Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορυφώνεται η αντιπαράθεση για τη "λίστα Λαγκάρντ"
  • [02] Ξεκινά η συζήτηση για το νέο φορολογικό
  • [03] Εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση των νέων
  • [04] Πώς θα γίνουν οι μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων
  • [05] Στο 0,75% θα διατηρήσει το επιτόκιό της η ΕΚΤ
  • [06] Χειροτερεύει η ρύπανση της ατμόσφαιρας
  • [07] Νέο USB stick χωράει 1 terabyte!
  • [08] Προσπάθειες συμφιλίωσης της Χαμάς και της Φατάχ
  • [09] Διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού με διεθνείς προσωπικότητες
  • [10] «Έξυπνο» κινητό τηλέφωνο διαθέτει δύο οθόνες και εξοικονομεί ενέργεια
  • [11] Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε μουχλιασμένα συσκευασμένα τυριά

  • [01] Κορυφώνεται η αντιπαράθεση για τη "λίστα Λαγκάρντ"

    Κορυφώνεται ηπολιτική αντιπαράθεση για τη "λίστα Λαγκάρντ".

    Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, για την πρόταση σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για κατάπτυστο κείμενο, το οποίο χαρακτήρισε τυχοδιωκτικό.

    Στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη της διαφθοράς και της διαπλοκής, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου, στο γενικότερο πλαίσιο ασυλίας των ισχυρών και προστασίας τους από τους πολιτικούς τους φίλους.

    Στην εκτίμηση ότι υπάρχουν ενδείξεις για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατέληξε η ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ότι η έρευνα της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ» θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες κάθε άλλου εμπλεκόμενου, ιδίως των κυρίων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

    Επίσης, την πρόταση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» σε βάρος των κκ Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπανδρέου και Παπαδήμου, συνυπογράφουν οι 18 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος.

    Τέλος, στη τακτική Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βουλγαράκης, για την μη καταγραφή στο δικό του πόθεν έσχες του έτους 2007, των καταθέσεων 132.000 ευρώ της συζύγου του, Κατερίνας Πελέκη στην Ελβετία, οι οποίες εμφανίζονται στη "λίστα Λαγκάρντ", με απόφαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, η οποία ασχολήθηκε με τις καταθέσεις στην Ελβετία, τριών συγγενών Ελλήνων πολιτικών, που περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα.

    Στη συνεδρίαση η επιτροπή ασχολήθηκε επίσης με τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γιάννο Παπαντωνίου και την μη δήλωση στο πόθεν έσχες του, καταθέσεων 1,3 εκ. ευρώ της συζύγου του στην Ελβετία. Η απόφαση, αναβλήθηκε για τις 17 Ιανουαρίου.

    [02] Ξεκινά η συζήτηση για το νέο φορολογικό

    Σήμεραξεκινάει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

    Εν τω μεταξύ, με την διαδικασία του κατεπείγοντος θα ψηφιστούν την ερχόμενη Δευτέρα, 7 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου οι οποίεςεντάσσονται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει η χώρα προκειμένου να πάρει την επόμενη δόση.

    [03] Εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση των νέων

    Το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων» παρουσιάζουν σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

    Το σχέδιο ενσωματώνει δράσεις των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που απευθύνονται αποκλειστικά στους νέους και τα οποία χρηματοδοτούνται τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), όσο και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

    Πρόκειται για την πρώτη συντονισμένη, στοχευμένη και αλληλοσυμπληρούμενη δράση για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος της ανεργίας των νέων στη χώρα μας.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, θα δημιουργηθούν περισσότερες από 62.000 θέσεις εργασίας.

    Τα προγράμματα αφορούν, επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους, την υποστήριξη της καινοτόμας επιχειρηματικότητας των νέων, την επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο, δράσεις κοινωνικής φροντίδας και την κοινωνική εργασία στον πολιτισμό.

    Απευθύνονται σε νέους ανέργους έως 35 ετών, και περιλαμβάνουν κατάρτιση, εργασιακή εμπειρία για 5 μήνες, ενώ οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες μετά τη λήξη του προγράμματος μαθητείας να προχωρήσουν σε κανονική πρόσληψη για έναν επιπλέον χρόνο.

    [04] Πώς θα γίνουν οι μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων

    Δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η πολυαναμενόμενη Υπουργική Απόφαση και η διευκρινιστική και κατατοπιστική εγκύκλιος που τη συνοδεύει, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια και οι ρυθμίσεις των διαδικασιών μετάταξης και μεταφοράς προσωπικού του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας των υπαλλήλων.

    Οι διευκρινίσεις της εγκυκλίου

    Αναλυτικότερα, με την εγκύκλιο, που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η διαδικασία της μετάταξης, που πραγματοποιείται με τις εγγυήσεις διαφάνειας, αμεροληψίας και αντικειμενικότητας του ΑΣΕΠ, περιλαμβάνει συνοπτικά τα ακόλουθα στάδια:

    1. Υποβολή αιτημάτων από τα υπουργεία που έχουν ανάγκες σε προσωπικό.

    2. Ανακοίνωση υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την κάλυψη των αναγκών, μετά από αξιολόγηση των αιτημάτων και γνωμοδότηση του τριμελούς Συμβουλίου του άρθρου 5 παρ. 3 του ν. 4024/11.

    3. Υποβολή δήλωσης προτίμησης στο ΑΣΕΠ από τους υπαλλήλους που τελούν σε διαθεσιμότητα και έλεγχος των στοιχείων τους από τους φορείς προέλευσης.

    4. Έκδοση πίνακα βαθμολογίας, κατάταξης και διάθεσης από το ΑΣΕΠ.

    5.΄Εκδοση απόφασης για τη μετάταξη των υπαλλήλων από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μετά από γνωμοδότηση του τριμελούς Συμβουλίου.

    Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, τα υπουργεία που αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού κατηγορίας ΔΕ, διοικητικών καθηκόντων (ιδίως σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν πολίτες ή αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω καθυστερήσεων και χρονοβόρων διαδικασιών) θα πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εντός τριών εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας. Υπενθυμίζεται ότι τα υπουργεία που έχουν ήδη υποβάλει αιτήματα δεν έχουν υποχρέωση επανυποβολής.

    Με το αίτημα προσδιορίζεται ο αριθμός του αναγκαίου προσωπικού κατηγορίας ΔΕ, διοικητικών καθηκόντων, τόσο συγκεντρωτικά όσο και αναλυτικά, ανά κεντρική / περιφερειακή υπηρεσία Υπουργείου, Ανεξάρτητη Αρχή που αναφέρεται σ' αυτό, εποπτευόμενο ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ. Σε περίπτωση που οι κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες, καθώς και τα εποπτευόμενα ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ του υπουργείου λειτουργούν ή έχουν την έδρα τους σε περισσότερους του ενός δήμους τα αιτήματα πρέπει να προσδιορίζονται όχι μόνο ανά κεντρική/περιφερειακή υπηρεσία, αλλά και ξεχωριστά ανά δήμο.

    Επισημαίνεται ότι η υποβολή των αιτημάτων προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τα υπουργεία, ενώ τα αιτήματα συνοδεύονται από αιτιολόγηση σχετικά με το περιεχόμενο των αναγκώνκαι τους λόγους για τους οποίους οι ανάγκες αυτές ανέκυψαν.

    [05] Στο 0,75% θα διατηρήσει το επιτόκιό της η ΕΚΤ

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να ξεκινήσει το 2013 διατηρώντας σταθερό το νομισματικό "στάτους κβο", παρά το υψηλό επίπεδο της ανεργίας και την ύφεση ρεκόρ που παρατηρούνται στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.

    «Μια πτώση των επιτοκίων ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια από την ΕΚΤ θα είναι έκπληξη», δήλωσε ο Κρίστιαν Σουλτζ, οικονομολόγος της Berenberg Bank. Το κύριο ενδιαφέρον στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που ξεκινά στις 0800 GMT, είναι στην σχεδόν βεβαιότητα της διατήρησης του επιτοκίου στο 0,75%, το χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και το οποίο ισχύει από τον Ιούλιο του 2012.

    «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ έχει προσπαθήσει τις τελευταίες εβδομάδες να ηρεμήσει τις φήμες σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων», δήλωσε ο Μάικλ Σούμπερτ της Commerzbank. Στελέχη της ΕΚΤ, όπως ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Λουξεμβούργου Ιβ Μερς, το νεότερο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, έχουν ταχθεί κατά της μείωσης των επιτοκίων, λέγοντας ότι αυτή η ενέργεια δεν θα είναι αποτελεσματική.

    Πράγματι, λένε οι αναλυτές παρά τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, οι πιστώσεις παραμένουν παγωμένες. Ειδικά τα δάνεια προς τον ιδιωτικό τομέα στη ζώνη του ευρώ, υποχώρησαν το Νοέμβριο για έβδομο συνεχόμενο μήνα.

    Αυτά τα δεδομένα δεν θα πρέπει να ενθαρρύνουν το κεντρικό ευρωπαϊκό νομισματικό ίδρυμα της Φρανκφούρτης να μετακινηθεί από τη θέση του, για μη αλλαγή του επιπέδου των επιτοκίων. Ειδικότερα, λένε οι αναλυτές, η ΕΚΤ θα θέλει να κρατήσει τα «πυρομαχικά» της σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί ξαφνικά.

    Αλλά και οι κεφαλές της ΕΚΤ παραμένουν προσεκτικοί, παρά τα αισιόδοξα μηνύματα από τους γενικούς δείκτες. Η κατάσταση στη ζώνη του ευρώ είναι «πιο σταθερή» από ό τι πριν από ένα χρόνο, αλλά «η εξάλειψη των διαρθρωτικών προβλημάτων και της ανταγωνιστικότητας θα συνεχιστεί για χρόνια», προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο Γιοργκ Άσμουσεν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ . «Οι κίνδυνοι είναι ακόμα εκεί, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι εύθραυστη», σημείωσε και ο αντιπρόεδρος Βίτορ Κονστάντσιο.

    [06] Χειροτερεύει η ρύπανση της ατμόσφαιρας

    Πρόβλημα με τη ρύπανση του αέρα διαπιστώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.

    Ειδικότερα, κατά 72% οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από τη δουλειά των αρμόδιων αρχών στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, το 79% πιστεύει ότι η ΕΕ θα έπρεπε να θεσπίσει συμπληρωματικά μέτρα, ενώ το 56% πιστεύει ότι την τελευταία δεκαετία η ποιότητα του αέρα έχει χειροτερέψει. Επ΄αυτής της τελευταίας εκτίμησης, το ποσοστό είναι ιδιαίτερα υψηλό στην Ιταλία (81%), αλλά επίσης σε Κύπρο, Γαλλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ρουμανία και Ισπανία (70%-75%).

    Στην έρευνα, όπου συμμετείχαν 25.000 πολίτες από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ, κατά κοινή εντύπωση η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται από τα οχήματα (96%), τις βιομηχανίες (92%) και τις διεθνείς μεταφορές (86%), ενώ στην αντιμετώπιση της μόλυνσης θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο βιομηχανικό και ενεργειακό τομέα (43%).

    Ειδικότερα, οι Έλληνες ζητούμε να ληφθούν πρόσθετα ευρωπαϊκά μέτρα, ενώ θεωρούμε ότι η ρύπανση του αέρα επιβαρύνεται από τη βιομηχανία (94%), τις διεθνείς μεταφορές (88%), ιδιαίτερα από τα λύμματα της γεωργίας (όπου σημειώνουμε το υψηλότερο ποσοστό με 93%) και την ενεργειακή κατανάλωση των νοικοκυριών (80%). Στο γενικό ερώτημα περί της ενημέρωσής μας επί των θεμάτων που σχετίζονται με τη μόλυνση του αέρα, οι Έλληνες περίπου διχαζόμαστε ?«πολύ» και «καλά ενημερωμένοι» δηλώνουμε κατά 41%, ενώ «όχι καλά» και «καθόλου» δηλώνει το 59%?. Ωστόσο, στο παρεπόμενο ερώτημα, αν γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές προδιαγραφές ποιότητας του αέρα, οι Έλληνες εμφανίζουμε άγνοια, καθώς θετικά απαντά μόλις το 11% , το χαμηλότερο ποσοστό, με μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό το 25%. Στο ερώτημα όμως αν γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εθνικά ανώτατα όρια εκπομπών, οι Έλληνες παρουσιάζουμε καλύτερη ενημέρωση καθώς θετικά απαντά το 33%.

    [07] Νέο USB stick χωράει 1 terabyte!

    Ένα USB stick αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων χωρητικότητας ενός terabyte, παρουσίασε η εταιρεία Kingston.

    Το νέο «στικάκι» USB (Universal Serial Bus) -στα ελληνικά Ενιαίος Σειριακός Δίαυλος 0150- θα έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1.000 gigabytes δεδομένων.

    Η ονομασία του νέου USB stick είναι DataTraveler HyperX Predator 3.0. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, θα κυκλοφορήσει και μια δεύτερη εκδοχή ικανή να «χωρέσει» 512 gigabytes.

    Και τα δύο USB sticks θα έχουν τη δυνατότητα να «διαβάσουν» δεδομένα με ταχύτητα 240 ΜΒ το δευτερόλεπτο, ενώ θα μπορούν να «γράφουν» δεδομένα με ταχύτητα 160 ΜΒ το δευτερόλεπτο.

    «Η μεγάλη χωρητικότητα και η ταχύτητα του USB 3.0 επιτρέπει στους χρήστες να εξοικονομούν χρόνο κατά τη μεταφορά δεδομένων, όπως ταινίες υψηλής ανάλυσης», ανέφερε ο Άντριου Γιούινγκ, διευθύντης του τομέα αποθήκευσης δεδομένων της Kingston.

    Ωστόσο, οι αυξημένες δυνατότητες αποθήκευσης κοστίζουν σχετικά ακριβά. Ενδεικτικά, το USB stick των 512 gigabytes θα έχει τιμή πάνω από 1.300 δολάρια, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Kingston.

    [08] Προσπάθειες συμφιλίωσης της Χαμάς και της Φατάχ

    Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και ο εξόριστος ηγέτης του κινήματος της Χαμάς, Χάλεντ Μασάαλ, υποσχέθηκαν να επαναλάβουν τη διαδικασία συμφιλίωσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Κάιρο.

    Ήταν η πρώτη συνάντηση των ηγετών των δύο αντίπαλων κινημάτων της Φατάχ και της Χαμάς από τον Φεβρουάριο του 2012. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης αντιπροσωπείες των δύο παλαιστινιακών παρατάξεων.

    Και οι δύο παλαιστίνιοι ηγέτες συμφώνησαν «να εφαρμόσουν τη συμφωνία συμφιλίωσης» που υπεγράφη μεταξύ των δύο κινημάτων στις 27 Απριλίου 2011, αλλά έως τώρα παρέμεινε "νεκρό γράμμα" λόγω των διαφορών στην εφαρμογή του, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), το μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Eζάτ ελ- Ρίσκ.

    «Και οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να καλέσουν όλες τις παλαιστινιακές παρατάξεις να εφαρμόσουν τη συμφωνία συμφιλίωσης», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι στη συνάντηση συμμετείχε και ο επικεφαλής των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών, Μοχάμεντ Σεχάτα. Ο ίδιος σημείωσε ότι η συνάντηση, που διεξήχθη για να «δώσει ώθηση στη συμφιλίωση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ήταν πολλά υποσχόμενη».

    Μια νέα συνάντηση μεταξύ της Φατάχ και της Χαμάς αναμένεται σύντομα για το θέμα αυτό, πρόσθεσε το μέλος της Χαμάς , χωρίς όμως να δώσει ακριβή ημερομηνία, ούτε αν θα γίνει και πάλι σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

    [09] Διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού με διεθνείς προσωπικότητες

    Διαδοχικές συναντήσεις με διεθνείς προσωπικότητες θα έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

    Στις 10:00 θα συναντηθεί τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Antonio Lopez-Isturiz.

    Στις 11:00 θα συναντηθεί τον Παγκόσμιο Πρόεδρο της Unilever, Paul Polman και τον πρόεδρο Ευρώπης της εταιρείας, Jan Zijderveld.

    Στις 12:00 θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών και Αειφόρου Ανάπτυξης του Βελγίου, Steven Vanackere.

    Στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ολλανδικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDA), Sybrand van Haersma Buma.

    [10] «Έξυπνο» κινητό τηλέφωνο διαθέτει δύο οθόνες και εξοικονομεί ενέργεια

    Πρωτότυπο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, το οποίο διαθέτει δύο οθόνες και εξοικονομεί ενέργεια ανάλογα με τις λειτουργίες που επιλέγει ο κάθε χρήστης, παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας του Λας Βέγκας, σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη cnet.com.

    Ο λόγος για το YotaPhone με λογισμικό Android 4.1 Jelly Bean. Το νέο μοντέλο διαθέτει δύο διαφορετικής ανάλυσης οθόνες προκειμένου να παρέχει τη δυνατότητα στο χρήστη να εξοικονομεί ενέργεια ανάλογα με τη λειτουργία την οποία επιλέγει.

    Με λίγα λόγια, η μια οθόνη του κινητού τηλεφώνου - τεχνολογίας e-ink ώστε να μην σπαταλά παρά ελάχιστα από τα ενεργειακά αποθέματα της συσκευής - χρησιμοποιείται για ανάγνωση άρθρων, βιβλίων, χαρτών, σε αντίθεση με την έτερη - τεχνολογίας LCD, άρα και επιεικώς απαιτητικής σε ενέργεια - η οποία αξιοποιείται για βίντεο υψηλής ανάλυσης, φωτογραφίες κ.α.

    Επιμέλεια: Ι. Ιωαννίδης

    [11] Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε μουχλιασμένα συσκευασμένα τυριά

    Για αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών σε συσκευασμένο τυρί λόγω ανάπτυξης ευρωτίασης (μούχλα) ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από την εταιρεία LIDL Hellas, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας.

    Πρόκειται για τα προϊόντα, με την εμπορική επωνυμία "Goldessa Cottage Cheese" και "Linessa Cottage Cheese", σε συσκευασία των 200g, με αριθμό παρτίδας A0068 και ημερομηνία λήξης 17/01/2013. Τα προϊόντα παρασκευάζονται από την επιχείρηση "Naabtaler Milchwerke GmbH & Co.KG." στη Γερμανία.

    Η εταιρεία προέβη σε άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη από τον ΕΦΕΤ οι προβλεπόμενοι έλεγχοι. Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 January 2013 - 7:30:23 UTC