Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλογή γραμματέα και Πολιτικού Συμβουλίου στο ΠΑΣΟΚ
  • [02] Iσχυρές ενδείξεις ότι ανακαλύφθηκε το μποζόνιο του Χιγκς
  • [03] Θα υπερβεί το 60% η συνολική μείωση της σύνταξης των βουλευτών
  • [04] Σε ισχύ νέα μερική απαγόρευση απόπλου
  • [05] Σόιμπλε: Θα εγκριθεί η βοήθεια προς την Κύπρο αλλά όχι ακόμα
  • [06] Ισπανία: Ασύμβατη με το ευρωπαϊκό δίκαιο η νομοθεσία για τις εξώσεις
  • [07] Ο Βιλανόβα θα μείνει στην Μπαρτσελόνα
  • [08] Απεργούν οι εργαζόμενοι στο «Ερρίκος Ντυνάν» διεκδικώντας δεδουλευμένα
  • [09] Πάπας: Γιατί Φραγκίσκος;

  • [01] Εκλογή γραμματέα και Πολιτικού Συμβουλίου στο ΠΑΣΟΚ

    Ολοκληρώνονται σήμερα οι εσωτερικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ με την εκλογή Πολιτικού Συμβουλίου και γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που αναδείχθηκε από το 9ο-Συνακτικό Συνέδριο του Κινήματος, ενός Συνεδρίου το οποίο ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλει να καταγραφεί ως η αρχή της ανασύστασης και της ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ.

    Τον Νίκο Ανδρουλάκη, που εξελέγη πρώτος από το Συνέδριο στην ΚΠΕ, πρότεινε ο κ. Βενιζέλος για τη θέση του γραμματέα του κόμματος.

    Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης, πέραν του ότι εξελέγη πρώτος, έχει μαχητική παρουσία στην παράταξη και πολιτική εμπειρία από τη συμμετοχή του στο Πολιτικό Συμβούλιο τα προηγούμενα χρόνια.

    Ο κ. Βενιζέλος δεν κατέθεσε πρόταση για τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

    [02] Iσχυρές ενδείξεις ότι ανακαλύφθηκε το μποζόνιο του Χιγκς

    Η ανάλυση των ιχνών ενός στοιχειώδους σωματιδίου που ανακαλύφθηκε από τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (Large Hadron Collider, LHC) το περασμένο καλοκαίρι προσέφερε "ισχυρές ενδείξεις" ότι είναι το περιζήτητο μποζόνιο του Χιγκς, ανακοίνωσε σήμερα το ερευνητικό κέντρο CERN.

    Ωστόσο στη δήλωση που εκδόθηκε σχετικά με τα τελευταία ευρήματα από μεγάλους όγκους δεδομένων που έχουν συγκεντρωθεί στα τρία χρόνια που διαρκούν ως τώρα οι συγκρούσεις των σωματιδίων στον LHC δεν αναφέρεται πως ανακαλύφθηκε οριστικά το εν λόγω σωματίδιο, για το οποίο πιστεύεται ότι δίνει μάζα στην ύλη.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [03] Θα υπερβεί το 60% η συνολική μείωση της σύνταξης των βουλευτών

    Θα υπερβεί το 60% η συνολική μείωση της σύνταξης των βουλευτών, σε σχέση με το ποσό της σύνταξης που ελάμβαναν πριν από την έναρξη ισχύος των διατάξεων του ν. 3865/2010 (Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού Συστήματος του Δημοσίου), σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών.

    Το υπουργείο χρειάστηκε να διαβιβάσει στη Βουλή έγγραφο μετά από ερώτηση- καταγγελία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, σύμφωνα με την οποία «κανείς δεν άγγιξε τις διπλές συντάξεις των βουλευτών και των δημάρχων και οι μειώσεις στις συντάξεις τους θα είναι πολύ μικρότερες από αυτές που επιβλήθηκαν στους υπόλοιπους συνταξιούχους».

    [04] Σε ισχύ νέα μερική απαγόρευση απόπλου

    Σε ισχύ είναι από το μεσημέρι νέα μερική απαγόρευση απόπλου, λόγω των ισχυρών ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

    Από το λιμάνι του Πειραιά τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ δεν θα αναχωρήσει στις 3 μετά το μεσημέρι το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» για Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Ρόδο και Καστελόριζο.

    Από τη Ραφήνα απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων για Μαρμάρι και Κυκλάδες, ενώ δεν φεύγει κανένα πλοίο από το Λαύριο.

    [05] Σόιμπλε: Θα εγκριθεί η βοήθεια προς την Κύπρο αλλά όχι ακόμα

    Βέβαιος ότι το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της χώρας του θα εγκρίνει το πακέτο βοήθειας που θα αποφασιστεί για την Κύπρο εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν βρισκόμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο».

    «Πριν μιλήσουμε για βοήθεια, πρέπει να συζητήσουμε για τις αιτίες του προβλήματος», τόνισε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην Passauer Neue Presse, αναφερόμενος στον «υπέρογκο τραπεζικό τομέα» της Κύπρου και στις «κατηγορίες περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

    [06] Ισπανία: Ασύμβατη με το ευρωπαϊκό δίκαιο η νομοθεσία για τις εξώσεις

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της ΕΕ αποφάνθηκε σήμερα κατά της νομοθεσίας στην Ισπανία για τις υποθήκες, επιχειρηματολογώντας ότι ο νομικός καθορισμός διαδικασιών έξωσης χρεωμένων πολιτών που κηρύττουν χρεοκοπία παραβιάζει μια ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία των καταναλωτών.

    Υπολογίζεται ότι 350.000 άνθρωποι στην Ισπανία έχουν ήδη υποστεί έξωση ή βρίσκονται πολύ κοντά στο να τους συμβεί αυτό διότι δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους στην πληγείσα από την κρίση Ισπανία, όπου το ποσοστό της ανεργίας ξεπερνά το 26%.

    Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και σε πολλές χώρες της ΕΕ, οι Ισπανοί που κηρύσσουν πτώχευση δεν μπορούν να διακανονίζουν τις οφειλές τους απλώς παραδίδοντας τις κατοικίες τους στην εκάστοτε τράπεζα: συνεχίζουν να είναι οφειλέτες, για ολόκληρο το ποσό του δανείου τους.

    Η νομοθεσία στην Ισπανία, επιπλέον, δεν επιτρέπει στους δικαστές να αναστέλλουν τις εξώσεις στην διάρκεια ερευνών για το εάν και κατά πόσον οι υποθήκες ή τα δάνεια για την αγορά κατοικίας ή άλλων ακινήτων περιέχουν καταχρηστικούς όρους, σημείωσε στο σκεπτικό του το Δικαστήριο, το οποίο εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

    Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου της ΕΕ βασίστηκε σε μία αγωγή που είχε γίνει το 2011 και την οποία χειρίζεται ένα δικαστήριο στη Βαρκελώνη.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [07] Ο Βιλανόβα θα μείνει στην Μπαρτσελόνα

    Με τον Τίτο Βιλανόβα στην τεχνική ηγεσία θα πορευθεί η Μπαρτσελόνα και την νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την δήλωση που έκανε ο αθλητικός διευθυντής των Καταλανών, Αντονι Θουμπιθαρέτα: «Θα είναι ο προπονητής της Μπαρτσελόνα την επόμενη περίοδο».

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο νεαρός προπονητής, βρίσκεται στην Νέα Υόρκη, ακολουθώντας θεραπευτική αγωγή για την καταπολέμηση όγκου στην μεγάλη παρωτίδα, ενώ η επιστροφή του στην Βαρκελόνη, έχει προγραμματισθεί για τις 25 Μαρτίου.

    [08] Απεργούν οι εργαζόμενοι στο «Ερρίκος Ντυνάν» διεκδικώντας δεδουλευμένα

    Σε απεργιακή κινητοποίηση βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

    Οι εργαζόμενοι, ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας .

    Απεργία στο ίδιο νοσοκομείο έχει προγραμματισθεί και την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου.

    [09] Πάπας: Γιατί Φραγκίσκος;

    "Γιατί Φραγκίσκος;", αναρωτήθηκαν πολλοί πιστοί αμέσως μετά την εκλογή του νέου πάπα από την Αργεντινή.

    "Πιστεύω ότι πριν από όλα πρέπει να συνδέσουμε το όνομα με τον Αγιο Φραγκίσκο της Ασίζης, με την ιδέα ότι ο πάπας συνδέεται με τους φτωχούς και ταπεινούς", εξηγεί ο ειδικός σε θέματα Βατικανού Μπρούνο Μπαρτολόνι.

    Ο Χόρχε Μπεργκόλιο εξήγησε και ο ίδιος την επιλογή του εμπιστευόμενος στον αρχιεπίσκοπο της Νέας Υόρκης Τίμοθι Ντόλαν: "Ο πάπας είπε ότι επέλεξε το όνομά του προς τιμήν του Φραγκίσκου της Ασίζης. Γνωρίζουμε ότι ο άγιος της Ασίζης ασχολήθηκε με τους φτωχούς και τους ταπεινούς. Αυτό θα είναι το έργο του".

    "Οφειλε να επιλέξει το όνομα αυτό για τον αγώνα κατά τη φτώχειας, υπήρξε πάντοτε μεγάλος θαυμαστής του Φραγκίσκου της Ασίζης", επιβεβαιώνει ο πατέρας Γκιγέρμο Μάρκο, ο στενότερος συνεργάτης του στην αρχιεπισκοπή του Μπουένος Αιρες. "Παίρνει το μετρό, του αρέσει να μετακινείται μαζί με τους ανθρώπους, σπανίως χρησιμοποιεί αυτοκίνητο με οδηγό ...Ως καρδινάλιος, συνέχισε να ζει την κανονική ζωή του ιερέα".

    Ο Αγιος Φραγκίσκος της Ασίζης είναι ένας από τους δημοφιλέστερους αγίους της καθολικής εκκλησίας και αναμφίβολα ένα ευπρόσδεκτο πρόσωπο-σύμβολο στον μη καθολικό και μη χριστιανικό κόσμο.

    Ωστόσο, παρά την απευθείας παραπομπή του ονόματος του νέου πάπα στον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης, ορισμένοι παρατηρητές αναφέρουν ότι η υιοθέτηση του ονόματος αυτού μπορεί επίσης να παραπέμψει και στον Αγιο Φραγκίσκο Χαβιέρ, συνιδρυτή της Αδελφότητας του Ιησού, μαζί με τον Ιγνάτιο ντε Λογιόλα, και μέγα ιεραπόστολο.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 March 2013 - 12:30:23 UTC