Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημαντική πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [02] Περιπολίες με ποδήλατα από τη δημοτική αστυνομία στην Αθήνα
  • [03] Πέντε προτάσεις για τη βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά
  • [04] Η Ευρώπη χάνει 1 τρισ. ευρώ το χρόνο από τη φοροδιαφυγή
  • [05] «Κύμα» εφέσεων από στρατιωτικούς συνταξιούχους για αναπροσαρμογή σύνταξης
  • [06] «Φύλλο και φτερό» 218 εξωχώριες από τον ελεγκτικό μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών
  • [07] «Το μαγικό Λιμάνι» της Ράνιας Καπελιάρη στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
  • [08] Στο προσυνέδριο της ΝΔ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς
  • [09] Ο οίκος Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο των καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων τεσσάρων ελληνικών τραπεζών
  • [10] Το Κογκρέσο κατηγορεί την Apple για φοροαποφυγή
  • [11] Σούπερ πρόταση της Λίβερπουλ για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο

  • [01] Σημαντική πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Εντείνονται οι ρευστοποιήσεις με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές, οδηγώντας την αγορά σε μεγάλη υποχώρηση.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:30 διαμορφώνεται στις 1.083,52 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 4,61%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 56,675 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 5,89%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,59%.

    Ανοδικά κινούνται 30 μετοχές, 80 πτωτικά και 18 παραμένουν σταθερές.

    [02] Περιπολίες με ποδήλατα από τη δημοτική αστυνομία στην Αθήνα

    Η εκκίνηση δόθηκε σήμερα το πρωί και η λειτουργία δεκαπέντε ποδηλάτων που θα χρησιμοποιεί η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηναίων για τις εποχούμενες περιπολίες σε περιοχές με ιδιαίτερο ιστορικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, είναι πραγματικότητα.

    Η αρχή έγινε στην είσοδο της Ακρόπολης. «Σήμερα είναι μια ημέρα χαράς για μας. Τα ποδήλατα και οι ειδικά εκπαιδευμένοι οδηγοί τους, θα περιπολούν σε πεζόδρομους. Η πρωτοβουλία αυτή είναι ο προάγγελος για το σύστημα των ενοικιαζόμενων ποδηλάτων που θα λειτουργήσει σύντομα σε 70 σημεία της Αθήνας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

    «Όποιος επιμένει νικά. Μετά από δύο χρόνια επιμονής καταφέραμε να προχωρήσει η πρότασή μας» δήλωσε ο δημοσιογράφος και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αμυράς.Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του δήμου Αθηναίων για την αναβάθμιση και την προστασία του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Τα ποδήλατα και οι ειδικά εκπαιδευμένοι οδηγοί τους, θα περιπολούν σε πεζόδρομους, όπως η Αποστόλου Παύλου, η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Αιόλου, η Ερμού και η περιοχή της Πλάκας.

    [03] Πέντε προτάσεις για τη βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά

    Πέντε προτάσεις για τη βελτίωση των προγραμμάτων τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά κατέθεσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στo πλαίσιo της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε ανώτατο επίπεδο σήμερα, στα γραφεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, με τη συμμετοχή φορέων της αγοράς, της ΕΕΤ, του ΕΤΕΑΝ, της Task Force και του υπουργείου Ανάπτυξης.

    Με αντικείμενο τη βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά, η ΕΣΕΕ υπέβαλε υπόμνημα πέντε προτάσεων, ως εξής: 1. Καλύτερος συντονισμός των δράσεων ΕΣΠΑ (προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων)

    2. Καλύτερη στοχοθέτηση των δράσεων (προς τις ελληνικές Τράπεζες)

    3. Καλύτερη αξιολόγηση των προτάσεων του ΕΣΠΑ (προς το ΤΕΠΙΧ & ΕΦΕΠΑΕ)

    4. Καλύτερη αναδιάρθρωση των δανείων ΤΕΜΠΜΕ (προς το ΕΤΕΑΝ & Τράπεζες)

    5. Μεγαλύτερη ευελιξία στις διαδικασίες των Ευρωπαϊκών κανονισμών (προς την Task Force)

    [04] Η Ευρώπη χάνει 1 τρισ. ευρώ το χρόνο από τη φοροδιαφυγή

    Στο ένα τρισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο υπολογίζεται η απώλεια πόρων της ΕΕ από τη φοροδιαφυγή και την φορολογική απάτη, ποσό διπλάσιο από το συνολικό δημόσιο έλλειμμα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Πρέπει να υιοθετηθούν αυστηρότερα μέτρα και να εξασφαλίσουμε καλύτερο συντονισμό, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φορολογικής απάτης στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στην έναρξη σχετικής συζήτησης για την φοροδιαφυγή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αυτή τη στιγμή, συνέχισε ο Μπαρόζο, η απώλεια πόρων από φορολογική απάτη στην ΕΕ εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ένα τρισεκατομμύριο ευρώ ετησίως, ήτοι «ποσό διπλάσιο από το συνολικό δημόσιο έλλειμμα των κρατών-μελών της ΕΕ».

    Ο πρόεδρος της Κομισιόν παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα χάσμα στην εκτέλεση των προγραμμάτων αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, της φορολογικής απάτης και των φορολογικών παραδείσων, εντός κι εκτός Ευρώπης, ενώ διαβεβαίωσε ότι στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ θα ζητήσει να υπάρξει πολιτική δέσμευση ώστε μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2015 να έχει διασφαλίσει η ΕΕ την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών για κάθε μορφή εισοδήματος (μισθοί, μερίσματα, κέρδη από κεφάλαια, κ.λπ.).

    [05] «Κύμα» εφέσεων από στρατιωτικούς συνταξιούχους για αναπροσαρμογή σύνταξης

    Αδυναμία στην εκτέλεση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων που έχει εκδώσει δηλώνει στην παρούσα φάση το Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας και προσωπικού.

    Την ίδια ώρα είναι χιλιάδες οι εφέσεις και αγωγές που έχουν ασκηθεί από στρατιωτικούς συνταξιούχους και εκκρεμεί η εκδίκασή τους. Αποκαλυπτικό είναι έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή και αναφέρει ότι οι εφέσεις και αγωγές από στρατιωτικούς συνταξιούχους για την αναπροσαρμογή της σύνταξής τους άγγιξαν τις 30.000.

    Όπως ειδικότερα εξηγεί ο κ. Ρουπακιώτης, επικαλούμενος έγγραφο του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, «η καθυστέρηση στην εκδίκαση των συνταξιοδοτικών υποθέσεων οφείλεται στο γεγονός ότι ασκήθηκαν χιλιάδες εφέσεις και αγωγές από στρατιωτικούς συνταξιούχους (30.000 περίπου), οι οποίοι ζητούσαν την αναπροσαρμογή της σύνταξής τους, σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν. 2838/2000 και 3016/2002, με αποτέλεσμα την επιμήκυνση του χρόνου προσδιορισμού των σχετικών δικασίμων των Τμημάτων».

    Για την εκτέλεση πάντως των συνταξιοδοτικών αποφάσεων, ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ξεκάθαρος. «Η εκτέλεση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων των Τμημάτων και της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δηλαδή ο κανονισμός της σχετικής σύνταξης των ως άνω αποφάσεων, είναι αδύνατον να γίνει στην παρούσα φάση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας και προσωπικού», αναφέρει ο κ. Ρουπακιώτης και επισημαίνει ότι επί 1.078 οργανικών θέσεων υπηρετούν, βάσει στοιχείων του Μαρτίου, μόνο 614 δικαστικοί υπάλληλοι σε ολόκληρη την επικράτεια.

    [06] «Φύλλο και φτερό» 218 εξωχώριες από τον ελεγκτικό μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών

    Στη Βουλή θα διαβιβάσει το υπουργείο Οικονομικών τα αποτελέσματα των ελέγχων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν τις εξωχώριες εταιρείες.

    Στο μικροσκόπιο του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Αθηνών (ΔΕΚ Αθηνών) βρίσκονται συνολικά 218 εξωχώριες εταιρείες, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των Παναγιώτη Λαφαζάνη, Ευγενίας Ουζουνίδου, Θανάση Πετράκου και Δημήτρη Στρατούλη.

    [07] «Το μαγικό Λιμάνι» της Ράνιας Καπελιάρη στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

    Εικόνες αλλά και το «άρωμα» του Πειραιά περιέχουν τα έργα της ζωγράφου Ράνιας Καπελιάρη, που εκτίθενται από σήμερα Τρίτη, 21 Μαΐου, στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, με τον γενικό τίτλο «Μαγικό Λιμάνι».

    Τα πάνω από τριάντα μεγάλα έργα και συνθέσεις της ζωγράφου, εκτίθενται σε ένα κτίριο-σύμβολο του Πειραιά, το νεοκλασικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, στο κέντρο της πόλης, όπου στεγαζόταν για δεκαετίες το Ταχυδρομείο.Τα έργα που έχουν φιλοτεχνηθεί εμπνευσμένα από το μεγάλο λιμάνι, περιγράφουν τις γειτονιές του Πειραιά με ένα νοσταλγικό ύφος, περιέχοντας αναφορές στις ιστορικές και πολιτιστικές στιγμές που πέρασε η πόλη. Ταυτόχρονα αντιπαραβάλλουν τις αλλοτινές με την τωρινή εποχή με τρόπο που σε κάνει να ανακαλύπτεις τα πολλά όμορφα πρόσωπα μιας κατά τα άλλα τετριμμένης καθημερινότητας.

    «Η μελέτη και η ταυτότητά του λιμανιού μας οδηγούν σε εικόνες νοσταλγικές, η περιδιάβαση στις γειτονιές του παράγει έργα που διαβάζονται σαν θύλακες χρόνου, όπου η μνήμη βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση» λέει η ζωγράφος Ράνια Καπελιάρη, που έχει γεννηθεί στο μεγάλο λιμάνι.

    [08] Στο προσυνέδριο της ΝΔ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς

    Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, θα μιλήσει στο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 9 Ιουνίου.

    Οι εργασίες του προσυνεδρίου θα αρχίσουν την Παρασκευή 7/6 και τις δύο πρώτες ημέρες τρία κλιμάκια του κόμματος θα έχουν συναντήσεις με φορείς του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τα εθνικά θέματα. Την τρίτη ημέρα, εκτός από την ομιλία του κ. Σαμαρά, θα αναπτύξουν εισηγήσεις ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο πρόεδρος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ενώ θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα από τις συναντήσεις των κλιμακίων της ΝΔ με τις διοικήσεις των τοπικών φορέων.

    [09] Ο οίκος Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο των καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων τεσσάρων ελληνικών τραπεζών

    Ο οίκος Fitch αναβάθμισε τα καλυμμένα με στεγαστικά δάνεια ομόλογα (mortgage covered bonds) της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank και της Eurobank.

    Καλυμμένα ομόλογα της Alpha αναβαθμίστηκαν στη βαθμίδα Β από τη βαθμίδα CCC+, με αρνητική προοπτική.

    Καλυμμένοι τίτλοι της Eurobank αναβαθμίστηκαν σε Β από CCC+, με αρνητική προοπτική.

    Καλυμμένα ομόλογα της Εθνικής (του προγράμματος Ι) αναβαθμίστηκαν σε Β από Β- και με αρνητική προοπτική, ενώ καλυμμένα ομόλογά της ίδιας τράπεζας (του προγράμματος ΙΙ) αναβαθμίστηκαν σε Β από CCC+, επίσης με αρνητική προοπτική.

    Καλυμμένοι τίτλοι της Πειραιώς αναβαθμίστηκαν σε Β από CCC+ με αρνητική προοπτική.

    [10] Το Κογκρέσο κατηγορεί την Apple για φοροαποφυγή

    Το Κογκρέσο κατηγόρησε χθες την αμερικανική τεχνολογική εταιρεία Apple για αποφυγή πληρωμής φόρων σε όλο τον κόσμο, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, χρησιμοποιώντας «παράθυρα» της νομοθεσίας και θυγατρικές εταιρείες στην Ιρλανδία που δεν είναι καταγεγραμμένες ως φορολογικοί κάτοικοι σε καμία χώρα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Η μόνιμη υποεπιτροπή της Γερουσίας για έρευνες ανακοίνωσε μία έκθεση 40 σελίδων σχετικά με την διεθνή φορολογική διάρθρωση της Apple ενόψει της σημερινής κατάθεσης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τιμ Κουκ ενώπιον της Γερουσίας.

    Το επιτελείο της Επιτροπής ανέφερε ότι τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα περιλαμβάνουν τη χρήση των μη φορολογικών κατοίκων - θυγατρικών της Apple στην Ιρλανδία, στις οποίες διοχετεύονταν τα κέρδη της επιχείρησης σε διεθνές επίπεδο. Μία από αυτές τις θυγατρικές, η Apple Sales International (ASI) δεν πλήρωσε καθόλου φόρους για πωλήσεις 74 δισ. δολαρίων από το 2009 έως το 2012. Το 2011, η εταιρεία πλήρωσε φόρο 10 εκατ. δολαρίων για κέρδη ύψους 22 δισ. δολαρίων, με φορολογικό συντελεστή δηλαδή 0,05%, σύμφωνα με την Επιτροπή.

    [11] Σούπερ πρόταση της Λίβερπουλ για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο

    Πρόταση ύψους 14 εκατ. ευρώ είναι έτοιμη να καταθέσει η Λίβερπουλ για να αποκτήσει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ ο τεχνικός της διάσημης αγγλικής ομάδας, Μπρένταν Ρότζερς, θέλει να βρει τον αντικαταστάτη του Τζέιμι Κάραγκερ για το κέντρο της αμυνας και ο Ελληνας άσος είναι η πρώτη του επιλογή.

    Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ ο Παπαδόπουλος, που έχει συμβόλαιο με τη Σάλκε έως το 2016, θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην πρέμιερ λιγκ και ήδη ο μάνατζερ του είναι σε διαπραγματεύσεις με τη Λίβερπουλ για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 May 2013 - 10:30:24 UTC