Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής
  • [02] Ιταλία: 55χρονος αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στο προεδρικό μέγαρο
  • [03] ΚΚΕ: Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής
  • [04] "Οι εργαζόμενοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους"
  • [05] Δεσμεύονται δύο ακίνητα της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου

  • [01] Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής

    Σε εξέλιξη είναι στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με φόντο ένα μπρα ντε φερ ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία για το μέλλον της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.

    Προσερχόμενη στη Σύνοδο,η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι η Σύνοδος Κορυφής δεν θα καταλήξει σε αποφάσεις για την εποπτεία των τραπεζών, υπογραμμίζοντας ότι είναι ανάγκη οι 27 να εργαστούν "σε βάθος".

    Η Μέρκελ είχε συναντηθεί νωρίτερα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

    "Αυτή δεν θα είναι μια συνοδός στην οποία θα λάβουμε αποφάσεις, αλλά θα προετοιμάσουμε τις αποφάσεις για τον Δεκέμβριο", τόνισε η Α. Μέρκελ

    Να σημειωθεί ότι η καγκελάριος δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, ενώ το Παρίσι θέλει να βρεθεί μια συμφωνία για την τραπεζική επιτήρηση μέχρι το τέλος του έτους.

    Διαβάστε επίσης:

    Στοχεύοντας σε μια θετική δήλωση για την Ελλάδα

    [02] Ιταλία: 55χρονος αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στο προεδρικό μέγαρο

    Στο νοσοκομείο Σαντ' Εουτζένιο της Ρώμης μεταφέρθηκε ο 55χρονος Ρουμάνος ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε σήμερα στις 14:00 (ώρα Ιταλίας) μπροστά στο Κυρηνάλιο, το προεδρικό μέγαρο στην Αιώνια Πόλη.

    Ο αλλοδαπός φέρει εγκαύματα στο 50% του σώματός του, και κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο έχασε τις αισθήσεις του. Οι γιατροί, όμως, ανακοίνωσαν ότι η ζωή του δεν κινδυνεύει.

    Κατά τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο Ρουμάνος μεσήλικας μετανάστης, πατέρας έξι παιδιών, βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση.

    Τον περασμένο Αύγουστο ο 54χρονος Άντζελο Ντι Κάρλο, είχε αυτοπυρποληθεί μπροστά από την Βουλή, επίσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς αδυνατούσε να ζήσει το παιδί του, λόγω ανεργίας. Τρεις ημέρες μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, ο Ντι Κάρλο είχε υποκύψει στα τραύματά του.

    [03] ΚΚΕ: Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής

    «Το γεγονός ότι η αστυνομία σε κάθε διαδήλωση πνίγει την Αθήνα σε δακρυγόνα ένα πράγμα μόνο αποδεικνύει, ότι στόχος της δεν είναι φυσικά οι προβοκάτσιες, αλλά οι λαϊκές κινητοποιήσεις. Χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη ένταση, μαζικότητα και περιφρούρηση των αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής» επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα επεισόδια στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.

    Εξάλλου, το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του εκφράζει «τη θλίψη του και τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού άνεργου ναυτεργάτη».

    «Έφυγε αγωνιζόμενος μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και ανέργους συναδέλφους του για τα δικαιώματα των εργαζομένων» αναφέρει στην ανακοίνωσή του, με αφορμή το θάνατο του Ξενοφώντα Λούγαρη, ο οποίος συμμετείχε στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ.

    [04] "Οι εργαζόμενοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους"

    Ικανοποίηση για τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι για άλλη μια φορά χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν την Αθήνα και άλλες πόλεις, απαιτώντας να μπει φραγμός στα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και τρόικας, που δεν έχουν τέλος.

    Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις διαδηλώσεις για να πέσει το συντομότερο η κυβέρνηση.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδειξε τις προθέσεις της, να υπερβεί κάθε όριο και ερμηνεία της δημοκρατικής νομιμότητας, ασκώντας ασύλληπτη αστυνομική βία και κατασταλτική επιβολή, χωρίς προσχήματα και αφορμές, βομβαρδίζοντας απρόκλητα την πορεία των συνδικάτων με χημικά, εισβάλοντας εντός των μπλοκ των συνδικάτων και των οργανώσεων, ασκώντας μαζικά και αδιακρίτως βία, «σκουπίζοντας» κυριολεκτικά τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

    [05] Δεσμεύονται δύο ακίνητα της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου

    Σε δέσμευση δύο ακινήτων της πρώην συζύγου του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους πριν λίγες ημέρες για εμπλοκή της στην υπόθεση διακίνησης «μαύρου» πολιτικού χρήματος, προχώρησε ο ανακριτής της υπόθεσης.

    Με διάταξή του ο Γαβρ. Μαλλής έθεσε σε καθεστώς δέσμευσης δύο ακίνητα που κατέχει η Γκούντρουν Μολντενάουερ, στην Αμάρυνθο Ευβοίας και στην Κόρινθο.

    Η κα Μολντενάουερ κατέστη κατηγορουμένη στην υπόθεση, που έχει ως πρωταγωνιστή τον πρώην σύζυγο της, καθώς εντοπίστηκαν εμβάσματά της προς την ιταλική εταιρία, που φέρεται να διακινούσε παράνομα χρήματα του 'Ακη Τσοχατζόπουλου και που είχε συσταθεί από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Γιώργος Σαχπατζίδη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 October 2012 - 16:30:40 UTC