Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κριτική και διαφωνίες στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ
  • [02] «Η βία γεννά βία»
  • [03] "Η ηθική στο διαδίκτυο"
  • [04] Κρεμλίνο: Ο Σνόουντεν είναι ελεύθερος να μιλήσει στους Γερμανούς
  • [05] Ευρήματα από τη Νεολιθική εποχή στην Πάφο
  • [06] Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0 στο ημίχρονο
  • [07] ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 2-1

  • [01] Κριτική και διαφωνίες στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

    Κριτική, διαφωνίες και αντιπαραθέσεις προσδιορίζουν το κλίμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, με θέμα την έγκριση των θέσεων του κόμματος για το 2ο Συνέδριο, στα μέσα Δεκεμβρίου. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η υπόθεση της συγκρότησης της Κεντροαριστεράς, αλλά και η πορεία του κόμματος το τελευταίο τετράμηνο, μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση, για την οποία αρκετά στελέχη, όχι όμως η πλειοψηφία, έχει σοβαρές αντιρρήσεις.

    Μετά την εισήγηση του Φώτη Κουβέλη, το ενδιαφέρον στράφηκε στην ομιλία του γραμματέα της ΚΕ, Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος, μιλώντας σε προσωπικό τόνο, συνέστησε ψυχραιμία σε όλους, ξεκαθάρισε ότι στηρίζει απολύτως τον Φώτη Κουβέλη και επανέλαβε πως η προγραμματική συνεργασία των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων θα πρέπει να είναι ο μεγάλος στόχος της ΔΗΜΑΡ.

    Την γραμμή του κόμματος εξέφρασαν ο Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο Θόδωρος Μαργαρίτης. Ο κ. Χατζησωκράτης τάχθηκε υπέρ του διαλόγου για την Κεντροαριστερά αλλά «με το σημερινό ΠΑΣΟΚ και την πολιτική που εφαρμόζεται δεν είναι δυνατή η σύμπλευση», είπε, ενώ αντέκρουσε και την κριτική ότι η ΔΗΜΑΡ με τους όρους που θέτει συμβάλλει στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.

    Στην κατεύθυνση αυτή ο Θόδωρος Μαργαρίτης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως αν έμενε η ΔΗΜΑΡ στη κυβέρνηση θα φορτωνόταν το χαράτσι και τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία. Τάχθηκε υπέρ ενός σαφούς πολιτικού διαχωρισμού με τη λογική του νεοφιλελευθερισμού και υπέρ της ανάδειξης των παραδόσεων της σοσιαλιστικής παράταξης.

    Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται αύριο και αναμένεται με ενδιαφέρον η δευτερολογία του Φώτη Κουβέλη.

    [02] «Η βία γεννά βία»

    «Η βία γεννά βία. Κι όταν αρχίζει ο φαύλος κύκλος της βίας, ζημιώνεται η Δημοκρατία. Μια ευνομούμενη δημοκρατική χώρα δεν μπορεί να βλέπει τα παιδιά της να δολοφονούνται» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διοργάνωσε σήμερα ο δήμος Αθηναίων με Έλληνες ευρωβουλευτές για τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού στην Ελλάδα και την ΕΕ.

    Παρόντες κατά τη συζήτηση ήταν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αννυ Ποδηματά, Σπύρος Δανέλης και Μαριλένα Κοππά, ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος της «Δράσης» Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος.

    [03] "Η ηθική στο διαδίκτυο"

    Με το ευρύ και πολύπλοκο θέμα της ηθικής στο διαδίκτυο ασχολήθηκε ένα από τα στρογγυλά τραπέζια του 3ου Πανελλήνιου Διεπιστημονικού Συνεδρίου «E-LIFE 2013» που ξεκίνησε χθες και είναι αφιερωμένο στην πρόληψη και αντιμετώπιση των διαδικτυακών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου και το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

    Ο επίκουρος καθηγητής Χριστιανικής Ηθικής και Βιοηθικής στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης Νίκος Κόιος, προσέγγισε το θέμα ηθικής στο διαδίκτυο, θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα, με αφορμή τη ραγδαία εξαπλωσή του.

    Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο σύγχρονος άνθρωπος έχει υποστεί αλλοτρίωση και προς αυτή την κατεύθυνση το διαδίκτυο έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη διόγκωση του καταναλωτισμού του.

    Ηθικές επισημάνσεις στη ραγδαία ανάπτυξη των διαδικτυακών μέσων πληροφόρησης και επικοινωνίας, έκανε και ο διευθυντής Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Μονάδας Ψηφιακών Μέσων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Νίκος Γκουράρος, χαρακτηρίζοντας το διαδίκτυο «την καλύτερη μέθοδο ανίχνευσης ψεύδους» και θέτοντας μια σειρά προβληματισμών για θέματα όπως ο μη έλεγχος, η ανωνυμία, η παραβίαση προσωπικών και πνευματικών δικαιωμάτων.

    [04] Κρεμλίνο: Ο Σνόουντεν είναι ελεύθερος να μιλήσει στους Γερμανούς

    Ο Έντουαρντ Σνόουντεν είναι ελεύθερος να μιλήσει σε όποιον θέλει, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, μετά τη δήλωση του πρώην τεχνικού συμβούλου της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) που έχει βρει καταφύγιο στη Ρωσία ότι είναι έτοιμος να καταθέσει ενώπιον των Γερμανών βουλευτών.

    "Χαίρει προσωρινού καθεστώτος πρόσφυγα. Αυτό το καθεστώς δεν προβλέπει κανέναν περιορισμό στις μετακινήσεις του στη χώρα ή στις συζητήσεις που έχει με οποιονδήποτε" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

    "Είναι ελεύθερος να φτιάξει τις βαλίτσες του και να πάει όπου θέλει" επέμεινε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αν στη συνέχεια θελήσει να επιστρέψει στη Ρωσία, θα πρέπει να υποβάλει νέο αίτημα για την χορήγηση ασύλου.

    [05] Ευρήματα από τη Νεολιθική εποχή στην Πάφο

    Νέο κεφάλαιο στη μακρά ιστορία του αρχαίου οικισμού στη θέση Μεσόροτσος στο Πραστιό της Πάφου, ανοίγουν οι πρόσφατες ανασκαφές, οι οποίες έφεραν στο φως αρχαιολογικά κατάλοιπα που χρονολογούνται στη Νεολιθική, Χαλκολιθική, Πρώιμη και Μέση Εποχή του Χαλκού και την Ύστερη Ρωμαϊκή και Μεσαιωνική περίοδο. Οι ανασκαφές για την περίοδο του 2013 έγιναν από την αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου, τα νεολιθικά κατάλοιπα φανερώνουν μια σειρά από φάσεις κατοίκησης με κτίρια οικιστικού χαρακτήρα και περιοχές όπου διεξάγονταν διάφορες δραστηριότητες που χρονολογούνται από την Ακεραμική Νεολιθική μέχρι και την πρώιμη Χαλκολιθική περίοδο.

    [06] Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0 στο ημίχρονο

    Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το α' ημίχρονο του ντέρμπι στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

    [07] ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 2-1

    Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με φάουλ του Βούκιτς, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να νικήσει μέσα στην Τούμπα με 2-1 τον Εργοτέλη, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με τον Βερπακόφσκις στο 13΄ και ο Κατσουράνης είχε ισοφαρίσει στο 64΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 November 2013 - 18:30:23 UTC