Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πρόσωπο της Χρονιάς" για το "Time" o Ομπάμα
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Μνημονιακή κουρελού που ξεφτίζει, το κυβερνητικό σχήμα
  • [03] Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάληψη στη Φοιτητική Εστία του ΠΑ.ΜΑΚ
  • [04] Άνοδο της κεντροδεξιάς του Μπερλουσκόνι δείχνει δημοσκόπηση
  • [05] Ο Παναθηναϊκός πήρε το «εισιτήριο» για τους «16» του Κυπέλλου
  • [06] ΚΚΕ: Το χαράτσι πρέπει να καταργηθεί
  • [07] Στουρνάρας: Έμμεση επέκταση του αφορολογήτου μέσω αποδείξεων

  • [01] "Πρόσωπο της Χρονιάς" για το "Time" o Ομπάμα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακηρύχθηκε "Πρόσωπο της Χρονιάς" για το 2012 από τους συντάκτες του περιοδικού Time, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την εκπομπή Today Show του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

    Ο Ομπάμα επικράτησε των υπόλοιπων επτά υποψηφίων, μεταξύ των οποίων ήταν ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, το ζεύγος Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Apple Τιμ Κουκ και η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η 15χρονη Πακιστανή μαθήτρια που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν επειδή διεκδικούσε το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση.

    Το περιοδικό επέλεξε τον Ομπάμα επειδή "εξασφάλισε μια νέα πλειοψηφία, μετέτρεψε την αδυναμία σε ευκαιρία και επιδίωξε, παρά τις αντιξοότητες, να δημιουργήσει μια τελειότερη πολιτειακή ένωση".

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Μνημονιακή κουρελού που ξεφτίζει, το κυβερνητικό σχήμα

    Σφοδρή κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κυβέρνηση και εκτιμά ως πολύ πιθανό την περίοδο του Μαρτίου να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις.

    Σε άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για σειρά θεμάτων της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, ο εκπρόσωπος Τύπου του πολιτικού φορέα Πάνος Σκουρλέτης, παραπέμποντας στην πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν που μιλά για «εύθραυστο σχήμα», παραλληλίζει τη σημερινή εικόνα του κυβερνητικού σχήματος με εκείνη μιας «μιας μνημονιακής κουρελούς που ξεφτίζει». Παράλληλα, αφού χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο «ληστρικό» και «ισοπεδωτικό», που μάλιστα «εξοντώνει τους μικρούς και αδύνατους, ενώ στοχοποιεί τα μεσαία στρώματα», σημείωσε ότι ήταν υποκριτικό εκ μέρους της κυβέρνησης, «όταν ο Σαμαράς έλεγε ότι είμαστε το κόμμα των μεσαίων στρωμάτων».

    [03] Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάληψη στη Φοιτητική Εστία του ΠΑ.ΜΑΚ

    Εντολή στην Αστυνομία να επέμβει στην υπό κατάληψη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.), στη Νέα Κρήνη Καλαμαριάς, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής. Ο εισαγγελέας ζητά να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των καταληψιών και να αποδοθούν σε βάρος τους οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.

    Προηγήθηκε έγγραφη ενημέρωση του πρύτανη του ΠΑ.ΜΑΚ. Γιάννη Χατζηδημητρίου προς τον εισαγγελικό λειτουργού για την κατάσταση που επικρατεί στην Εστία. Τα αδικήματα που θα διερευνηθούν είναι αυτά της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της παράνομης βίας και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.

    [04] Άνοδο της κεντροδεξιάς του Μπερλουσκόνι δείχνει δημοσκόπηση

    Άνοδο του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι καταγράφει νέα δημοσκόπηση που μετέδωσε χθες το βράδυ η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai Tre.

    Σύμφωνα με αυτή, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) βρίσκεται στο 36,3%, στην πρόθεση ψήφου. Η Αριστερά και Ελευθερία, με την οποία έχει συμμαχήσει, συγκεντρώνει ποσοστό 5,8%.

    Το PdL «πείθει» το 18% των ιταλών. Πριν από δυο εβδομάδες το ποσοστό του δεν ξεπερνούσε το 14%. Η διαφορά κατά την δημοσκόπηση οφείλεται στην νέα κάθοδο του μεγιστάνα του Τύπου Μπερλουσκόνι στην κεντρική πολιτική σκηνή.

    Το πολιτικό σχήμα του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, το Κίνημα Πέντε Αστέρια, πέφτει στο 13,8%, χάνοντας σχεδόν πέντε μονάδες από την αρχή του μήνα.

    Το κεντρώο κόμμα UdC, το οποίο στηρίζει ανεπιφύλακτα τον τεχνοκράτη πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, εξασφαλίζει το 5,6% της πρόθεσης ψήφου, ενώ το Μέλλον και Ελευθερία (που επίσης υποστηρίζει τον Μόντι) 1,8% και το κίνημα Μελλοντική Ιταλία, του προέδρου της αυτοκινητοβιομηχανίας Φεράρι, Λούκα Κορντέρο Ντι Μοντετζέμολο, 3,2%.

    Η Λέγκα του Βορρά, τέλος, που είναι πιθανό να συμμαχήσει με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συγκεντρώνει ποσοστό 4,6%.

    [05] Ο Παναθηναϊκός πήρε το «εισιτήριο» για τους «16» του Κυπέλλου

    Ο Παναθηναϊκός πήρε -και τυπικά- το «εισιτήριο» για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν σήμερα 2-1 της Προοδευτικής (6΄ Τριανταφυλλόπουλος - 59΄ Πετρόπουλος, 83΄ Μαυρίας) στη Νίκαια, στον αγώνα ρεβάνς για τη Γ΄ φάση της διοργάνωσης, και, σε συνδυασμό με τη νίκη 4-0 στην πρώτη αναμέτρηση, προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο. Εκεί το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Πλατανιάς Χανίων-Αναγέννηση Καρδίτσας.

    [06] ΚΚΕ: Το χαράτσι πρέπει να καταργηθεί

    «Η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι αυτή που ήθελε η κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει πιο αποφασιστικά να της απαντήσουν, με πάλη και ανυπακοή, ότι το χαράτσι είναι παράνομο, γιατί είναι άδικο και πρέπει να καταργηθεί και από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και από την εφορία».

    Αυτά αναφέρει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ.

    [07] Στουρνάρας: Έμμεση επέκταση του αφορολογήτου μέσω αποδείξεων

    Έμμεση επέκταση του αφορολόγητου των μισθωτών και των συνταξιούχων στις 9.000 ευρώ μέσω της προσκόμισης αποδείξεων αγοράς προϊόντων, ανακοίνωσε στην Επιτροπή Οικονομικών, όπου συζητείται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο Γιάννης Στουρνάρας.

    Όπως ανέφερε ο κος Στουρνάρας, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισόδημα μέχρι 21.000 ευρώ, θα δικαιούνται έκπτωσης φόρου ίσης με 2.100 ευρώ εφόσον προσκομίσουν αποδείξεις αξίας τουλάχιστον ίσης με το 25% του εισοδήματός τους. Από κει και πέρα, η έκπτωση αυτή μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ αύξησης του εισοδήματος και σταματά στα εισοδήματα των 42.000 ευρώ, μετά τα οποία δεν θα υπάρχει έκπτωση.

    Παράλληλα, απαντώντας σε επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε να αφαιρεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών από την φορολογητέα ύλη τους.

    Η συζήτηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, αφορούσε κυρίως το δίκαιο και την αποτελεσματικότητά του. Απέναντι στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία και ο Γ. Στουρνάρας προέταξαν την δέσμευση έναντι της Τρόικας για εξασφάλιση 2 επιπλέον δισεκ. ευρώ μέσω της φορολόγησης - προέβαλλαν ωστόσο στοιχεία κοινωνικής ευαισθησίας που διέκριναν στο νομοσχέδιο και παρέπεμψαν στην οριστικοποίηση του φορολογικού συστήματος, με νέα νομοθέτηση τον Μάιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 December 2012 - 15:30:47 UTC