Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παράθυρο για παράταση στις δηλώσεις ανοίγει ο γγ Εσόδων Χ. Θεοχάρης
  • [02] Γυναίκα εισέβαλε με μαχαίρι στη ΔΟΥ Χανίων
  • [03] Ευ. Μεϊμαράκης: Η κρίση έμαθε στους Έλληνες τη συνεργασία
  • [04] Περισσότερες από 2.000 συναντήσεις Ρώσων και Ελλήνων επιχειρηματιών
  • [05] «Επανάσταση» στα ταξί της Μελβούρνης με ελληνική τεχνολογία
  • [06] Σήμα κινδύνου από 500 επιστήμονες για το πόσιμο νερό του πλανήτη
  • [07] Έργο τέχνης από τις στάχτες υπό την καθοδήγηση του εικαστικού Μανώλη Χάρου
  • [08] Ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή της συμφωνίας
  • [09] Νεκρός ανασύρθηκε ο 25χρονος δύτης από το υποβρύχιο σπήλαιο Σίντζι
  • [10] Η Ν. Κορέα απέρριψε πρόταση της Β. Κορέας για διάλογο σχετικά με τα πυρηνικά

  • [01] Παράθυρο για παράταση στις δηλώσεις ανοίγει ο γγ Εσόδων Χ. Θεοχάρης

    Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο παράτασης στην καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο γγ Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

    Όπως επισημαίνει, μιλώντας στη Web-TV του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εάν χορηγηθεί παράταση, τούτο θα γίνει για μία και μόνη φορά, ενώ ήδη καλύπτονται όλες οι εκκρεμότητες που ακόμη υφίστανται αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος προηγουμένου έτους. "Ακόμη και στην περίπτωση που απαιτηθεί, η παράταση θα είναι για μια και μόνη φορά", σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, το βιβλίο οδηγιών για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης θα αναρτηθεί σήμερα στην ιστοσελίδα του TaxisNet, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα χορηγούν βεβαιώσεις για τα Ασφαλιστικά Ταμεία ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΝΑΤ, που ήδη αναρτούν τα σχετικά στοιχεία στο διαδίκτυο, ώστε να εξυπηρετούνται όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

    Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεννόηση με το τραπεζικό σύστημα αναφορικά με το ζήτημα των βεβαιώσεων για τους τόκους έως 250 ευρώ, των τραπεζικών καταθέσεων.

  • Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Θεοχάρη στη Web-TV του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    [02] Γυναίκα εισέβαλε με μαχαίρι στη ΔΟΥ Χανίων

    Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το πρωί στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Χανίων, όταν μια γυναίκα, εισέβαλε στο κτίριο κρατώντας στο χέρι της ένα μικρό μαχαίρι κουζίνας και κινήθηκε κατά υπαλλήλων.

    Το «θερμό» επεισόδιο συνέβη στον πρώτο όροφο του κτιρίου των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών και στην υπηρεσία όπου εργάζεται ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων Δυτικής Κρήτης Μιχάλης Δασκαλάκης, το γραφείο του οποίου χτυπούσε με το μαχαίρι η γυναίκα- εισβολέας.

    Στο σημείο κλήθηκαν και έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσήγαγαν τη γυναίκα στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα επικαλέστηκε προσωπικά προβλήματα, φώναζε πως έχει άρρωστο παιδί, αλλά προς το παρόν είναι άγνωστο το τι ακριβώς ζητούσε. Στην αστυνομία κλήθηκαν υπάλληλοι της ΔΟΥ για κατάθεση, ενώ σε βάρος της αναμένεται να σχηματισθεί δικογραφία για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

    [03] Ευ. Μεϊμαράκης: Η κρίση έμαθε στους Έλληνες τη συνεργασία

    Θερμή υποδοχή επιφύλαξε η ελληνική κοινότητα της Οττάβας στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος αφίχθη την Κυριακήστην καναδική πρωτεύουσα για σειρά επαφών με την κοινοβουλευτική ηγεσία του Καναδά.

    Ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Οττάβα Ελευθέριος Αγγελόπουλος, παρουσιάζοντας τον κ. Μεϊμαράκη, ανέπτυξε τους στόχους της επίσκεψής του στον Καναδά, με την οποία όπως είπε, προβάλλεται η εικόνα της Ελλάδας.

    Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα και τόνισε ότι η κρίση έμαθε στους Έλληνες τη συνεργασία. Ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής μίλησε για την εμπιστοσύνη στην τρικομματική κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πλοηγεί, όπως είπε, τη χώρα στη σωστή πορεία.

    [04] Περισσότερες από 2.000 συναντήσεις Ρώσων και Ελλήνων επιχειρηματιών

    Σημαντικό ενδιαφέρον για περαιτέρω ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, προκύπτει από τις πρώτες συναντήσεις που πραγματοποιούν εκπρόσωποι ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων που βρίσκονται στη Μόσχα, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής Go International η οποία διοργανώνεται από την Εurobank με τη συνεργασία των εξαγωγικών φορέων ΣΕΒΕ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος), ΠΣΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων), ΣΕΚ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης) και ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών), υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

    Σήμερα και αύριο στη ρωσική πρωτεύουσα έχουν προγραμματισθεί περισσότερες από 2000 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών με στόχο να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερες συμφωνίες για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Ρωσίας. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Invest in Greece διοργανώνεται Real Estate Workshop που περιλαμβάνει σύντομη παρουσίαση από τις ελληνικές εταιρείες των επενδυτικών ευκαιριών σε ακίνητα στην Ελλάδα.

    Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Δημήτρης Λακασάς, περίπου 250 ρωσικές επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον, εκ των οποίων η πλειοψηφία ανήκει στον κλάδο των τροφίμων- ποτών, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και στον κλάδο του τουρισμού και του real estate.

    [05] «Επανάσταση» στα ταξί της Μελβούρνης με ελληνική τεχνολογία

    Μπορεί η προσπάθεια Ελλήνων ιδιοκτητών ταξί να φέρουν Έλληνες οδηγούς στη Μελβούρνη να μην στέφθηκε από επιτυχία, αλλά οι ίδιοι λένε ότι μια ελληνική τεχνολογία θα τονώσει τον κλάδο τους.Πρόκειται για την ελληνικής εφεύρεσης «taxiplon» που δημιουργήθηκε για να προσφέρει στο επιβατικό κοινό μια νέα διάσταση στις υπηρεσίες ταξί.

    Το σύστημα αυτό, που θα εισαχθεί από την Ελλάδα, θα εφαρμοστεί και στη Μελβούρνη από τρεις ελληνικές εταιρίες ταξί που διαθέτουν στόλο 505 αυτοκινήτων. Όπως λέει ο Ηρακλής Κατσιαμπάνης, ιδιοκτήτης της εταιρείας TaxiLink, που διαθέτει 150 αυτοκίνητα, «κάνοντας χρήση της πιο εξελιγμένης τεχνολογίας, η «taxiplon» κάνει την κλήση ταξί... παιχνιδάκι! Με τη δωρεάν εφαρμογή «taxiplon» το κοινό θα καλεί ταξί από το κινητό του με το πάτημα ενός κουμπιού».

    «Όλα τα αυτοκίνητα των τριών εταιριών θα είναι εξοπλισμένα με το καινοτόμο ελληνικό λογισμικό που διαθέτει σύστημα πλοήγησης και συνδέεται με το taxiplon smart phone application, καθώς και την ομώνυμη διαδικτυακή εφαρμογή εύρεσης ταξί» λέει ο κ. Κατσιαμπάνης. Ο ίδιος θεωρεί το σύστημα αυτό «επαναστατικό» γιατί ο πελάτης θα έχει να κάνει «απ' ευθείας με τον οδηγό», θα ξέρει πού βρίσκεται, πόση ώρα θα κάνει και όλα τα σχετικά.

    [06] Σήμα κινδύνου από 500 επιστήμονες για το πόσιμο νερό του πλανήτη

    Πεντακόσιοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο, που παρακολούθησαν μια τετραήμερη συνάντηση στη Βόννη με θέμα «Το νερό στην Ανθρωπόκαινο», υπέγραψαν μια διακήρυξη με την οποία προειδοποιούν σε ανησυχητικούς τόνους ότι η πλειονότητα των κατοίκων της Γης θα αντιμετωπίσει σοβαρή έλλειψη νερού ήδη από το 2050 ή το πολύ μέσα στις δύο επόμενες γενιές λόγω αλόγιστης κατανάλωσης, ρύπανσης των υδάτων και κλιματικής αλλαγής.

    Την πρωτοβουλία είχε η διεθνής ερευνητική κοινοπραξία Global Water System Project (GWSP), που συντονίζεται από το πανεπιστήμιο της Βόννης, η οποία προσπαθεί να κινητοποιήσει τις κυβερνήσεις στη λήψη των αναγκαίων μέτρων και πολιτικών. Η βασική ανησυχία είναι ότι κράτη και άνθρωποι τείνουν κακώς να βλέπουν το πόσιμο νερό ως συνεχώς ανανεούμενο και πρακτικά ως ανεξάντλητο, κάτι που είναι λάθος, καθώς η ανανέωση των υδάτινων αποθεμάτων γίνεται με πιο αργό ρυθμό από την κατανάλωσή τους.

    Υπολογίζεται ότι ήδη 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή σχεδόν τα δύο τρία της ανθρωπότητας, ζουν σε απόσταση 50 χλμ. από προβληματικές και ανεπαρκείς πηγές νερού, οι οποίες είτε ξεραίνονται, είτε ρυπαίνονται. Σε όλο και περισσότερες περιοχές, καθώς ο υδροφόρος ορίζοντας πέφτει συνεχώς από την υπεράντληση, το νερό γίνεται όλο και πιο αλμυρό λόγω διείσδυσης θαλάσσιων υδάτων.

    [07] Έργο τέχνης από τις στάχτες υπό την καθοδήγηση του εικαστικού Μανώλη Χάρου

    Οι καμένοι τοίχοι της θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ «Εν Δράσει» στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού, έγιναν από τους υπό θεραπεία κρατούμενους χρήστες, έργο τέχνης που διεκδικεί την επαναλειτουργία του χώρου. Ήταν το «σπίτι» τους που κάηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά τον περασμένο Σεπτέμβριο, στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού. Στην καταστροφή απάντησαν με δημιουργία, ζωγραφίζοντας πάνω στα απομεινάρια των καμένων τοίχων, υπό την καθοδήγηση του γνωστού εικαστικού Μανώλη Χάρου. Τα έργα τους παρουσιάζονται στο κοινό από την 1η Ιουνίου έως 17 Ιουλίου, σε μια ιδιαίτερα σημαντική έκθεση του Φεστιβάλ Αθηνών.

    «Αυτοί οι άνθρωποι είναι στην χειρότερη κατάσταση που μπορεί κάποιος να βρεθεί. Είναι καταδικασμένοι, έχουν μεγάλες ποινές, είναι χρήστες που έχουν μπει σε διαδικασία απεξάρτησης και στην φυλακή τίποτε δεν ενθαρρύνει κάτι τέτοιο. Η χρήση ουσιών είναι ό,τι πιο εύκολο και ανθεί στην φυλακή. Και σε όλο αυτό έρχεται και καίγεται το σπίτι τους. Ένα σπίτι, που θύμιζε κανονικό διαμέρισμα, με καθιστικό, βιβλιοθήκη, γραφείο θεραπευτών, κουζίνα, στο οποίο τα μέλη της κοινότητας του ΚΕΘΕΑ έμπαιναν το πρωί στις 9 και ξαναγύριζαν στα κελιά τους στις 5 το απόγευμα. Ενας παράδεισος για τις συνθήκες τις φυλακής» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕο διακεκριμένος ζωγράφος και μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, Μανώλης Χάρος, αφηγούμενος την εμπλοκή του στην διαδικασία παραγωγής του έργου.

    [08] Ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή της συμφωνίας

    Η σερβική κυβέρνηση μετά από ειδική συνεδρίαση το βράδυ της Κυριακής, ενέκρινε το σχέδιο εφαρμογής της συμφωνίας εξομάλυνσης των σχέσεων με το Κόσοβο με τη διαμεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η κυβέρνηση της Σερβίας σήμερα (...) ενέκρινε την εφαρμογή του σχεδίου για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες», αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση μετά το τέλος της κυβερνητικής συνεδρίασης στο Βελιγράδι, το βράδυ της Κυριακής.

    Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο τόσο της Σερβίας όσο και του Κοσόβου για στενότερους δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα για τη Σερβία, αυτή ελπίζει να λάβει ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών κατά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη Ιουνίου.

    [09] Νεκρός ανασύρθηκε ο 25χρονος δύτης από το υποβρύχιο σπήλαιο Σίντζι

    Μετά από πολύωρη επιχείρηση σπηλαιοδυτών, ανδρών της ΕΜΑΚ και αστυνομικών ανασύρθηκε νεκρός ο 25χρονος σπηλαιοδύτης από το υποβρύχιο σπήλαιο στην περιοχή «Πηγή Σίτζι», στην Κανδήλα της ορεινής Αρκαδίας.

    Ο 25χρονος, είχε καταδυθεί μαζί με τρεις σπηλαιοδύτες, για εξερεύνηση του σπηλαίου και έχασε τη ζωή του.Το σπήλαιο αυτό χαρακτηρίζεται επικίνδυνο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 30 βαθύτερα σπήλαια στον κόσμο. Η σορός του 25χρονου έχει διακομιστεί για νεκροψία-νεκροτομή. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λεβιδίου.

    [10] Η Ν. Κορέα απέρριψε πρόταση της Β. Κορέας για διάλογο σχετικά με τα πυρηνικά

    Η Νότια Κορέα απέρριψε σήμερα την πρόταση για διάλογο σχετικά με τον πυρηνικό αφοπλισμό, την οποία διατύπωσε η Βόρεια Κορέα την περασμένη εβδομάδα στο Πεκίνο.

    "Οι πράξεις είναι πιο σημαντικές από τις λέξεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Ενοποίησης Κιμ Χιουν-Σεοκ, αναφερόμενος στην επιστολή που παρέδωσε την Παρασκευή στον Kινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ απεσταλμένος του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν.

    Σύμφωνα με τα επίσημα κινεζικά ΜΜΕ, ο Κιμ εκφράζει στην επιστολή αυτή τη βούλησή του για επανάληψη των συνομιλιών των 'Εξι (οι δυο Κορέες, ΗΠΑ, Ρωσία, Ιαπωνία και Κίνα) για το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα. Στα επίσημα βορειοκορεατικά ΜΜΕ που καλύπτουν την επίσκεψη στην Κίνα του Τσόε Ριόνγκ-Χέι, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Λαϊκού Στρατού της Κορέας, δε έχει πάντως γίνει καμία αναφορά σχετικά με πτόταση για διάλογο από τη Βόρεια Κορέα.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 May 2013 - 8:30:23 UTC