Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Μέχρι το μεσημέρι θα έχει επιδιορθωθεί ο αξονικός τομογράφος του Ευαγγελισμού»
  • [02] Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω ομίχλης στη Θεσσαλονίκη
  • [03] Ολοκληρώνεται η διαβούλευση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων
  • [04] Στα 6,188 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκαν τα ληξιπρόθεσμα προς το δημόσιο
  • [05] Το Ισραήλ ανακοίνωσε ενίσχυση των εποικιστικών του σχεδίων στην ανατολική Ιερουσαλήμ
  • [06] Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεκτείνει τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας
  • [07] Δημοπρατήθηκε το σπίτι όπου ο Τζον Λένον πέρασε τα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής του

  • [01] «Μέχρι το μεσημέρι θα έχει επιδιορθωθεί ο αξονικός τομογράφος του Ευαγγελισμού»

    Μέχρι τις 12 το μεσημέρι σήμερα θα έχει επιδιορθωθεί ο αξονικός τομογράφος στον Ευαγγελισμό που χάλασε την Παρασκευή, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

    «Παραγγέλθηκε η πλακέτα από το εξωτερικό και ως εκ τούτου θα έχει παραδοθεί στον Ευαγγελισμό μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσε να έχει γίνει κάτι γρηγορότερο, έγινε το γρηγορότερο που μπορούσε να γίνει» είπε ο υπουργός, ενώ τόνισε ότι ο δεύτερος αξονικός τομογράφος θα είναι στο νοσοκομείο σε ένα μήνα.

    Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι υπάρχει αυξημένη προσέλευση στα ιδιωτικά νοσοκομεία, σημείωσε ότι στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας όλα αυτά συζητούνται διεξοδικά και επισήμανε: «σύμφωνα με τις μελέτες των οικονομικών της υγείας, τα δημόσια συστήματα μας κοστίζουν περισσότερο από ο,τι τα ιδιωτικά, αυτό είναι το πρόβλημα, άρα λοιπόν δεν είναι τόσο απλό όσο το λέμε».

    Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στον φόρο για τα ακίνητα τον χαρακτήρισε δίκαιο, ενώ είπε ότι η κίνηση των βουλευτών της ΝΔ -ειδικά της επαρχίας- που οδήγησαν στην μερική αλλαγή του νομοσχεδίου είναι σωστή καθώς, όπως σημειώσε, «αυτή είναι η δουλειά των βουλευτών».

    [02] Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω ομίχλης στη Θεσσαλονίκη

    Πυκνό πέπλο ομίχλης σκέπασε από νωρίς τη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Από το πρωί, σε αρκετά σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος η ορατότητα ήταν μηδενική, δηλαδή πολύ μικρότερη των 100 μέτρων. Σε πολλούς κεντρικούς δρόμους προκλήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κινούνται με μικρές ταχύτητες.

    Πάντως, οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» διεξάγονται προς το παρόν κανονικά.

    [03] Ολοκληρώνεται η διαβούλευση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

    Ολοκληρώνεται σήμερα η διαβούλευση επί του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα αντικαταστήσει το 2014 το ειδικό τέλος ακινήτων το οποίο εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

    Φορολογούμενοι, μέσω της ιστοσελίδας στη «Διαύγεια», ζητούν αλλαγές σε διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν κυρίως τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων, καθώς και ακινήτων που είναι για διάφορους λόγους «δεσμευμένα», ενώ το υπουργείο Οικονομικών χθες προχώρησε σε διορθώσεις που αφορούν τους αγρότες.

    Το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε ότι εξαιρούνται από τον ενιαίο φόρο ακινήτων οι αγροτικές αποθήκες, καθώς και οι στάνες και τα θερμοκήπια ικανοποιώντας ένα βασικό αίτημα των αγροτών, όπως προκύπτει από τη διαδικασία της διαβούλευσης.

    Σύμφωνα με τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί στη σχετική ιστοσελίδα στη «Διαύγεια» ένα μεγάλο ποσοστό του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε συγκεντρώνει το θέμα του τρόπου φορολόγησης των αγροτεμαχίων που είναι δίπλα στη θάλασσα και χρησιμοποιούνται ως αγροτικές εκμεταλλεύσεις, τα οποία σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται να φορολογηθούν με υψηλότερο συντελεστή. Επίσης αρκετές είναι οι αναφορές σε περιπτώσεις μεγάλων κληρονομιών σε φορολογούμενους με χαμηλό εισόδημα, καθώς και αυτές που αφορούν εκτάσεις που είναι «δεσμευμένες» και μη αξιοποιήσιμες από τους ιδιοκτήτες τους.

    [04] Στα 6,188 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκαν τα ληξιπρόθεσμα προς το δημόσιο

    Στα 6,188 δισ. ευρώ ανήλθε τον Σεπτέμβριο το σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο καθώς τον μήνα αυτόν σημείωσαν νέα αύξηση κατά 809 εκατ. ευρώ

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τα οποία παλαιά ( έως 31.1.2012) και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο ανέρχονται πλέον στα 59,66 δισ.ευρώ.

    Το εννεάμηνο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2013 το δημόσιο εισέπραξε από ληξιπρόθεσμες οφειλές 985 εκατ. ευρώ ενώ ταυτόχρονα διαγράφηκαν χρέη ύψους 91 εκατ. ευρώ.

    Παράλληλα σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία υστέρηση παρουσιάζεται σε μια σειρά στόχους που θέτει το μνημόνιο για τον ελεγκτικό μηχανισμό.

    [05] Το Ισραήλ ανακοίνωσε ενίσχυση των εποικιστικών του σχεδίων στην ανατολική Ιερουσαλήμ

    Το Ισραήλ ανακοίνωσε σχέδια για την οικοδόμηση εκατοντάδων νέων κατοικιών σε εβραϊκό οικισμό της ανατολικής Ιερουσαλήμ λίγες μόνο ώρες μετά την απελευθέρωση ομάδας 26 Παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

    Το Ισραήλ απελευθέρωσε τη χθεσινή νύχτα νέα ομάδα 26 Παλαιστινίων κρατουμένων στο πλαίσιο των δύσκολων ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη υπό την αιγίδα των ΗΠΑ. Ωστόσο ταυτόχρονα η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να επιταχύνει την εποικιστική δραστηριότητα ανακοινώνοντας την ανέγερση 1.500 κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Ραμάτ Σλόμο στην ανατολική Ιερουσαλήμ, μετέδωσε σήμερα το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

    Οι πρώην κρατούμενοι έγιναν δεκτοί ως ήρωες του παλαιστινιακού ζητήματος από τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τις οικογένειές τους στην Μουκάτα, την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [06] Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεκτείνει τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεκτείνει τις κυρώσεις της προς τη Λευκορωσία κατά 12 μήνες, εξαιτίας των συνεχιζόμενων φυλακίσεων πολιτικών κρατουμένων, των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της έλλειψης δημοκρατικών και δικαστικών μεταρρυθμίσεων, ανακοινώθηκε την Τρίτη.

    Η απόφαση έρχεται ένα μήνα πριν από την προγραμματισμένη συμμετοχή της Λευκορωσίας στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ως μία από τις έξι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που επιδιώκουν την ανάπτυξη στενότερων σχέσεων με το Ευρωπαϊκό μπλοκ. «Δεν έχουν αφεθεί ελεύθεροι όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι, κανένας από αυτούς που έχουν αποφυλακιστεί δεν έχει επανενταχθεί πλήρως στην κοινωνία και ο σεβασμός προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές αρχές δεν έχει βελτιωθεί στη Λευκορωσία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕ.

    Οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων,που επηρεάζουν 232 άτομα και 25 φορείς,θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τον Οκτώβριο του 2014.Η Λευκορωσία πρόκειται να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 28 και 29 Νοεμβρίου. Στη Σύνοδο θα συμμετέχουν επίσης η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, η Μολδαβία και η Ουκρανία.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [07] Δημοπρατήθηκε το σπίτι όπου ο Τζον Λένον πέρασε τα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής του

    Το σπίτι όπου πέρασε τα 5 πρώτα χρόνια της παιδικής του ηλικίας ο Τζον Λένον δημοπρατήθηκε την Τρίτη στο Λίβερπουλ προς 480.000 βρετανικές λίρες (περίπου 560.000 ευρώ), ποσό διπλάσιο από τις αρχικές εκτιμήσεις.

    Ένας ανώνυμος πλειοδότης αγόρασε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας τη μονοκατοικία όπου ο Λένον πέρασε τα 5 πρώτα χρόνια της ζωής του, εις απογοήτευση άλλων θαυμαστών των Μπιτλς που έκαναν προσφορές για το σπίτι.

    «Θα ήθελα πολύ να γίνει δικό μου», δήλωσε ο Τζάκι Χολμς που ταξίδεψε από το Λονδίνο προκειμένου να παραστεί στη δημοπρασία. «Προσωπικά δεν νομίζω ότι αξίζει τα χρήματα που δόθηκαν. Είναι το πιο ακριβό σπίτι στην περιοχή. Αυτός είναι ο λόγος που η κοινή λογική επικράτησε στο τέλος», είπε.

    Ένας από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, ο οποίος δεν ήθελε να κατονομαστεί είπε στο γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων ότι πιθανώς η χήρα του Λένον ήταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής που κέρδισε το σπίτι: «Η Γιόκο (Όνο) ήταν μάλλον στο τηλέφωνο», είπε.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 October 2013 - 8:30:25 UTC