Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντ. Κον Μπεντίτ: Να σταματήσουμε να έχουμε το μυαλό μας κολλημένο στη γερμανική κυβέρνηση και την κα. Μέρκελ
  • [02] Συνομιλία Μπ. Ομπάμα με Ευ. Βενιζέλο
  • [03] Καταδικάστηκαν τέσσερις Χρυσαυγίτες που συνελήφθησαν για οπλοκατοχή
  • [04] Κανονικά οι προσεγγίσεις πλοίων στα περισσότερα λιμάνια της χώρας
  • [05] Σε συμφωνία εκτίμησης για ύφεση φέρεται να κατέληξαν υπουργείο Οικονομικών και τρόικα
  • [06] Ο Γκι-μουν ζήτησε να υιοθετηθεί άμεσα μια δεσμευτική απόφαση για τα χημικά όπλα της Συρίας
  • [07] Έκπληξη από τη Λυρική Σκηνή στη Θεσσαλονίκη
  • [08] Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον ΠΑΟΚ από την UEFA

  • [01] Ντ. Κον Μπεντίτ: Να σταματήσουμε να έχουμε το μυαλό μας κολλημένο στη γερμανική κυβέρνηση και την κα. Μέρκελ

    Δεν μπορεί να πει εάν θα αλλάξει η όχι η πολιτική της Γερμανίας,ωστόσο ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να πιέσει με στόχο την προώθηση μιας ευρωπαϊκής πολιτικής η οποία θα έχει θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα, τόνισε ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, απαντώντας σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος από την εκλογική νίκη της κ. Μέρκελ στη Γερμανία.

    Μαζί με την έτερη συμπρόεδρο των Πράσινων, Ρεβέκκα Χαρμς, έδωσαν συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή της γραμματέως της Ομάδας των Πράσινων, Βούλα Τσέτση, του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Νίκου Χρυσόγελου και τού συντονιστή της Ε.Γ. και πρώην ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου.

    Σχετικά με το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κον Μπεντίτ είπε ότι θέμα είναι απλό. "Εάν αποδειχθεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι υπαίτια για τους φόνους, για τους οποίους κατηγορείται, τότε θα πρέπει να απαγορευθεί. Η κοινωνική βία και ο εξτρεμισμός δεν θα επιλυθούν με την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο ένα κράτος δικαίου, μια δημοκρατία δεν μπορεί να αποδεχθεί την ύπαρξη ενός κόμματος το οποίο σκοτώνει επικαλούμενο λόγους αντισημιτισμού και ρατσισμού. Διότι εάν αποδειχθεί αυτό, τότε η δημοκρατία θα βρίσκεται σε κίνδυνο".

    [02] Συνομιλία Μπ. Ομπάμα με Ευ. Βενιζέλο

    Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είχε σύντομη συνομιλία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την χθεσινοβραδινή δεξίωση του Αμερικανού ηγέτη προς τιμή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στην 68η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Αύγουστο και επανέλαβε με τον κ. Βενιζέλο ότι θα δοθεί συνέχεια στα όσα είχαν συζητηθεί τότε, στο Λευκό Οίκο.

    Ο κ. Βενιζέλος εκπροσώπησε σήμερα την Ελλάδα στην έναρξη της 68ης Συνόδου της ΓΣ και παρακολούθησε τις ομιλίες του γενικού γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Μπαν Κι-μουν και του προέδρου Ομπάμα.

    [03] Καταδικάστηκαν τέσσερις Χρυσαυγίτες που συνελήφθησαν για οπλοκατοχή

    Ποινές φυλάκισης από έξι έως δέκα μήνες, με 3ετή αναστολή, και χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ, στον καθένα, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στους τέσσερις από τους πέντε Χρυσαυγίτες που συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι ότι κατείχαν πτυσσόμενα γκλομπ, σουγιάδες, σπρεϊ πιπεριού και μία κροτίδα.

    Οι τέσσερις άνδρες, ένας 39χρονος, ένας 25χρονος, ένας 22χρονος κι ένας 20χρονος, κρίθηκαν ένοχοι κατά περίπτωση για οπλοφορία, οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων, ενώ τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου άσκησαν έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο πέμπτος συλληφθείς, ένας 17χρονος, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο δικαστήριο Ανηλίκων.

    [04] Κανονικά οι προσεγγίσεις πλοίων στα περισσότερα λιμάνια της χώρας

    Κανονικά πραγματοποιήθηκαν οι προσεγγίσεις πλοίων στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, παρά τη 48ωρη κινητοποίηση που έχει κηρύξει από σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

    Οι πλοηγοί κάνουν λόγο για απαξίωση της υπηρεσίας τους, καθώς υπάρχουν βασικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και ζητούν από το υπουργείο Ναυτιλίας να προχωρήσει σε κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμους πλοηγούς μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, και όχι με έκτακτους, κάτι που, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, αντίκειται στον νόμο και απαξιώνει την υπηρεσία τους.

    Στην απεργία των πλοηγών συμμετέχουν και τα ρυμουλκά σκάφη, με τετράωρη στάση εργασίας σήμερα και αύριο από τις 6.00 έως τις 10.00.

    [05] Σε συμφωνία εκτίμησης για ύφεση φέρεται να κατέληξαν υπουργείο Οικονομικών και τρόικα

    Σε συμφωνία εκτίμησης για ύφεση 4% το 2013 φέρεται να κατέληξαν το υπουργείο Οικονομικών και οι επικεφαλής της τρόικας, όπως ανέφεραν πριν από λίγο παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

    Σημειώνεται ότι, το οικονομικό επιτελείο είχε προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με πρόβλεψη για μείωση του ΑΕΠ κατά 3,8% (έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 4,2%) και παράγοντες του υπουργείου εξηγούν την απόκλιση από το 4% ως ένα περιθώριο ασφαλείας, προκειμένου να επιτευχθεί ο νέος στόχος. Προσθέτουν, παράλληλα, ότι χαμηλότερη ύφεση σημαίνει και ελάφρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

    [06] Ο Γκι-μουν ζήτησε να υιοθετηθεί άμεσα μια δεσμευτική απόφαση για τα χημικά όπλα της Συρίας

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν κάλεσε σήμερα «όλες τις χώρες» να σταματήσουν να τροφοδοτούν «την αιματοχυσία» στη Συρία και να τερματίσουν τις παραδόσεις όπλων σε όλες τις πλευρές.

    Ο Μπαν ζήτησε επίσης να υιοθετηθεί άμεσα μια δεσμευτική απόφαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας. «Μετά από αυτό θα πρέπει να ακολουθήσει αμέσως μια ανθρωπιστική πρωτοβουλία», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας κατά την έναρξη της 68ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

    «Η απάντηση στην ειδεχθή χρήση χημικών όπλων οδήγησε σε ένα διπλωματικό άλμα, πρώτο βήμα ενότητας εδώ και πολύ καιρό», συνέχισε ο Μπαν.

    [07] Έκπληξη από τη Λυρική Σκηνή στη Θεσσαλονίκη

    Στο σημείο όπου ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έστηνε την κάμερα του για τα εξαντλητικά πολυήμερα γυρίσματα των ταινιών του, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, μπροστά από τον Λευκό Πύργο, η Ελένη Καραΐνδρου, ο Ρενάτο Τζανέλλα και οι χορευτές του Μπαλέτου της Λυρικής θα πραγματοποιήσουν μία, ανοιχτή για το κοινό, πρόβα της παράστασης «Ταξίδι στην αιωνιότητα» την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, στις 18.30.

    Η επιτυχημένη παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τις μουσικές της Ελένης Καραΐνδρου που γράφτηκαν για τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου, θα παρουσιαστεί μόνο για δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε μία συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής, της Λυρικής Σκηνής και των 48ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, αποτίοντας, έτσι, έναν φόρο τιμής στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, στο έργο του οποίου βασίστηκε ο Ρενάτο Τζανέλλα για τη χορογραφία του.

    [08] Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον ΠΑΟΚ από την UEFA

    «Ακριβά πληρώνει» ο ΠΑΟΚ την παρουσία υπεράριθμων οπαδών του στη ρεβάνς των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Σάλκε. Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA τιμώρησε το «δικέφαλο του Βορρά» με ποινή αποκλεισμού της έδρας του άλλη μία αγωνιστική (ήδη πρόσφατα εξέτισε αυτή των τριών για τα επεισόδια με τη Ραπίντ Βιέννης).

    Η παρουσία 40 υπεράριθμων θεατών στις εξέδρες της Τούμπας στην αναμέτρηση με τη Σάλκε, η οποία και αυτή ήταν κεκλεισμένων των θυρών, προκάλεσε την αντίδραση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας. Η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης αναμένεται να ασκήσει άμεσα έφεση.

    Επίσης, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Χούουμπ Στέφενς, ο οποίος αποβλήθηκε στο ημίχρονο του ίδιου αγώνα τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 September 2013 - 16:30:21 UTC