Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνει ο πρωθυπουργός
  • [02] Έντονες επικρίσεις κατά της Χρυσής Αυγής σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
  • [03] Προς έγκριση στη Βρετανία νομοσχεδίου που επιτρέπει τον γάμο ομοφυλοφίλων
  • [04] Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον προπονητής της χρονιάς στην Αγγλία
  • [05] "Τέλος" ο Μουρίνιο από τη Ρεάλ Μαδρίτης

  • [01] Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνει ο πρωθυπουργός

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια ενημερώνει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς για τα αποτελέσματα των επισκέψεών του στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν, καθώς και για την πορεία του κυβερνητικού έργου.

    H Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη της Κίνας στην Ευρώπη και της Ευρώπης στην Κίνα, καθώς αυτό το γεγονός στηρίζεται και από τη γεωγραφική της θέση, τόνισε ο κ. Σαμαράς σε εκδήλωση για την ημέρα του Εμπορικού Ναυτικού.

    Ο κ. Σαμαράς εξήγησε ότι συνηγορούν σε ένα τέτοιο ρόλο της Ελλάδας και γεωπολιτικοί και οικονομικοί λόγοι και πρόσθεσε: «αυτό, ασφαλώς, σημαίνει παρά πολλά πράγματα. Επενδύσεις σε υποδομές της Ελλάδας, δηλαδή λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι.

    [02] Έντονες επικρίσεις κατά της Χρυσής Αυγής σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

    Απειλή για την ελεύθερη έκφραση της θρησκευτικής πίστης των Ελλήνων πολιτών αποτελεί η Χρυσή Αυγή, όπως υποστηρίζεται στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι πρόκειται για "αντισημιτική" και "ξενοφοβική" πολιτική παράταξη.

    Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση της χώρας καταδικάζει τις πράξεις βίας εναντίον μεταναστών, σημειώνοντας παράλληλα ότι παρατηρητές κάλεσαν τις αρχές να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν το "τυφλό μίσος" και τον ρατσισμό της Χρυσής Αυγής.

    Στην αρχή της έκθεσης, που αφορά το 2012, επισημαίνεται ότι το Σύνταγμα και άλλοι νόμοι και πολιτικές προστατεύουν τη θρησκευτική ελευθερία με κάποιους περιορισμούς. Γενικά, η κυβέρνηση σέβεται τη θρησκευτική ελευθερία, σύμφωνα με τους συντάκτες της, αν και επέβαλε περιορισμούς που επηρεάζουν μέλη μη Ελληνορθόδοξων θρησκευτικών ομάδων.

    [03] Προς έγκριση στη Βρετανία νομοσχεδίου που επιτρέπει τον γάμο ομοφυλοφίλων

    Οι Βρετανοί βουλευτές ετοιμάζονται να εγκρίνουν το νομοσχέδιο που επιτρέπει τον γάμο προσώπων του ιδίου φύλου, παρά την αντίθεση μέρους των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος του Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τάσσεται υπέρ του νομοσχεδίου.

    Χθες το βράδυ, παραμονή της τελικής ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων πριν την αναπομπή του νομοσχεδίου στη Βουλή των Λόρδων, κυβέρνηση και αντιπολίτευση έφθασαν σε συμφωνία της τελευταίας στιγμής για να απορρίψουν τροπολογία που έθετε σε κίνδυνο το σύνολο του κειμένου.

    Το νομοσχέδιο θα ψηφισθεί σήμερα στη Βουλή των Κοινοτήτων πριν αναπεμφθεί για μία τελευταία φορά στη Βουλή των Λόρδων, για να επιστρέψει στη συνέχεια στην κάτω Βουλή.

    Εάν εγκριθεί οριστικά, η Βρετανία θα είναι η 15η χώρα στον κόσμο, μετά τη Γαλλία το Σάββατο, που θα νομιμοποιεί την ένωση προσώπων του ιδίου φύλου.

    [04] Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον προπονητής της χρονιάς στην Αγγλία

    Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ψηφίστηκε ως προπονητής της χρονιάς από την ένωση επαγγελματιών προπονητών της Αγγλίας.

    Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε και το φετινό πρωτάθλημα και ο διάσημος Σκοτσέζος τεχνικός κέρδισε τις ψήφους των συναδέλφων του, για τέταρτη φορά στην καριέρα του και προφανώς για τελευταία, καθώς έχει ανακοινώσει την αποχώρηση του από τα γήπεδα. Την πρώτη φορά που αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς ήταν το 1999 όταν οδήγησε την Γιουνάιτεντ στην κατάκτηση του «τρεμπλ».

    [05] "Τέλος" ο Μουρίνιο από τη Ρεάλ Μαδρίτης

    Μετά από τρία χρόνια θητείας, ο Ζοζέ Μουρίνιο ολοκλήρωσε τον κύκλο του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρεθ, ανακοίνωσε χθες την αποχώρηση στο τέλος της σεζόν του Πορτογάλου προπονητή, που κατάφερε να επαναφέρει τη "βασίλισσα" στο θρόνο της Πριμέρα Ντιβιζιόν το 2012, όμως φέτος έμεινε χωρίς τίτλο αποτυγχάνοντας -κυρίως- στο μεγάλο όνειρο των Μαδριλένων, την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Ο 50χρονος προπονητής που είχε συμβόλαιο έως το 2016 αλλά συμφώνησε να λύσει τη συνεργασία του, αποχωρεί από το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" έχοντας καθοδηγήσει τη Ρεάλ σε 176 αγώνες με απολογισμό 127 νίκες, 27 ισοπαλίες και 22 ήττες (468-163 τέρματα), ενώ μένουν ακόμα δύο αγωνιστικές για το τέλος της περιόδου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 May 2013 - 8:30:22 UTC