Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έξι προσαγωγές στην αστυνομική επιχείρηση στο Πολυτεχνείο
  • [02] «H κυβέρνηση θα δώσει λύση στον κατάλληλο χρόνο» για τους πλειστηριασμούς
  • [03] Αναστέλλεται η λειτουργία 14 ΔΟΥ σε νησιωτικές περιοχές
  • [04] Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Άγγ. Μέρκελ διευρύνει το προβάδισμά του
  • [05] Επτά χρόνια Ηραία - Πυθαγόρεια, στη Σάμο
  • [06] Εικοσιεννιάχρονη πυροβόλησε και σκότωσε τον σύζυγό της
  • [07] O "Αρκτούρος" επιστρέφει τη δωρεά των 5.000 ευρώ από τη Χρυσή Αυγή
  • [08] Αποκαταστήθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση στη Θήρα
  • [09] N. Αναστασιάδης: Πρέπει να υπάρξει νέα δυναμική στο Κυπριακό

  • [01] Έξι προσαγωγές στην αστυνομική επιχείρηση στο Πολυτεχνείο

    Έξι προσαγωγές, τριών Ελλήνων και τριών αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρωινής επιχείρησης της αστυνομίας στους χώρους γύρω και μέσα στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση διεξήχθη με την παρουσία εκπροσώπου των δικαστικών αρχών ύστερα από καταγγελίες για τη διαμονή παράνομων μεταναστών και χρήση των χώρων του Πολυτεχνείου για την κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών, όπως και για αποθήκευση μέσων που χρησιμοποιούνται σε επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

    Στο πλαίσιο των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του πανεπιστήμιου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατόν εξήντα κοντάρια, βαριοπούλα με ξύλινο κοντάρι, ένας κάλυκας όλμου, δοχείο με ποσότητα εύφλεκτου υγρού, επτά σπρέι πιπεριού, αντιασφυξιογόνες μάσκες και μάσκα του σκι, οκτώ κράνη, μία ταυτότητα ελληνικών αρχών για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια, μία ταυτότητα Ισραήλ και μία γαλλική άδεια οδήγησης.

    Από την αστυνομία επισημαίνεται ότι παραδόθηκαν προς χρήση στην Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου χώροι οι οποίοι τελούσαν υπό κατάληψη εδώ και τριάντα χρόνια.

    Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

    [02] «H κυβέρνηση θα δώσει λύση στον κατάλληλο χρόνο» για τους πλειστηριασμούς

    Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει δεκτές τις βουλευτικές τροπολογίες για την παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία - δήλωσε σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θ. Καράογλου, καθώς εξετάζει το ζήτημα η ίδια.

    «Το θέμα είναι σοβαρό. Οι τροπολογίες δεν θα γίνουν δεκτές. Πρόκειται για ένα μείζονος σημασίας θέμα, στο οποίο η κυβέρνηση θα δώσει λύση στον κατάλληλο χρόνο» δήλωσε ο υπουργός.

    Τις τροπολογίες είχαν καταθέσει οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γ. Κουράκος και Ν. Σταυρογιάννης (μέλη του πολιτικού φορέα "Νέα Μέρα") και οι Α. Λοβέρδος και Χ. Αηδόνης (εκ μέρους της "Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα").

    [03] Αναστέλλεται η λειτουργία 14 ΔΟΥ σε νησιωτικές περιοχές

    Ολοκληρώνεται η τέταρτη και τελική φάση του πολύμηνου σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την ενοποίηση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ), σύμφωνα με το οποίο στις 01/09/2013 αναστέλλεται η λειτουργία των τελευταίων 14 ΔΟΥ σε νησιωτικές περιοχές της χώρας.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, με τον τρόπο αυτό θα εκπληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση για λειτουργία 120 ΔΟΥ σε επίπεδο χώρας εντός του 2013, έναντι των 290 ΔΟΥ που λειτουργούσαν το 2011.

    Οι 14 ΔΟΥ αυτές που που η λειτουργία τους αναστέλλεται στις 1/9/2013 είναι: 'Αγιος Κήρυκος, Αίγινα, 'Ανδρος, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κέα, Λήμνος, Μήλος, Πόρος, Σκιάθος, Σκόπελος, Σπέτσες, Τήνος, Ύδρα.

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η επιλογή των ΔΟΥ που παραμένουν εν λειτουργία έγινε αυστηρά βασιζόμενη σε κριτήρια, όπως αποτυπώθηκαν στο Δελτίο Τύπου της 14/01/2013 του ΥΠΟΙΚ και αναλύθηκαν στο σχετικό Πόρισμα της Επιτροπής Ενοποιήσεων ΔΟΥ (Οκτώβριος 2012), τα οποία εν συντομία ήταν οικονομικά (ήτοι τα έσοδα που συνέλεξαν οι Εφορίες κατά το 2011) και διοικητικά (έτσι ώστε κάθε Νομός να έχει τουλάχιστον 1 ΔΟΥ εν λειτουργία).

    [04] Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Άγγ. Μέρκελ διευρύνει το προβάδισμά του

    Η κεντροδεξιά κυβερνητική συμμαχία υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ διευρύνει το προβάδισμά της, ένα μήνα πριν από τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για το ειδησεογραφικό περιοδικό Stern η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.

    Η συμμαχία των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ και των Ελεύθερων Δημοκρατών θα κέρδιζε 47% αν οι εκλογές διεξάγονταν αυτή την εβδομάδα (από 45% πριν από μία εβδομάδα), έδειξε η δημοσκόπηση αυτή.

    Τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης θα συγκέντρωναν όλα μαζί το 43% των ψήφων, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

    Το ινστιτούτο Forsa διεξήγαγε την έρευνα πριν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδεχθεί, χθες, ότι είναι πιθανόν να χρειαστεί κι ένα τρίτο πακέτο δανεισμού για την Ελλάδα. Προηγούμενες δημοσκοπήσεις είχαν δείξει ότι οι Γερμανοί ψηφοφόροι αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιφύλαξη τη συνέχιση της χρηματοδότησης των χωρών του ευρωπαϊκού νότου οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [05] Επτά χρόνια Ηραία - Πυθαγόρεια, στη Σάμο

    Περισσότεροι από 350 εθελοντές πήραν μέρος στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Ηραία- Πυθαγόρεια, που για έβδομη χρονιά αναπαριστούν με επιτυχία τους αρχαίους γυναικείους αγώνες που γίνονταν πριν από 2.200 χρόνια στη Σάμο.

    Πρόκειται για γιορτές οι οποίες συγκέντρωναν πλήθος επισκεπτών από όλα τα μέρη της Ελλάδας με επίκεντρο του εορτασμού το ναό της Ήρας. Περιελάμβαναν νυχτερινούς αγώνες γυναικών με δάδες, μουσικούς και ποιητικούς αγώνες, και σειρά άλλων καλλιτεχνικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων.

    Οι δράσεις των φετινών Ηραίων ξεκίνησαν στις 18 Αυγούστου με μουσικές βραδιές στο αρχαιολογικό μουσείο και στο αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου, ενώ συνεχίστηκαν με τη μεγάλη πομπή των Ηραίων στους κεντρικούς δρόμους του Πυθαγορείου και το λιμάνι. Προηγήθηκαν, το άναμμα της φλόγας στον αρχαίο Ναό της Ήρας και οι γυναικείοι αγώνες δρόμου, από το Ναό ως το Πυθαγόρειο. Υπήρξε συμμετοχή χοροθεάτρου και τραγουδιστών με τραγούδια εμπνευσμένα από αρχαίους ελληνικούς μύθους.

    Οι εκδηλώσεις κλείνουν απόψε με συναυλία υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου με ειδικό αφιέρωμα στον ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

    [06] Εικοσιεννιάχρονη πυροβόλησε και σκότωσε τον σύζυγό της

    Μια 29χρονη αλλοδαπή συνελήφθη, τα ξημερώματα, στην Ορεστιάδα, κατηγορούμενη ότι πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε τον σύζυγό της.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ζευγάρι λογομάχησε σε αγροικία στην περιοχή Κάμπος Ορεστιάδας και η γυναίκα πυροβόλησε τον 51χρονο σύζυγό της, με δίκανο, στην κοιλιά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

    Το όπλο κατασχέθηκε, ενώ περαιτέρω έρευνες για την υπόθεση διεξάγει η Διεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

    [07] O "Αρκτούρος" επιστρέφει τη δωρεά των 5.000 ευρώ από τη Χρυσή Αυγή

    Επιστρέφει τη δωρεά των 5.000 ευρώ από τη Χρυσή Αυγή ο "Αρκτούρος", αναγνωρίζοντας, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της.

    Στην ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης υπογραμμίζεται ότι "μετά και από τις αντιδράσεις και συζητήσεις που προκάλεσε η δωρεά από το πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, η οργάνωση αναγνωρίζει ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της και για το λόγο αυτό αποκρούει τη δωρεά και επιστρέφει τα χρήματα".

    Σημειώνεται ότι, πρόσφατα, ο "Αρκτούρος", απηύθυνε δημόσια έκκληση, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών του, καθώς διανύει τη δυσκολότερη περίοδο της ύπαρξης και της λειτουργίας του, λόγω έλλειψης πόρων.

    [08] Αποκαταστήθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση στη Θήρα

    Αποκαταστήθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση στη Θήρα μετά το έκτακτο συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα στις 8:32 πμ που προκάλεσε προσωρινή ολική σβέση.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, στις 8:32 π.μ., σήμερα Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013, άνοιξε ο διακόπτης της γραμμής του δικτύου (R 240) της Θήρας - ενώ είχαν προηγηθεί χειρισμοί, προκειμένου να εγκατασταθούν άλλα 5MW φορητής εφεδρικής ισχύος - με αποτέλεσμα να προκληθεί ανισορροπία στο ηλεκτρικό σύστημα και να λειτουργήσουν τα συστήματα προστασίας του Σταθμού παραγωγής, προκαλώντας προσωρινή ολική σβέση.

    Άμεσα, από την εκδήλωση του συμβάντος, ξεκίνησαν οι εργασίες σταδιακής αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, που εκτελέσθηκαν με πολύ μεγάλη προσοχή, όπως προβλέπεται με βάση τις διεθνείς τεχνικές για ανάλογες περιπτώσεις, για να ολοκληρωθεί η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης περίπου στις 10:20 πμ.

    Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η εκδηλωθείσα βλάβη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πρόβλημα που είχε ανακύψει από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο Σταθμό Παραγωγής την Τρίτη 13 Αυγούστου, ο οποίος διαθέτει συνολική διαθέσιμη ισχύ 40 MW και η οποία, μετά και την εγκατάσταση των προαναφερθέντων MW, θα ανέλθει στα 45MW, η οποία καλύπτει πλήρως ακόμη και τη μεγαλύτερη αιχμή ζήτησης ρεύματος και επιτρέπει τη διαθεσιμότητα ικανού αριθμού εφεδρικών γεννητριών.

    [09] N. Αναστασιάδης: Πρέπει να υπάρξει νέα δυναμική στο Κυπριακό

    Ο χρόνος δεν εργάζεται υπέρ των δικαίων των Ελληνοκυπρίων ή των Τουρκοκυπρίων, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει νέα δυναμική, που θα ξαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη επίλυσης του κυπριακού.

    Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων, ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι το Kυπριακό ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη εθνική πρόκληση και ότι η επίλυσή του αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την κυπριακή κυβέρνηση.

    Έκανε, ωστόσο, σαφές ότι δεν θα γίνει αποδεκτή η όποια λύση.Ο Κύπριος Πρόεδρος επισήμανε ότι χρειάζεται αξιοποίηση της συμμετοχής της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εμβάθυνση συμμαχιών με δυνάμεις που μπορούν να ασκήσουν την επιρροή τους προς την Τουρκία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 August 2013 - 10:30:26 UTC