Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα για τη νέα Δημόσια Τηλεόραση
  • [02] Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη
  • [03] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Δολιανά Αρκαδίας
  • [04] Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην Κολομβία
  • [05] Μαρίνα Μπερλουσκόνι: Δεν κατεβαίνω στην πολιτική
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιχειρεί να κερδίσει χρόνο

  • [01] Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα για τη νέα Δημόσια Τηλεόραση

    Τα ονόματα των 577 ατόμων που έχουν υποβάλει αίτηση για να εργαστούν στον μεταβατικό φορέα της δημόσιας τηλεόρασης και έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα μόρια, ανακοίνωσαν το υπουργείο Οικονομικών και ο ειδικός διαχειριστής της πρώην ΕΡΤ ΑΕ, Γκίκας Μάναλης.

    Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα και τα μόρια όσων υπέβαλαν αίτηση με τη δεύτερη προκήρυξη.

    Οι αιτήσεις όσων δεν περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση, θα εξεταστούν στο πλαίσιο της δεύτερης προκήρυξης».

    Επιπλέον, όπως αναφέρεται, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν συνιστά πρόσληψη των επιτυχόντων, καθώς απαιτείται η επιβεβαίωση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στις αιτήσεις συμμετοχής τους, με την προσκόμιση και τον έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

    Τα ονόματα των 577 ατόμων που ανακοινώθηκαν από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, στον σύνδεσμο:

    http://www.minpress.gr/minpress/onomata.xls

    [02] Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη

    Σε μερική λειτουργία τέθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ ο σταθμός παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ στη Σαντορίνη, που είχε σβήσει από τις 12 το μεσημέρι λόγω έκρηξης και πυρκαγιάς. Έτσι, άρχισε η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης με εκ περιτροπής παροχή ενέργειας στο νησί.

    Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από τη ΔΕΗ αυτήν την ώρα φορτώνονται σε αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού γεννήτριες ισχύος άνω των 10 μεγαβάτ για να μεταφερθούν στο νησί και να ενισχύσουν το τοπικό παραγωγό δυναμικό έως ότου αποκατασταθεί η ζημιά στον τοπικό σταθμό παραγωγής. Ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτριες) μεταφέρονται επίσης στη Σαντορίνη από τη Ρόδο (τουλάχιστον 5 μεγαβάτ) την Κρήτη (2 μεγαβάτ) και την Πάρο (επίσης 2 μεγαβάτ).

    [03] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Δολιανά Αρκαδίας

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στα Άνω Δολιανά Αρκαδίας κι έκανε στάχτη αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης με χαμηλή βλάστηση.

    Στο σημείο παραμένουν κι επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, ενώ στοχευμένες ρίψεις νερού, περιμετρικά του πύρινου μετώπου, πραγματοποιούνται από ένα καναντέρ, ένα πεζετέλ και το ελικόπτερο Erickson.

    [04] Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην Κολομβία

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε απόσταση περίπου 95 χιλιομέτρων δυτικά-νοτιοδυτικά της Μούτις στην Κολομβία, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS.

    Ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:43, τοπική ώρα (18:43 ώρα Ελλάδας) σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι της Αλάσκας, που καλύπτει αυτήν την περιοχή του Ειρηνικού, ανακοίνωσε ότι δεν έχει εκδώσει κάποια προειδοποίηση για επικείμενα θαλάσσια σεισμικά κύματα.

    [05] Μαρίνα Μπερλουσκόνι: Δεν κατεβαίνω στην πολιτική

    Με νέα της γραπτή δήλωση, η πρωτότοκη κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Μαρίνα, διέψευσε ότι σκοπεύει να κατέλθει στον στίβο της πολιτικής.

    Η 47χρονη κόρη του Μπερλουσκόνι τόνισε: «από την στιγμή που όλες οι δηλώσεις μου, έως τώρα, δεν ήταν αρκετές για να σταματήσουν οι φήμες σχετικά με ενδεχόμενη πολιτική μου υποψηφιότητα, πρέπει να επαναλάβω για μια ακόμη φορά, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν έλαβα ποτέ μου υπόψη το ενδεχόμενο να στρατευθώ στον πολιτικό αγώνα».

    Παράλληλα, μέχρι αύριο το απόγευμα, αναμένεται νέα παρέμβαση του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο, ο οποίος εκτιμάται πως πρόκειται να αναφερθεί στο ενδεχόμενο να υπάρξει μια «πολιτική διευθέτηση» για τον Μπερλουσκόνι. Να εξηγήσει δηλαδή αν υπάρχουν πιθανότητες να μην εκτίσει ο επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL), την ποινή που του επέβαλε πρόσφατα το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ώστε να παραμείνει στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας.

    [06] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιχειρεί να κερδίσει χρόνο

    Για «εμπόριο ελπίδας» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το πρωτογενές πλεόνασμα με αφορμή σχετικές δηλώσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

    Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι, παρά την έκρηξη της ανεργίας, και ιδιαίτερα την εφιαλτική της άνοδο ανάμεσα στους νέους, παρά τη συνεχιζόμενη βαθιά ύφεση, την υπερχρέωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις απολύσεις που επίκεινται σε κρίσιμους τομείς της Εκπαίδευσης, της Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την απειλή των πλειστηριασμών, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επιχειρεί για άλλη μια φορά να κερδίσει χρόνο μέσω του εμπορίου ελπίδας.

    Το νέο προϊόν που λανσάρει είναι το λεγόμενο «πρωτογενές πλεόνασμα», που το έχει αναδείξει σε πανάκεια, τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει ότι, πέρα από το γεγονός της μετατροπής του ελλείμματος σε πρωτογενές πλεόνασμα μέσα σε ένα μήνα, κάτι που αποτελεί, ίσως, και παγκόσμιο ρεκόρ για το υπουργείο Οικονομικών, στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν δεν συμπεριλαμβάνονται οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ, των ασφαλιστικών ταμείων, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και άλλες παράμετροι, δείχνοντας ότι κυριαρχεί μια νέου τύπου δημιουργική λογιστική.

    «Είναι αναμενόμενο να μην καταλαβαίνει τη σημασία του πρωτογενούς πλεονάσματος ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει και πλεόνασμα θράσους και έλλειμμα προτάσεων και επιδίδεται σε εμπόριο απελπισίας», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 August 2013 - 18:30:22 UTC