Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Προέδρου Δημοκρατίας με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης
  • [02] Επιφυλακτικός ο υπουργός Δικαιοσύνης για σύγκληση πολιτικού συμβουλίου για τη ΧΑ
  • [03] Έλεγχοι από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού, για διασυνδέσεις στελεχών του με τη Χρυσή Αυγή
  • [04] Έφοδος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο Α.Τ. Νίκαιας
  • [05] Διοικητική έρευνα για υπόθεση χρήσης υπηρεσιακών εγγράφων του Λιμενικού Σώματος από τη ΧΑ διενεργήθηκε στις αρχές καλοκαιριού
  • [06] Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, δήλωσε ο Β. Σόιμπλε
  • [07] Αλλαγή ευρωπαϊκής πολιτικής ζητεί από την Α. Μέρκελ ο Μ. Σουλτς
  • [08] Κατέρρευσε μέρος της στέγης του εμπορικού κέντρου στην Κένυα
  • [09] Μεγάλη συναυλία για μικρούς μουσικούς, από το Ωδείο Αθήνων
  • [10] H μουσική υπηρεσία Spotify, διαθέσιμη και στην Ελλάδα
  • [11] Συνελήφθη 77χρονος στον Πύργο για βασανισμό ζώου
  • [12] Αυτόματη περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων χερσαίων και εναέριων υποδομών

  • [01] Συνάντηση του Προέδρου Δημοκρατίας με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας έγινε δεκτός το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον ενημέρωσε για την εντολή που, όπως είπε, έχει από τον πρωθυπουργό ότι «τάγματα εφόδου στη χώρα και νεοναζιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές».

    Ο Κ. Παπούλιας υποδέχθηκε τον υπουργό επισημαίνοντας ότι παρακολουθεί τις πολύ σημαντικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει.

    Ο δε Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την αναφορά του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

    Υπογράμμισε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι «η συντριπτική -όχι απλώς η μεγάλη- πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι περήφανοι άνθρωποι, οι οποίοι δίνουν τα πάντα για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και της ασφάλειας του Έλληνα πολίτη. Και μάλιστα υπό δυσχερέστατες συνθήκες, με χαμηλότατους μισθούς και σε ένα κλίμα το οποίο δεν επιτρέπει πάντοτε να αποδώσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους».

    [02] Επιφυλακτικός ο υπουργός Δικαιοσύνης για σύγκληση πολιτικού συμβουλίου για τη ΧΑ

    Τις επιφυλάξεις του για τη σύγκληση του πολιτικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για το θέμα της Χρυσής Αυγής, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

    Αφορμή ήταν η επισήμανση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση ότι δεν αντιλαμβάνεται γιατί ο υπουργός Δικαιοσύνης έσπευσε να διατυπώσει την άρνησή του να γίνει η συζήτηση για τη Χρυσή Αυγή.

    Απαντώντας, ο κ. Αθανασίου, αφού διευκρίνισε ότι εκφράζει προσωπική του άποψη και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τη βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι ο ίδιος έχει επιφυλάξεις αν πρέπει να γίνει η σύγκληση του πολιτικού συμβουλίου, καθώς δεν θα προσφέρει τίποτα.

    Συμπλήρωσε δε, ότι δεν θέλει να θεωρηθεί ως ποδηγέτηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, στο έργο της ίδιας της Δικαιοσύνης που συνεχίζεται.

    Ακόμα, απαντώντας ο κ. Αθανασίου στις βολές που δέχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση μέχρι σήμερα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα είναι ένα από τα αμέσως επόμενα νομοσχέδια που θα καταθέσει.

    Αφορμή ήταν η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των κατάδικων, υπόδικων και κρατουμένων με το ειδικό «βραχιολάκι».

    Ο κ. Αθανασίου εμφανίστηκε ανοικτός σε περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, ενώ τόνισε ότι ένας από τους κύριους στόχους του νομοσχεδίου είναι η μερική αποσυμφόρηση των φυλακών.

    [03] Έλεγχοι από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού, για διασυνδέσεις στελεχών του με τη Χρυσή Αυγή

    Ελέγχους, πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να εντοπίσει τυχόν διασυνδέσεις στελεχών του Σώματος με τη Χρυσή Αυγή.

    Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σχετική πληροφόρηση για το θέμα και πρόσθεσαν πως το Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού, από εδώ και στο εξής, αν υπάρχουν καταγγελίες ή υποψίες θα μπαίνουν στο "μικροσκόπιο" της έρευνας.

    Όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές, ο υπουργός Μ. Βαρβιτσώτης έχει δηλώσει για το θέμα, ότι τέτοιες καταγγελίες που αφορούσαν υπηρεσίες του Λιμενικού, ελέγχονταν ανέκαθεν και στο πλαίσιο αυτά συνεχίζονται.

    [04] Έφοδος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο Α.Τ. Νίκαιας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται απο το πρωί έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο Αστυνομικό Τμήμα της Νίκαιας, μετά απο καταγγελία για εκβίαση αλλοδαπών από αστυνομικούς. Σύμφωνα με την καταγγελία, αστυνομικοί του συγκεκριμένου Τμήματος, άφηναν αλλοδαπούς να πωλούν λαθραία τσιγάρα και τους ζητούσαν ποσοστά.

    Για παρόμοια δραστηριότητα των αστυνομικών είχε αναφερθεί σε δηλώσεις του, που είδαν το φως της δημοσιότητας χτες και ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας. Ωστόσο η συγκεκριμένη καταγγελία έχει γίνει επίσημα στις αστυνομικές Αρχές και έφτασε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, που διερευνά την υπόθεση και παίρνει καταθέσεις από αστυνομικούς που υπηρετούν στο Α.Τ. Νίκαιας.

    Εξάλλου, ελέγχους πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να εντοπίσει τυχόν διασυνδέσεις στελεχών του Σώματος με τη Χρυσή Αυγή.

    Να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει από έγγραφο που είχε διαβιβαστεί στη Βουλή στις αρχές του καλοκαιριού, στη διενέργεια διοικητικής διερεύνησης καταγγελιών για σχέσεις του Λιμενικού Σώματος με τη Χρυσή Αυγή είχε χρειαστεί να προχωρήσει πριν από μερικούς μήνες η αρμόδια υπηρεσία του Λιμενικού.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Δένδιας απέστειλε στον εισαγγελέα συμπληρωματική αναφορά για την επίθεση της ΧΑ εναντίον του ΚΚΕ στο Πέραμα.

    [05] Διοικητική έρευνα για υπόθεση χρήσης υπηρεσιακών εγγράφων του Λιμενικού Σώματος από τη ΧΑ διενεργήθηκε στις αρχές καλοκαιριού

    Στη διενέργεια διοικητικής διερεύνησης καταγγελιών για σχέσεις του Λιμενικού Σώματος με τη Χρυσή Αυγή είχε χρειαστεί να προχωρήσει πριν από μερικούς μήνες η αρμόδια υπηρεσία του Λιμενικού. Η έρευνα, όπως προκύπτει από έγγραφο που είχε διαβιβαστεί στη Βουλή στις αρχές του καλοκαιριού (σ.σ. 24 Μαΐου 2013), γινόταν από Ανώτατο Αξιωματικό, μετά από καταγγελίες ότι στο ΤΕΙ του Πειραιά υπήρχαν αφίσες της Χρυσής Αυγής που είχαν τυπωθεί πάνω σε υπηρεσιακά έγγραφα του Λιμενικού Σώματος, μη διαβαθμισμένα που αφορούσαν τη διακίνηση αναλώσιμων, έγγραφα στα οποία μπορούσε να έχει πρόσβαση μόνο κάποιος που υπηρετούσε στη συγκεκριμένη υπηρεσία και έφεραν μάλιστα και αριθμό πρωτοκόλλου.

    Ερώτηση για το συγκεκριμένο περιστατικό είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και Δημήτρης Τσουκαλάς σημειώνοντας ότι ειδικά για το Λιμενικό δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στη δημοσιότητα ανάλογο κρούσμα, καθώς το Μάρτιο του 2010, άνδρες των ΟΥΚ παρέλασαν φωνάζοντας ρατσιστικά και υπερεθνικιστικά-σωβινιστικά συνθήματα. Οι βουλευτές εξέφραζαν την ανησυχία τους για τη «διασύνδεση τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας με τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, και αντίστοιχα τη διείσδυση της τελευταίας σε κρατικούς μηχανισμούς με ιδιαίτερη σημασία για τη λειτουργία του πολιτεύματος».

    Στην έγγραφη απάντησή του, ο τότε υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουσουρούλης επιβεβαίωνε ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό διενεργείται Διοικητική Διερεύνηση από Ανώτατο Αξιωματικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

    [06] Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, δήλωσε ο Β. Σόιμπλε

    Η νέα γερμανική κυβέρνηση, ανεξαρτήτως εταίρου, δεν πρόκειται να αλλάξει πορεία στην πολιτική σταθεροποίησης του ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στο «καλό παράδειγμα» της Ισπανίας και της Ελλάδας, η οποία, όπως είπε, «βρίσκεται σε καλό δρόμο».

    Τόνισε δε ότι δεν πρόκειται να δοθούν περισσότερα χρήματα για την ανάπτυξη και την απασχόληση στον Νότο.

    «Κρατήσαμε σταθερή πορεία στην ευρωπαϊκή πολιτική και αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί, προς το συμφέρον της Γερμανίας και του μέλλοντός μας», επισήμανε ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην «Leipziger Volkszeitung» και απάντησε αρνητικά στην ερώτηση εάν θα ικανοποιηθεί το αίτημα των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου για περισσότερα κεφάλαια στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

    «Είμαι κι εγώ υπέρ της ανάπτυξης και των περισσότερων θέσεων εργασίας, αλλά ο καλύτερος δρόμος προς αυτή την κατεύθυνση είναι η λογική δημοσιονομική πολιτική και οι μεταρρυθμίσεις», ανέφερε και υπογράμμισε ότι οι χώρες με σταθερές δημοσιονομικές επιδόσεις έχουν καλύτερη και πιο βιώσιμη ανάπτυξη.

    Υπέδειξε μάλιστα ως «καλό παράδειγμα» την Ισπανία και την Ελλάδα, η οποία, σημείωσε, «βρίσκεται σε καλό δρόμο».

    [07] Αλλαγή ευρωπαϊκής πολιτικής ζητεί από την Α. Μέρκελ ο Μ. Σουλτς

    Αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής ζητεί από την Άγγελα Μέρκελ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και την καλεί να λάβει σοβαρά υπ' όψιν τα κοινωνικά προβλήματα και κυρίως την ανεργία.

    «Αυτή την πολιτική δεν θα μπορέσει να την συνεχίσει η κυρία Μέρκελ», δηλώνει ο κ. Σουλτς στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, αναφερόμενος στην υπερβολική λιτότητα.

    [08] Κατέρρευσε μέρος της στέγης του εμπορικού κέντρου στην Κένυα

    Υπέκυψαν τρεις κενυάτες στρατιώτες που τραυματίστηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώθηκαν τις τέσσερις τελευταίες ημέρες στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ στο Ναϊρόμπι, το οποίο είχαν καταλάβει μέλη της σομαλικής οργάνωσης αλ Σεμπάμπ που πρόσκειται στην αλ Κάιντα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός της Κένυας.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, οι δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να «χτενίζουν το κτίριο».

    Στο μεταξύ ένα μέρος της στέγης του εμπορικού κέντρου κατέρρευσε σήμερα, όταν ξέσπασε πυρκαγιά.

    [09] Μεγάλη συναυλία για μικρούς μουσικούς, από το Ωδείο Αθήνων

    Μία ξεχωριστή συναυλία, για καλό σκοπό, πραγματοποιεί το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, το Ωδείο Αθηνών με τη συμμετοχή πλειάδας μουσικών, αποφοίτων, καθηγητών και μαθητών του, στο Μέγαρο Μουσικής. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του προγράμματος υποτροφιών του Ωδείου «Μικροί Μουσικοί» δίνοντας με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία σε περισσότερα παιδιά να αναπτύξουν το ταλέντο τους στη μουσική.

    Πρόκειται για μία συναυλία, στην οποία όλοι οι συμμετέχοντες μουσικοί, σολίστ, κλπ, δουλεύουν αφιλοκερδώς, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Μότσαρτ και Ροσίνι για τρία πιάνα, καθώς και έργα του Μίκη Θεοδωράκη, ανάμεσά τους αποσπάσματα από το πασίγνωστο μπαλέτο «Ζορμπάς».

    Το Ωδείο Αθηνών, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση» σχεδίασε το πρόγραμμα «Μικροί Μουσικοί» που ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου και προσφέρει υποτροφίες για μουσικές σπουδές σε παιδιά από 6 έως 12 ετών, από την Αττική, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το κόστος των διδάκτρων για τα μαθήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης. Αφορά παιδιά που έχουν, ήδη, παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής, αλλά και αρχάριους.

    [10] H μουσική υπηρεσία Spotify, διαθέσιμη και στην Ελλάδα

    H διεθνής μουσική υπηρεσία Spotify είναι από σήμερα διαθέσιμη και στην Ελλάδα.

    Όπως έγινε γνωστό σε συνέντευξη Τύπου, οι λάτρεις της μουσικής στην Ελλάδα μπορούν να εγγραφούν στην υπηρεσία «on-demand» μουσικής και να αποκτήσουν μέσω διαδικτύου νόμιμη πρόσβαση σε περισσότερα από 20 εκατομμύρια μουσικά κομμάτια, τα οποία μπορούν να αναπαράγουν στη συσκευή τους (επιτραπέζιο υπολογιστή, φορητό, «έξυπνο» κινητό κ.α.).

    Το «Spotify Free» επιτρέπει την άμεση και εντελώς δωρεάν πρόσβαση από τον υπολογιστή του χρήστη με ένα «κλικ», αλλά επίσης επιτρέπει τις διαφημίσεις. Το «Spotify Unlimited» προσφέρει απεριόριστη μουσική χωρίς διαφημίσεις, με χρέωση 3,49 ευρώ ανά μήνα.

    [11] Συνελήφθη 77χρονος στον Πύργο για βασανισμό ζώου

    Για την κακοποίηση ζώου κατηγορείται ένας 77χρονος, ο οποίος συνελήφθη στον Πύργο της Ηλείας.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από καταγγελίες πολιτών για το περιστατικό, αστυνομικοί εντόπισαν τον 77χρονο να έχει δέσει με αλυσίδα τον σκύλο του πίσω από το αυτοκίνητο του και να τον σέρνει.

    [12] Αυτόματη περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων χερσαίων και εναέριων υποδομών

    Απαλλάσσονται από την υποχρέωση διενέργειας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σειρά έργων χερσαίων και εναέριων υποδομών, που χαρακτηρίζονται από τοπικές και μη σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και υπόκεινται σε γενικές προδιαγραφές, όρους και περιορισμούς που τίθενται για την προστασία του περιβάλλοντος, μετά την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

    Με τον τρόπο αυτόν, όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΚΑ, συντομεύεται ο συνολικά απαιτούμενος χρόνος για την αδειοδότηση των έργων, τα οποία στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι δημόσια έργα, και μειώνεται σημαντικά το κόστος αδειοδότησης.

    Ειδικότερα, η απόφαση αφορά σε αγροτικές, δασικές, δευτερεύουσες και τριτεύουσες οδούς, καθώς και σε όλους τους τύπους των συλλεκτήριων οδών, πλην ορισμένων εξ αυτών, που βρίσκονται σε περιοχές του δικτύου Natura 2000.

    Επίσης, αφορά στη δημιουργία ελικοδρομίων, όταν δεν περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις συντήρησης ή εφοδιασμού, σε αεραθλητικές λέσχες που έχουν πεδία απογείωσης/προσγείωσης.

    Στην ΚΥΑ περιλαμβάνονται ακόμα εμπορευματικοί σταθμοί αυτοκινήτων, με ωφέλιμη επιφάνεια από 800 τμ έως και 10.000 τμ, σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων με ετήσιο αριθμό επιβατών από 50.000 έως 150.000, καθώς επίσης και οργανωμένοι χώροι στάθμευσης, φύλαξης και ελέγχου φορτηγών οχημάτων, με εμβαδόν από 10 έως 50 στρέμματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 September 2013 - 14:30:25 UTC