Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα
  • [02] Δαμανάκη: Μεταστροφή του κλίματος για την Ελλάδα

  • [01] Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα

    Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, οι επιπτώσεις του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην παρατεταμένη ύφεση και κυρίως οι πολιτικές για την Ανάπτυξη θα βρεθούν αύριο στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει ο πρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της Γαλλικής ΔημοκρατίαςΦρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποιεί ημερήσια επίσκεψη στη χώρα μας.

    Για την ελληνική κυβέρνηση, η επίσκεψη συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθειά της να σταθεροποιήσει την πορεία της Οικονομίας και να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

    Ο κ. Ολάντ, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του περασμένου Νοεμβρίου θα συνοδεύεται από ομάδα επιχειρηματιών, οι οποίοι ήδη δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.

    «Έρχομαι για να προσφέρω τη στήριξή μας» δήλωσε ο κ. Ολάντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα» και πρόσθεσε: «έρχομαι για να δηλώσω την διαθεσιμότητα της Γαλλίας να συμβάλλει στην ανάπτυξη με την συνεργασία των διοικητικών μας μηχανισμών, τη δέσμευση των γαλλικών επιχειρήσεων, την κινητοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων».

    Παρουσία του Φρανσουά Ολάντ και τουΑντώνη Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα συνάντηση των Γάλλων και Ελλήνων επιχειρηματιών, την οποία διοργανώνει ο ΣΕΒ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Στο πλαίσιο της συνάντησης θα υπογραφεί συμφωνία για την ίδρυση Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Γαλλίας μεταξύ του ΣΕΒ και του αντίστοιχου γαλλικού συνδέσμου MEDEF.

    [02] Δαμανάκη: Μεταστροφή του κλίματος για την Ελλάδα

    Μεταστροφή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας, λόγω των αποτελεσμάτων του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, βλέπει η Ευρωπαία επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, η οποία ενημέρωσε την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλή για το διεθνές κλίμα, τις δυνατότητες και υποχρεώσεις της χώρας μας.

    Η κ. Δαμανάκη διατύπωσε τη θέση ότι «η ανταγωνιστικότητα δεν μπορεί να συνδέεται μονομερώς με μειώσεις μισθών και μάλιστα με τη μείωση του κατώτερου μισθού» και εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους τη μείωση του χρέους, το φθινόπωρο με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος».

    Αναφερόμενη στις διαφορές Βορρά και Νότου, η κ. Δαμανάκη είπε ότι η διατήρηση αδρανών πλεονασμάτων σε πλούσιες χώρες, δημιουργεί πρόβλημα στις υπόλοιπες και συνεπώς «τα πλεονάσματα πρέπει να διοχετεύονται στον Νότο με τη μορφή εξωτερικής ζήτησης ή αλλιώς να επενδύονται στις πιο αδύναμες οικονομίες, ώστε να βελτιώνεται συνολικά η ανταγωνιστικότητα της ΕΕ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 February 2013 - 17:30:25 UTC