Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξενοδόχος έμεινε κλεισμένος επί 4 ημέρες στο ασανσέρ του ξενοδοχείου του
  • [02] Οι ευρωπαϊκές τράπεζες φοβούνται να δανείσουν χρήματα, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΚΤ
  • [03] Στους 56 οι νεκροί από τον σεισμό στο Σιτσουάν

  • [01] Ξενοδόχος έμεινε κλεισμένος επί 4 ημέρες στο ασανσέρ του ξενοδοχείου του

    Επί τέσσερις ημέρες έμεινε εγκλωβισμένος στο ασανσέρ του ξενοδοχείου του, στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, ένας Σουηδός και κατάφερε να επιβιώσει χάρη στην εκπαίδευση που είχε λάβει όταν υπηρετούσε στον σουηδικό στρατό.

    Ένας φίλος του ξενοδόχου που διένεμε ψωμί στην περιοχή ενημέρωσε τις αρχές σήμερα όταν παρατήρησε τον όγκο της αλληλογραφίας που είχε μαζευτεί έξω από το ξενοδοχείο, στην αγροτική περιοχή του Μπαν Γκαστάιν.

    Ο 58χρονος ξενοδόχος ήταν διπλά άτυχος: είχε ξεχάσει το κινητό τηλέφωνό του στο γραφείο του και το ξενοδοχείο του ήταν κλειστό. Κανείς δεν άκουσε τις κραυγές του για βοήθεια και οι προσπάθειές του να απεγκλωβιστεί μόνος του αποδείχτηκαν άκαρπες.

    Ο ίδιος, που είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, εξήγησε στους αστυνομικούς που τον απεγκλώβισαν ότι είχε περάσει από εκπαίδευση επιβίωσης στο σουηδικό στρατό και, εφαρμόζοντας τις γνώσεις που απέκτησε τότε, μπόρεσε να επιβιώσει.

    [02] Οι ευρωπαϊκές τράπεζες φοβούνται να δανείσουν χρήματα, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΚΤ

    Οι τράπεζες της Ευρώπης φοβούνται να δανείσουν χρήματα καθώς αμφιβάλουν για το κατά πόσο οι πελάτες τους θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους, δήλωσε από την Ουάσινγκτον ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

    Ωστόσο ο Ντράγκι διευκρίνισε ότι ο βασικός λόγος απουσίας πιστώσεων στην ευρωζώνη, κυρίως στις πιο "ευπαθείς" χώρες είναι η "έλλειψη ζήτησης" λόγω του οικονομικού μαρασμού. Το πρόβλημα αυτό είναι "πολύ σοβαρό" παραδέχτηκε από την πλευρά του και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

    Ερωτώμενος για την πιθανότητα να μειωθούν τα επιτόκια από την ΕΚΤ ο Ντράγκι απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας μόνο ότι από την προηγούμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας, στις αρχές του μήνα δεν έχει διαπιστωθεί κάποια "βελτίωση της κατάστασης".

    [03] Στους 56 οι νεκροί από τον σεισμό στο Σιτσουάν

    Τουλάχιστον 56 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και πάνω από 600 είναι οι τραυματίες από τη σεισμική δόνηση 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία σημειώθηκε σήμερα στη νοτιοδυτική επαρχία του Σιτσουάν στην Κίνα, κοντά στην περιοχή που είχαν χάσει τη ζωή τους από άλλο μεγάλο σεισμό 70.000 άνθρωποι το 2008, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

    Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03.02, ώρα Ελλάδος στην περιφέρεια Λουσχάν, κοντά στην πόλη Γιάαν και το εστιακό βάθος στο επίκεντρό της ήταν μόλις 12 χλμ.

    Η δόνηση έγινε αισθητή και σε γειτονικές επαρχίες, όπως και στην τοπική πρωτεύουσα Τσενγκντού, κάνοντας πολλούς κατοίκους να βγούν από τα σπίτια τους, σύμφωνα με πληροφορίες στο κινεζικό σύστημα κοινωνικής δικτύωσης Sina Weibo (αντίστοιχο του Twitter).

    Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινγκπίν και ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ανακοίνωσαν πως θα πρέπει να καταβληθούν οι ύπατες προσπάθειες για να διασωθούν τα θύματα του σεισμού και να περιορισθεί κατά το ανθρωπίνως δυνατόν ο αριθμός των νεκρών. Όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Λι βρίσκεται καθ? οδόν προς την Γιάαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 April 2013 - 6:30:22 UTC