Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Στουρνάρας: Θα ήταν πραγματικά κρίμα να γίνουμε Ιφιγένεια
  • [02] Σκληρή κόντρα για τις δηλώσεις Παναγούλη
  • [03] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ - Καταλληλότερη μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ
  • [04] Δ. Χριστόφιας:΅"Nέο-οθωμανική" η συμπεριφορά της τουρκικής ηγεσίας
  • [05] Ο Ομπάμα κέρδισε την πολιτεία της Φλόριντας, σύμφωνα με το CNN
  • [06] Λεβαδειακός-Αρης 2-1, ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 1-0 και ΟΦΗ-Βέροια 2-0

  • [01] Γ. Στουρνάρας: Θα ήταν πραγματικά κρίμα να γίνουμε Ιφιγένεια

    Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την κύρωση του Προϋπολογισμού 2013, που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία.

    Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την εισήγησή του, τόνισε ότι αν και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εκτροχιασμού των προβλέψεων ενός προϋπολογισμού λόγω δυσμενών εξωτερικών οικονομικών εξελίξεων, είναι εξίσου προφανές πλέον, ότι η Ευρωζώνη αρχίζει να αντιλαμβάνεται τα προβλήματα αρχιτεκτονικής του ευρώ και να προχωρά αργά μεν αλλά σταθερά, σε λύσεις ομοσπονδιακής μορφής, τόσο στον οικονομικό όσο και στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Και επισήμανε:

    «Στο πλαίσιο αυτό είναι αυτονόητο ότι πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους, που προβλέπει το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας, διασφαλίζοντας την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της. Δεν θα ήταν πραγματικά κρίμα να γίνουμε Ιφιγένεια, όπως ορισμένοι στην ευρωζώνη επιθυμούν, προκειμένου να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι «άτακτοι» της ευρωπαϊκής περιφέρειας και να φυσήξει ούριος άνεμος για τους υπόλοιπους».

    «Γιατί δεν μιλάτε για το χρηματοδοτικό εργαλείο που θα κινήσει τα πράγματα προς τα μπρος; Δεν έχετε εθνικό πρόγραμμα, δεν διεκδικείτε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης. Δεν διεκδικείτε απολύτως τίποτα. Δεν διασφαλίσατε ούτε καν τη δόση» σχολίασε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Λαφαζάνης.

    Ανυποχώρητη και σκληρή διαπραγμάτευση απέναντι στους δανειστές ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ώστε το Eurogroup να αποφασίσει την εκταμίευση των δόσεων και πρότεινε να υπάρξει μια προειδοποιητική δήλωση της Βουλής, με την οποία να καθίσταται σαφές, πως «η παράταση της εκκρεμότητας είναι αργός θάνατος - και πως η κοινωνική και πολιτική έκρηξη, δεν είναι πρόβλημα ελληνικό αλλά πανευρωπαϊκό.

    Το αίτημα για καθαρή πολιτική δήλωση από την Ευρώπη, θα έπρεπε να ακούγεται στους χώρους της διαπραγμάτευσης, επισήμαναν οι Ανεξαρτήτοι Ελλήνες.

    «Ο προϋπολογισμός της συγκυβέρνησης δεν προβλέπει απολύτως τίποτα για την ανάπτυξη της χώρας, την καταπολέμηση της ανεργίας, την επιστροφή στην εθνική παραγωγή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής και προσθέτει: «Είναι το προοίμιο νέων αντιλαϊκών μέτρων και σαρωτικής ύφεσης για την ελληνική οικονομία».

    Οι εξελίξεις πρέπει να αποτελέσουν ένα μάθημα για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης , σχολίασε το ΚΚΕ.

    [02] Σκληρή κόντρα για τις δηλώσεις Παναγούλη

    Να διαγράψει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθη Παναγούλη, καλεί τον πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τα όσα είπε ο πρώτος στη Βουλή στο πλαίσιο του προϋπολογισμού:

    "Χθες ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε και απείλησε τους επενδυτές να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. Σήμερα, φτάνει στην χειρότερη πολιτική του κατάντια επιτρέποντας στον βουλευτή του Στάθη Παναγούλη να προσθέτει λιντσαρίσματα και φόνους που οδηγούν σε εμφύλιους πολέμους. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαγράψει άμεσα τον Στάθη Παναγούλη, διαφορετικά είναι βαριά υπόλογος απέναντι στην ελληνική κοινωνία".

    "Ούτε ως λεκτική υπερβολή δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ" τα λεγόμενα του Στάθη Παναγούλη κατά τη σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος. Ο Στ. Παναγούλης, επισημαίνει, "ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη των λεγομένων του διευκρινίζοντας και ο ίδιος από μεριάς του ότι εκφράζουν τον ίδιο και μόνον".

    Αναφορικά με «τις υποδείξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου" προσθέτει, "ας τις υποβάλει προς τον αρχηγό του προτείνοντάς του τη διαγραφή του υπεύθυνου του προεκλογικού αγώνα βόρειας Ελλάδας κ. Ψωμιάδη όταν αποκαλούσε την φασιστική Χρυσή Αυγή ως αδελφό κόμμα".

    Εξάλλου, "Σε σχέση με τις επενδύσεις πρέπει να καταλάβει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πως άλλο είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και το χάρισμα φιλέτων στους ημετέρους και άλλο μια εθνική αναπτυξιακή προσπάθεια προς όφελος της κοινωνίας.

    Εμείς το πατριωτικό μας καθήκον το γνωρίζουμε και το υπηρετούμε , αυτοί το έγκλημά τους εις βάρος του λαού το έχουν συνειδητοποιήσει;" καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Στάθη Παναγούλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για όσους δεν κατάλαβαν, τα όσα είπε ο κ. Παναγούλης δεν είναι απλά λεκτικές υπερβολές. Είναι κάτι πολύ σοβαρότερο: Ο φόβος να διαγράψει τον κ. Παναγούλη κάνει τον κ. Τσίπρα να προσθέσει και μια 13η συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή που προωθεί εμφύλιο πόλεμο».

    [03] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ - Καταλληλότερη μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ

    Προβάδισμα 2,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει έρευνα της "Κάπα Research" για την εφημερίδα "το ΒΗΜΑ της Κυριακής".

    Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,1%, η ΝΔ 20,4%, η Χρυσή Αυγή 10,4%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4% το ΚΚΕ 5,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14,8%. Ωστόσο, το 42,5% θεωρεί καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες μια κυβέρνηση συμμαχική με κορμό τη ΝΔ έναντι 37,6% που θεωρεί καταλληλότερη μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.

    Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Α. Σαμαράς με ποσοστό 38,25% έναντι του Αλ. Τσίπρα, που συγκεντρώνει 33,35%.

    Το 35,3% θέλει άμεσα τη διενέργεια εκλογών ενώ το 51,6% επιθυμεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση.

    Τέλος, το 46,1% των ερωτηθέντων θέλει να συμμετέχουν στην κυβέρνηση ενεργά πολιτικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ έναντι του 42,5% που δεν το επιθυμεί.

    [04] Δ. Χριστόφιας:΅"Nέο-οθωμανική" η συμπεριφορά της τουρκικής ηγεσίας

    Ευθύνες στην τουρκική και τουρκοκυπριακή πλευρά, ότι με την αρνητική και αδιάλλακτη στάση τους δεν επέτρεψαν να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό, επέρριψε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση που οργάνωσαν ο Δήμος Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη και η Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας.

    «Η Κυπριακή Δημοκρατία συμπλήρωσε φέτος 52 χρόνια ζωής με το 37% των εδαφών της να στενάζουν κάτω από τη μπότα της συνεχιζόμενης κατοχής των τουρκικών στρατευμάτων. Δυστυχώς, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο κοινοτήτων υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο ως αποτέλεσμα της άρνησης της τουρκοκυπριακής πλευράς να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με πρόσχημα την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία», είπε ο κ. Χριστόφιας και προσέθεσε: «Στην ουσία, η τουρκοκυπριακή πλευρά υπό τον κ. Έρογλου έχει αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις κορυφώνοντας με αυτόν τον τρόπο μια τακτική συνεχούς υπόσκαψης και ναρκοθέτησης των συνομιλιών μέσα από την ακύρωση όλων όσων είχαμε επιτύχει με τον κ. Ταλάτ όταν βρισκόταν στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτέλεσε το πρόσχημα πίσω από το οποίο κρύβεται η φιλοσοφία της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, για μονιμοποίηση και νομιμοποίηση της διχοτόμησης με τη δημιουργία δύο χωριστών κρατών στην Κύπρο».

    Επισήμανε ότι «η ίδια αυτή φιλοσοφία επιβεβαιώνεται και από τις απειλές της Τουρκίας κατά της άσκησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και από τη γενικότερη νέο-οθωμανική συμπεριφορά της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και των ηγεμονικών τάσεων που επιδεικνύει στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής».

    [05] Ο Ομπάμα κέρδισε την πολιτεία της Φλόριντας, σύμφωνα με το CNN

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κερδίζει τους 29 μεγάλους εκλέκτορες της Φλόριντας, μετέδωσε απόψε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN βασιζόμενο σε προβλέψεις με βάση την καταμέτρηση των ψήφων στην πολιτεία αυτή.

    Η Φλόριντα ήταν η μοναδική πολιτεία όπου δεν είχε ανακηρυχθεί νικητής στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη Τρίτη καθώς η καταμέτρηση συνεχιζόταν. Σε κάθε περίπτωση, ο Ομπάμα συγκέντρωνε αρκετούς εκλέκτορες για να ανανεώσει τη θητεία του για άλλα τέσσερα χρόνια, ακόμη και αν έχανε τη Φλόριντα.

    Με τη νίκη του στη Φλόριντα ο Ομπάμα εξασφαλίζει συνολικά 332 μεγάλους εκλέκτορες έναντι 206 για τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ.

    Την Πέμπτη, χωρίς ακόμη να υπάρχει επίσημο αποτέλεσμα, ένας σύμβουλος του Ρόμνεϊ στη Φλόριντα, ο Μπρετ Ντόστερ, είχε παραδεχτεί ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ηττήθηκαν. "Νομίζαμε (...) ότι κάναμε ότι χρειαζόταν για να κερδίσουμε. Προφανώς, δεν συνέβη αυτό", φέρεται να δήλωσε ο Ντόστερ σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Μαϊάμι Χέραλντ.

    [06] Λεβαδειακός-Αρης 2-1, ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 1-0 και ΟΦΗ-Βέροια 2-0

    Τρεις πολύτιμους βαθμούς πήρε απόψε ο Λεβαδειακός, καθώς στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, επικράτησε εντός έδρας του Αρη με 2-1. Τα τέρματα των Βοιωτών που ξέφυγαν από την «ουρά» της βαθμολογίας, πέτυχαν οι Ζησόπουλος (22`) και Βασιλείου (42`), ενώ για τους «κίτρινους», που αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 49', λόγω αποβολής του Γκέσιου, ισοφάρισε προσωρινά ο Κανούλας στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης.

    Μετά από ένα δυνατό ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πάρει τη σημαντική νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 10ο λεπτό ο καλύτερος παίκτης, έως τώρα στη σεζόν, της ομάδας της Ηπείρου Ντε Βινσέντι.

    Ο ΟΦΗ με ηγέτη τον Μίρνε Σίσιτς λύγισε την αντίσταση της Βέροιας και πήρε τη νίκη με 2-0. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, ο οποίος τιμήθηκε σήμερα καθώς συμπλήρωσε 400 συμμετοχές στην καριέρα του ως προπονητής, ήταν εμφανώς ανώτερη και πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης με τα γκολ των Σόουζα (41') και Λαμπρόπουλου (59').


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 November 2012 - 19:30:29 UTC