Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα Χανιά είχε χρησιμοποιηθεί πιστόλι που βρέθηκε στο σκάφος στη Χίο
  • [02] Πρώτη πώληση ακινήτου στην Αττική με χορήγηση άδειας παραμονής
  • [03] Ναύπλιο: Φωτιά στην παλιά πόλη
  • [04] ΔΕΗ: Άμεση αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στη Σαντορίνη
  • [05] Μεγάλη φυτεία ινδικής κάνναβης εντοπίστηκε στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου
  • [06] Αποφυλάκιση των 7 για την απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας προτείνει ο εισαγγελέας

  • [01] Στα Χανιά είχε χρησιμοποιηθεί πιστόλι που βρέθηκε στο σκάφος στη Χίο

    Ένα από τα όπλα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Οινουσσών και Χίου, είχε χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που διενεργήθηκε, ένα από τα πιστόλια, μέρος του βαρέως οπλισμού που είχε εντοπιστεί στο φουσκωτό σκάφος από το Λιμενικό, είχε χρησιμοποιηθεί από άγνωστο δράστη τον Απρίλιο του 2004 στη διάρκεια πυροβολισμών κατά κρεοπωλείου στην περιοχή Βαμβακόπουλος στα Χανιά της Κρήτης.

    [02] Πρώτη πώληση ακινήτου στην Αττική με χορήγηση άδειας παραμονής

    Υπογράφηκε την Πέμπτη 8 Αυγούστου το πρώτο συμβόλαιο που αφορά την πώληση ακινήτου στην Αττική σε Κινέζο υπήκοο, με βάση τον νέο νόμο 4146/2013, ο οποίος προβλέπει τη χορήγηση αδειών παραμονής σε πολίτες μη Ευρωπαϊκής Ένωσης αν αυτοί προβούν σε αγορά ακινήτων αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας ακινήτων BuildUp, το συμβόλαιο υπογράφηκε στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνεργασίας της ελληνικής εταιρείας με την κινέζικη εταιρεία CSDH για την προώθηση ελληνικών ακινήτων στο αγοραστικό και επενδυτικό κοινό της Κίνας. Η BuildUp δραστηριοποιείται ως εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ανάπτυξης και επένδυσης ακίνητης περιουσίας τόσο στην Αττική, όσο και σε μεγάλα νησιά όπως την Κρήτη και τη Ρόδο.

    [03] Ναύπλιο: Φωτιά στην παλιά πόλη

    Μεγάλες ζημιές προκάλεσε φωτιά που προκλήθηκε, πιθανότατα από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε εστιατόριο, στην παλιά πόλη του Ναυπλίου.

    Ειδικότερα, αργά σήμερα το μεσημέρι για άγνωστη αιτία εξερράγη φιάλη υγραερίου και προκλήθηκε φωτιά σε εστιατόριο της οδού Σταϊκοπούλου, στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, πολύ κοντά στο Βουλευτικό.

    Η φωτιά πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στο κτίριο και πήγε και στον επάνω όροφο λόγω του ξύλινου πατώματος και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές σε δύο ακόμα κατοικίες εκτός του κτιρίου που βρίσκεται το κατάστημα.

    Άνδρες της Πυροσβεστικής από το Ναύπλιο και το 'Αργος, με την βοήθεια και γερανοφόρου οχήματος που διέθεσε ο Δήμος Ναυπλιέων, περιόρισαν τη φωτιά μόνο στο φλεγόμενο κτίριο και δεν επέτρεψαν να επεκταθεί στα διπλανά καταστήματα και κατοικίες.

    [04] ΔΕΗ: Άμεση αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στη Σαντορίνη

    Σε άμεση αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στη Σαντορίνη προχωρά η ΔΕΗ προκειμένου να ενισχυθεί το γρηγορότερο δυνατόν το σύστημα ηλεκτροδότησης του νησιού και να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προέκυψαν από την πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.

    [05] Μεγάλη φυτεία ινδικής κάνναβης εντοπίστηκε στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου

    Φυτεία με 828 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών.

    Η φυτεία εντοπίστηκε σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε δασώδη και δύσβατη περιοχή του δήμου Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια εξερεύνησης σε περιοχές του νομού, με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της ΕΛΑΣ.

    Τα δενδρύλλια έφταναν μέχρι τρία μέτρα ύψος με ωρίμανση, δηλαδή ήταν στο στάδιο της συγκομιδής. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τόσο τα δενδρύλλια όσο και πειστήρια που βρέθηκαν μετά την έρευνα σε χώρους της φυτείας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φυτεία κάνναβης των τελευταίων μηνών που κατάσχεσε η ΕΛΑΣ στην Κρήτη.

    [06] Αποφυλάκιση των 7 για την απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας προτείνει ο εισαγγελέας

    Το αργότερο έως τις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποφυλακιστούν τα μέλη της -αποκαλούμενης- «θηλυκής συμμορίας» του ΙΚΑ Καλλιθέας, που φέρεται ότι μέσω «μαϊμού»-επιδομάτων είχαν προκαλέσει ζημία άνω των 11 εκατ. ευρώ στον οργανισμό. Κι αυτό γιατί η ελληνική δικαιοσύνη δεν κατάφερε να προωθήσει γρήγορα τη διαδικασία ώστε να έχει ολοκληρωθεί η δίκη τους εντός των 18 μηνών.

    Ήδη ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ζητά την αποφυλάκιση των επτά κατηγορούμενων με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μη απομάκρυνσή τους από το νομό Αττικής, συνεχή διαμονή τους στη συγκεκριμένη κατοικία που έχουν δηλώσει και υποχρεωτική εμφάνισή τους 6 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) λόγω συμπλήρωσης, στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, δεκαοκτώ μηνών παραμονής τους στις φυλακές. Η υπόθεση αφορά τις πέντε υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας δηλ. τις Ελένη Μπουραζάνη, Χριστίνα Πατεράκη, Χρυσούλα Φέρρα, Μυρσίνη Θωμάκου και Χριστίνα Σουρίδη, ενώ στις φυλακές βρίσκονται ακόμα ο Κων/νος Καραΐσκος, σύζυγος της Ε. Μπουραζάνη, και ο Παναγιώτης-Αλέξανδρος Αιματίδης, σύζυγος της Χρυσούλας Φέρρα, των οποίων ο εισαγγελέας επίσης ζητά την αποφυλάκιση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 August 2013 - 16:30:24 UTC