Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλευτές στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου
  • [02] Σε συμμετοχή στο αυριανό αντιφασιστικό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ καλούν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ο-Π
  • [03] Σε ισπανικά χέρια η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας, Telecom Italia
  • [04] Έληξε η κατάσταση ομηρείας στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ στην Κένυα
  • [05] Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η νόσος Αλτσχάιμερ

  • [01] Βουλευτές στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου

    Εξερχόμενος του γραφείο του αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης δήλωσε: Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση που επέδειξε στην αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης, που αποδίδεται στα μέλη της Χρυσής Αυγής.

    Οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι πλημμελείς και έχουν πολιτική στόχευση και σκοπιμότητα, και όχι την αντιμετώπιση του φαινομένου τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε: Για την εγκληματική δράση της ΧΑ, είναι καταπέλτης η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτου, η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που περιέχουν τεκμηριωμένα στοιχεία και αποδίδουν εγκληματικές ευθύνες στη ΧΑ. Η αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου δεν είναι υπόθεση των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών. Για να κλείσει η πόρτα στον φασισμό πρέπει να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και την τρόικα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, η διείσδυση της ΧΑ στα σώματα ασφαλείας και τον στρατό έχει έκταση: Δεν βλέπω τη βούληση από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει πραγματικά τους θύλακες. Χρειάζεται εκδημοκρατισμός, όπως ομόθυμα θέλει η πλειοψηφία του λαού και των σωμάτων ασφαλείας, κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας από την πλευρά του, αφού ολοκλήρωσε την μαρτυρική του κατάθεση στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΧΑ δρα εγκληματικά χωρίς κανέναν σεβασμό στη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Σημείωσε ωστόσο ότι η Δημοκρατία αντιδρά, έστω καθυστερημένα, με τρόπο θεσμικό.

    Η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, κατά την αποχώρησή της από το δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου, δήλωσε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να συνεχίσει το έργο της και να πράξει το καθήκον της για την προάσπιση της Δημοκρατίας.

    Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής στου ως μάρτυρας στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής δήλωσε: «Η ΧΑ είναι μια ναζιστικού τύπου οργάνωση με εγκληματικά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα στη λειτουργία της, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική πολιτεία. Το νομικό οπλοστάσιο έχει και δίνει δυνατότητες για την αντιμετώπιση των δραστηριοτήτων της. Πρέπει, για λόγους συμβολικούς αλλά και αξίας, να ψηφιστεί άμεσα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για να δοθεί ένα μήνυμα στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια ότι στη πατρίδα μας δεν μπορούν να λειτουργούν οργανώσεις και πρόσωπα που δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

    Από την πλευρά του ΚΚΕ έχει προσέλθει στο εισαγγελικό γραφείο, ο βουλευτής Θανάσης Παφίλης.

    [02] Σε συμμετοχή στο αυριανό αντιφασιστικό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ καλούν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ο-Π

    Σε μαζική συμμετοχή των πολιτών στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που οργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αύριο στις 6μμ στο Σύνταγμα, καλούν κόμματα και συνδικαλιστικοί φορείς.

    «Αυτή η κινητοποίηση πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλους του θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν από κοινού στον εκφασισμό της κοινωνίας, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

    Πρέπει να πούμε ένα «ηχηρό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.

    Τη συμμετοχή τους στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανακοίνωσαν και οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

    [03] Σε ισπανικά χέρια η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας, Telecom Italia

    Με συμφωνία που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο Μιλάνο η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας Telecom Italia, πέρασε στα χέρια της ισπανικής Telefοnica.

    Ο κολοσσός τηλεπικοινωνιών της Ιβηρικής, στην διαδικασία αύξησης κεφαλαίου της εξασφάλισε το 66% των μετοχών της εταιρίας που ελέγχει την Telecom Italia. Ποσοστό που στο μέλλον πρόκειται να φτάσει το 70%.

    Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι με την συμφωνία αυτή η χώρα δεν διαθέτει πλέον εταιρία που να έχει παραμένει σε χέρια ιταλών επιχειρηματιών στον στρατηγικής σημασίας τομέα των τηλεπικοινωνιών.

    Η δημόσια τηλεόραση RAI τονίζει επίσης ότι τόσο η Telecom Italia όσο και η Telefonica δραστηριοποιούνται στις αγορές της Λατινικής Αμερικής και ιδίως της Βραζιλίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επίκειται συρρίκνωση της ιταλικής εταιρίας.

    Παρά τις διαδοχικές πωλήσεις, τέσσερις σε διάστημα δεκατεσσάρων ετών τα χρέη της Telecom Italia συνεχίζουν να αυξάνονται και τα συνδικάτα, εκφράζουν τώρα σοβαρούς φόβους για μεγάλο επικείμενο κύμα απολύσεων. Δεδομένου μάλιστα ότι ο ισπανός αγοραστής σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επίσημα στοιχεία αντιμετωπίζει, επίσης με την σειρά του μια δύσκολη οικονομική κατάσταση.

    [04] Έληξε η κατάσταση ομηρείας στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ στην Κένυα

    Ο πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα ανακοίνωσε απόψε ότι οι ένοπλοι ισλαμιστές που είχαν καταλάβει από το Σάββατο το εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι και κρατούσαν ομήρους πολλούς ανθρώπους, ηττήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας του.

    "Ταπεινώσαμε και νικήσαμε αυτούς που μας επιτέθηκαν. Ως έθνος ματώσαμε αλλά δεν σκύψαμε το κεφάλι", δήλωσε ο Κενυάτα, διευκρινίζοντας ότι "πέντε τρομοκράτες

    σκοτώθηκαν από σφαίρες και 11 ύποπτοι συνελήφθησαν".

    "Οι απώλειές μας είναι τεράστιες", παραδέχτηκε ο πρόεδρος, στο τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε στο λαό. Συνολικά, κατά τη διάρκεια της επίθεσης από τους ισλαμιστές και των επιχειρήσεων των δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους 61 πολίτες και 6 στρατιώτες. Παραμένει αδιευκρίνιστο εάν όλοι τους σκοτώθηκαν από σφαίρες ή αν μεταξύ αυτών είναι και άνθρωποι που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια, καθώς ορισμένα από τα επίπεδα του εμπορικού κέντρου κατέρρευσαν.

    Συνολικά 62 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

    Ο πρόεδρος κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, από αύριο Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή.

    [05] Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η νόσος Αλτσχάιμερ

    Την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την άνοια ζητά η Ελληνική Εταιρεία Άνοιας και το Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων, επισημαίνοντας ότι η νόσος Αλτσχάιμερ συνεχίζει να λαμβάνει «εκρηκτικές» διαστάσεις, καθώς προσβάλλει συνολικά περισσότερους από 39 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, η «έκρηξη» αυτή αναμένεται να συνεχιστεί με το συνολικό αριθμό των πασχόντων να αγγίζει τα 100 εκατομμύρια έως το 2050.

    Δέκα εκατομμύρια Ευρωπαίοι και περισσότεροι από 5,4 εκατ. Αμερικανοί πλήττονται σήμερα από τη νόσο Αλτσχάιμερ, ενώ στην Ελλάδα οι πάσχοντες φτάνουν τις 200.000. Όπως προκύπτει από μελέτες, η νόσος Αλτσχάιμερ αποτελεί μακράν τη συχνότερη νευροεκφυλιστική νόσο και τη συχνότερη αιτία άνοιας στον ηλικιωμένο πληθυσμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Tα παραπάνω τόνισαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η καθηγήτρια Νευρολογίας - Ψυχιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, Μαγδαληνή Τσολάκη και η νευρολόγος - ψυχίατρος, πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, Παρασκευή Σακκά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 September 2013 - 18:30:20 UTC