Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δυσκολότερα από πέρυσι τα Μαθηματικά και τα Αρχαία Ελληνικά στις Πανελλαδικές
  • [02] Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο σχέδιο Σόιμπλε για διμερή ενίσχυση των υπό κρίση χωρών
  • [03] Οι θάνατοι από καρδιά περισσότεροι τον Ιανουάριο, τις Παρασκευές και τις νύχτες
  • [04] Εντός των προσεχών ωρών στη δημοσιότητα το πρακτικό της ΚΕΝΕ για το αντιρατσιστικό
  • [05] Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την απαγόρευση επιβολής πολιτικής επιστράτευσης
  • [06] Συνελήφθη 40χρονος, που ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια στην Αθήνα
  • [07] Απαντήσεις στα συνηθέστερα ερωτήματα, για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων
  • [08] Στα τέλη Ιουλίου εκτιμά η Τράπεζα Κύπρου ότι θα εξέλθει από το καθεστώς εξυγίανσης

  • [01] Δυσκολότερα από πέρυσι τα Μαθηματικά και τα Αρχαία Ελληνικά στις Πανελλαδικές

    Δυσκολότερα από πέρυσι ήταν τα Μαθηματικά στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα, στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων, οι υποψήφιοι Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μαθηματικών. Ορισμένοι από αυτούς, μάλιστα, επισημαίνουν την ιδιαίτερη δυσκολία του θέματος Β3.

    Δύσκολα ήταν επίσης τα Αρχαία Ελληνικά στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

    Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν την Τετάρτη 29 Μαΐου στα Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης, τη Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης, την Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

    Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τον μεγαλύτερο όγκο των υποψηφίων ολοκληρώνονται στα βασικά μαθήματα την Παρασκευή 31 Μαΐου με το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας που είναι μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.

    [02] Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο σχέδιο Σόιμπλε για διμερή ενίσχυση των υπό κρίση χωρών

    Αντιδράσεις από πλευράς της γερμανικής αντιπολίτευσης έχει πυροδοτήσει το σχέδιο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για χορήγηση εγγυημένων δανείων από την κρατική επενδυτική τράπεζα KfW σε αντίστοιχα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση, προκειμένου να τα διοχετεύσουν σε επιχειρήσεις, το οποίο αποκάλυψε το περιοδικό Der Spiegel.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού, οι Σοσιαλδημοκράτες απορρίπτουν τα σχέδια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Η ιδέα έρχεται πολύ καθυστερημένα και, εκτός αυτού, ένα συνολικό δάνειο αποτελεί το λάθος εργαλείο», δήλωσε ο υπεύθυνος του κόμματος για θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ, ο οποίος επισήμανε ότι τα προηγούμενα τρία χρόνια η γερμανική κυβέρνηση απαιτούσε αποκλειστικά δημοσιονομική εξυγίανση, ενώ αμφισβητεί κατά πόσο η αναπτυξιακή πολιτική έχει ως τώρα κάποιον ρόλο στην στρατηγική του Βερολίνου.

    [03] Οι θάνατοι από καρδιά περισσότεροι τον Ιανουάριο, τις Παρασκευές και τις νύχτες

    Οι θάνατοι ασθενών από καρδιολογικό πρόβλημα είναι πιο συχνοί τον μήνα Ιανουάριο του έτους, τις Παρασκευές και τα βράδια, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.Η ανάλυση στατιστικών στοιχείων από σχεδόν ένα εκατομμύριο ασθενείς σε διάστημα 14 ετών, έγινε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης από ερευνητές με επικεφαλής τον δρ Ντέιβιντ Κάο της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Κολοράντο και παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας στη Λισαβόνα.

    Ο εντοπισμός της εποχικότητας των θανάτων από καρδιολογικά περιστατικά θα βοηθήσει στην καλύτερη κινητοποίηση του νοσοκομειακού και ιατρικού δυναμικού κατά τις περιόδους του μεγαλύτερου κινδύνου.

    Οι θάνατοι καρδιοπαθών είναι λιγότεροι τις Δευτέρες και περισσότεροι τις Παρασκευές. Οι εποχικές διαφορές είναι τόσο μεγαλύτερες όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία του ασθενούς που εισάγεται στο νοσοκομείο. Οι Aμερικανοί γιατροί επiσήμαναν ότι η παραπάνω εποχικότητα δεν είναι δυνατό να αποδοθεί στην περιοδικά αυξημένη χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών, για παράδειγμα στις γιορτές. Πιο πιθανή αιτία θεωρείται η ανεπαρκής στελέχωση των νοσοκομείων με το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό λίγο πριν τα Σαββατοκύριακα και τις νύχτες. Εποχικότητα στη θνησιμότητα εμφανίζουν και άλλες ασθένειες, με τις κρύες περιόδους του χειμώνα να παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς επιβαρύνουν διάφορες παθήσεις.

    [04] Εντός των προσεχών ωρών στη δημοσιότητα το πρακτικό της ΚΕΝΕ για το αντιρατσιστικό

    Εντός των προσεχών ωρών αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το πρακτικό της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕΝΕ) για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

    [05] Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την απαγόρευση επιβολής πολιτικής επιστράτευσης

    Πρόταση νόμου για την απαγόρευση της επιβολής πολιτικής επιστράτευσης, λόγω απεργίας και άλλων κινητοποιήσεων των εργαζομένων, κατέθεσε στη Βουλή η ΚΟ του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα.

    Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το αντιδημοκρατικό οπλοστάσιο, για να κάμψει τις αντιστάσεις των εργαζομένων, είναι απόρροια της συνολικής αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί για να περάσει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων. Είναι οι αλλαγές που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που βυθίζουν όλο και περισσότερο πλατιά λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, για να στηριχθεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου».

    [06] Συνελήφθη 40χρονος, που ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια στην Αθήνα

    Ενέδρες έξω από σχολεία σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, έστηνε 40χρονος παιδεραστής, ο οποίος παρακολουθούσε ανήλικα κορίτσια μέχρι τα σπίτια τους και, προσποιούμενος τον αστυνομικό, τα παρέσυρε και προέβαινε σε ασελγείς πράξεις.

    Ο 40χρονος, ο οποίος είναι από παλιά γνωστός στην Αστυνομία για παρόμοιες επιθέσεις, συνελήφθη προχθές το απόγευμα στα Πετράλωνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι έστηναν εδώ και καιρό μπλόκα, μετά από καταγγελίες γονέων για σεξουαλικές επιθέσεις στα παιδιά τους.

    Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν λίγη ώρα μετά την τελευταία του επίθεση σε ανήλικη, σε βάρος της οποίας είχε ασελγήσει.

    Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς εντόπιζε ανήλικες μαθήτριες, ηλικίας 8 έως 14 ετών, την ώρα που έφευγαν από το σχολείο τους μετά τη λήξη των μαθημάτων. Στη συνέχεια, τις ακολουθούσε, χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτες διαφόρων τύπων και φορώντας πάντα προστατευτικό κράνος, μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών στις οποίες διέμεναν. Έμπαινε μαζί τους στις πολυκατοικίες και, προσποιούμενος τον αστυνομικό, επιδεικνύοντας κάποια έγγραφα από το πορτοφόλι του, τις παραπλανούσε ότι διενεργεί έρευνα για κλοπή στο σχολείο ή για ναρκωτικά και τις οδηγούσε σε απόμερο κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, όπου προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

    Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι, κατά την τελευταία πενταετία, έχει ασελγήσει σε βάρος 21 ανήλικων κοριτσιών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

    [07] Απαντήσεις στα συνηθέστερα ερωτήματα, για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων

    Απαντήσεις στα συνηθέστερα ερωτήματα των φορολογουμένων για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων δίνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών. Στόχος είναι η διευκόλυνση των φορολογουμένων κατά τη συμπλήρωση και υποβολή των δηλώσεων.

    Μεταξύ άλλων, σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι ακόλουθες:

    1. Θέλω να δηλώσω προστατευόμενα μέλη. Ποιον πίνακα συμπληρώνω;

    Θα πρέπει να συμπληρώσετε τον πίνακα 9 με τα στοιχεία των προστατευόμενων μελών που σας βαρύνουν. Αυτόματα θα συμπληρωθεί ο πίνακας 3 με τον αριθμό των τέκνων. Συμπληρώστε υποχρεωτικά τον ΑΜΚΑ για όλα τα τέκνα σας και επιπλέον τον ΑΦΜ για όλα τα ενήλικα προστατευόμενα μέλη.

    2. Έχω αλλάξει κύρια κατοικία μέσα στο 2012. Πώς το δηλώνω;

    Στον πίνακα 5.1, πρέπει να επιλέξετε το κίτρινο πλαίσιο, να εισάγετε τα στοιχεία της άλλης κατοικίας, να την χαρακτηρίσετε, να την καταχωρήσετε και να επιλέξετε μεταφορά στη δήλωση.

    Τέλος, πρέπει να επιλέξετε την τελευταία κύρια κατοικία και ξανά μεταφορά στη δήλωση. Τα στοιχεία της τελευταίας κύριας κατοικίας θα εμφανισθούν στον πίνακα 5.1α, ενώ το ποσό της αντικειμενικής δαπάνης της άλλης κύριας κατοικίας, θα μεταφερθεί στον κωδικό 707 για τον υπόχρεο και 708 για την σύζυγο.

    3. Πώς θα συμπληρώσω τη δήλωσή μου όταν είμαι φιλοξενούμενος;

    Στον κωδικό 801 πρέπει να αναγράψετε τον ΑΦΜ του προσώπου που σας φιλοξενεί. Επίσης, πρέπει να συμπληρώσετε τους κωδικούς 092, 091 και 097.

    [08] Στα τέλη Ιουλίου εκτιμά η Τράπεζα Κύπρου ότι θα εξέλθει από το καθεστώς εξυγίανσης

    Μέχρι τις 30 Ιουλίου η Τράπεζα Κύπρου αναμένεται να εξέλθει από το καθεστώς εξυγίανσης, ανακοίνωσε ο βοηθός διευθυντής στο τμήμα εποπτείας της Κεντρικής Τράπεζας Μιχάλης Στυλιανού.

    Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ανέφερε ότι εντός των ημερών θα διοριστεί οίκος, ο οποίος θα προβεί σε εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των Τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής.

    Η Επιτροπή Οικονομικών μελέτησε πρόταση νόμου του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, η οποία προνοεί μεταξύ άλλων τη σύσταση ειδικού ταμείου, στο οποίο θα μεταφερθούν οι δεσμευμένες καταθέσεις της Τράπεζας Κύπρου, με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών εξόδου της Τράπεζας από το καθεστώς εξυγίανσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 May 2013 - 10:30:23 UTC