Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τσίπρας: Δεν ασχολούνται μαζί σας γιατί δεν έχετε βίλα "Αμαλία"
  • [02] Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις Οργανισμών
  • [03] Κανονικά αύριο τα δρομολόγια του Μετρό
  • [04] Προβάδισμα πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό
  • [05] Παραπομπή Βουλγαράκη αποφάσισε η Επιτροπή Ελέγχου Οικονομικών των Κομμάτων
  • [06] Η υπουργική απόφαση για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων
  • [07] Πανελλαδική 24ωρη αποχή δικηγόρων την Παρασκευή
  • [08] Αύριο η παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης για την απασχόληση των νέων
  • [09] Παρατείνεται η λειτουργία 19 ΔΟΥ έως τις 18 Μαρτίου

  • [01] Τσίπρας: Δεν ασχολούνται μαζί σας γιατί δεν έχετε βίλα "Αμαλία"

    Τη Φλώρινα επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής.

    Το κύριο πρόβλημα που του έθεσαν είναι το δυσβάστακτο κόστος της θέρμανσης, αφού κάθε οικογένεια χρειάζεται 6 με 7 τόνους πετρέλαιο τον χρόνο, γι αυτό ζήτησαν επιτακτικά να μειωθεί η τιμή του. Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι το αίτημα τους για μείωση του πετρελαίου καλύπτεται με την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ στη Βουλή και μιλάει για την ανάγκη να μειωθεί η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης. Κατήγγειλε ότι η Φλώρινα ανήκει στην "ξεχασμένη Ελλάδα", κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιαφορία και είπε ότι η πολιτεία πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της περιοχής.

    Λίγο αργότερα, στην ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, είπε τα εξής απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους: "Εδώ στη Φλώρινα κρύο έχετε πολύ. Αλήθεια, Βίλα "Αμαλία" έχετε;Γι αυτό δεν ασχολείται μαζί σας η κυβέρνηση. Μήπως πρέπει να αποκτήσετε, γιατί ο μόνος τρόπος να ασχοληθούν είναι να έχετε βίλα "Αμαλία", διότι με το κρύο, που κοντεύει να πεθάνει ο κόσμος, δεν ασχολούνται. Αυτή, όμως, είναι η κυνική πραγματικότητα των κυνικών που μας κυβερνάνε".

    [02] Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις Οργανισμών

    Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών και φορέων του δημοσίου, ενώ καταψηφίστηκε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, και δεν πέρασε, το άρθρο 8 που προβλέπει την κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και την ενσωμάτωση του στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

    Είχε προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε 6 συνολικά άρθρα.

    Ειδικότερα, σε σύνολο 257 βουλευτών υπέρ του άρθρου τάχθηκαν 126 βουλευτές ενώ το καταψήφισαν 131.

    Οριακά πέρασε και το άρθρο 9, με 130 ψήφους υπέρ και 127 κατά, που αφορά την κατάργηση και συγχώνευση 29 φορέων διαχείρισης προστατευμένων περιοχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

    Νωρίτερα, είχε σημειωθεί έντονη αντιπαράθεση, με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται του νομοθετήματός της, χαρακτηρίζοντας τα ως αναγκαία μεταρρυθμιστική τομή με στόχο τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός, λειτουργικός και οικονομικός.

    Από την πλευρά της, σύσσωμη η αντιπολίτευση έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση σειρά διατάξεων του συντάγματος.

    Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης διευκρίνισε ότι εκ παραδρομής αναφέρθηκε ότι την άνοιξη, με νέο νομοθέτημα θα καταργηθούν 1500 οργανισμοί.

    Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός, πρώτα θα γίνει η αξιολόγηση τους και μετά θα αποφασιστεί αν και πόσοι θα καταργηθούν.

    [03] Κανονικά αύριο τα δρομολόγια του Μετρό

    Έληξε πριν από λίγο η κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια, το οποίο είχε καταλάβει από τα ξημερώματα της Δευτέρας, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του μετρό (ΣΕΛΜΑ). Ως εκ τούτου, αύριο Πέμπτη, κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στη «γραμμή 2» (Αγ.Αντώνιος- Αγ.Δημήτριος) και στη «γραμμή 3» (Αιγάλεω- Δουκ.Πλακεντίας- Αεροδρόμιο).

    [04] Προβάδισμα πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό

    Προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου πήρε ο Παναθηναϊκός επί του Πλατανιά, στην πρώτη αναμέτρηση της φάσης των «16» της διοργάνωσης (η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 23 Ιανουαρίου στα Περιβόλια).

    Οι «πράσινοι», στο ντεμπούτο του Φάμπρι στον πάγκο, επικράτησαν με 2-1, χάρη στα τέρματα των Σο στο 16΄ και Τοτσέ στο 65΄, ενώ για τους Κρητικούς μείωσε με πέναλτι ο Ναζλίδης (82΄).

    Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Τρίπολης 1-1

    Προβάδισμα πρόκρισης για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου πήρε και ο Αστέρας Τρίπολης μετά το 1-1 με τον Ολυμπιακό Βόλου στο «Πανθεσσαλικό» στάδιο, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Γιενγκά στο 15΄, για να ισοφαρίσουν οι Αρκάδες με τον Καλατζή στο 70΄. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 23 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη.

    [05] Παραπομπή Βουλγαράκη αποφάσισε η Επιτροπή Ελέγχου Οικονομικών των Κομμάτων

    Στη τακτική Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βουλγαράκης, για την μη καταγραφή στο δικό του πόθεν έσχες του έτους 2007, των καταθέσεων της γυναίκας του, Κατερίνας Πελέκη στην Ελβετία, οι οποίες εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ.

    Την απόφαση αυτή έλαβε απόψε η κοινοβουλευτική Επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, η οποία ασχολήθηκε με τις καταθέσεις στην Ελβετία, τριών συγγενών Ελλήνων πολιτικών, που περιλαμβάνονται στη επίμαχη λίστα Λαγκάρντ.

    Εκτός από την περίπτωση του Γιώργου Βουλγαράκη και της συζύγου του Κατερίνας Πελέκη, (οι καταθέσεις της οποίας ανέρχονται σε 132.000 ευρώ), η Επιτροπή ασχολήθηκε στην αποψινή της συνεδρίαση και με δύο ακόμη σχετικές υποθέσεις: Η μία αφορούσε τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γιάννο Παπαντωνίου και την μη δήλωση στο πόθεν έσχες του, των καταθέσεων ύψους 1,3 εκ. ευρώ της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου στην Ελβετία. Η λήψη της απόφασης, αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 17 Ιανουαρίου, λόγω ανεπαρκούς ενημέρωσης ορισμένων μελών της, σε σχέση με το απαντητικό υπόμνημα που έχει αποστείλει ο κος Παπαντωνίου.

    Η δεύτερη υπόθεση, αφορούσε τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη και τη σύζυγό του, Γκρατσιέλα Γκρόλο, η οποία έχει κληρονομήσει από την μητέρα της καταθέσεις στην HSBC, που περιλαμβάνονται και αυτές στη λίστα Λαγκάρντ. Με δεδομένο ότι ο κ. Κεφαλογιάννης είχε αναφέρει στο πόθεν έσχες του πως η σύζυγός του, ήταν ενδεχομένως κληρονόμος των καταθέσεων αυτών, η Επιτροπή θεώρησε επαρκείς τις εξηγήσεις του και απλώς αποφάσισε να στείλει το υπόμνημα του βουλευτή στον οικονομικό εισαγγελέα προς ενημέρωσή του.

    [06] Η υπουργική απόφαση για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων

    Δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η πολυαναμενόμενη Υπουργική Απόφαση και η διευκρινιστική και κατατοπιστική εγκύκλιος που τη συνοδεύει, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια και οι ρυθμίσεις των διαδικασιών μετάταξης και μεταφοράς προσωπικού του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας των υπαλλήλων.

    Όπως αναφέρει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, με τον ν. 4039/2012 εισήχθη και κατοχυρώνεται η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων ως πάγια και διαρκής διαδικασία, με στόχο την ορθολογική κατανομή του προσωπικού και τη βέλτιστη αξιοποίησή του, με πρωταρχικό κριτήριο το συμφέρον της δημόσιας υπηρεσίας.

    Με τη συγκεκριμένη απόφαση, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, ορίζεται η διοικητική διαδικασία και καθορίζονται τα αντικειμενικά κριτήρια, με βάση τα οποία θα υλοποιηθεί η μεταφορά του προσωπικού που πρόκειται να μετακινηθεί για να καλυφθούν ορθολογικά οι πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών καθ' όλη τη διάρκεια του 2013.

    Η συμμετοχή του ΑΣΕΠ, που καταρτίζει τους τελικούς πίνακες Βαθμολογίας, Κατάταξης και Διάθεσης του προσωπικού παρέχει τα εχέγγυα μιας αντικειμενικής και αμερόληπτης διαδικασίας. Ειδική ρύθμιση γίνεται για τη μετακίνηση του προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, λόγω κατάργησης της θέσης του, με την οποία λαμβάνεται πρόνοια για την άμεση εργασιακή του αποκατάσταση.

    [07] Πανελλαδική 24ωρη αποχή δικηγόρων την Παρασκευή

    Σε πανελλαδική 24ωρη αποχή κατέρχονται την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Ιανουάριου 2013, οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο την ίδια ημέρα ψηφίζεται στην Βουλή.

    Σχετική απόφαση έλαβε η συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνήλθε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ).

    Η συντονιστική επιτροπή σε σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι το φορολογικό νομοσχέδιο «τείνει να οδηγήσει σε πλήρη αφανισμό συλλήβδην τον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών, αδιαφορώντας για τη σημαντικότατη συμβολή του στα δημόσια έργα και την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς», ενώ επαναλαμβάνει ότι το επίμαχο νομοσχέδιο είναι «κοινωνικά άδικο και ανάλγητο».

    [08] Αύριο η παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης για την απασχόληση των νέων

    Παρουσίαση του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση των Νέων» θα πραγματοποιήσουν από κοινού αύριο, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου και ώρα 10.00 π.μ., ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

    Όπως ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Παιδείας, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης ενσωματώνει δράσεις των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που απευθύνονται στους νέους και τα οποία χρηματοδοτούνται τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) όσο και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

    Είναι η πρώτη συντονισμένη, στοχευμένη και αλληλοσυμπληρούμενη δράση για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος της ανεργίας των νέων στη χώρα μας.

    [09] Παρατείνεται η λειτουργία 19 ΔΟΥ έως τις 18 Μαρτίου

    Παράταση έως τις 18 Μαρτίου στη διαδικασία αναστολής λειτουργίας 19 ΔΟΥ που λειτουργούν σε νησιά, ανακοίνωσετο υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, αποφασίστηκε να μην κλείσουν τελικά οι εφορίες σε άλλα οκτώ νησιά και περιοχές, λόγω του μεγάλου ειδικού βάρους που έχουν στην είσπραξη των δημόσιων εσόδων.

    Οι ΔΟΥ των οποίων η αναστολή λειτουργίας παραμείνει έως τις 18 Μαρτίου είναιοι εξής:Σπετσών, Κέας, Άνδρου, Μήλου, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Καρπάθου, Καλύμνου, Λέρου, Θάσου, Παξών, Ιθάκης, Τήνου, Κηθύρων, Λήμνου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αγίου Κηρύκου.

    Η απόφαση αυτή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, ελήφθη με γνώμονα την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων,προκειμένου, κατά το αμέσως επόμενο διάστημα, να ολοκληρωθούν κρίσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αποτρέπουν τη μετάβαση τους στις εφορίες, όπως η δυνατότητα πληρωμής μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ για ρυθμισμένες οφειλές. Στα παραπάνω νησιά, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, λειτουργεί σήμερα μόνο μία φορολογική μονάδα.

    Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, δεναναστέλλεται η λειτουργία τωνΔΟΥ Θήρας, Αιγίου Αχαΐας, Μυκόνου, Αμαλιάδας, Κύμης Ευβοίας και Πάρου, λόγω του μεγάλου ειδικού βάρους που έχουν στα έσοδα του προϋπολογισμού. Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομιών, οι υπόλοιπές 51 ΔΟΥ θα ενοποιηθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμόστις 14/01/2013.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 January 2013 - 21:30:26 UTC