Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του 30ού Κλασικού Μαραθωνίου
  • [02] Στη... σέντρα η 10η αγωνιστική
  • [03] Να διαγράψει τον Στ. Παναγούλη καλεί τον Αλ. Τσίπρα ο Σ. Κεδίκογλου
  • [04] Πέθαναν 4 νεογνά σε μία εβδομάδα στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου"
  • [05] Ευαγγ. Βενιζέλος: Τώρα χρειαζόμαστε την άμεση ανταπόκριση των εταίρων μας
  • [06] Στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά δεν εκχωρούμε το δικαίωμά μας να διαφωνούμε, διαμηνύει ο Φ. Κουβέλης
  • [07] Υπέρ της μείωσης των επιτοκίων με τα οποία δανείζει η τρόικα την Ελλάδα, τάσσεται ο Τσ. Νταλάρα

  • [01] Αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του 30ού Κλασικού Μαραθωνίου

    Με σχετικά μεγάλη συμμετοχή, κυρίως Ελλήνων δρομέων, θα διεξαχθεί την Κυριακή ο 30ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα αγωνιστή της Ειρήνης και Βαλκανιονίκη, Γρηγόρη Λαμπράκη, από τη γέννηση του οποίου συμπληρώθηκαν φέτος 100 χρόνια και 49 από τη δολοφονία του στις 22 Μαΐου 1963 στη Θεσσαλονίκη από παρακρατικούς.

    Παράλληλα με το Μαραθώνιο στην κλασική διαδρομή, θα γίνουν και αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ με εκκίνηση και τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο, αλλά και αγώνες παίδων. Συνολικά στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος 26.000 δρομείς. Μεταξύ τους πολλά γνωστά ονόματα από το χώρο του θεάματος, της πολιτικής, αλλά και τρεις πρεσβευτές ξένων χωρών.Ο λόγος για την πρέσβη της Ουγγαρίας, Εστερ Σαντόφι, που θα τρέξει στη διαδρομή των 5 χλμ, τον πρέσβη του Ιράκ, Μπουρχάν Τζαφ, ο οποίος θα μετάσχει στον αγώνα των 10 χλμ και τον πρέσβη της Ιαπωνίας, Χιρόσι Τόντα, ο οποίος επέλεξε, όχι για πρώτη φορά, την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου.

    Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι πολλοί συμμετέχοντες στον εφετινό 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας έχουν υπερβεί το 80ο ή και το 90ο έτος της ηλικίας τους, όμως ξέρουν να τιμούν τη ρήση «αξία έχει η συμμετοχή» και όλα εκεινα τα ιδανικά που προέρχονται από τον αθλητισμό, τους δρόμους αντοχής και το Μαραθώνιο.

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Τα μέτρα της Τροχαίας για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων μπαίνουν σε εφαρμογή από την παραμονή του αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο (10/11) μέρος της Βασιλέως Κωνσταντίνου που βρίσκεται μπροστά από το Παναθηναϊκό στάδιο θα κλείσει τμηματικά από τις 16:00 και ως τα όρια του ξενοδοχεου Hilton, τη Βασ. Όλγας και την Αρδηττού από τη Λεωφ. Βουλιαγμένης. Από τις 22:00 το συγκεκριμένο τμήμα θα παραμείνει κλειστό εξ ολοκλήρου μέχρι την Κυριακή στις 19:00.

    Την ημέρα των αγώνων, την Κυριακή 11/11 από τις 07:00, θα κλείσει τμηματικά η Λεωφόρος Μαραθώνα για να ακολουθήσουν η Λεωφόρος Μεσογείων, Βασ. Σοφίας και Βασ Κωνσταντίνου ως τις 19:00. Η κυκλοφορία θα δίνεται σταδιακά στους οδηγούς κατά μήκος της Κλασικής διαδρομής αμέσως μετά το πέρασμα και του τελευταίου δρομέα.

    Τέλος, κλειστοί θα παραμείνουν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας για τους αγώνες των 5 και 10 χλμ. από τις 07:00 ως τις 11:00. Στη ρύθμιση περιλαμβάνονται οι Βασ. Σοφίας - Αμαλίας - Αθ. Διάκου - Αρδηττού - Βασιλέως Κων/νου. Τόσο η Οργανωτική Επιτροπή όσο και η Τροχαία απηύθυναν έκκληση στους οδηγούς που θα κινηθούν στις συγκεκριμένες περιοχές να δείξουν υπομονή και κατανόηση για τις δυο αυτές ημέρες, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα γεγονότα.

    [02] Στη... σέντρα η 10η αγωνιστική

    Αρκετές αμφίρροπες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και είναι το απόλυτο φαβορί για την νίκη, όπως και ο ΠΑΟΚ, που θα υποδεχθεί τον Πλατανιά.

    Παράλληλα, ο Πανιώνιος έχει δύσκολο έργο στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης, δοκιμάζεται στην έδρα του Πανθρακικού, που θέλει βαθμούς για να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Ακόμη, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, θα διεξαχθούν οι αγώνες ΟΦΗ-Βέροια, ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη, Κέρκυρα-Παναθηναϊκός και Λεβαδειακός-Αρης.

    Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την συχνότητα της NOVA):

    Σάββατο 10 Νοεμβρίου ==================== ΟΦΗ-Βέροια 17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 17:15 Λεβαδειακός-Αρης 19:30

    Κυριακή 11 Νοεμβρίου ==================== Ατρόμητος-Πανιώνιος 15:00 ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 17:15 Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης 17:15 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 19:30

    Δευτέρα 12 Νοεμβρίου ==================== Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 19:30

    [03] Να διαγράψει τον Στ. Παναγούλη καλεί τον Αλ. Τσίπρα ο Σ. Κεδίκογλου

    Να διαγράψει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθη Παναγούλη, καλεί τον πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τα όσα είπε ο πρώτος στη Βουλή στο πλαίσιο του προϋπολογισμού:

    "Χθες ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε και απείλησε τους επενδυτές να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. Σήμερα, φτάνει στην χειρότερη πολιτική του κατάντια επιτρέποντας στον βουλευτή του Στάθη Παναγούλη να προσθέτει λιντσαρίσματα και φόνους που οδηγούν σε εμφύλιους πολέμους. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαγράψει άμεσα τον Στάθη Παναγούλη, διαφορετικά είναι βαριά υπόλογος απέναντι στην ελληνική κοινωνία".

    [04] Πέθαναν 4 νεογνά σε μία εβδομάδα στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου"

    Τέσσερα νεογνά που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη κατέληξαν μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας .

    Το τελευταίο (τέταρτο) νεογνό πέθανε χθες το απόγευμα και ο θάνατος αποδόθηκε αρχικά σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

    «Όπως με διαβεβαίωσε η επιτροπή λοιμώξεων αλλά και ο διευθυντής της νεογνολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας ο θάνατος των νεογνών δεν οφείλεται σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη αλλά σε σειρά προβλημάτων τα οποία οδήγησαν και στην εισαγωγή των νεογνών στην κλινική» είπε στο «ΑΠΕ-ΜΠΕ» ο διευθυντής του νοσοκομείου Γιώργος Χριστόπουλος.

    [05] Ευαγγ. Βενιζέλος: Τώρα χρειαζόμαστε την άμεση ανταπόκριση των εταίρων μας

    Μήνυμα με αποδέκτες στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας στέλνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος με δήλωσή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής.

    Πρώτος αποδέκτης είναι οι δανειστές καθώς ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι "η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο. Τώρα χρειαζόμαστε την άμεση και ειλικρινή ανταπόκριση των εταίρων μας προκειμένου να αλλάξει το διεθνές κλίμα.... Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αμφιθυμία, αυτή τη στιγμή, σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν λειτουργεί μόνο εναντίον της Ελλάδας αλλά και εναντίον άλλων χωρών που βρίσκονται σε προγράμματα προσαρμογής και της Ευρωζώνης συνολικά".

    Απευθυνόμενος, δε, στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ο κ. Βενιζέλος τονίζει πως "σε αυτή την δύσκολη διεθνή διαπραγμάτευση, το έθνος πρέπει να είναι ενωμένο. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μικροκομματικού ή συγκυριακού υπολογισμού. Πρέπει να κλείσει αυτή η δραματική φάση της δημοσιονομικής και χρηματοοικονομικής αβεβαιότητας για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα στην εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, δηλαδή στην εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας".

    [06] Στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά δεν εκχωρούμε το δικαίωμά μας να διαφωνούμε, διαμηνύει ο Φ. Κουβέλης

    Ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ, με πολιτικά στελέχη, στην κυβέρνηση αφήνει ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην εφημερίδα «Real News» της Κυριακής, σημειώνει, όμως, ότι «οι όποιες αλλαγές πρέπει να στοχεύουν στην αποτελεσματικότητα».

    Τονίζει, πάντως, ότι αυτήν την ώρα δε απασχολεί τέτοιο θέμα τη ΔΗΜΑΡ, ενώ εκφράζει την ευχή να μην επηρεάσει την κυβερνητική λειτουργία η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Κουβέλης, προειδοποιεί επίσης πως «δεν εκχωρούμε το δικαίωμά μας να διαφωνούμε εκεί που χρειάζεται, στηρίζοντας την κυβέρνηση» ενώ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ζητά εκλογές «χωρίς να το πιστεύει, να το θέλει, ή εν τέλει να το αντέχει».

    [07] Υπέρ της μείωσης των επιτοκίων με τα οποία δανείζει η τρόικα την Ελλάδα, τάσσεται ο Τσ. Νταλάρα

    Την μείωση των επιτοκίων με τα οποία δανείζει η τρόικα την Ελλάδα προκρίνει ως λύση για τη μείωση του χρέους ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

    Ο κ. Νταλάρα καλεί το ΔΝΤ να παράσχει επιπρόσθετη χρηματοδότηση, μαζί με την ευρωζώνη, στην Αθήνα και ζητά από τους Ευρωπαίους να ανταποκριθούν, με την άμεση λήψη αποφάσεων για τη δόση, στο σημαντικό βήμα που έκανε η Ελλάδα με την υπερψήφιση των μέτρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 November 2012 - 17:30:29 UTC