Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοιχτά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, δήλωσε ο Κ. Τζαβάρας
  • [02] Ποινή αποκλεισμού έξι αγωνιστικών στον Σαλπιγγίδη
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα είναι σε δρόμο σταθερότητας
  • [04] "Τελικός κοινός στόχος είναι η ανάκαμψη της Ελλάδας"
  • [05] Τροπολογία για την επανασύσταση ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [06] Το 93% των καταναλωτών έχει περιορίσει το φαγητό από τα καταστήματα, σύμφωνα με έρευνα της ΕΚΠΟΙΖΩ
  • [07] Πουλούσαν πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας
  • [08] Δ. Δασκαλόπουλος Δεν θα υπάρξει έξοδος από την κρίση δίχως "σχέδιο Μάρσαλ"
  • [09] Βρετανία: Συλλήψεις τεσσάρων δημοσιογράφων για το σκάνδαλο υποκλοπών
  • [10] Ακύρωση παραστάσεων για το «Vitrioli»

  • [01] Ανοιχτά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, δήλωσε ο Κ. Τζαβάρας

    Κανονικά θα λειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας σήμερα και όλο το τριήμερο, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Κ. Τζαβάρας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι στους δημοσιογράφους.

    «Θα ήθελα να αποκαταστήσω μια φημολογία, που έχει αναστατώσει τις τουριστικές επιχειρήσεις. Είναι αληθές και ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι δεν έκλεισε ποτέ κανένα μουσείο, εκτός από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Σήμερα λοιπόν και όλο το τριήμερο θα λειτουργούν κανονικά οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας. Θεωρώ υποχρέωσή μου να το δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, γιατί δημιουργήθηκε μια ανησυχία η οποία δρα διαβρωτικά και δημιουργεί αναστατώσεις στον τομέα του τουρισμού, που αυτή την εποχή συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της κυβέρνησης ώστε να υπάρξουν καλά αποτελέσματα στην οικονομία» τόνισε ο κ. Τζαβάρας.

    Αναφερόμενος στη «φημολογία» ότι λόγω των απεργιών που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στο (πρώην) ΥΠΠΟ δεν θα λειτουργούν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, ο κ. Τζαβάρας είπε ότι προκλήθηκε πολύ μεγάλη αναστάτωση, σε σημείο να γίνει ερώτηση, μέσω εγγράφου, της ομοσπονδίας τουριστικών επιχειρήσεων για το αν πρέπει να ακυρώσουν ταξίδια και επισκέψεις στη χώρα, ακόμα και αναφορά στη ιστοσελίδα του «Σπίγκελ» ότι η Ακρόπολη θα είναι κλειστή.

    «Ούτε έκλεισε ποτέ ούτε πρόκειται να κλείσει η Ακρόπολη. Θεωρώ ότι και οι εργαζόμενοι, των οποίων τα δικαιώματα σέβομαι, έχουν με τον τρόπο τους αντιληφθεί ότι μνημεία σαν την Ακρόπολη θα πρέπει να τα εξαιρέσουμε από το πεδίο πολιτικών ή συνδικαλιστικών αντιπαραθέσεων», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι μέχρι στιγμής δεν έχουν βάλει θέμα που να έχει σχέση με τη λειτουργία της Ακρόπολης ή των άλλων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

    [02] Ποινή αποκλεισμού έξι αγωνιστικών στον Σαλπιγγίδη

    Με αποκλεισμό έξι αγωνιστικών (τεσσάρων συν δύο που αυξάνονται επειδή ήταν αρχηγός), τιμωρήθηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.

    Ο διεθνής άσος του ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε για την ενέργειά του να μουντζώσει τον διαιτητή στον αγώνα με τον Πλατανιά στα Χανιά.

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα είναι σε δρόμο σταθερότητας

    Να στείλουν με τη στάση τους καθαρό μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα, ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της χώρας, αναφορικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις που περιστρέφονται γύρω από τις συζητήσεις με την τρόικα.

    Ειδικότερα, αναφερόμενος στον τρόπο που σχολιάστηκε από ορισμένους η χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα, με αναφορές περί «γκρίζου καπνού», ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως «πρέπει να είναι σαφές ότι το μήνυμα που στέλνουμε όλοι, και η Ελλάδα και οι θεσμικοί μας εταίροι στις αγορές, είναι μήνυμα σταθερότητας και ασφάλειας». «Αν ανακυκλωθεί η συζήτηση που υπήρχε έως τον Νοέμβριο» είπε ο κ. Βενιζέλος, θα είναι «εξαιρετικά βλαπτικό», όχι μόνο για την Ελλάδα και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, «αλλά για τον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και της ευρωζώνης».

    Συνεπώς, τόνισε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία να καταστεί σαφές ότι η Ελλάδα είναι σε δρόμο σταθερότητας, ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα και έχει την καθαρή στήριξη των εταίρων της σε αυτό». Σημείωσε, επίσης, ότι αν αυτό είναι το μισό μήνυμα, «ολόκληρο το μήνυμα μπορεί να σταλεί, όταν έχουμε την πλήρη και απρόσκοπτη εκταμίευση των δόσεων».

    [04] "Τελικός κοινός στόχος είναι η ανάκαμψη της Ελλάδας"

    Στην «αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης» και τις «τεχνικές εργασίες» που απαιτούνται, επικεντρώνει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Πάνος Καρβούνης, τις διαφορές που έχουν προκύψει μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας, τονίζοντας ότι «ο τελικός κοινός στόχος είναι η ανάκαμψη της Ελλάδας».

    Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογραμμίζει επίσης τη σημασία για την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιείται απόψε στις Βρυξέλλες, καθώς αναμένεται να δώσει κατευθύνσεις για «την ανάπτυξη και την απασχόληση», που έχουν «ιδιαίτερο βάρος» για τη χώρα μας, λόγω της ύφεσης και της ανεργίας.

    [05] Τροπολογία για την επανασύσταση ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

    Την άμεση επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (OEK) και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (OEE), οι οποίοι καταργήθηκαν με απόφαση του δεύτερου Μνημονίου, ζητά με τροπολογία της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.

    «Αντίθετα με την -πρωτοφανούς κυνικότητας και αναλγησίας- αιτιολογία του Μνημονίου ότι ?οι κοινωνικές δαπάνες που εξυπηρετούσαν οι δύο οργανισμοί είναι μικρής προτεραιότητας?, θεωρούμε ότι οι ανάγκες της εργατικής τάξης για στέγαση, επιδότηση στεγαστικών δανείων και ενοικίου, κοινωνικού τουρισμού και διακοπών, πολιτισμού και ψυχαγωγίας είναι πρωταρχικές και κατεπείγουσες, ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης. Οι δυο δε Οργανισμοί ουδόλως επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία δεδομένου ότι τα έσοδά τους προέρχονται από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών χωρίς επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό», σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.

    [06] Το 93% των καταναλωτών έχει περιορίσει το φαγητό από τα καταστήματα, σύμφωνα με έρευνα της ΕΚΠΟΙΖΩ

    Το 93% των καταναλωτών έχει περιορίσει το φαγητό από έξω (π.χ. εστιατόρια, ταβέρνες) όπως προκύπτει από έρευνα με θέμα: ?Διατροφή και Οικονομική κρίση? που διεξήγαγαν σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΙΖΩ οι φοιτήτριες του τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Α. Παναγοπούλου και Β. Σκάκκου. Η έρευνα δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Καταναλωτή στις 15 Μαρτίου 2013.

    Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας:

    - To 55,1% του δείγματος είχε υποστεί μείωση των εισοδημάτων του.

    - Το 44% απάντησε ότι το εισόδημά του δεν επαρκεί για την κάλυψη των καθημερινών διατροφικών του αναγκών.

    - Βασικό κριτήριο για την επιλογή τροφίμου αλλά και για την επιλογή του καθημερινού γεύματος είναι το κόστος.

    - Τα τρόφιμα που έχουν περιοριστεί λόγω διατροφικών συνηθειών αλλά και λόγω κόστους είναι το κρέας (63,7%), τα ψάρια (60,5%), τα γλυκά (51,2%) και το αλκοόλ (48,8%).

    - Τα τρόφιμα που επιλέγονται για συχνότερη κατανάλωση, σε σχέση με το παρελθόν, είναι τα ρύζι/πατάτες (70,8%), τα όσπρια (70,8%), το ψωμί (50,2%) και τα λαχανικά (46,9%).

    [07] Πουλούσαν πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος τριών υπαλλήλων δύο δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι, έναντι αμοιβής, εξασφάλιζαν «πιστοποιητικά δυσλεξίας», ώστε μαθητές λυκείου να μην υποβάλλονται σε γραπτές εξετάσεις.

    Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, τελεσθείσας από κοινού και κατ' εξακολούθηση από υπαιτίους που διαπράττουν πλαστογραφίες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια.

    [08] Δ. Δασκαλόπουλος Δεν θα υπάρξει έξοδος από την κρίση δίχως "σχέδιο Μάρσαλ"

    Δεν θα υπάρξει πραγματική έξοδος από την κρίση του ευρώ εάν ο Βορράς δεν προσφέρει δραστική βοήθεια στον Νότο, υπό τη μορφή ενός ευρωπαϊκού Σχεδίου Μάρσαλ, το οποίο θα παρέχει ρευστότητα, θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού και θα επιτρέψει στις ελλειμματικές χώρες να οικοδομήσουν μια ανταγωνιστική παραγωγική βάση, με μοχλό τις ιδιωτικές επενδύσεις.

    Αυτό επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος μιλώντας στην τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής εργαζομένων, εργοδοτών και πολιτικής ηγεσίας της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    [09] Βρετανία: Συλλήψεις τεσσάρων δημοσιογράφων για το σκάνδαλο υποκλοπών

    Τέσσερις δημοσιογράφοι και πρώην δημοσιογράφοι του βρετανικού ομίλου μέσων ενημέρωσης Mirror συνελήφθησαν σήμερα στο Λονδίνο για παράνομες υποκλοπές τηλεφωνικών μηνυμάτων στο πλαίσιο ενός μεγάλου σκανδάλου το οποίο ξεκίνησε από τον ανταγωνιστικό όμιλο μμε του Ρούπερτ Μέρντοκ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Μια νέα έρευνα επικεντρώνεται τώρα στην ταμπλόιντ "Σάντεϊ Μίρορ", βασική ανταγωνίστρια της εφημερίδας "Νιουζ οφ δι Ουόρλντ" του Ρούπερτ Μέρντοκ η οποία βρέθηκε στο κέντρο του σκανδάλου των υποκλοπών και έκλεισε το 2011, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ.

    Η έρευνα αυτή "αφορά κατά προτεραιότητα τα έτη 2003 και 2004", πρόσθεσε η αστυνομία, η οποία συνέλαβε σήμερα τρεις άνδρες ηλικίας 40, 46 και 49 ετών, καθώς και μια γυναίκα 47 ετών, που εργάζονται ή εργάζονταν ως δημοσιογράφοι στον όμιλο Mirror Group Newspapers.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει την έρευνα στον όμιλο Mirror ως μια διαφορετική συνωμοσία απ' αυτή που ερευνάται σε βάρος της "Νιουζ οφ δι Ουόρλντ".

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [10] Ακύρωση παραστάσεων για το «Vitrioli»

    Ακυρώνονται οι παραστάσεις του έργου «Vitrioli» του Γιάννη Μαυριτσάκη σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Πι την Παρασκευή 15 Μαρτίου, το Σάββατο 16 Μαρτίου και την Κυριακή 17 Μαρτίου λόγω αιφνίδιας ασθένειας ηθοποιού.

    Παρακαλούνται οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια να προσέλθουν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου εντός δεκαήμερου για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους ή να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2107234567 για εισιτήρια μέσω τηλεφωνικού κέντρου και ίντερνετ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 March 2013 - 14:30:26 UTC