Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ταχύτερη εκταμίευση 400 εκατ. ευρώ προς στην Ελλάδα, εντός του 2014
  • [02] Νεογέννητος άσπρος ρινόκερος
  • [03] Στις Βρυξέλλες οι Ί. Ντάτσιτς-Χ. Θάτσι

  • [01] Ταχύτερη εκταμίευση 400 εκατ. ευρώ προς στην Ελλάδα, εντός του 2014

    Την ταχύτερη εκταμίευση 400 εκατ. ευρώ, εντός του 2014, προς στην Ελλάδα αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της πολιτικής Συνοχής της ΕΕ.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αποβλέπει στη μέγιστη αξιοποίηση των πόρων της ΕΕ για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

    Το μέτρο δεν αποτελεί νέα χρηματοδότηση, όμως επιτρέπει την ευκολότερη αξιοποίηση πόρων που διατίθενται ήδη στο πλαίσιο της πολιτικής Συνοχής της ΕΕ. Με την απόφαση, δίνεται μεγαλύτερο περιθώριο διάθεσης και απορρόφησης πόρων της ΕΕ, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο απώλειάς τους. Η συνεισφορά της ΕΕ θα αυξηθεί κατ? ανώτατο όριο σε 95% και έτσι θα μειωθεί η απαίτηση εθνικής συγχρηματοδότησης σε μόλις 5%.

    [02] Νεογέννητος άσπρος ρινόκερος

    Ο ζωολογικός κήπος του Ντούμπο στη νοτιοδυτική Αυστραλία γιορτάζει τη γέννηση στις 14 Μαΐου ενός άσπρου ρινόκερου που ζυγίζει 50 κιλά και δεν έχει ακόμα βαπτιστεί.

    Στον ζωολογικό αυτό κήπο την περασμένη χρονιά είχαν πεθάνει μυστηριωδώς τέσσερις άσπροι ρινόκεροι μέσα σε λίγες εβδομάδες.

    Το μικρό ρινοκεράκι είναι το πρώτο της Μοπάνι, η οποία είχε προσβληθεί και αυτή από την μυστηριώδη νόσο, αλλά επέζησε.

    Για τον διευθυντή του πάρκου Κάμερον Κερ, η γέννηση αυτού του είδους ρινόκερου (Ceratotherium simum) είναι ένα "σημάδι ελπίδας" απέναντι στη σφαγή των ζώων αυτών στην Αφρική.

    [03] Στις Βρυξέλλες οι Ί. Ντάτσιτς-Χ. Θάτσι

    Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς και του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι θα έχουν σήμερα, στις Βρυξέλλες, παρουσία της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, συνομιλίες για την εφαρμογή της συμφωνίας για την εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου - Πρίστινας, που μονογράφηκε τον περασμένο μήνα. "Αναμένουμε διάλογο για συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε η συμφωνία να εφαρμοστεί" δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, η εκπρόσωπος της κ. Άστον, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς. Μέχρι τώρα διεξήχθησαν δύο συναντήσεις σε επίπεδο ομάδων εργασίας εστιασμένες στην εφαρμογή της συμφωνίας, αλλά έληξαν χωρίς αποτέλεσμα, αν και ο επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων του Βελιγραδίου, Ντέγιαν Παβίτσεβιτς είπε ότι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, την περασμένη Παρασκευή, υπήρξε προσέγγιση θέσεων όσον αφορά την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες. "Η εφαρμογή της συμφωνίας είναι καθοριστικής σημασίας για τη συνέχιση της διαδικασίας εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου - Πρίστινας" δήλωσε η κ. Κοτσιγιάντσιτς και υπενθύμισε ότι είναι σημαντικό και για τους όρους που έθεσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Σερβία, ώστε να ξεκινήσει φέτος τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην ΕΕ. Ο πρωθυπουργός της Σερβίας ανέφερε ότι το Βελιγράδι αναμένει έως το τέλος της εβδομάδας να καταρτιστεί το σχέδιο εφαρμογής της συμφωνίας των Βρυξελλών, στο οποίο θα καθορίζονται προθεσμίες και ενέργειες που πρέπει να ολοκληρωθούν εντός συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 May 2013 - 12:30:23 UTC