Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατέθεσαν τις άδειες οπλοφορίας τους, τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής
  • [02] Ψυχραιμία συνέστησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη δολοφονική επίθεση
  • [03] Ποινική δίωξη για την υπόθεση του Οίκου του Ναύτου
  • [04] Δεκαήμερο δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων
  • [05] Δεκατρείς φορές είχαν κλέψει το ίδιο κατάστημα τρεις γυναίκες, στην Κρήτη
  • [06] Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ
  • [07] Θ. Καράογλου: Να μην ξαναγίνουν τέτοιου είδους εγκλήματα
  • [08] Αντίθετος ο Σόιμπλε σε ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών από τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων

  • [01] Κατέθεσαν τις άδειες οπλοφορίας τους, τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

    Τις άδειες οπλοφορίας τους κατέθεσαν, σήμερα, στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ε.Ζαρούλια, Π.Ηλιόπουλος και Π. Ζησιμόπουλος, ύστερα από σχετικό αίτημα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

    [02] Ψυχραιμία συνέστησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη δολοφονική επίθεση

    Ψυχραιμία στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα, συνέστησε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο.

    «Η πατρίδα περνάει δύσκολες ώρες και πρέπει να κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας . Ο 29χρονος που δίνει τη μάχη για τη ζωή του στο "Γεννηματάς" πιστεύουμε, και θέλουμε να ευχόμαστε όλοι, ότι θα πάει καλά. Είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση αλλά οι γιατροί έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν και προσευχόμαστε το παιδί να γίνει καλά. Πιστεύουμε ότι με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, που τώρα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ, ο τόπος θα πάει μπροστά» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

    Παράλληλα επισήμανε ότι είναι ξεκάθαρο πως αυτοί που πυροβόλησαν το έκαναν για να σκοτώσουν και όχι για να τραυματίσουν.

    [03] Ποινική δίωξη για την υπόθεση του Οίκου του Ναύτου

    Kατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε ο εισαγγελέας στους κατηγορούμενους για την απάτη, σε βάρος του ταμείου των ναυτικών. Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση, αφορά τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης σε βάρος του Δημοσίου και πλαστογραφία και η δικογραφία που περιλαμβάνει έξι κατηγορούμενους, με πρωταγωνιστές υπαλλήλους του Οίκου Ναύτου, ανατέθηκε σε Τακτικό Ανακριτή.

    Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη και σύμφωνα με τους συνηγόρους κάποιων εξ αυτών οι εντολείς τους αρνούνται τις κατηγορίες. Συμφωνα με δηλώσεις των δικηγόρων, η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση είναι υπερβολική ενώ, όπως ανέφεραν, το κατηγορητήριο θα καταρριφθεί στην πορεία της ανάκρισης.

    [04] Δεκαήμερο δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων

    Την επίσημη έναρξη της πρωτοβουλίας των Ροταριανών Θεσσαλονίκης για δωρεάν δεκαήμερο προληπτικών ιατρικών εξετάσεων σε ανασφάλιστους, άπορους και πολύτεκνους, κήρυξε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ελπιδοφόρα αυτή την ενέργεια που έρχεται σε καιρό κρίσης και μάλιστα υποσχέθηκε να δοθεί στο Κοινωνικό Φαρμακείο των Ροταριανών κάποια ποσότητα από τα φάρμακα που συγκεντρώνονται με πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, προκειμένου να δοθούν στους άπορους και ανασφάλιστους Θεσσαλονικείς που τα έχουν ανάγκη.

    Οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, του Ομίλου Γυναικών Inner Wheel και του Ομίλου Νεολαίας Rotaract ξεκίνησαν χτες και θα συνεχιστούν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου στον χώρο του Ομίλου Ροταριανών στην Πλατεία Φαναριωτών 2 με Παύλου Μελά.

    Στο πλαίσιο των δωρεάν εξετάσεων 40 γιατροί 16 ειδικοτήτων εξετάζουν τους ανασφάλιστους τις καθημερινές 9.00-13.00 και 17.00-21.00 και στα Σαββατοκύριακα 9.00-14.00. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού τηλεφωνώντας στο 2315-555000 (12.00-17.00). Οι ειδικότητες στις οποίες μπορούν να εξετάζονται οι ενδιαφερόμενοι είναι πλαστική χειρουργική, ορθοπαιδική, οφθαλμολογική , ωτορινολαρυγγολογική, ακουολογική, γυναικολογική, αγγειολογική, καρδιολογική, ουρολογική, ογκολογική, μικροβιολογική, οδοντιατρική, παθολογική, παιδιατρική, συμβουλευτική ευρημάτων και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

    [05] Δεκατρείς φορές είχαν κλέψει το ίδιο κατάστημα τρεις γυναίκες, στην Κρήτη

    Δεκατρείς φορές είχαν κλέψει το ίδιο κατάστημα τρεις γυναίκες από την Αλβανία, ηλικίας 26, 30 και 52 χρονών, που συνελήφθησαν, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ).

    Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι τρεις γυναίκες πήγαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας 54χρονου και αφαίρεσαν είδη ρουχισμού χρηματικής αξίας 165 ευρώ.

    Σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη του καταστήματος, οι τρεις γυναίκες το τελευταίο διάστημα είχαν μεταβεί στο κατάστημα συνολικά δώδεκα φορές και είχαν κλέψει είδη ρουχισμού, συνολικής αξίας 1.160 ευρώ.

    [06] Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ

    Πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης πραγματοποίησαν, σήμερα το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις συναδέλφων τους.

    Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην πλατεία Ρολογιού όπου είχαν αναρτήσει πανό και διένειμαν στους διερχόμενους ενημερωτικά φυλλάδια για όσα συμβαίνουν σήμερα στο εσωτερικό της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας.

    Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη γιατί, όπως υποστηρίζουν, σε λιγότερο από ενάμιση μήνα, οπότε και πέρασε η διοίκηση της ΣΕΠΑΚ στα χέρια του, προχώρησε σε συνολικά δεκαέξι απολύσεις συναδέλφων τους και έθεσε σε διαθεσιμότητα άλλους έντεκα.

    [07] Θ. Καράογλου: Να μην ξαναγίνουν τέτοιου είδους εγκλήματα

    Τη χθεσινοβραδινή δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο καταδίκασε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου,ευχόμενος να μη ξαναγίνουν τέτοια εγκλήματα.

    «Είναι ένα αποτρόπαιο φρικιαστικό έγκλημα, που δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να μην το καταδικάζει. Χαίρομαι πάρα πολύ, που χτες, ομόφωνα όλα τα πολιτικά κόμματα, όλοι οι φορείς, χωρίς αστερίσκους και παραπομπές, καταδικάσανε αυτό το έγκλημα και εύχομαι να είναι το τελευταίο. Να μην ξαναγίνουν τέτοιου είδους εγκλήματα γιατί πραγματικά στη δύσκολη ώρα που περνάει η πατρίδα μας, αυτό που χρειάζεται πάνω απ΄ όλα είναι ψυχραιμία, νηφαλιότητα,δημοκρατικό διάλογο,αγώνα και προσπάθεια για να ξεπεράσουμε την κρίση. Τέτοιου είδους αποτρόπαια εγκλήματα δεν έχουν καμιά σχέση με την Ελλάδα με την πατρίδα μας,με τους Έλληνες πολίτες και θα πρέπει να καταδικάζονται απ΄όπου κι αν προέρχονται.Η βία δεν έχει χρώμα δεν έχει κόμματα είναι καταδικαστέα απ όπου κι αν προέρχεται» δήλωσε ο κ. Καράολγου.

    [08] Αντίθετος ο Σόιμπλε σε ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών από τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε επαναλαμβάνει σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευεθεί αύριο, την προσωπική του αντίθεση στη χρήση χρημάτων των Γερμανών φορολογουμένων για τη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

    «Κανένας πόρος από τους φορολογουμένους για να διασωθούν οι τράπεζες και ακόμη λιγότερο για το ταμείο συνδρομής της ευρωζώνης ΕSM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, ΕΜΣ)», διαμηνύει ο Σόιμπλε στη συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο Τάγκεσπίγκελ αμ Ζόνταγκ, που θα κυκλοφορήσει αύριο.

    Σύμφωνα με τον Χριστιανοδημοκράτη υπουργό, οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες, που έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης ?μεγάλου συνασπισμού?, συμφωνούν απόλυτα στο σημείο αυτό.

    Ο Σόιμπλε μάλιστα θα κληθεί να υπερασπισθεί τη γερμανική θέση κατά τις διαπραγματεύσεις για την τραπεζική ένωση που θα έχουν οι ευρωπαίοι ομόλογοί του στα μέσα Νοεμβρίου, γράφει το Ντερ Τάγκεσπιγκελ στην προδημοσίευση τμημάτων της συνέντευξης.

    Στις δηλώσεις του στο ίδιο μέσο, ο Σόιμπλε προειδοποιεί για τις τυχόν μεγάλες προσδοκίες για τα έσοδα από τη φορολογία, προσθέτοντας πως «τα φορολογικά έσοδα δεν ρέουν σαν ποτάμι».

    Το Βερολίνο πρόκειται να ανακοινώσει εντός των ημερών τα έσοδά του από τη φορολογία.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 November 2013 - 14:30:30 UTC