Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Κλείνει η ΕΡΤ
  • [02] Στους 73 ανήλθαν οι προσαχθέντες δικηγόροι που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
  • [03] Αναστολή λειτουργίας 20 ΔΟΥ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Κλείνει η ΕΡΤ

    "Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο και με κοινή υπουργική απόφαση σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ" ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

    Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι στη θέση της ΕΡΤ θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος - αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος - Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται αμέσως ώστε να λειτουργήσει το ταχύτερο ο νέος φορέας και είπε ότι το προσωπικό θα αποζημιωθεί κανονικά ενώ όσοι από τους τωρινούς εργαζόμενους το επιθυμούν, θα μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν.

    "Υπάρχουν πολλοί άξιοι και ικανοί εργαζόμενοι, η πείρα και η προϋπηρεσία των οποίων είναι απαραίτητη για να σταθεί ο νέος οργανισμός και θα συνεκτιμηθεί κατά τη διαδικασία προσλήψεων με διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ" δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

    Σημείωσε επίσης ότι ο νέος φορέας θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό και σαφές οργανόγραμμα και πως το αρχείο της ΕΡΤ θα περιφρουρηθεί και θα αξιοποιηθεί πλήρως όπως και οι δορυφορικές υπηρεσίες και οι σύγχρονες τεχνολογίες.

    [02] Στους 73 ανήλθαν οι προσαχθέντες δικηγόροι που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

    Η τουρκική αστυνομία προσήγαγε σήμερα 73 δικηγόρους, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την επέμβαση της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών που είχαν καταλάβει την κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπως ανακοίνωσε η παράταξή τους.

    Οι δικηγόροι αυτοί, οι οποίοι συμμετέχουν απεργώντας στις κινητοποιήσεις από την αρχή του κινήματος αμφισβήτησης εναντίον του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προ 12ημέρου, είχαν συγκεντρωθεί στον περίβολο του δικαστικού μεγάρου της Κωνσταντινούπολης για να καταγγείλουν την αστυνομία, η οποία ανακατέλαβε δια της βίας την πλατεία Ταξίμ. Φώναζαν "το Ταξίμ είναι παντού" και "η αντίσταση είναι παντού", σύμφωνα με ένα δικηγόρο που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    Η αστυνομία επενέβη τότε στο δικαστικό μέγαρο για να τους απομακρύνει. Οι κρατούμενοι δικηγόροι προσήχθησαν έπειτα από σύντομες συμπλοκές με την αστυνομία, ανακοίνωσε η Ένωση Σύγχρονων Δικηγόρων (CHD).

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [03] Αναστολή λειτουργίας 20 ΔΟΥ

    Στην αναστολή λειτουργίας 20 ακόμη Δ.Ο.Υ και 45 σημείων ελέγχου που εντάσσονται σε αντίστοιχες μεγαλύτερες μονάδες προχωρά το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της ενοποίησης και αναδιοργάνωσης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.

    Ειδικότερα, στις 17 Ιουνίου αναστέλλεται η λειτουργία 6 ΔΟΥ σε νησιωτικές περιοχές της χώρας, ενώ οι υπόλοιπες 14 ΔΟΥ θα ενοποιηθούν την 1η Σεπτεμβρίου 2013. Με τον τρόπο αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών θα εκπληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση για λειτουργία 120 ΔΟΥ σε επίπεδο χώρας εντός του 2013, έναντι των 290 ΔΟΥ που λειτουργούσαν το 2011. Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη φάση του σχεδίου ενοποίησης (Οκτώβριος 2012) είχε ανασταλεί η λειτουργία 47 ΔΥΟ ενώ κατά β φάση (Ιανουάριος 2013) είχε ανασταλεί η λειτουργία 51 ΔΟΥ.

    Σε ότι αφορά τις 6 ΔΟΥ των οποίων θα ανασταλεί η λειτουργία στις 17 Ιουνίου και αυτές στις οποίες εντάσσονται είναι οι ακόλουθες:

    Η ΔΟΥ Σαλαμίνας στη ΔΟΥ Ε' Πειραιά, η ΔΟΥ Κυθήρων στη ΔΟΥ Α' Πειραιά, η ΔΟΥ Θάσου στη ΔΟΥ Καβάλας, η ΔΟΥ Παξών στη ΔΟΥ Κέρκυρας, η ΔΟΥ Ιθάκης στη ΔΟΥ Αργοστολίου και η ΔΟΥ Λέρου στη ΔΟΥ Κώ.

    Η επιλογή των ΔΟΥ που κλείνουν όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών έγινε με κριτήριο τη μικρή απόσταση από τη στεριά (Σαλαμίνα και Θάσος) ή το μικρό αριθμό συναλλαγών που διενεργούν με πολίτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 June 2013 - 16:30:25 UTC