Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αυτοκτόνησε" ο Ολυμπιακός στο τελευταίο λεπτό
  • [02] Ο Γερμανός βάρδος του '21
  • [03] Συμφωνία Σερβίας - Κοσόβου
  • [04] Γαλλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

  • [01] "Αυτοκτόνησε" ο Ολυμπιακός στο τελευταίο λεπτό

    Ο Ολυμπιακός «αυτοκτόνησε» στο τελευταίο λεπτό, δίνοντας στην Αναντολού Εφές δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης στο φάιναλ φορ του Λονδίνου. Οι Τούρκοι, που βρέθηκαν στο 38' στο -8 (62-70), έφτασαν στη νίκη με 74-73 στο «Αμπντί Ιπεκτσί», στον 4ο αγώνα αγώνα στα πλέι οφ και ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2. Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται την επόμενη εβδομάδα να υπερασπιστούν την έδρα τους και να πάρουν την πρόκριση στο 8ο φάιναλ φορ Ευρωλίγκας στην ιστορία τους.

    Τα δεκάλεπτα: 12-20, 38-44, 56-58, 74-73

    [02] Ο Γερμανός βάρδος του '21

    Η Γερμανία, η πατρίδα του Ρομαντισμού, γέννησε το μεγαλύτερο φιλελληνικό κίνημα στην Ευρώπη. Αν κι η Αγγλία γέννησε τον Μπάυρον, ο ποιητής πέθανε στην Ελλάδα αυτοεξόριστος, με τη βρετανική κοινωνία να παρακολουθεί τη ζωή του με το φρύδι σηκωμένο απ' τις κουτσομπολίστικες στήλες των εφημερίδων.

    Ο Γερμανός Βύρων, ονομάζεται Βίλχελμ Μύλλερ. Είναι ο Γερμανός βάρδος του '21, τα ποιήματα του οποίου ξεσήκωσαν ολόκληρη τη Γερμανία.Τον ονόμασαν «Έλληνα Μύλλερ» και δεν λάθεψαν: Γιατί ο νεαρός απ' το Ντασσάου, τραγουδώντας για την Ελλάδα, τραγουδούσε ταυτοχρόνως για την ελεύθερη Γερμανία που παρακολουθούσε με ενθουσιασμό τις εξελίξεις της ελληνικής Επανάστασης από την πρώτη της ώρα.

    [03] Συμφωνία Σερβίας - Κοσόβου

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν χαιρέτισε σήμερα την "ιστορική συμφωνία" που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεών τους, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Νεσίρκι.

    Ο Μπαν "συγχαίρει τους ηγέτες και των δύο μερών για την αποφασιστικότητά τους, ελπίζοντας ότι η συμφωνία αυτή θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον και μια διαρκή σταθερότητα στην περιφέρεια".

    Παράλληλα, ο ΓΓ του ΟΗΕ "ενθαρρύνει σθεναρά τα δύο μέρη να ολοκληρώσουν αυτήν την ιστορική διαδικασία λαμβάνοντας σαφή μέτρα, ώστε η ανωτέρω συμφωνία να εφαρμόζεται με καλή πίστη".

    Οπρωθυπουργός της Σερβίας ίβιτσαΝτάτσιτς ανέφερε ότι η συμφωνία ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις επιδιώξεις των Σέρβων διασφαλίζοντας το δικαίωμα να διορίζουν τους αστυνομικούς διοικητές στις περιοχές όπου αποτελούν πλειοψηφία ενώ, προβλέπει και τη λειτουργία εφετείου που θα εκδικάζει, σε δεύτερο βαθμό, υποθέσεις πολιτών σερβικής εθνότητας.

    Ο πρωθυπουργός της Σερβίας ανέφερε επίσης, ότι η Ένωση Σερβικών Δήμων θα έχει Πρόεδρο, Συνέλευση και Εκτελεστικό Συμβούλιο που θα αποτελεί, όπως είπε, την κυβέρνηση του σερβικού πληθυσμού στο Κόσοβο. Η παράγραφος στο άρθρο 14, που δέσμευε τη Σερβία να μην εμποδίζει την ένταξη του Κοσόβου στους διεθνείς οργανισμούς (ΟΗΕ), απαλείφθηκε από την τελική συμφωνία.

    Τη συμφωνία χαιρέτισαν και τα Τίρανα.

    [04] Γαλλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

    Η προσπάθεια της κυβέρνησης και της χώρας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να μπει σε μια καινούργια περίοδο ανάκαμψης, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης με τον Γάλλο ομόλογό του Φρεντερίκ Κουβιγιέ.

    Το ενδιαφέρον της γαλλικής κυβέρνησης στρέφεται στις αποκρατικοποιήσεις, στα αεροδρόμια, στους σιδηροδρόμους και στους αυτοκινητοδρόμους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 April 2013 - 20:30:25 UTC