Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Λαβρόφ: Η Ρωσία πάντα ήθελε μια ισχυρή Ελλάδα
  • [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου στις 18.00
  • [03] Παρέμβαση εισαγγελέα με αφορμή δημοσιεύματα ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων αμείβονται ενώ απεργούν
  • [04] Η ομίχλη στη Θεσσαλονίκη επηρέασε και τη λειτουργία του αεροδρομίου
  • [05] Στην Κέρκυρα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γ. Χαν την ερχόμενη Δευτέρα
  • [06] Θα συναντηθούν εκ νέου το απόγευμα οι βουλευτές της ΝΔ με τον υπουργό Οικονομικών
  • [07] Ολοκληρώθηκε η διάθεση ποσοστού της Τράπεζα Πειραιώς που κατείχε ο όμιλος ΒCP
  • [08] Η Ισπανία βρίσκεται επισήμως εκτός ύφεσης
  • [09] Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών αρνούνται ότι κατασκόπευαν τις ΗΠΑ στο έδαφός τους
  • [10] Ενημέρωση Ν. Αναστασιάδη για επενανέναρξη διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και τρόικα

  • [01] Σ. Λαβρόφ: Η Ρωσία πάντα ήθελε μια ισχυρή Ελλάδα

    Ελλάδα και Ρωσία είναι "σταθεροί εταίροι και φίλοι και υποστηρίζουν τον σεβασμό των αρχών δικαίου και την επίλυση των προβλημάτων μέσω του διαλόγου στον πολυκεντρικό κόσμο" που ζούμε, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο των διήμερων τιμητικών εκδηλώσεων για τον Ιωάννη Καποδίστρια, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τόνισε ότι "η Ρωσία πάντα ήθελε μια ισχυρή και ευημερούσα Ελλάδα". Πρόσθεσε δε ότι οι βαθιές ιστορικές ρίζες στις σχέσεις των δύο κρατών, αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία οικοδομούμε τις πολιτικές μας σχέσεις, και προχωρούμε τις οικονομικές σχέσεις και το εμπόριο, οι οποίες υπάρχει η βούληση να επεκταθούν.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος άνοιξε τον κύκλο των ομιλιών, υπογράμμισε ότι αποτελεί "ανεκπλήρωτο χρέος", η ολοκλήρωση του έργου του Ι. Καποδίστρια για ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, ιδιαίτερα σήμερα, μετά την κρίση, που πρέπει να παρουσιάσουμε στη διεθνή κοινότητα ένα αισιόδοξο αφήγημα.

    Ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφέρθηκε εκτενώς στη συμβολή του Καποδίστρια στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής διπλωματίας στις αρχές του 19ου αιώνα και στην πρωτοπόρα αντίληψή του για τον συνδυασμό ρεαλισμού και μετριοπάθειας ενάντια στον αυταρχισμό της εποχής.

    [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου στις 18.00

    Συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο, εν όψει των διαβουλεύσεων με την τρόικα, θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της «Χαρ. Τρικούπη».

    [03] Παρέμβαση εισαγγελέα με αφορμή δημοσιεύματα ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων αμείβονται ενώ απεργούν

    Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν δημοσιεύματα στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία αμείβονται κανονικά οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, παρόλο που βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση εδώ και δύο μήνες.

    Με αφορμή τα καταγγελλόμενα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα των δημοσιευμάτων και να διακριβωθεί εάν στην υπόθεση έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα με κυριότερο αυτό της απιστίας στην υπηρεσία.

    Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων απεργούν ενάντια στη διαθεσιμότητα που αφορά περίπου 1.300 συναδέλφους τους από οκτώ ΑΕΙ, εκ των οποίων οι 897 υπηρετούν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΕΜΠ.

    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα για το θέμα, οι διοικητικοί υπάλληλοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι οι μισθοδοσίες τους εκτελούνται κανονικά, καθώς λόγω της απεργίας είναι κλειστές οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού και έτσι δεν μπορούν να στείλουν στοιχεία για την απεργία.

    Η έρευνα θα διενεργηθεί από εισαγγελέα Πρωτοδικών.

    [04] Η ομίχλη στη Θεσσαλονίκη επηρέασε και τη λειτουργία του αεροδρομίου

    Η ομίχλη που "σκέπασε" από το πρωί τη Θεσσαλονίκη δεν άφησε τελικά ανεπηρέαστη ούτε τη λειτουργία του αερολιμένα "Μακεδονία" της πόλης.

    Όπως έγινε γνωστό, δύο αεροσκάφη που εκτελούσαν πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη, το ένα από την Πάφο και το άλλο από την Αθήνα, δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Καβάλας.

    Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του "Μακεδονία", όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, τα δύο αεροσκάφη θα πετάξουν κανονικά προς τη Θεσσαλονίκη.

    Την ίδια ώρα, λόγω της ομίχλης, η οποία έχει αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί, μικρές καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στις αναχωρήσεις αεροσκαφών από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

    [05] Στην Κέρκυρα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γ. Χαν την ερχόμενη Δευτέρα

    Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται την ερχόμενη Δευτέρα ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, Γιοχάνες Χαν ο οποίος θα μιλήσει σε συνάντηση εργασίας που θα γίνει στην Ιόνια Ακαδημία.

    Στη συνάντηση έχουν κληθεί εκπρόσωποι από όλα τα νησιά του Ιονίου, ανάμεσά τους και ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Διονύσης Μυλωνάς ενώ στην έδρα της Περιφέρειας θα βρεθεί την ίδια μέρα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Παναγιώτης Αβράμης, που ενδιαφέρεται για το έργο του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Ζακύνθου.

    Θέμα συζήτησης είναι η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών πόρων που θεωρούνται η κυριότερη πηγή δημοσίων επενδύσεων στη χώρα μας.

    [06] Θα συναντηθούν εκ νέου το απόγευμα οι βουλευτές της ΝΔ με τον υπουργό Οικονομικών

    Περισσότεροι από δέκα βουλευτές της ΝΔ, εκ των 22 που χθες κατέθεσαν ερώτηση προς τον Γιάννη Στουρναρα για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, προσήλθαν στο υπουργείο Οικονομικών και συναντήθηκαν με τον υπουργό.

    Η συνάντησή τους κράτησε περίπου 40 λεπτά και συμφώνησαν να γίνει νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή τους, απόψε στις 20:30, στο υπουργείο Οικονομικών.

    Ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής δήλωσε οτι στόχος είναι, ο κ.Στουρνάρας και το επιτελείο του να κατανοήσουν το άδικο των ρυθμίσεωνγια να γίνει δίκαιο το φορολογικό νομοσχέδιο.

    Σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ο κ. Τζαμτζής δήλωσε ότι «σωστά εξαιρεί μια σειρά από φορολογήσεις σε αγροτικά κτίσματα τα οποία επιδοτούνται από το κράτος» αλλα επισήμανε ότι η φορολόγηση με συντελεστή χρήσης επιβαρύνει τα αγροτεμάχια χωρίς λόγο.

    [07] Ολοκληρώθηκε η διάθεση ποσοστού της Τράπεζα Πειραιώς που κατείχε ο όμιλος ΒCP

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διάθεση μετοχών που κατείχε o πορτογαλικός όμιλος της BCP στην τράπεζα Πειραιώς.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, σε συνέχεια της συμμετοχής της Banco Comercial Portugues S.A., μέσω της πλήρως ελεγχόμενης θυγατρικής της BCP Investment B.V. ("BCP"), στην πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς τον Ιούνιο 2013, η BCP ανακοίνωσε σήμερα ότι διέθεσε, μέσω ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών (accelerated placement), το σύνολο των μετοχών και warrants της Τράπεζας Πειραιώς που κατείχε η BCP".

    Η Τράπεζα Πειραιώς αξιολογεί θετικά τη διεύρυνση της μετοχικής της βάσης και την αύξηση του ποσοστού των διαθέσιμων προς διαπραγμάτευση μετοχών της (free float), που συνεπάγεται η συναλλαγή της BCP, η οποία αποτελεί σημαντικό βήμα ενίσχυσης της παρουσίας της στις αγορές κεφαλαίου.

    Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ παρείχε υπηρεσίες χρηματιστηριακής διαμεσολάβησης στη Συναλλαγή της BCP. Η Barclays Bank PLC ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς σε σχέση με τη Συναλλαγή της BCP.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της BCP, δόθηκε αντίτιμο 1,5 ευρώ για κάθε μετοχή και 0,6 ευρώ για κάθε warrant. Τα έσοδα από τη συναλλαγή φτάνουν τα 494 εκατ. ευρώ για τον πορτογαλικό όμιλο.

    [08] Η Ισπανία βρίσκεται επισήμως εκτός ύφεσης

    Η Ισπανία βρίσκεται επισήμως εκτός ύφεσης.

    Κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους εξήλθε της ύφεσης η οποία την πλήττει κατά την τελευταία διετία και κατέγραψε ανάπτυξη 0,1% του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος της, (ΑΕΠ) σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

    Η αργή ανάδυση της ισπανικής οικονομίας από την ύφεση σημειώνεται χάρις στη "θετική συμβολή" των εξαγωγών, αλλά εξακολουθεί να επιβαρύνεται από την εγχώρια ζήτηση, υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, της χώρας.

    [09] Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών αρνούνται ότι κατασκόπευαν τις ΗΠΑ στο έδαφός τους

    Ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εξωτερικών Πληροφοριών BND Γκέρχαρντ Σίντλερ διέψευσε σήμερα τις δηλώσεις του Aμερικανού ομολόγου του, σύμφωνα με τον οποίο η Γερμανία κατασκόπευε τις ΗΠΑ στο έδαφός τους.

    "Δεν υπάρχουν επιχειρήσεις παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών από τη γερμανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον", διαβεβαίωσε ο Γκέρχαρντ Σίντλερ με δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση της "Die Zeit".

    Αντιπροσωπεία της γερμανικής καγκελαρίας και των γερμανικών υπηρεσιών Πληροφοριών θα συναντηθεί σήμερα στην Ουάσινγκτον με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [10] Ενημέρωση Ν. Αναστασιάδη για επενανέναρξη διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και τρόικα

    'Εκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών, στην οποία μετέχουν οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, συγκάλεσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

    Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, που προγραμματίστηκε για τις 11.30 το πρωί, δεν έχει καθορισθεί, αλλά εικάζεται ότι η σύσκεψη θα γίνει προκειμένου ο κ. Αναστασιάδης να προβεί σε ενημέρωση για τρέχοντα θέματα, περιλαμβανομένων των εξελίξεων όσον αφορά τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και της πορείας της αξιολόγησης που διενεργεί από χθες η τρόικα.

    Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού επιβεβαίωσε ότι πήρε πρόσκληση για τη σύσκεψη αλλά εξέφρασε άγνοια για το περιεχόμενό της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 October 2013 - 10:30:26 UTC