Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Όχι» Μαυραγάνη σε μεγαλύτερο αριθμό δόσεων για οφειλές στο Δημόσιο
  • [02] Πυρκαγιά σε υπόγειο κτιρίου στην Αιόλου
  • [03] Με 18 λεπτά το λίτρο θα επιδοτείται το γάλα στα σχολεία
  • [04] Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [05] Στους 829.787 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ, τον Ιανουάριο
  • [06] Μπερλουσκόνι και Μπερσάνι απορρίπτουν την πρόταση Μόντι για τηλεμαχία
  • [07] Βραβείο στο «Argo» και από το Συνδικάτο Αμερικανών Σεναριογράφων
  • [08] Σε ισχύ, από τις 4 Μαρτίου, το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων
  • [09] Αλ. Παπαρήγα: Το αίτημα του λαϊκού κινήματος πρέπει να είναι δωρεάν δημόσια υγεία
  • [10] Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει την εγκληματική ενέργεια στις Σκουριές Χαλκιδικής
  • [11] Οι μισοί Βρετανοί θα ψήφιζαν υπέρ μιας εξόδου από την ΕΕ

  • [01] «Όχι» Μαυραγάνη σε μεγαλύτερο αριθμό δόσεων για οφειλές στο Δημόσιο

    Το υπουργείο Οικονομικών δεν συμμερίζεται την ανάγκη καθιέρωσης μεγαλύτερου αριθμού δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών στο Δημόσιο, διότι όπως αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης μια τέτοια πρακτική δεν θα συμβάλει στην καθιέρωση ενός πάγιου και αποτελεσματικού συστήματος ρυθμίσεων- διευκολύνσεων για την αποπληρωμή οφειλών και την εδραίωση μιας σύγχρονης αντίληψης φορολογικής συμπεριφοράς.

    Ο κ. Μαυραγάνης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίας Κόλλιας Τσαρουχά για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και το ενδεχόμενο κατασχέσεων ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων, τονίζει ότι «ο προϊστάμενος της ΔΟΥ έχει την υποχρέωση, σύμφωνα με το νόμο, να επιδιώξει την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, ανεξαρτήτως της αιτίας προέλευσης αυτών, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο αναγκαστικά (μεταξύ των οποίων και η επιβολή κατάσχεσης στα χέρια τρίτων καθώς και των Πιστωτικών Ιδρυμάτων κατά τις διατάξεις των άρθρων 30 και 30Α του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων), ποινικά και λοιπά μέτρα αθροιστικά ή για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου».

    Θυμίζει πάντως ότι, σύμφωνα με το άρθρο 31 του ΚΕΔΕ, επιτρέπεται η κατάσχεση επί του/ των απαιτήσεων από μισθούς, συντάξεις και πάσης φύσεως ασφαλιστικά βοηθήματα για τα χρέη προς το Δημόσιο των δικαιούχων αυτής. Ο υφυπουργός Οικονομικών επισημαίνει, εξάλλου, ότι δεν επιτρέπεται η κατάσχεση μισθών, συντάξεων και βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το συνολικό ποσό αυτών μηνιαίως είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ, στις περιπτώσεις δε που υπερβαίνει το ποσό αυτό, επιτρέπεται η κατάσχεση επί του/ αυτών, το εναπομένον όμως ποσό δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 1.000 ευρώ.

    Ειδικά για τη διαχείριση των μεγάλων οφειλετών, ο υφυπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι συστήθηκε Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης ως ειδική αποκεντρωμένη υπηρεσία για την είσπραξη οφειλών σημαντικού ύψους, στην οποία έχει ανατεθεί η παρακολούθηση των 1.500 μεγαλύτερων οφειλετών. Ο κ. Μαυραγάνης ενημερώνει επίσης ότι σχεδιάζεται ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για την αύξηση των δημοσίων εσόδων και στο πλαίσιο αυτό θεσπίστηκαν πρόσφατα οι διατάξεις που επιτρέπουν την ηλεκτρονική δημοσιοποίηση των προγραμμάτων πλειστηριασμού κινητών και ακινήτων.

    [02] Πυρκαγιά σε υπόγειο κτιρίου στην Αιόλου

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:30 σε υπόγειο κτιρίου, όπου στεγάζεται ένα κατάστημα στο ισόγειο και διαμερίσματα στους πάνω ορόφους, στην οδό Αιόλου 19Α, στην Αθήνα.

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ρολόγια της ΔΕΗ, αλλά από τους καπνούς εγκλωβίστηκαν στο κτίριο έντεκα άτομα τα οποία τελικά κατέβασαν σώα οι πυροσβέστες από το κλιμακοστάσιο.

    Επί τόπου βρίσκονται 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε ύφεση.

    [03] Με 18 λεπτά το λίτρο θα επιδοτείται το γάλα στα σχολεία

    Στην επιδότηση του γάλακτος που καταναλώνεται από μαθητές στα σχολεία όλης της χώρας, με 18 λεπτά ανά λίτρο, προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Το 100% του επιδοτούμενου ποσού είναι κοινοτική ενίσχυση.

    Οι λεπτομέρειες τόσο για το γενικό πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου όσο και τις προϋποθέσεις συμμετοχής φορέων για την υλοποίησή του, ρυθμίζονται με την κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Παιδείας.

    Μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο σχετικό πρόγραμμα φορείς, όπως μία σχολική μονάδα ή μια σχολική επιτροπή, ή οι προμηθευτές των προϊόντων (στους οποίους περιλαμβάνεται και το κυλικείο) ή και μια οργάνωση, η οποία θα συσταθεί ειδικά για αυτό τον σκοπό (π.χ. ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) και θα λειτουργεί για λογαριασμό ενός ή περισσοτέρων σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικών αρχών. Η εν λόγω επιδότηση μπορεί να συνδυαστεί με πιθανούς άλλους πόρους φορέων (όπως δήμοι, ΜΚΟ, εθελοντικές οργανώσεις κτλ.) προκειμένου το γάλα να διατίθεται σε ακόμη χαμηλότερη τιμή έως και δωρεάν στους μαθητές.

    Με σκοπό την αξιοποίηση του μέτρου για την επίτευξη πολύ χαμηλότερων τιμών διάθεσης του επιδοτούμενου γάλακτος στα σχολεία, σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, αλλά και για τη ρύθμιση λεπτομερειών εφαρμογής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο με εκπροσώπους των παραγωγικών, μεταποιητικών και εμπορικών φορέων (κυλικεία) του γάλακτος, όπου ζητήθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης να συμβάλουν σε αυτό τον σκοπό.

    «Η επιδότηση της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία, που για πρώτη φορά θα αξιοποιήσει η χώρα μας, καθώς αποτελούσε τη μόνη χώρα στην ΕΕ που δεν το εφάρμοζε, υλοποιεί έναν στόχο που το υπουργείο έχει θέσει ως προτεραιότητα: την πρόσβαση όλων των μαθητών της χώρας σε ποιοτικά και υγιεινά γαλακτοκομικά προϊόντα», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης. Πρόσθεσε επίσης, πως σύντομα πρόκειται να εφαρμοστεί άλλο ένα κοινοτικό μέτρο, αυτό που αφορά στη δωρεάν διάθεση φρούτων και λαχανικά στα σχολεία.

    [04] Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο Ευ. Βενιζέλος

    «Καμία χώρα με αξιοπρέπεια δεν ανέχεται έξωθεν επιβεβλημένες λύσεις. Έχει σημασία να προχωρήσουμε από το μνημόνιο στο δικό μας ενδογενές, εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης».

    Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του Κινήματος για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, σε συνάντηση με τους βασικούς παραγωγικούς φορείς και κοινωνικούς εταίρους, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου της παράταξης, στην Ιπποκράτους.

    Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι οι εταίροι μας «πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικού και εισοδηματικού χαρακτήρα», γιατί «δεν τα αντέχει η Βουλή, η κοινωνία και η πραγματική οικονομία».

    Αναφερθείς στα διλήμματα που υπήρχαν το 2009, είπε ότι δεν υπήρχε «καλή και κακή επιλογή», μόνο «κακή και καταστροφική», ότι δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή και πως η άλλη πολιτική ήταν ολέθρια. Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι προεκλογικά και μετά τις διπλές εκλογές και η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ προσχώρησαν στη λογική αυτή, ενώ προσέθεσε πως «και η ίδια η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση της στο εξωτερικό, λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος».

    [05] Στους 829.787 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ, τον Ιανουάριο

    Αύξηση κατά 4,04% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και κατά 8,93% από τον Ιανουάριο του 2012, καταγράφεται στο σύνολο των εγγεγραμμένων άνεργων σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

    Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 92,16% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 6,02% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,82%.

    Παρατηρείται επίσης αύξηση των μακροχρόνια ανέργων κατά 4,31%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και κατά 14,88% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012, με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των Περιφερειών να έχει καταγραφεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (7,85%).

    Ο αριθμός των εγγεγραμμένων άνεργων που δήλωσαν ότι δεν αναζητούν εργασία για το μήνα Ιανουάριο 2013 ανήλθε σε 196.167 άτομα. Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 201.940 συνεχίζουν να έχουν δικαίωμα επιδότησης, ενώ χάθηκαν 17.507 θέσεις εργασίας.

    Συνολικά οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Ιανουάριο ανέρχονται στα 829.787 άτομα. Από αυτά 353.596 είναι άνδρες (ποσοστό 42,61%) και 476.191 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,39%).

    Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 64,00% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 25,66% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 10,34%.

    [06] Μπερλουσκόνι και Μπερσάνι απορρίπτουν την πρόταση Μόντι για τηλεμαχία

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μια νέα σύγκρουση εν μέσω της ιταλικής προεκλογικής περιόδου, σχετικά με την διεξαγωγή μιας τηλεοπτικής συζήτησης των πολιτικών αρχηγών.

    Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ζήτησε επίσημα τηλεοπτική αναμέτρηση με τον κεντροδεξιό Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον κεντροαριστερό Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

    «Θα μπορούσα να πάρω μέρος με "ντιμπέιτ" μόνον μαζί με τον Μπερσάνι. Ο Μόντι δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει τις εκλογές και είναι απελπισμένος, διότι μπορεί να μην καταφέρει να εξασφαλίσει ούτε το 10% των ψήφων», απάντησε ο Μπερλουσκόνι.

    Σύμφωνα με τον μεγιστάνα του Τύπου, «στο ντιμπέιτ πρέπει να κληθούν μόνον οι επικεφαλής των δυνάμεων που έχουν ουσιαστικές ελπίδες να κερδίσουν την εκλογική αναμέτρηση».

    Ο Μπερσάνι δήλωσε σχετικά ότι «είναι διατεθειμένος να πάρει μέρος σε τηλεοπτική αναμέτρηση μόνον αν αυτή προβλέπει την συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των πολιτικών δυνάμεων που συμμετέχουν στις εκλογές».

    Ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην επιλογή του Μπερλουσκόνι, σχολίασε: «Δεν ξέρω αν φοβάται, όμως άλλο είναι να κάνεις υποσχέσεις που θυμίζουν πυροτεχνήματα, και άλλο να δέχεσαι μια σοβαρή αντιπαράθεση».

    [07] Βραβείο στο «Argo» και από το Συνδικάτο Αμερικανών Σεναριογράφων

    Η ταινία "Argo" του Μπεν Αφλεκ πρόσθεσε ένα ακόμη βραβείο στο ενεργητικό της χθες αποσπώντας το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου του Συνδικάτου των Αμερικανών Σεναριογράφων (WGA), ενώ η ταινία "Zero Dark Thirty" διακρίθηκε με το βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου.

    Μία εβδομάδα πριν από την τελετή των Οσκαρ, τα βραβεία αποτελούν άλλο ένα πλήγμα στην ταινία "Λίνκολν" του Στίβεν Σπίλμπεργκ, η οποία είναι υποψήφια μαζί με τα "Argo", "Η Ζωή του Πι", "Οδηγός Αισιοδοξίας" και "Τα Πλεονεκτήματα του να είσαι στο Περιθώριο".

    Το "Λίνκολν" παρουσιάσθηκε το φθινόπωρο ως το μεγάλο φαβορί μαζί με το "Argo" στο σύνολο σχεδόν των τελετών από τις Χρυσές Σφαίρες μέχρι τα βραβεία των ενώσεων των αμερικανικών ηθοποιοών και παραγωγών, καθώς και στα βρετανικά BAFTA.

    Δεν τού απομένουν πλέον παρά τα Οσκαρ, όπου παρουσιάζεται με δώδεκα υποψηφιότητες. Ωστόσο, το Argo εμφανίζεται πλέον ως φαβορί για να εξασφαλίσει το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [08] Σε ισχύ, από τις 4 Μαρτίου, το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων

    Μειώσεις σε 7.300 φαρμακευτικά σκευάσματα, καταγράφονται στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, με συνολικό όφελος για το κράτος και τους ασθενείς να φτάνει τα 250 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά.

    Με το νέο δελτίο, μείωση 5% λαμβάνουν όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία είχαν τιμή έως 10 ευρώ και μείωση 10% λαμβάνουν όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία είχαν τιμή άνω των 10 ευρώ. Αυξήσεις στις τιμές τους λαμβάνουν 150 φαρμακευτικά σκευάσματα, μετά τις απαραίτητες διορθώσεις λαθών για τα οποία είχαν υποβάλει ενστάσεις οι φαρμακευτικές εταιρείες.

    [09] Αλ. Παπαρήγα: Το αίτημα του λαϊκού κινήματος πρέπει να είναι δωρεάν δημόσια υγεία

    Το αίτημα του λαϊκού κινήματος πρέπει να είναι δωρεάν δημόσια υγεία, ισότιμη για όλους, και κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Υγείας είπε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στους εργαζόμενους του ΚΑΤ, προσθέτοντας ότι (τα συμφέροντα) θέλουν ένα δημόσιο τομέα υγείας κατ' όνομα ώστε να απομυζά κέρδη ο ιδιωτικός.

    Η κα Παπαρήγα είπε ότι εάν δέχεσαι την επιχειρηματικότητα στον τομέα της Υγείας, αυτό θα περάσει παντού. Σε λίγο θα υπάρχουν «εργολάβοι» που θα προσλαμβάνουν γιατρούς σημείωσε χαρακτηριστικά.

    [10] Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει την εγκληματική ενέργεια στις Σκουριές Χαλκιδικής

    Για απαράδεκτα γεγονότα που δεν βοηθούν, σε καμία περίπτωση, τον δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην εγκληματική ενέργεια αγνώστων στις Σκουριές Χαλκιδικής.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ «αποδοκιμάζει και διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από πράξεις που αντικειμενικά υπονομεύουν και συκοφαντούν τους κοινωνικούς αγώνες και δεν συνάδουν με τις αξίες των ανθρώπων, που αγωνίζονται για μια αξιοπρεπή ζωή», τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «μέσα στο γενικευμένο κλίμα στοχοποίησης των κοινωνικών αγώνων, εντάσσεται και η σύλληψη τριών κατοίκων, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, μεταξύ των οποίων και ενός μέλους της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, του Λάζαρου Τόσκα, λόγω της συμμετοχής του στις διαδηλώσεις και στην Επιτροπή Αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού».

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόδοση της κατηγορίας της ηθικής αυτουργίας για τα γεγονότα στις Σκουριές είναι μια πολύ επικίνδυνη επιλογή για τις πολιτικές ελευθερίες, που θέλει αφενός να υποδηλώσει μια άμεση ή έμμεση σχέση με τις χτεσινές ενέργειες και αφετέρου να προβάλει ότι ακόμα και οι ιδέες ή οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μπορούν να ενθαρρύνουν αυτουργούς σε παράνομες πράξεις.

    υπόδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνου πολιτικού χώρου για τα γεγονότα, από τον γνωστό διαπλεκόμενο και υπόλογο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της πολιτικής ιστορίας κ. Πάχτα, έχει ως προφανή στόχο να ανακόψει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για τη ζωή τους, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

    Και καταλήγει:

    «Αυτές οι δηλώσεις βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ εντάσσεται στη στρατηγικής της έντασης και της ενοχοποίησης των κοινωνικών αγώνων και του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επενδύει η κυβέρνηση. Ματαιοπονούν. Ο λαός μας τους έχει πάρει χαμπάρι και θα τους διώξει».

    [11] Οι μισοί Βρετανοί θα ψήφιζαν υπέρ μιας εξόδου από την ΕΕ

    Οι μισοί Βρετανοί θα ψήφιζαν υπέρ μιας εξόδου από την ΕΕ, αν διεξαγόταν τώρα δημοψήφισμα γι' αυτό το θέμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα "Financial Times".

    Σύμφωνα με την έρευνα αυτή που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Harris Interactive για τους "Financial Times", το 33% των ερωτηθέντων θα έλεγαν σήμερα ναι στη συμμετοχή στην ΕΕ, 17% δεν θα ψήφιζαν και 50% θα τάσσονταν υπέρ μιας εξόδου από την Ευρώπη.

    Οι μισοί από τους ερωτηθέντες υποστηρίζουν άλλωστε τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος που υποσχέθηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τις σχέσεις της χώρας του με τις Βρυξέλλες για να ανακτήσει ορισμένες εξουσίες και στη συνέχεια να υποβάλει αυτή τη νέα συμφωνία σε δημοψήφισμα ως τα τέλη του 2017.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 February 2013 - 13:30:23 UTC