Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεκτό το αίτημα Στουρνάρα για το ειδικό τέλος ακινήτων, από τον Άρειο Πάγο
  • [02] Φθηνότερο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αλλά περιορισμένη η κατανάλωση
  • [03] "Όχι" της Κίνας στον Άντι Γουόρχολ
  • [04] Εξωστρέφεια, ο νέος στόχος για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

  • [01] Δεκτό το αίτημα Στουρνάρα για το ειδικό τέλος ακινήτων, από τον Άρειο Πάγο

    Το τριμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, και αναστέλλει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία απαγόρευσε στη ΔΕΗ να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ).

    [02] Φθηνότερο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αλλά περιορισμένη η κατανάλωση

    Φθηνότερο, σε σχέση με πέρυσι, κατά 4,64% θα είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σύμφωνα με δειγματοληπτικό έλεγχο, που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ.) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), κατά την περίοδο 14 έως 19 Δεκεμβρίου 2012. Παράλληλα, η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι η μειωμένη καταναλωτική δαπάνη, που αποτυπώνεται στον διαχρονικά μειούμενο τζίρο, αποτελεί, για ακόμη μία χρονιά, το σήμα κατατεθέν και της φετινής χριστουγεννιάτικης περιόδου.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι θα κοστίσει 151,56 ευρώ, έναντι 158,93 ευρώ, που κόστιζε πέρυσι, την ίδια ακριβώς περίοδο, περιλαμβάνοντας τα ίδια ακριβώς προϊόντα.

    Η διαφορά αυτή των 7,37 ευρώ, που μεταφράζεται σε μείωση 4,64%, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011, οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στη μείωση της τιμής του χοιρινού, όσον αφορά τα κρεατικά, η τιμή του οποίου κατά μέσο όρο εκτιμάται στα 3,70 ευρώ το κιλό και εμφανίζει μείωση 26%, σε σχέση με πέρυσι, καθώς επίσης και στα φθηνότερα οπωροκηπευτικά προϊόντα, με εξαίρεση τις πατάτες. Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η γενική εικόνα, που διαμορφώνεται, αναφορικά με την τιμή των κρεατικών, τη φετινή περίοδο, σε σχέση με την αντίστοιχη του 2011, αποτυπώνεται στην οριακή μείωση της τιμής του ντόπιου αρνιού στα 7 ευρώ/κιλό και στη μικρή αύξηση της τιμής της γαλοπούλας (3,85%).

    [03] "Όχι" της Κίνας στον Άντι Γουόρχολ

    Τα διάσημα πορτρέτα που Μάο Τσε Τουνγκ δια χειρός Άντι Γουόρχολ που περιλαμβάνονται στη μεγάλη αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στον διάσημο καλλιτέχνη της ποπ αρτ δεν θα εκτεθούν την επόμενη χρονιά στο Πεκίνο και την Σαγκάη, ανακοίνωσαν οι οργανωτές της έκθεσης.

    Με αφορμή την 25η επέτειο από τον θάνατο του Γουόρχολ, η έκθεση με τίτλο "The Andy Warhol: 15 Minutes Eternal exhibition" συγκεντρώνει περισσότερα από 300 έργα του, ανάμεσά τους και 10 πορτρέτα του Μάο.

    Το μουσείο Άντι Γουόρχολ στο Πίτσμπουργκ εξέφρασε τη λύπη του για την εξαίρεση των πορτρέτων από την έκθεση, χωρίς όμως αναφέρει το λόγο που συμβαίνει αυτό.

    "Ελπίζαμε πως θα περιλαμβάναμε τα πορτρέτα του Μάο στην έκθεση για να δείξουμε το ζωηρό ενδιαφέρον του Γουόρχολ στον κινεζικό πολιτισμό. Καταλαβαίνουμε όμως πως ορισμένες εικόνες ακόμα δεν είναι δυνατόν να εμφανιστούν στην Κίνα", εξηγεί το μουσείο.

    Τα πορτρέτα του Μάο έγιναν την περίοδο 1972-1973 και σηματοδοτούν την επιστροφή του Αντι Γουόρχολ στην ζωγραφική. Έμπνευσή τους αποτέλεσαν η επίσκεψη του αμερικανού τότε προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον στην Κίνα, το 1972, και η συνάντησή του με τον Μάο.

    Από την Κυριακή ως τον Μάρτιο τα πορτρέτα θα εκτίθενται στο Χονγκ Κονγκ.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [04] Εξωστρέφεια, ο νέος στόχος για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

    «Σκοπός μας είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο να αποκτήσει εξωστρέφεια και μέσα από νέες πρωτοποριακές δραστηριότητες να τεθούν οι προϋποθέσεις για την αύξηση της επισκεψιμότητάς του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο νέος αναπληρωτής διευθυντής του ΕΑΜ, δρ. Γεώργιος Κακαβάς, στην άτυπη συνάντηση που είχε χτες με τους δημοσιογράφους.

    Ο κ. Κακαβάς, που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Αύγουστο και όντας ήδη διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου από τον Φεβρουάριο 2012, θεωρεί τη θέση αυτή πρόκληση. «Πρόκειται για το καλύτερο αρχαιολογικό μουσείο του κόσμου, το πρώτο σε ζήτηση σε όλες τις εκθέσεις, με έναν τεράστιο θησαυρό αρχαίων αντικειμένων από όλες τις ανασκαφές της Ελλάδας και ένα απόθεμα που θα μπορούσε να «γεμίσει» άλλα 10 αρχαιολογικά μουσεία», δήλωσε με έμφαση, τονίζοντας παράλληλα το καταπληκτικό δυναμικό των ανθρώπων που το στελεχώνουν.

    Ένα από τα πρώτα μελήματά του είναι η συμμετοχή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στο πρωτοποριακό πρόγραμμα Google ArtProject, στην πλατφόρμα του οποίου έχουν ήδη «ανέβει» τέσσερα ελληνικά μουσεία: Το Μουσείο Ακρόπολης, το Μπενάκη, το Κυκλαδικής Τέχνης και από τέλη Οκτωβρίου το Νομισματικό Μουσείο, «το μοναδικό δημόσιο μουσείο που συμμετέχει, έχοντας ξεκινήσει με 56 αντικείμενα και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν φτάσει τα 210», επισήμανε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 December 2012 - 13:30:31 UTC