Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ραγδαίες εξελίξεις για την ΕΡΤ
  • [02] Α. Μέρκελ: Η ευημερία μας εξαρτάται μακροπρόθεσμα από την ευημερία ολόκληρης της Ευρωζώνης
  • [03] Περισσότεροι οι εισακτέοι σε ΑΕΙ, λιγότεροι σε ΤΕΙ
  • [04] Τα δικαιολογητικά για τη φορολογία των ομογενών
  • [05] ΚΚΕ: Αντ. Σαμαράς και Ζ. Κ. Γιούνκερ σκέφτονται μόνο τα συμφέροντα των μονοπωλίων
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ: "Μακριά από την πραγματικότητα" οι δηλώσεις του πρωθυπουργού
  • [07] Κλινικά νεκρός ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης

  • [01] Ραγδαίες εξελίξεις για την ΕΡΤ

    «Ως επιμονή των μελών της τρόικας για απόλυση 2.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα (σ.σ. μέσα στον Ιούνιο), ερμηνεύεται η έντονη φημολογία περί κλεισίματος της δημόσιας τηλεόρασης, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης μεγάλων οργανισμών του Δημοσίου.

    Οι πληροφορίες, που ήθελαν να κλείνει η ΕΡΤ, έχουν φουντώσει τις τελευταίες ώρες, με αφορμή και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που δημοσιεύτηκε πριν λίγο στο ΦΕΚ, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους καθ' ύλην αρμόδιους υπουργούς να διαχειριστούν την περιουσία μίας ΔΕΚΟ, σε περίπτωση που αυτή κλείσει. Το σχετικό κείμενο υπογράφεται από μέλη του υπουργικού συμβουλίου και τον πρωθυπουργό. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι υπογραφές των υπουργών, που έχουν προταθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

    Όπως είχαν επισημάνει επανειλημμένως συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το θέμα του κλεισίματος ενός μεγάλου οργανισμού θα αποφασιστεί από τον πρωθυπουργό, έπειτα από συνεννόηση με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

    Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και σχέδια για συρρίκνωση της ΕΡΤ με κλείσιμο ενός καναλιού, περιορισμό των ραδιοφωνικών σταθμών και των περιφερειακών σταθμών και την απομάκρυνση περίπου 1.000 υπαλλήλων. στη βάση του παλαιότερου σχεδίου, που είχε εκπονήσει ο Ηλ. Μόσιαλος.

    Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο, πάντα με πληροφορίες, είχε κατατεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και η συγχώνευση των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας, δηλαδή την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), σε μία εταιρία με κορμό την ΕΑΒ, για την οποία προβλέπεται να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις από τη συγχώνευση αυτή θα τεθούν εκτός δημοσίου πάνω από 1.000 εργαζόμενοι.

    Έντονη διαφωνία, εξάλλου, με το φημολογούμενο κλείσιμο της ΕΡΤ, διατυπώνουν με τοποθετήσεις στελεχών τους και ανακοινώσεις τους ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    [02] Α. Μέρκελ: Η ευημερία μας εξαρτάται μακροπρόθεσμα από την ευημερία ολόκληρης της Ευρωζώνης

    «Η Γερμανία μπορεί να ευημερεί μακροπρόθεσμα μόνο εάν η ευρωπαϊκή οικονομία και κυρίως η οικονομία της ευρωζώνης ορθοποδήσει και πάλι», δήλωσε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, τονίζοντας ωστόσο ότι «είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά ούτε κατά διάνοια δεν έχουμε πετύχει ακόμη τον στόχο».

    Η ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι προς όφελος και της ίδιας της Γερμανίας, καθώς «η Ευρώπη είναι ο βασικός εξαγωγικός μας προορισμός», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, μιλώντας στην «Ημέρα της Βιομηχανίας» που διοργανώνει ο γερμανικός Σύνδεσμος Βιομηχανιών στο Βερολίνο.

    [03] Περισσότεροι οι εισακτέοι σε ΑΕΙ, λιγότεροι σε ΤΕΙ

    Περισσότεροι υποψήφιοι εισάγονται φέτος στα Πανεπιστήμια και λιγότεροι στα Τεχνολογικά Ιδρύματα, σύμφωνα με τους αριθμούς που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14.

    Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, «αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Ιδρύματα, παρότι τα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ μειώθηκαν κατά 25%, μειώνεται κατά 8,94%. Ειδικότερα, στα Πανεπιστήμια αυξάνεται σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 4,76%, ενώ στα ΤΕΙ μειώνεται κατά 28,1%».

    [04] Τα δικαιολογητικά για τη φορολογία των ομογενών

    Απλοποιείται, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη η διαδικασία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν κάτοικοι εξωτερικού και αποκτούν πραγματικό εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με τη νέα υπουργική απόφαση του κ. Μαυραγάνη καθορίζονται προς διευκόλυνση των ομογενών εκ νέου τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλουν τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν κάτοικοι εξωτερικού και αποκτούν πραγματικό εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα, σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 61 του Κώδικα Φορολογία Εισοδήματος.

    Ειδικότερα, οι κάτοικοι εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων των ομογενών, υποχρεούνται να προσκομίσουν για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011) και να υποβάλουν μαζί με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματός τους για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) τα εξής δικαιολογητικά: Βεβαίωση από την αρμόδια φορολογική Αρχή του κράτους όπου δηλώνουν κάτοικοι και φορολογούνται, αντίγραφο της εκκαθάρισης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματός τους ή ελλείψει εκκαθάρισης, αντίγραφο της δήλωσής τους που υπέβαλλαν στο άλλο κράτος.

    [05] ΚΚΕ: Αντ. Σαμαράς και Ζ. Κ. Γιούνκερ σκέφτονται μόνο τα συμφέροντα των μονοπωλίων

    «Η αντιλαϊκή πολιτική δεν ήταν αποτέλεσμα λάθους, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Ήταν και παραμένει επιλογή της ΕΕ και του ΔΝΤ αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων, για έξοδο από την κρίση προς όφελος των μονοπωλίων», επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιο του για τις δηλώσεις Σαμαρά- Γιούνκερ.

    «Τα συμφέροντα των μονοπωλίων έχουν στο μυαλό τους ο Σαμαράς και ο Γιούνκερ όταν λένε "ότι η κατάσταση είναι σαφώς πολύ πιο καλή σε σχέση με ένα χρόνο πριν"», αναφέρει το ΚΚΕ.

    [06] ΣΥΡΙΖΑ: "Μακριά από την πραγματικότητα" οι δηλώσεις του πρωθυπουργού

    «Ποτέ άλλοτε τα λόγια του πρωθυπουργού δεν ήταν τόσο μακριά από την πραγματικότητα», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του Α. Σαμαρά, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζ. Κ. Γιούνκερ.

    «Τελικώς είναι τα συνειδητά ψεύδη ή η αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας που κάνουν τον Πρωθυπουργό να μην ομολογεί την διάψευση του «success story»;», ρωτά ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ για το οποίο κάνει λόγο για «φιάσκο».

    [07] Κλινικά νεκρός ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης

    Κλινικά νεκρός θεωρείται ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης. Ο 37χρονος κανοίστας, έπειτα από παρέμβαση -την τελευταία στιγμή- της ελληνικής πρεσβείας στην Πολωνία κέρδισε μία ακόμη ημέρα και δεν αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα υποστήριξης, όπως είχε αποφασίσει σε συμβούλιο των γιατρών στο νοσοκομείο του Μπίντγκος.

    Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας κάνοε καγιάκ, Αντώνης Νικολόπουλος, είχε ενημερώσει λανθασμένα τα ελληνικά ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένου του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) πως ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα υποστήριξης, όπως προβλέπει η νομοθεσία στην Πολωνία.

    Ο κ. Νικολόπουλος απολογήθηκε για τη λανθασμένη πληροφορία που διοχέτευσε, δηλώνοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο Πολωνός ομοσπονδιακός προπονητής μας, Ζντίσλαβ Ζούμπσκι, με ενημέρωσε πως ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε πεθάνει. Τελικά, στη συνέχεια σε νέα επικοινωνία μού είπε πως ήταν μέσα στο συμβούλιο και πως οι γιατροί είχαν λάβει την απόφαση να τον αποσυνδέσουν σε 5 λεπτά. Παρενέβη, όμως, εντός αυτού του μικρού χρονικού διαστήματος η πρεσβεία μας και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να κερδίσουν προθεσμία μίας ημέρας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 June 2013 - 14:30:23 UTC