Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποιημένος για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος ο Π. Τόμσεν
  • [02] Συνελήφθη ο δεύτερος υπόπτος για τις επιθέσεις στη Βοστόνη
  • [03] Στην τελική ευθεία για το Λονδίνο...
  • [04] Επίθεση με μολότοφ εναντίον ΜΑΤ
  • [05] Εναλλακτική πρόταση του ΑΚΕΛ για απαλλαγή από την τρόικα

  • [01] Ικανοποιημένος για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος ο Π. Τόμσεν

    Ικανοποιημένος για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος εμφανίστηκε ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν.

    Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, ο κ. Τόμσεν τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση τηρεί τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το ποτήρι πια είναι περισσότερο από μισογεμάτο».

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Τόμσεν δήλωσε ότι η τρόικα «δεν είχε εγκρίνει ποτέ» τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank και το έθεσε ως «μη δικαίωμα ανάμειξης» σε υποθέσεις δύο ιδιωτικών οντοτήτων, προσθέτοντας: «Από νωρίς είχαμε εγείρει ανησυχίες για το αν αυτή η συναλλαγή ήταν σωστή σε επίπεδο πολιτικής. Ποτέ δεν είχαμε εγκρίνει αυτή τη συναλλαγή, όπως το λέτε. Ήταν σαφές από την αρχή πως αυτές οι οντότητες θα χρειάζονταν πρόσθετα χρήματα από τον EFSF».

    Ικανοποιημένος εμφανίστηκε και για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα, αλλά είπε ότι δεν είναι ευχαριστημένος με τη φορολογική διοίκηση, πως πρέπει να πληρώσουν περισσότερα οι πλούσιοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη αυτονομία του φοροελεγκτικού μηχανισμού.

    [02] Συνελήφθη ο δεύτερος υπόπτος για τις επιθέσεις στη Βοστόνη

    Ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στην πρύμνη ενός σκάφους, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην αυλή ενός σπιτιού σε προάστιο της Βοστόνη, ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Προκόπιο, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης.

    Οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τον ύποπτο μετά από πληροφορία που έδωσε στην αστυνομία ένας κάτοικος, ο οποίος παρατήρησε αίμα κοντά στο σκάφος.

    Τρεις ακόμα ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση και ανακρίνονται στο Νιού Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης, δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές.

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε την Παρασκευή πως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα ανακαλύψει εάν τα δύο αδέλφια που θεωρούνται ύποπτοι για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, είχαν βοήθεια.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς φαινόταν ιδιαίτερα μελαγχολικός, είπε ότι οι Αμερικανοί χρωστούν πολλά στους κατοίκους της Βοστόνης και της Μασαχουσέτης, για την αντοχή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των δύο εκρήξεων, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 3 άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό 176 ακόμα.

    [03] Στην τελική ευθεία για το Λονδίνο...

    Όπως γνωστοποίησε η Ευρωλίγκα, οι 5οι αγώνες στα πλέι οφ της διοργάνωσης θα διεξαχθούν την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή. Ο Παναθηναϊκός θα «ριχθεί» πρώτος στη «μάχη» την Πέμπτη, όπου καλείται για νέα υπέρβαση στη Βαρκελόνη απέναντι στην Μπαρτσελόνα, προκειμένου να προκριθεί στο φάιναλ φορ του Λονδίνου, ενώ ο πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός, θα υποδεχθεί την Παρασκευή στο ΣΕΦ την Αναντολού Εφές, με στόχο την αξιοποίηση του πλεονεκτήματος της έδρας και της πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ρεάλ Μαδρίτης και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχουν ήδη προκριθεί στο φάιναλ φορ (10-12 Μαΐου) και στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τους νικητές των ζευγαριών Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές αντίστοιχα.

    [04] Επίθεση με μολότοφ εναντίον ΜΑΤ

    Επίθεση με βόμβες μολότοφ, πραγματοποίησε ομάδα νεαρών, χτες στις 11 το βράδυ, εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, στην οδό Ναυαρίνου στα Εξάρχεια.

    Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ η αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο, το οποίο οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα.

    [05] Εναλλακτική πρόταση του ΑΚΕΛ για απαλλαγή από την τρόικα

    Έτοιμη είναι η εναλλακτική πρόταση του ΑΚΕΛ η οποία, κατά τον γγ του κόμματος 'Αντρο Κυπριανού, θα απαλλάσσει την Κύπρο από τα «δεσμά» της τρόικας και θα στοχεύει να δώσει όραμα, ελπίδα και προοπτική στον κυπριακό λαό.

    Ο γγ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι, η πρόταση θα τεθεί την επόμενη εβδομάδα στο Πολιτικό Γραφείο και τη μεθεπόμενη ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως «θα είναι μια ολοκληρωμένη επιστημονική προσέγγιση που θα βασίζεται πάνω σε αντικειμενικά δεδομένα» και κάλεσε όλους να την προσεγγίσουν «μακριά από τους όποιους δογματισμούς και τις όποιες ιδεοληψίες», έτσι ώστε να υπάρξει συζήτηση με γνώμονα τα συμφέροντα του κόσμου στην Κύπρο.

    Ο γγ του ΑΚΕΛ είπε ότι με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξαν απόψεις τόσο για την κατάσταση στην οικονομία της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας, αλλά και για το Κυπριακό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 April 2013 - 8:30:23 UTC