Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζαρούλια: Υπάνθρωποι οι μετανάστες
  • [02] Ιταλία: Αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί μπροστά στο προεδρικό μέγαρο
  • [03] Έφυγε σε ηλικία 60 ετών η "Εμμανουέλλα", Σίλβια Κρίστελ
  • [04] Επίσημη επίσκεψη Κ. Παπούλια στην Αίγυπτο
  • [05] Τον Φεβρουάριο το Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
  • [06] Εξιχνιάστηκε η απαγωγή 26χρονου
  • [07] Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της συμμορίας "Ροζ Πάνθηρες"
  • [08] Οι προτάσεις του υπουργείου Εργασίας προς την τρόικα

  • [01] Ζαρούλια: Υπάνθρωποι οι μετανάστες

    Την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη προκάλεσαν οι απαξιωτικές και πολύ βαριές εκφράσεις που χρησιμοποίησε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια κατά των μεταναστών, όπως «υπάνθρωποι» και «τρισάθλιοι που κουβαλάνε αρρώστιες»...

    Αφορμή ήταν η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει η κα Ζαρούλια προς τον υπουργό Εσωτερικών για τη ψήφο των ομογενών.

    Ο Γιάννης Δραγασάκης κάλεσε την κα Ζαρούλια να σέβεται τους συνανθρώπους της και ζήτησε να καταγράφονται όλα όσα λέει στα πρακτικά της Βουλής και να σταλούν στην Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου για να τοποθετηθεί για αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά της βουλευτού, που εκθέτει, όπως είπε, τη χώρα στο εξωτερικό.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης σημείωσε ότι δεν θέλει να μπει σε ένα τέτοιο διάλογο, καθώς οι θέσεις της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες και σ' αυτές τις θέσεις δεν χωράνε λογικές διακρίσεων.

    Στην αντιπαράθεση, παρενέβησαν κι άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα τους ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Χρήστος Παππάς, που επιτέθηκαν στο Γιάννη Δραγασάκη, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αφήνει την κομματική του ταυτότητα όταν ανεβαίνει στην έδρα.

    «Ευτυχώς που αναγνωρίζετε τη λειτουργία του προεδρείου. Ελπίζω κάποτε να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει και η δημοκρατία που πρέπει να σεβαστείτε», αντέτεινε ο κ. Δραγασάκης.

    Λίγο αργότερα, το θέμα τέθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων η οποία καταδίκασε την ανάρμοστη συμπεριφορά της κας Ζαρούλια.

    Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης χαρακτήρισε ήπια και σωστή τη στάση που τήρησε ο κ. Δραγασάκης, τονίζοντας ότι η στάση του προεδρείου εκφράζεται ενιαία.

    Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης προειδοποίησε ότι ο κανονισμός της Βουλής θα εφαρμόζεται αυστηρά και απαρέγκλιτα.

    Να σημειωθεί ότι ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει ακόμα και την αποβολή του βουλευτή από την αίθουσα της Ολομέλειας, όταν η συμπεριφορά του δεν συνάδει με την ευπρέπεια και το ήθος του κοινοβουλίου.

    [02] Ιταλία: Αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί μπροστά στο προεδρικό μέγαρο

    Ένας 55χρονος Ρουμάνος μετανάστης αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί μπροστά στο προεδρικό μέγαρο το "Κυρηνάλιο" στην ιταλική πρωτεύουσα.

    Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας, πατέρας έξι παιδιών, ζει στη βόρειο Ιταλία και αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, τα οποία και τον ώθησαν στην ακραία αυτή πράξη διαμαρτυρίας.

    [03] Έφυγε σε ηλικία 60 ετών η "Εμμανουέλλα", Σίλβια Κρίστελ

    Η Ολλανδή ηθοποιός Σίλβια Κρίστελ, που έγινε γνωστή διεθνώς από όταν έπαιξε το ρόλο της Εμμανουέλλας και μετατράπηκε σε ερωτικό σύμβολο για ένα μέρος του ανδρικού πληθυσμού, έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του καρκίνου από τον οποίο έπασχε στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η καλλιτεχνική της πράκτορας.

    «Έφυγε από τη ζωή στη διάρκεια της νύκτας, απεβίωσε ενώ κοιμόταν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μάρικε Φερχάρεν του πρακτορείου Features Creative Manager, που εκπροσωπούσε την 60χρονη ηθοποιό. Η ίδια πρόσθεσε πως ο θάνατός της «οφείλεται στον καρκίνο».

    Η Κρίστελ είχε νοσηλευθεί για καρκίνο στον φάρυγγα και είχε ακολουθήσει θεραπείες για τη μετάστασή του στο ήπαρ. Στις αρχές Ιουλίου είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και αργότερα είχε νοσηλευθεί για μεγάλο διάστημα. Το πρακτορείο αρνήθηκε να αποκαλύψει εάν η Κρίστελ έφυγε από τη ζωή στην κατοικία της, ή στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

    Η Κρίστελ είναι η γνωστότερη εκπρόσωπος της ολλανδικής υποκριτικής στο εξωτερικό χάρις στην πρώτη της ταινία, την «Εμμανουέλλα» το 1974. Την ταινία, που αποτελεί μεταφορά στην οθόνη του ομώνυμου μυθιστορήματος της Εμανουέλ Αρζάν, είχε γυρίσει ο Γιουστ Γέκιν.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [04] Επίσημη επίσκεψη Κ. Παπούλια στην Αίγυπτο

    Ξεκίνησε σήμερα μετά το μεσημέρι η τριήμερη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στην Αίγυπτο, ο οποίος αναμένεται να συναντήσει σήμερα το βράδυ 8.30 (ώρα Ελλάδος) τον Αιγύπτιο ομόλογό του Δρ Μοχάμεντ Μόρσι.

    Ο Έλληνας Πρόεδρος έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου στις 13.50 (τοπική ώρα), συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού Κωνσταντίνο Τσιάρα, ενώ από αιγυπτιακής πλευράς τον υποδέχτηκαν ο υπουργός Τουρισμού Χεσάμ Ζααζούα και ο Αιγύπτιος Πρέσβης στην Αθήνα Τάρεκ Άντελ.Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Αίθουσα Υποδοχής ήταν ο Έλληνας Πρέσβης Χριστόδουλος Λάζαρης.

    Να σημειωθεί ότι η σημερινή συνάντηση του Έλληνα Προέδρου με τον Αιγύπτιο ομόλογό του είναι η πρώτη μετά την Αιγυπτιακή Επανάσταση, στη δε ατζέντα των συνομιλιών τους συμπεριλαμβάνονται οι διμερείς σχέσεις, η εμβάθυνση επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ θα τονιστεί η υποστήριξη της Ελλάδας στην προσπάθεια της Αιγύπτου για την δημοκρατική μετάβαση της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα της άφιξης του Έλληνα Προέδρου στο Κάιρο έχει καλυφθεί με σημαντικά ρεπορτάζ από όλον τον αιγυπτιακό τύπο.

    Ο Έλληνας Πρόεδρος θα συναντήσει αύριο την ελληνική παροικία στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, ενώ το Σάββατο το πρωί θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την Μάχη του Ελ Αλαμέιν.

    [05] Τον Φεβρουάριο το Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

    Τον Φεβρουάριο του 2013 θα διεξαχθεί το Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας του Κινήματος.

    Ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε προσκλητήριο πανστρατιάς σε όλα τα στελέχη της δημοκρατικής παράταξης να πάρουν μέρος στις προσυνεδριακές διαδικασίες με τις ιδέες, τις απόψεις τους αλλά και τις θεμιτές και νόμιμες φιλοδοξίες τους οι οποίες πρέπει να εντάσσονται στη συνολική προσπάθεια.

    Η πρόσκληση του κ. Βενιζέλου απευθύνεται και ευρύτερα στις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις και όπως είπε η πολυχρωμία του χώρου θα αποτυπωθεί στη σύνθεση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

    [06] Εξιχνιάστηκε η απαγωγή 26χρονου

    Έξι άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 71, 45, 35, 31, 57, 44 και 46 ετών αντίστοιχα, φέρονται ότι είναι οι δράστες της απαγωγής 26χρονου, τον περασμένο Αύγουστο, από το Διακοφτό.

    Όπως ανακοινώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή και της ΕΥΠ.

    Οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν, ήδη, στον εισαγγελέα, ενώ, συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του απαχθέντος, ο οποίος δεν έχει ακόμα βρεθεί, γι' αυτό εκφράζονται φόβοι για τη ζωή του.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, στις 10 Αυγούστου, άγνωστο άτομο τηλεφώνησε στην μητέρα του 26χρονου, αναφέροντας πως έχουν απαγάγει το γιο της και απαίτησε ως «λύτρα» το χρηματικό ποσό των 620.000 ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, απειλώντας παράλληλα για τη ζωή του.

    Την προηγούμενη ημέρα ο 26χρονος, ενώ βρισκόταν με τη μητέρα του στο Διακοφτό Αχαΐας, είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του για το Αίγιο, όπου κάποιος του είχε κλείσει ραντεβού. Εκεί τον απήγαγαν και επικοινώνησαν για λύτρα, ενώ υπέδειξαν και το σημείο που είχαν αφήσει το αυτοκίνητο του νεαρού, στο Παλαιό Φάληρο, όπου καί βρέθηκε.

    Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες των δραστών με τη μητέρα του απαχθέντος, ενώ η τελευταία επικοινωνία έγινε στις 17-8-2012.

    Τα λύτρα όμως δεν καταβλήθηκαν, γι' αυτό, όπως προέκυψε, οι δράστες, αφού δεν κατάφεραν να πάρουν χρήματα σχεδίαζαν να απαγάγουν την μητέρα του 26χρονου. Εξεταζόμενοι οι συλληφθέντες ομολόγησαν τις πράξεις τους καταδεικνύοντας ως «αρχηγό» της οργάνωσης, τον 71χρονο, φίλο της οικογένειας του απαχθέντος, όμως, δεν είπαν πού βρίσκεται το θύμα της απαγωγής.

    [07] Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της συμμορίας "Ροζ Πάνθηρες"

    Τέσσερα μέλη της διαβόητης συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» συνελήφθησαν σήμερα από την Ασφάλεια Νοτιανατολικής Αττικής, κατά τη διάρκεια ερευνών για την εξιχνίαση ένοπλης ληστείας, που έγινε χτες σε κοσμηματοπωλείο στην Αργυρούπολη.

    Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε πρώτα μια 34χρονη, πρώην μπασκετμπολίστρια στη Σερβία, η οποία θεωρείται στέλεχος της συμμορίας, που έχει αναπτύξει δράση με ληστείες κοσμηματοπωλείων σε όλη την Ευρώπη.

    Η 34χρονη Σέρβα, είχε αποδράσει, με τη βοήθεια συνεργού της, τον περασμένο Ιούλιο, από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και εντοπίστηκε σήμερα στην περιοχή του Ελληνικού.

    Μαζί της συνελήφθη ένας ακόμα αλλοδαπός, μέλος της σπείρας, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο στο Καβούρι.

    [08] Οι προτάσεις του υπουργείου Εργασίας προς την τρόικα

    Στην προστασία των εν ενεργεία εργαζομένων, εστιάζεται η προσπάθεια του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, που απέστειλε σήμερα εναλλακτικά σενάρια για τα εργασιακά προς τους εκπροσώπους των δανειστών.

    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θεωρεί αναγκαίο να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

    Η ελληνική πλευρά αποδέχεται, κατ' αρχήν, την ανάγκη για μείωση του ύψους των αποζημιώσεων, που είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, αλλά θέτει ως «κόκκινη γραμμή» την εξαίρεση των παλαιότερων εργαζομένων.

    Τα στελέχη του υπουργείου εκτιμούν ότι, αν γίνει δεκτή στην παρούσα φάση η απαίτηση της τρόικας για δραστική μείωση των αποζημιώσεων, που θα αφορά όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους, θα προκαλέσει εκτίναξη της ήδη υψηλής ανεργίας, εφόσον η αγορά εργασίας θα στραφεί προς την αντικατάσταση των παλαιών «ακριβών» εργαζομένων με νέους «φθηνότερους» εργαζόμενους.

    Η εξέλιξη αυτή, θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για τα κρατικά έσοδα και τη βιωσιμότητα των Ταμείων, εξαιτίας της μεγάλης απώλειας φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και της αύξησης των επιδομάτων ανεργίας.

    Για τους εργαζόμενους που θα προσληφθούν μετά την ψήφιση του νόμου που θα επικυρώνει τη νέα συμφωνία, θα προβλέπονται, σύμφωνα με τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, αποζημιώσεις, το ύψος των οποίων θα κινείται πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 October 2012 - 14:30:45 UTC