Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 1-0 τον Πλατανιά στους «Ζωσιμάδες», στην αναμέτρηση που άνοιξε την «αυλαία» της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ του «Άγιαξ της Ηπείρου» σημείωσε ο Βίλα στο 62ο λεπτό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 November 2013 - 16:30:22 UTC