Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επανεκκίνηση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ ζήτησε η ΕΕ
  • [02] Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας
  • [03] Ο Ερντογάν κάλεσε τους διαδηλωτές να αποσυρθούν

  • [01] Επανεκκίνηση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ ζήτησε η ΕΕ

    Την επανεκκίνηση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ ζήτησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς σύμφωνα με τον Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπο του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ είναι πολύ σημαντική τόσο από πλευράς εσόδων, όσο και για την υλοποιούμενη μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα της Ελλάδας.

    «Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης για τη ΔΕΠΑ θα πρέπει να επανεξεταστεί το συντομότερο δυνατό, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των πιθανών συνεπειών στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάιμον Ο' Κόνορ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα, ότι «ο σχεδιασμός και η εκτέλεση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών». Ο Σ. Ο' Κόνορ σημείωσε, μάλιστα, ότι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην όλη διαδικασία είναι βοηθητικός, παρέχοντας τεχνική βοήθεια, μέσω της Task Force.

    Συνεχίζοντας, τόνισε ότι είναι απόφαση των ελληνικών αρχών πώς θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ. Πρόσθεσε, ότι οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να αξιολογήσουν την κατάσταση και να διευθετήσουν το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Ερωτηθείς για το κενό που δημιουργείται στα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις το 2013, ο Σ. Ο' Κόνορ απάντησε ότι οι όποιες επιπτώσεις στα έσοδα θα συζητηθούν στο πλαίσιο της αποστολής της Τρόικας στην Αθήνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την εβδομάδα. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι σε αυτό το στάδιο είναι πολύ νωρίς για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα.

    [02] Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας

    «Ο Νίκος Ζήγρας προστάτευε τον Άκη Τσοχατζόπουλο» κατέθεσε στο δικαστήριο η μάρτυρας Σόνα Λεοντοπούλου.

    Η πρώην σύζυγος του Ν. Ζηγρα, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισής του, απέκλεισε το ενδεχόμενο «να έκανε κάτι κρυφά από τον Τσοχατζόπουλο» ο εξάδελφος του, αλλά και να έκανε οτιδήποτε που θα τον έβλαπτε.

    Η μάρτυρας εξαπέλυσε βολές κατά του Νίκου Ζήγρα και του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος έπειτα από απουσία έξι συνεδριάσεων επέστρεψε σήμερα -μέρα κατά την οποία ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας- στο δικαστήριο. Ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε δια του συνηγόρου του Λ. Κοτσαλή πως ήρθε για να παραμείνει με ενεργή παρουσία. «Η συμμετοχή του θα είναι πλέον ενεργή» είπε ο συνήγορος.

    Τελευταία μάρτυρας κατέθεσε η ιδιοκτήτρια του γραφείου, που νοικιάζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην Κόμνα Τράκα, η οποία είπε οτι ο κατηγορούμενος άρχισε να καθυστερεί την καταβολή των ενοικίων από το 2011 και οτι συμφώνησαν στη μείωση του μισθώματος.

    Με την ολοκλήρωση των καταθέσεων των συνολικά 11 μαρτύρων κατηγορίας, ο πρώην υπουργός ζήτησε τον λόγο και επανέφερε το αίτημά του για κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ, της περιόδου 1998- 1999. Επίσης, ζήτησε την αποφυλάκιση της συζύγου του.

    Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

    [03] Ο Ερντογάν κάλεσε τους διαδηλωτές να αποσυρθούν

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι το πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, επίκεντρο της αντικυβερνητικής αμφισβήτησης που συγκλονίζει εδώ και δώδεκα ημέρες την Τουρκία, δεν είναι μια "ζώνη κατοχής" και κάλεσε τους διαδηλωτές να αποσυρθούν υποστηρίζοντας πως το κύμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων αποτελεί μέρος μιας εσκεμμένης προσπάθειας να πληγεί η εικόνα και η οικονομία της Τουρκίας.

    "Το πάρκο Γκεζί είναι ένα πάρκο και όχι μια ζώνη κατοχής. Καλώ όλους αυτούς που είναι ειλικρινείς να αποσυρθούν, το ζητώ ως πρωθυπουργός", δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των βουλευτών του κυβερνητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) μερικές ώρες αφότου η αστυνομία ανέκτησε τον έλεγχο της πλατείας Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, κοντά στο πάρκο Γκεζί.

    Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως οι διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, τρεις διαδηλωτές και έναν αστυνομικό

    Στο μεταξύ, έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην περιοχή γύρω από την πλατεία Ταξίμ. Δεκάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας πέρασαν σήμερα για σύντομο χρονικό διάστημα μέσα στο πάρκο Γκεζί στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας συγκεντρώθηκαν κάτω από τα δένδρα στην άκρη του πάρκου και παρέμειναν εκεί για περίπου 10 λεπτά της ώρας πριν αποσυρθούν πίσω στη γειτονική πλατεία Ταξίμ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 June 2013 - 12:30:22 UTC