Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απονεμήθηκαν τα θεατρικά βραβεία Κουν
  • [02] Ελεύθερος ο 54χρονος για τον εμπρησμό στις Σκουριές
  • [03] Παραλύει και ο τομέας της Υγείας την Τετάρτη
  • [04] Εκατοντάδες χιλιάδες ωφελούμενοι της «Πρωτοβουλίας ενάντια στην κρίση»
  • [05] Δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν στην απεργία των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ
  • [06] Το ΙΚΑ πλήρωσε τα έξοδα της κηδείας συνταξιούχου και συνέχισε να του καταβάλει τη σύνταξη
  • [07] Ι. Στουρνάρας: Ο Ολάντ σύμμαχός μας στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση

  • [01] Απονεμήθηκαν τα θεατρικά βραβεία Κουν

    Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής, απονεμήθηκαν σήμερα τα βραβεία «Κάρολος Κουν» και τα βραβεία των κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2012. Την τελετή εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «κοιτώντας και φέτος τις υποψηφιότητες, σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων, δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω, ότι ο τομέας του πολιτισμού και των τεχνών, που συχνά στον τόπο μας, δεν αντιμετωπίζεται ούτε με τον πρέποντα σεβασμό αλλά κυρίως ούτε με το απαιτούμενο ενδιαφέρον από την κεντρική εξουσία, είναι ο μόνος που μπορεί να επιδείξει κέρδη. Από τους λίγους, θα έλεγα, που τόσο επάξια, επιβεβαιώνει, την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα».

    Το βραβείο «Κάρολος Κουν» σκηνοθεσίας ελληνικού έργου, μοιράστηκαν ο Γιάννης Κακλέας για την σύγχρονη και δυναμική σκηνοθεσία του έργου «Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που παρουσιάσθηκε στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και ο Στάθης Λιβαθινός για την ευφάνταστη σκηνοθεσία του έργου «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου, που παρουσιάσθηκε στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου «Ακροπόλ».

    Το βραβείο ερμηνείας σε ελληνικό έργο απέσπασε η Μπέτυ Αρβανίτη για την ιδιαίτερη ερμηνεία της στη θεατρική μεταφορά της «Φόνισσας» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που παρουσιάζεται στο «Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

    Το βραβείο δραματουργίας ελληνικού έργου απονεμήθηκε στους Ελένη Ράντου, Σάρα Γανωτή και Νίκο Σταυρακούδη για το έργο τους «Κατάδικός μου», στο οποίο με χιούμορ αλλά και διεισδυτική ματιά, καταγράφεται η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

    Επίσης απονεμήθηκε έπαινος στον Δημήτρη Δημόπουλο για την αντισυμβατική ματιά του έργου του υπό τον τίτλο «Yasou Aida», που είναι βασισμένο στην όπερα «Αΐντα» του Τζιουζέπε Βέρντι.

    Το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου των κριτικών έλαβε ο Βασίλης Παπαβασιλείου, για τη σκηνοθεσία του στην παράσταση του έργου του Αλέξανδρου - Ρίζου Ραγκαβή «Του Κουτρούλη ο γάμος».

    [02] Ελεύθερος ο 54χρονος για τον εμπρησμό στις Σκουριές

    Ελεύθερος αφέθηκε ο 54χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στην εμπρηστική επίθεση, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης χρυσού, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

    Ο κατηγορούμενος, πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό, απειλή, σωματική βλάβη, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

    Η εισαγγελέας επέστρεψε τη δικογραφία στην Αστυνομία προκειμένου να ολοκληρωθεί στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας.

    Ο συνήγορος του 54χρονου μηχανικού χαρακτήρισε τη σύλληψη του εντολέα του στοχοποιημένη, θεωρώντας αβάσιμες τις κατηγορίες. Όπως είπε, η δικογραφία στηρίζεται στις μαρτυρίες τριών υπαλλήλων σεκιούριτι της εν λόγω εταιρείας, σύμφωνα με τις οποίες ο 54χρονος φέρεται, μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο και με τη φυσική του παρουσία, να καταφέρεται εναντίον της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού.

    Έξω από το δικαστικό μέγαρο του Πολυγύρου συγκεντρώθηκαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον κατηγορούμενο.

    [03] Παραλύει και ο τομέας της Υγείας την Τετάρτη

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει την Τετάρτη ο τομέα της Υγείας, καθώς οι νοσοκομειακοί και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, αλλά και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

    Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ζητά «ανατροπή της ανθυγιεινής μνημονιακής πολιτικής» και διεκδικεί δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό σύστημα υγείας με πλήρη κάλυψη των αναγκών περίθαλψης των πολιτών, στελέχωση των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, ικανοποιητικές αποδοχές για τους γιατρούς του ΕΣΥ, ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης και άμεση εξόφληση δεδουλευμένων εφημεριών.

    Για μισθολογική εξόντωση των γιατρών και διάλυση της δημόσιας περίθαλψης κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), ο οποίος καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν δυναμικά στην απεργία της 20ης Φεβρουαρίου.

    [04] Εκατοντάδες χιλιάδες ωφελούμενοι της «Πρωτοβουλίας ενάντια στην κρίση»

    Ένα χρόνο πριν, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αποφάσισε να διαθέσει με έκτακτες χορηγίες το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης στην Ελλάδα. Σήμερα, με το ήμισυ του ποσού να έχει διατεθεί από τις χορηγίες αυτές, υπολογίζεται ότι έχουν ανακουφιστεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ευαισθητων κοινωνικών ομάδων.

    Το πρόγραμμα των 100 εκατομμυρίων ευρώ αφορά στην πρόληψη, την ανακούφιση και την ανάπτυξη σε τέσσερις τομείς: της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, της παιδείας και του πολιτισμού.

    Ένα χρόνο μετά την έναρξη του προγράμματος «Πρωτοβουλία ενάντια στην κρίση» έχoυν διατεθεί 54 εκατομμύρια ευρώ μέσω 157 δωρεών σε όλη την Ελλάδα. Οι περισσότερες δωρεές (73% του συνόλου) εγκρίθηκαν για τον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, όπου διατέθηκαν 43,4 εκατομμύρια ευρώ σε 114 δωρεές. Στον τομέα της υγείας δόθηκαν 6,9 εκατομμύρια ευρώ μέσω 215 δωρεών, για την παιδεία δόθηκαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε 14 δωρεές και για τις τέχνες έγιναν οκτώ δωρεές ύψους 860.000 ευρώ.

    Ενδεικτικά, υπολογίζεται ότι από τα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας θα ωφεληθούν περίπου 200.000 άνθρωποι, από τα προγράμματα υγείας 70.000 άτομα, από τα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας 20.000 άτομα, από τα προγράμματα αναπηρίας 7.500 άτομα και από τα προγράμματα για τους ηλικιωμένους 2.600 άτομα.

    «Η φοβερή κρίση της χώρας έχει φτάσει στο αμήν. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον, ο καθένας πρέπει να βοηθήσει όπως μπορεί. Υπάρχει ανάγκη για μια κοινωνία πρόνοιας, μια δίκαιη και βιώσιμη κοινωνία. όλες οι δημιουργικές δυνάμεις οφείλουν να βοηθήσουν για την επίτευξη αυτού του στόχου», παρατήρησε σε σχετική ημερίδα ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέας Δρακόπουλος.

    [05] Δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν στην απεργία των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ

    Δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν στη μεθαυριανή (Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου) απεργία των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, όπως ήδη έχουν ανακοινώσει οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

    Στην ανακοίνωση που είχαν εκδώσει από τις αρχές Φεβρουαρίου, οι καθηγητές τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της 20ής Φεβρουαρίου εναντίον των οικονομικών πολιτικών που εφαρμόζονται, οι οποίες -όπως σημειώνουν- εξαθλιώνουν τον κλάδο, καθώς η μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών είναι πλέον σε δραματικά επίπεδα, αγγίζοντας το 45%.

    [06] Το ΙΚΑ πλήρωσε τα έξοδα της κηδείας συνταξιούχου και συνέχισε να του καταβάλει τη σύνταξη

    Σε δυόμιση χρόνια φυλάκιση, με τριετή αναστολή, καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας την κόρη ενός συνταξιούχου που συνέχισε να εισπράττει τη σύνταξη του πατέρα της, επί τρία χρόνια μετά τον θάνατό του.

    Ο συνταξιούχος πέθανε τον Δεκέμβριο του 2006 και το ΙΚΑ είχε, μάλιστα, καταθέσει, στον τραπεζικό όπου καταβαλλόταν και η σύνταξη, τα έξοδα της κηδείας. Έναν μήνα μετά - και για τα επόμενα τρία χρόνια - συνεχίστηκε κανονικά να κατατίθεται η σύνταξη, την οποία και εισέπραττε η κόρη του αποθανόντος, που είχε πρόσβαση στον λογαριασμό.

    Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, για τα οποία έγινε ρύθμιση καθώς, όταν το ΙΚΑ διαπίστωσε το πρόβλημα, κάλεσε την κόρη του συνταξιούχου, τής το ανέφερε και τής ζήτησε να επιστρέψει τα χρήματα. Η κατηγορούμενη το δέχθηκε και προχώρησε σε ρύθμιση, την οποία, όπως υποστήριξε, τηρεί κανονικά.

    Το ΙΚΑ, όταν ανακάλυψε τι είχε συμβεί, δέσμευσε τον λογαριασμό, στον οποίο, όμως, υπήρχαν μόλις δέκα ευρώ.

    Η υπεράσπιση της κατηγορούμενης υποστήριξε ότι ο θάνατος του συνταξιούχου δηλώθηκε κανονικά και από τη στιγμή που το ΙΚΑ κατέβαλε τα χρήματα της κηδείας του, αυτόματα διαγράφηκε από τα μητρώα όσων λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη.

    Η υπεράσπιση ανέφερε, επίσης, ότι στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό καταθέτονταν και μερίσματα από μετοχές που είχε στην κατοχή του ο συνταξιούχος, με αποτέλεσμα η οικογένειά του να υποθέσει πως επρόκειτο γι? αυτά τα χρήματα, δεδομένου ότι ο θάνατός του είχε δηλωθεί κανονικά.

    [07] Ι. Στουρνάρας: Ο Ολάντ σύμμαχός μας στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση

    Συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είχε ο Αντώνης Σαμαράς με στόχοτην καλύτερη προετοιμασία εν όψει της επίσκεψης τουΓάλλου προέδρου ΦρανσουάΟλάντ στην Αθήνα αύριο το πρωί.

    Ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου έκανε λόγο για έναν πολύ καλό σύμμαχο στην προσπάθεια που καταβάλλει η Αθήνα για την έξοδο από την κρίση εισημαίνοντας πως στην ατζέντα των συνομιλιών με τη γαλλική αντιπροσωπεία βασικό θέμα θα είναι οι επενδύσεις .

    Ο Υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία των προαπαιτούμενων εν όψει και της άφιξης της τρόικας ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο οι εκπρόσωποι των δανειστών μας να πιέσουν για απολύσεις στο δημόσιο δήλωσε πως "επί του παρόντος δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα."


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 February 2013 - 15:30:29 UTC