Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρετανός κατηγορείται για διακίνηση παραισθησιογόνων μανιταριών
  • [02] Αντιμέτωπη με νέα διακοπή ρεύματος ήρθε σήμερα το πρωί η Σαντορίνη
  • [03] Σε μικρή έκταση περιορίστηκε η φωτιά στον Όλυμπο
  • [04] Επιδεινώνεται η αυστραλιανή οικονομία
  • [05] Αίγυπτος: Συνελήφθησαν ένας ιεροκήρυκας και ο εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας
  • [06] Δαπανηρή, με ελάχιστα ανταποδοτικά οφέλη, η πρακτική της απελευθέρωσης λαγών
  • [07] Εντοπίστηκαν 18 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις καρκίνου του θυρεοειδούς, στη Φουκουσίμα

  • [01] Βρετανός κατηγορείται για διακίνηση παραισθησιογόνων μανιταριών

    Δεκαεπτάχρονος Βρετανός, ο οποίος διαμένει μόνιμα στο Ηράκλειο, συνελήφθη ύστερα από συντονισμένη ενέργεια των διωκτικών αρχών, κατηγορούμενος ότι διακινούσε παραισθησιογόνα μανιτάρια.

    Τη δράση του 17χρονου πληροφορήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και τον έθεσαν υπό παρακολούθηση.

    Χθες, όταν πήγε σε μεταφορική εταιρεία για να παραλάβει ένα δέμα από την Ολλανδία, οι αστυνομικοί επενέβησαν άμεσα. Κατά τον έλεγχο του δέματος εντόπισαν την απαγορευμένη ουσία και συγκεκριμένα 5.400 ml υποστρώματος μέσα στο οποίο είχε ήδη ξεκινήσει η ανάπτυξη των παραισθησιογόνων αποκαλούμενων «μαγικών μανιταριών».

    Συνελήφθησαν τόσο ο 17χρονος όσο και η μητέρα του, ενώ οι αστυνομικοί, ερευνούν την υπόθεση και εξετάζεται το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλα άτομα στη διακίνηση παραισθησιογόνων μανιταριών.

    [02] Αντιμέτωπη με νέα διακοπή ρεύματος ήρθε σήμερα το πρωί η Σαντορίνη

    Αντιμέτωπη με νέα διακοπή ρέυματος βρέθηκε σήμερα το πρωί η Σαντορίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες του atlantis-santorini.net, το πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση προκλήθηκε λίγο πριν από τις 8 το πρωί και ήδη η βλάβη αποκαθίσταται.

    Ο διευθυντής περιοχής Σύρου, Περιφέρειας νησιών του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) Μ. Κωβαίος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δήλωσε ότι το πρόβλημα αποκαθίσταται πλήρως.

    [03] Σε μικρή έκταση περιορίστηκε η φωτιά στον Όλυμπο

    Σε μία έκταση 20 τ.μ. έχει περιοριστεί η φωτιά που ξέσπασε χθες σε χαράδρα, στη βόρεια πλαγιά της χαράδρας του Ενιπέα, στον Όλυμπο.

    Ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποίησε, χθες, όλη την ημέρα ρίψεις, περιορίζοντας σημαντικά το πύρινο μέτωπο.

    Στην περιοχή βρίσκονται παρατηρητές για τυχόν αναζωπύρωση της πυρκαγιάς κι εφόσον κριθεί απαραίτητο θα "σηκωθεί" εκ νέου το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

    Λόγω του δύσβατου της περιοχής είναι αδύνατη η προσέγγισή της από πεζοπόρα τμήματα.

    [04] Επιδεινώνεται η αυστραλιανή οικονομία

    Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας ενδέχεται να προβεί σε νέα μείωση των επιτοκίων, αλλά μετά τις εκλογές της 7ης Σεπτεμβρίου, για να τονώσει την οικονομία, της οποίας η κατάσταση επιδεινώνεται τον τελευταίο καιρό.

    Ήδη το δολάριο Αυστραλίας, συνεχίζοντας την πτωτική του πορεία, έπεσε στο 90.5 σεντς έναντι του αμερικανικού νομίσματος μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, όπου αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του βασικού επιτοκίου κατά 0,25%.

    Αξίζει να σημειωθεί πως από τον περασμένο Απρίλιο το δολάριο Αυστραλίας έχει χάσει το 15% της αξίας του ενώ ο πληθωρισμός κινείται σε χαμηλά επίπεδα, μόλις πάνω από το 2%, γεγονός που επιτρέπει στην Κεντρική Τράπεζα να προβεί σε νέα μείωση των επιτοκίων.

    Την ίδια στιγμή σύμφωνα με αναλύσεις έγκυρων οικονομικών αναλυτών που δημοσιεύει η εφημερίδα The Australian οι μελλοντικοί προϋπολογισμοί της χώρας θα είναι ελλειμματικοί κατά πολλά δισεκατομμύρια δολάρια αν τα κόμματα δεν βρουν το σθένος να προβούν σε περικοπές ύψους έως και 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον δημόσιο τομέα.

    [05] Αίγυπτος: Συνελήφθησαν ένας ιεροκήρυκας και ο εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

    Ο Σαφουάτ Χεγκάζι, σημαίνων ιεροκήρυκας και ο Μουράντ Αλι, εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συνελήφθησαν τη χθεσινή νύκτα από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας.

    Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, ο Σαφουάτ Χεγκάζι κρατείται κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη. Από τις 3 Ιουλίου και την απομάκρυνση του Μοχάμεντ Μόρσι απο την προεδρία, ο Χεγκάζι απευθυνόταν με εμπρηστικές ομιλίες στα πλήθη των διαδηλωτών κατά τις συγκεντρώσεις των υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Κάιρο.

    Ο εκπρόσωπος του Κόμματος της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, της πολιτικής βιτρίνας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ο Μουράντ Αλι, συνελήφθη την επομένη της σύλληψης του πνευματικού ηγέτη του κινήματος Μοχάμεντ Μπαντίε, στο αεροδρόμιο του Καΐρου, καθώς ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για την Ιταλία, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Τον Ιούλιο, η αιγυπτιακή δικαιοσύνη εξέδωσε περί τα 300 εντάλματα σύλληψης και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα κατά στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας .

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [06] Δαπανηρή, με ελάχιστα ανταποδοτικά οφέλη, η πρακτική της απελευθέρωσης λαγών

    Δεν φαίνεται να αποδίδει "καρπούς" η απελευθέρωση λαγών, αφού σύμφωνα με έρευνα για την εκτροφή και την απελευθέρωση του συγκεκριμένου ζωικού είδους, η πρακτική της απελευθέρωσης βρέθηκε να έχει ελάχιστα ανταποδοτικά οφέλη ως προς το κόστος.

    Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι στις περιοχές όπου εφαρμόστηκαν απελευθερώσεις, δεν αυξάνει σοβαρά ο πληθυσμός και η κυνηγετική κάρπωση. Επίσης, οι κίνδυνοι γενετικής υποβάθμισης και μετάδοσης παθογόνων μικροοργανισμών στους αγρίους πληθυσμούς είναι πιθανοί.

    Την έρευνα "υπογράφουν οι Χρήστος Σώκος (Διεύθυνση Έρευνας και Τεκμηρίωσης Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας και Θράκης), Περικλής Μπίρτσας, (Εργαστήριο Άγριας Πανίδας, Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος , ΤΕΙ Λάρισας), Βασίλική Σπύρου, (Εργαστήριο Λοιμωδών Νοσημάτων, Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής, ΤΕΙ Λάρισας), Χρήστος Ιακωβάκης (Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Παρασιτολογίας, Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και Χαράλαμπος Μπιλλίνης (Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Παρασιτολογίας, Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).

    Hίδια μελέτη έδειξε ότι ο λαγός είναι είδος της άγριας πανίδας, συνεπώς η γενετική ποικιλότητα και η εξελικτική διαδικασία είναι θέματα της νομοθεσίας και των στρατηγικών για τη διατήρηση της φύσης.

    [07] Εντοπίστηκαν 18 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις καρκίνου του θυρεοειδούς, στη Φουκουσίμα

    Μια μελέτη για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας στον πληθυσμό της περιοχής, όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, απεκάλυψε ότι 18 άνθρωποι πάσχουν από καρκίνο του θυρεοειδούς. Η εξέταση έγινε σε περίπου 200.000 άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών , από μια επιτροπή για την παρακολούθηση της υγείας των κατοίκων της περιοχής, που χτυπήθηκε από την καταστροφή του πυρηνικού εργοστάσιου .

    Συνολικά εντοπίστηκαν 18 περιπτώσεις νέων ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο, αριθμός που είναι κατά έξι άτομα αυξημένος, από την προηγούμενη εξέταση τον περασμένο Ιούνιο, η οποία έγινε σε μικρότερο αριθμό ανθρώπων. Ταυτόχρονα ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων έχει επίσης αυξηθεί από 15 σε 25 άτομα.

    Οι ειδικοί που ορίστηκαν από τις νομαρχιακές αρχές, πιστεύουν ότι αυτοί οι καρκίνοι σχετίζονται άμεσα με το πυρηνικό δυστύχημα της 11ης Μαρτίου του 2011. Στηρίζουν τη άποψη τους στα συγκριτικά στοιχεία που διαθέτουν, ιδίως από την περίπτωση της καταστροφής του Τσερνομπίλ στην Ουκρανία το 1986.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 August 2013 - 8:30:23 UTC