Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Από την ελληνική κυβέρνηση εξαρτάται πότε θα πάρει τη δόση"
  • [02] 'Εγκλημα με θύμα Πολωνό στην Καισαριανή
  • [03] Τρεις ομογενείς στον κατάλογο των δέκα κορυφαίων εργένηδων του Σίδνεϊ
  • [04] Ληστεία σε σπίτι στην Παλλήνη
  • [05] Βόλος: Σύλληψη 35 λαθρομεταναστών και των διακινητών τους
  • [06] Για 480.000 δολ. πωλήθηκε το φόρεμα της Τζ. Γκάρλαντ από την ταινία «Ο Μάγος του Οζ»

  • [01] "Από την ελληνική κυβέρνηση εξαρτάται πότε θα πάρει τη δόση"

    Το ερώτημα του εάν και πότε η Αθήνα, θα λάβει την επόμενη δόση της οικονομικής ενίσχυσης, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Die Welt.

    Ερωτηθείς σχετικά με το χρόνο που πιθανώς θα δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31.2 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει παγώσει από τον Ιούνιο, ο κ. Σόιμπλε είπε: «αυτό το ερώτημα, θα πρέπει να το απευθύνεται στους Έλληνες συναδέλφους μου και όχι στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών».

    «Κανείς στη ζώνη του ευρώ είναι αντίθετος με την ιδέα της αποδοχής της πληρωμής της επόμενης δόσης, αλλά μόνο όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις », είπε επίσης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών .

    Παρά το γεγονός ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη ένα νέο δημοσιονομικό πακέτο εξοικονόμησης πόρων ύψους 18,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, που είχαν ζητήσει η ΕΕ και το ΔΝΤ, ως προϋπόθεση, ο Σόμπλε είπε ότι τα μέτρα αυτά θα έπρεπε να είχαν τεθεί σε εφαρμογή πριν από το τέλος του Ιουνίου.

    «Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όλα τα μέρη γνώριζαν τις προθεσμίες για μεγάλο χρονικό διάστημα» ανέφερε. «Όλοι στην ευρωζώνη και το ΔΝΤ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά δεν θα αφήσουμε τους εαυτούς μας να είναι υπό πίεση»,συμπλήρωσε.

    Στην ίδια συνέντευξη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν αποκλείει την ιδέα να διατηρήσει τη θέση του μετά τις βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο του 2013.

    «Αυτή τη στιγμή κάνω τη δουλειά μου, θα έρθουν οι εκλογές και θα δούμε. Όλα είναι στα χέρια των πολιτών», είπε ο 70χρονος υπουργός που είναι βουλευτής για 40 χρόνια, δείχνοντας μια πολιτική μακροζωία απαράμιλλη για τη Γερμανία

    «Προφανώς, ξέρω επίσης ότι όλα έχουν ένα τέλος και ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος», πρόσθεσε, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    [02] 'Εγκλημα με θύμα Πολωνό στην Καισαριανή

    Δολοφονημένος βρέθηκε, στις 2 τα ξημερώματα, 42χρονος Πολωνός, σε ακατοίκητο σπίτι, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, στην Καισαριανή. Ο αλλοδαπός έφερε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη.

    Προανάκριση για την εγκληματική ενέργεια διενεργείται από την Ασφάλεια Αττικής.

    [03] Τρεις ομογενείς στον κατάλογο των δέκα κορυφαίων εργένηδων του Σίδνεϊ

    Τρεις ομογενείς περιλαμβάνονται στον κατάλογο των δέκα αυτοδημιούργητων πλουσιοτέρων «εργένηδων» του Σίδνεϊ που δημοσιεύει η εφημερίδα Daily Telegraph.

    Την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο John Symond, γιος Λιβανέζων μεταναστών και με περιουσία άνω των 490 εκατ. δολαρίων, ωστόσο στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ελληνικής καταγωγής , Νίκος Πολίτης.

    Πρόεδρος της ομάδας ράγμπι «Sydney Roosters» ο κ. Πολίτης στην ηλικία των 70 χρόνων είναι, επίσης, ιδιοκτήτης 100 αντιπροσωπειών αυτοκινήτων αλλά και αρκετών ακινήτων.

    Στην πέμπτη θέση, μετά τους John Singleton και Neville Crichton, βρίσκεται ο Μαρκ Μπούρης, που ασχολείται με εταιρεία παροχής στεγαστικών δανείων. Ο κ. Μπούρης είναι γιος Έλληνα μετανάστη από την Τρίπολη που είχε εργοστάσιο καθαριότητας. Σπούδασε λογιστική και στη συνέχεια νομική.

    Αμέσως μετά και στην έκτη θέση, βρίσκεται ο Τεό Ονισφόρου. Έχοντας χτίσει την καριέρα του ξεκινώντας να εργάζεται ως δικηγόρος, και συγκεκριμένα ως επικεφαλής διαχειριστής των επενδύσεων για την εταιρεία του Αυστραλού μεγιστάνα Kerry Packer, την Consolidated Press Holdings στη δεκαετία του 1980 και του '90, ο Ονισφόρου πριν από περίπου 15 χρόνια άλλαξε τομέα και έγινε κτηνοτρόφος.

    [04] Ληστεία σε σπίτι στην Παλλήνη

    Θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της έπεσε γυναίκα τα ξημερώματα στην Παλλήνη. Τέσσερις άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι, ακινητοποίσαν με σωματική βία τη γυναίκα και της άρπαξαν χρήματα, τιμαλφή και προσωπικά αντικείμενα.

    [05] Βόλος: Σύλληψη 35 λαθρομεταναστών και των διακινητών τους

    Τριάντα πέντε λαθρομετανάστες (17 άνδρες, 8 γυναίκες και 10 παιδιά), συνελήφθησαν το Σάββατο σε περιοχή του Οικισμού «Αγ. Ιωάννης», Κεραμιδίου Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας. Τους λαθρομετανάστες είχαν αποβιβάσει, νωρίτερα, με ταχύπλοο σκάφος, σε ακτή πλησίον οικισμού άγνωστοι διακινητές, όπου κατέβαλαν έκαστος χρηματικό ποσό.

    Στην περιοχή Σκλήθρου Λάρισας, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας δύο ημεδαποί, ηλικίας 52 και 40 ετών αντίστοιχα, που επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ραδιοασύρματοι, συντονισμένοι στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος, 29 φυσίγγια των 22mm και μία κροτίδα.

    Όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη έρευνα, οι συλληφθέντες, είναι οι δράστες-λαθροδιακινητές, των τριάντα πέντε αλλοδαπών. Σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο αποβίβασης των λαθρομεταναστών συνελήφθησαν, ως συνεργοί, μία ημεδαπή και ένας αλλοδαπός, που συμμετείχαν σε οργανωμένο κύκλωμα λαθρομεταναστών που δρούσε με σκοπό την προώθηση τους, στο εσωτερικό της χώρας. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

    [06] Για 480.000 δολ. πωλήθηκε το φόρεμα της Τζ. Γκάρλαντ από την ταινία «Ο Μάγος του Οζ»

    Το λευκό και μπλε φόρεμα που φορούσε η Τζούντι Γκάρλαντ, στην ταινία «Ο Μάγος του Οζ», πωλήθηκε για 480.000 δολάρια σε δημοπρασία που έγινε το Σάββατο.

    Η τιμή για το φόρεμα με την μπλε ποδιά και τα λευκά μανίκια, που φορούσε η Γκάρλαντ στην κλασική ταινία του 1939, ήταν ανώτερη από την αρχική τιμή εκκίνησης, αλλά δεν έφτασε το ύψος που πωλήθηκαν αντίστοιχα φορέματα της Μέριλιν Μονρόε και της Όντρεϊ Χέπμπορν.

    Το πασίγνωστο άσπρο πλισέ φόρεμα που φορούσε η Μέριλιν Μονρόε στην ταινία «Επτά Χρόνια Φαγούρα» πουλήθηκε έναντι 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων και το αντίστοιχο της Όντρεϊ Χέπμπορν από το « Ωραία μου κυρία» του 1964 είχε φτάσει στο ποσό των 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο αγοραστής του φορέματος της Τζουντι Γκάρλαντ, δεν έγινε γνωστός. Στην ίδια δημοπρασία πωλήθηκε για 38.400 δολάρια το φόρεμα της Τζούλι Άντριους από την επίσης κλασσική ταινία «Η μελωδία της ευτυχίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 November 2012 - 9:30:35 UTC