Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κομισιόν: Έχουν υπερβεί τα προσδοκώμενα οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα
  • [02] Στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγελέων όλοι οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • [03] Νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Ν. Ανδρουλάκης
  • [04] Η Κρ. Λαγκάρντ θα συμμετάσχει στο Eurogroup
  • [05] Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν κατά της λιτότητας
  • [06] Κλειστός ο σταθμός του μετρό «Άγιος Αντώνιος» το σαββατοκύριακο
  • [07] Ο Αστέρας Τρίπολης στους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας
  • [08] Αναστολή της υλοποίησης του σχεδίου «Αθηνά», ζητά η ΠΟΣΔΕΠ
  • [09] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου "Αθηνά"

  • [01] Κομισιόν: Έχουν υπερβεί τα προσδοκώμενα οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

    Oι μεταρρυθμίσεις που έχουν συντελεστεί στην Ελλάδα έχουν υπερβεί τα προσδοκώμενα και ήδη βλέπουμε σημαντικά και σταθερά αποτελέσματα, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι «δεν είναι δραματικό να διακοπεί η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα».

    Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση του προγράμματος, «συνολικά το μήνυμα είναι θετικό, αλλά υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά να γίνει», υπογράμμισε ο Σάιμον Ο' Κόνορ.

    Ο Σάιμον Ο' Κόνορ διευκρίνισε ότι η αποστολή της τρόικας στην Ελλάδα διακόπηκε προκειμένου να συνεχιστεί η τεχνική εργασία από ελληνικής πλευράς τις επόμενες εβδομάδες και τόνισε ότι το κλιμάκιο της τρόικας αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου.

    Σε ό,τι αφορά το θέμα της ρευστότητας, ο ίδιος εκπρόσωπος σημείωσε ότι η επόμενη δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου μπορεί να εκταμιευθεί χωρίς να υπάρξει αποστολή της τρόικας στην Ελλάδα.

    [02] Στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγελέων όλοι οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

    Μεγάλη έρευνα σε ολόκληρη τη χώρα για φορολογικό έλεγχο δημάρχων και περιφερειαρχών της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και επιθεωρητών συγκεκριμένων υπουργείων, με στόχο να ελεγχθούν πρόσωπα που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, διέταξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

    Με εντολή των δύο εισαγγελέων, το ΣΔΟΕ θα διενεργήσει εκτενείς ελέγχους οικονομικών στοιχείων φορολογικών και τραπεζικών όλων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά, καθώς και όλων των επιθεωρητών μεταφορών, υγείας, εργασίας και περιβάλλοντος.

    Η παραγγελία των εισαγγελέων αφορά τον πλήρη φορολογικό έλεγχο των υπό διερεύνηση προσώπων και την άρση όλων των περιοριστικών απορρήτων (τραπεζικών κ.λπ.). Σε επόμενο στάδιο, εφόσον υπάρξουν ενδείξεις για αδικαιολόγητο πλουτισμό ή διασπάθιση χρημάτων, η έρευνα θα επεκταθεί και για τυχόν διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    [03] Νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Ν. Ανδρουλάκης

    Ο 34χρονος Νίκος Ανδρουλάκης εξελέγη νέος Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης, ψηφίστηκε από 109 από τους 168 ψηφίσαντες (66%), ενώ υπήρξαν 3 άκυρα. Οι εγγεγραμμένοι ήταν 179.

    Αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τα μέλη της ΚΠΕ και του Κινήματος, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι η εκλογή του είναι ευκαιρία να υπηρετήσει τα «καθαρά» μηνύματα που έστειλε το Συνέδριο. Επιπλέον, σημείωσε ότι είναι ευκαιρία να ξεκινήσει μαζί με τους νέους «έναν μαραθώνιο για να αποδείξουμε» ότι «η γενιά μας είναι το νέο που θα στηρίξει μια καινούρια αλλαγή».

    Για επάξια εκλογή του κ. Ανδρουλάκη, μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «αποκτά έναν Γραμματέα νέο σε ηλικία, δυναμικό αξιόμαχο, με ολοκληρωμένη πολιτική προσωπικότητα, μακρά εμπειρία στο Πολιτικό Συμβούλιο και υπογράμμισε ότι γίνεται ο αγγελιαφόρος του μηνύματος του Συνέδριο για ανανέωση. Εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά του με πολύ μεγάλο ζήλο, πλήρη σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και με μέλημα την ενότητα της παράταξης, «αντιμετωπίζοντας όλους ως ίσους χωρίς καμία ανάμνηση παλαιών διαφωνιών».

    [04] Η Κρ. Λαγκάρντ θα συμμετάσχει στο Eurogroup

    Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα παραστεί αύριο στις Βρυξέλλες στη σύνοδο των χωρών της ευρωζώνης κατά την οποία μπορεί να ολοκληρωθεί το σχέδιο διεθνούς βοήθειας προς την Κύπρο, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

    "Η γενική διευθύντρια θα παραστεί στη σύνοδο της Ευρωομάδας αύριο στην οποία θα συζητηθεί το ζήτημα της Κύπρου", δήλωσε ο Ουίλιαμ Μάρεϊ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του ιδρύματος, στην Ουάσινγκτον.

    Η Κύπρος, η οικονομία της οποίας δέχτηκε σοβαρό πλήγμα από τον τραπεζικό της τομέα, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις εδώ και μήνες για ένα σχέδιο διάσωσης με την τρόικα των διεθνών δανειστών (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).

    Χωρίς να κάνει "εικασίες" σχετικά με τα αποτελέσματα της συνόδου της Παρασκευής, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επανέλαβε ότι "κοινός στόχος" της τρόικας είναι να βρεθεί μια "μόνιμη λύση" για τα προβλήματα του τραπεζικού τομέα της Κύπρου, με χαμηλότερο κόστος για τον φορολογούμενο και επίσης εξασφαλίζοντας τη "βιωσιμότητα" του χρέους.

    Επιμέλεια: Χ. Κωσταντόπουλος

    [05] Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν κατά της λιτότητας

    Χιλιάδες άνθρωποι από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκεντρώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες και διαδήλωσαν κατά της πολιτικής λιτότητας που ακολουθείται, λίγη ώρα προτού ξεκινήσει η σύνοδος κορυφής των ηγετών των 27.

    Στην ειρηνική διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 15.000 άνθρωποι από το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και την Πολωνία, σύμφωνα με τα συνδικάτα που την οργάνωσαν. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία πάντως, οι διαδηλωτές ήταν Βέλγοι και μάλιστα οι 3.000 από αυτούς είναι υπάλληλοι του αμερικανικού ομίλου Caterpillar που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει 1.400 θέσεις εργασίας στη μονάδα του στο Βέλγιο. Αρκετές εκατοντάδες ήταν και οι εργαζόμενοι της χαλυβουργίας ArcelorMittal που έφτασαν στις Βρυξέλλες από τη Λιέγη και τη Φλοράνζ της Γαλλίας.

    Στην Ευρώπη "Χαμπέμους οστεριτάς", δηλαδή "Έχουμε λιτότητα", κατήγγειλε η Αν Ντεμελέν, η γενική γραμματέας της ομοσπονδίας των βελγικών συνδικάτων, χρησιμοποιώντας την έκφραση με την οποία ανακοινώνεται η εκλογή του πάπα. "Είμαστε εδώ για να προειδοποιήσουμε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Σε κάθε σύνοδο κορυφής, τίθενται σε κίνδυνο οι εργαζόμενοι", πρόσθεσε.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [06] Κλειστός ο σταθμός του μετρό «Άγιος Αντώνιος» το σαββατοκύριακο

    Εκτός λειτουργίας θα είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο σταθμός του μετρό «Αγίος Αντώνιος» της γραμμής 2, λόγω τεχνικών εργασιών που απαιτούνται, στο πλαίσιο της ένταξης των σταθμών «Περιστέρι» και «Ανθούπολη» στη λειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής. Αυτές τις δύο ημέρες οι συρμοί θα τερματίζουν τα δρομολόγιά τους στο σταθμό «Σεπόλια».

    Επίσης, το Σαββατοκύριακο θα διακοπεί η κυκλοφορία των συρμών του ηλεκτρικού στο τμήμα «Ειρήνη - Κηφισιά», από τις 22.30 έως τη λήξη της.

    Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές και γραμμές τρόλεϊ.

    [07] Ο Αστέρας Τρίπολης στους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας

    Ο Αστέρας Τρίπολης συμπλήρωσε το «καρέ» των ημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς στον αγώνα ρεβάνς της προημιτελικής φάσης επικράτησε 3-1 του Πλατανιά στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Οι Αρκάδες, που είχαν νικήσει με 2-1 και στα Χανιά, θα τεθούν πλέον αντιμέτωποι με τον ΠΑΟΚ στους (διπλούς) ημιτελικούς της διοργάνωσης.

    Ο Ουσέρο στο 38΄, ο Ντε Μπλάσις στο 65΄ και ο Καλαντζής στο 88΄ πέτυχαν τα γκολ των νικητών, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει στο 41΄ με πέναλτι του Μιρτσέτα.

    [08] Αναστολή της υλοποίησης του σχεδίου «Αθηνά», ζητά η ΠΟΣΔΕΠ

    «H πρόταση του υπουργείου Παιδείας για την αναδιάρθρωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, γνωστή ως σχέδιο ?Αθηνά?, δεν οδηγεί στον απαραίτητο εξορθολογισμό του χάρτη», τονίζει το συνδικαλιστικό όργανο των διδασκόντων πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), με ανακοίνωσή τους.

    Η ΠΟΣΔΕΠ ζητεί την αναστολή της υλοποίησης του σχεδίου «Αθηνά», προτείνοντας συγχρόνως να μην ισχύει ούτε η κατανομή των εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο, καθώς, όπως λέει, «υπερδιπλασιάζει τον αριθμό των εισακτέων σε κάποια Τμήματα ανεξάρτητα από τη δυνατότητα εκπαίδευσης των Τμημάτων γεγονός που θα οδηγήσει σε συνειδητή υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών».

    [09] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου "Αθηνά"

    Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν περίπου 600 σπουδαστές Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων απ' όλη τη χώρα, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών, που προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά».

    Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι Σπουδαστικών Συλλόγων από τα ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά, Καστοριάς, Πάτρας, Κοζάνης, Λαμίας και Χαλκίδας.

    Οι συγκεντρωθέντες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη μεταρρύθμιση, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας με το σύνθημα «Το νομοσχέδιο δεν θα περάσει» να κυριαρχεί.

    Μικροένταση σημειώθηκε όταν ομάδα από τους συγκεντρωθέντες επιχείρησε να σκαρφαλώσει στην συρόμενη καγκελόπορτα, προκειμένου να μπει στον προαύλιο χώρο του υπουργείου. Οι δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν εντός του προαύλιου χώρου δεν αντέδρασαν, ενώ οι σπουδαστές εγκατέλειψαν στη συνέχεια την προσπάθεια. Αντιπροσωπεία τους εισήλθε πάντως στο υπουργείο και συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες στους οποίους και εξέθεσε τα αιτήματα της.

    Ο κύριος όγκος των συγκεντρωθέντων αποχώρησε λίγο μετά τη μία μετά το μεσημέρι, προκειμένου να συμμετάσχει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που βρισκόταν σε εξέλιξη στα Προπύλαια από φοιτητές Φιλοσοφικών Σχολών, που επίσης αντιδρούν στην συγχώνευση.

    Έξω από το υπουργείο παρέμειναν περίπου 200 άτομα έως αργά το απόγευμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 March 2013 - 16:30:25 UTC