Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επεισόδια στο συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων
  • [02] ΔΗΜΑΡ: Δεν θα στηρίξουμε τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις
  • [03] Α. Μέρκελ: Δικαιώματα παρέμβασης της ΕΕ στους εθνικούς προϋπολογισμούς
  • [04] Ομιλία Μαρινάκη στους παίκτες με πολλαπλά μηνύματα
  • [05] Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
  • [06] Σακίδιο με βόμβες μολότοφ βρέθηκε στο Μουσείο
  • [07] Η Ισπανία άντλησε 4,6 δισεκ. ευρώ από τις αγορές με μειωμένα επιτόκια
  • [08] Ο Moody's υποβάθμισε την MPS, μια από τις πέντε σημαντικότερες ιταλικές τράπεζες
  • [09] Το τελευταίο τεύχος του "Newsweek" σε έντυπη μορφή τον Δεκέμβριο
  • [10] Στάινμπρουκ εναντίον Μέρκελ: Δεν υπερασπίστηκε την Ευρώπη
  • [11] Κατσουράνης: «Στόχος μου το Μουντιάλ της Βραζιλίας»
  • [12] Μια "ανάσα" από τις 100 συμμετοχές στην Εθνική Αγγλίας, Τζέραρντ και Ασλεϊ Κόουλ
  • [13] Ανανέωσε με Ατρόμητο ο Δημούτσος μέχρι το 2016

  • [01] Επεισόδια στο συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων

    Σκηνικό έντασης για ακόμα μια φορά στο Σύνταγμα μεταξύ αντιεξουσιαστών και ανδρών των ΜΑΤ, ημέρα της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ οι οποίες λίγη ώρα πριν, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προς το Σύνταγμα.

    Στην πορεία συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές και μέχρι την άφιξή τους στο Σύνταγμα όλα κύλισαν ομαλά. Λίγο πριν η κορυφή του οργανωμένου μπλοκ της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στο οποίο συνενώθηκε και το μπλοκ των διαδηλωτών του ΣΥΡΙΖΑ, φτάσει στο Σύνταγμα είχε ξεκινήσει η ανταλλαγή χημικών και πετρών μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών. Η ένταση στο Σύνταγμα παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή.

    Ένας 67χρονος ναυτεργάτης, που συμμετείχε στην πορεία του ΠΑΜΕ, μεταφέρθηκε νεκρός από την περιοχή της πλατείας Συντάγματος, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακό επεισόδιο και δεν σχετίζεται με τα επεισόδια. Ωστόσο, η υπόθεση διερευνάται από τις αστυνομικές αρχές.

    Με μεγάλη συμμετοχή που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν καθολική πραγματοποιήθηκε σήμερα η 24ωρη πανεργατική απεργία των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ, η συμμετοχή σε τράπεζες και ξενοδοχεία ήταν 80%, στην οικοδομή το μέταλλο και το εμπόριο το 90% ενώ σε ναυπηγεία πλοία, διυλιστήρια και λιμάνια, έφθασε το 100%.

    Νωρίτερα στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στο Πεδίον του Άρεως όπου και εγκρίθηκε το ψήφισμα του συλλαλητηρίου.

    ?Απαιτούμε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να ακούσουν τη φωνή της κοινωνίας την οργή των εργαζομένων και να ανθεωρήσουν ριζικά τη λανθασμένη, αδιέξοδη και υφεσιακή ασκούμενη Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική?, αναφέρεται στο ψήφισμα μεταξύ των άλλων και τονίζεται ότι τα συνδικάτα θα συνεχίσουν να δίνουν με ενότητα και αποφασιστικότητα σκληρές μάχες?.

    ?Αυτή την ώρα οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφασίζουν χωρίς εμάς σε βάρος των λαών της Ευρώπης και κυρίως σε βάρος του ελληνικού λαού?, ανέφερε σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συγκέντρωσης ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Γιάννης Παναγόπουλος και πρόσθεσε, ότι ?Κυβέρνηση και τρόικα κατανέμουν τα βάρη σε βάρος της μισθωτής εργασίας, ενώ μένουν στο απυρόβλητο εκείνοι που δημιούργησαν το πρόβλημα?.

    Στο περιθώριο της απεργιακής συγκέντρωσης προέβησαν σε δηλώσεις ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος

    ? Κάνουν θέατρο διαπραγμάτευσης, συνέχισε για να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι έχουν συμφωνήσει σε όλα με την τρόικα? κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    ?Ο κυβερνητικός θίασος νομίζει ότι πείθει τον ελληνικό λαό ότι πάιζει ένα θρίλερ διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που παραχώρησε πριν τις εκλογές ?, τόνισε ο κ. Καμένος και κατέληξε λέγοντας ότι το θρίλερ έχει μετατραπεί σε κωμωδία πίσω από την οποία κρύβεται το δράμα του εργαζόμενου λαού.

    Με επικεφαλής τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και κεντρικό σύνθημα «δεν θα περάσουν», 50 χιλιάδες διαδηλωτές, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος.

    Ανάμεσα τους υπήρχε και μπλοκ των μεταλλωρύχων του Βελγίου με σύνθημα «είμαστε όλοι Έλληνες»

    Στο ύψος του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια η πορεία ανακόπηκε όταν μπλοκ διαδηλωτών που είχε περάσει μπροστά από τα προεδρεία των συνδικάτων συγκρούστηκε με αστυνομική δύναμη. Η Αστυνομία απάντησε με εκτεταμένη χρήση χημικών σε όλη την πλατεία Συντάγματος.

    [02] ΔΗΜΑΡ: Δεν θα στηρίξουμε τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις

    "Αν η τρόικα είναι τόσο δύσκαμπτη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την πολιτική συμφωνία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, όπως είναι η Σύνοδος Κορυφής. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να στηρίξουμε αυτές τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, διότι δεν έχουν οικονομικό όφελος και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνουν διαρθρωτικές αλλαγές" τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.

    Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: "Πρέπει να γίνουν αλλαγές, αλλιώς δεν θα περάσουν αυτά τα μέτρα. Εμείς δεν έχουμε τη διάθεση να ρίξουμε την κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουμε να διαλύσουμε την ελληνική κοινωνία. Αυτές οι αλλαγές δεν θα προσφέρουν τίποτα. Επιπλέον, είναι αυτονόητο δικαίωμα της χώρας να ρυθμίζει εκείνη τις εργασιακές της σχέσεις".

    [03] Α. Μέρκελ: Δικαιώματα παρέμβασης της ΕΕ στους εθνικούς προϋπολογισμούς

    Η Ευρώπη χρειάζεται σαφή δικαιώματα παρέμβασης στις περιπτώσεις που οι εθνικοί προϋπολογισμοί παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ, τόνισε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ λίγο πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής.

    «Έχουμε σημειώσει αρκετή πρόοδο όσον αφορά την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά πιστεύουμε και μιλώ εξ ονόματος όλης της γερμανικής κυβέρνησης, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα, παρέχοντας στην Ευρώπη πραγματικά δικαιώματα παρέμβασης στους εθνικούς προϋπολογισμούς», τόνισε μιλώντας στην Μπούντεσταγκ η Μέρκελ, η οποία υποστήριξε την ιδέα να δοθεί στον ευρωπαίο Επίτροπο οικονομικών υποθέσεων το δικαίωμα να ασκεί βέτο στο θέμα αυτό.

    «Όταν θα έχουμε ένα μηχανισμό ικανό να κηρύξει άκυρο έναν προϋπολογισμό θα βρισκόμαστε τότε στο σημείο που θα έχουμε σίγουρα ανάγκη από κάποιον στους κόλπους της επιτροπής που θα είναι εξουσιοδοτημένος να το πράξει κι αυτό δεν μπορεί να το κάνει παρά μόνο ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων», τόνισε.

    «Γνωρίζω ότι πολλές χώρες δεν είναι ακόμα έτοιμες γι' αυτό, δυστυχώς, αλλά τίποτα δε θα μάς εμποδίσει να αγωνιστούμε προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε η Μέρκελ.

    Εν τω μεταξύ, "πυρά" εναντίον της Μέρκελ εξαπέλυσε ο Π. Στάινμπρουκ, υποψήφιος καγκελάριος του SPD, κατηγορώντας την ότι δεν υπερασπίστηκε την Ευρώπηκατά την διάρκεια της κρίσης χρέους.

    [04] Ομιλία Μαρινάκη στους παίκτες με πολλαπλά μηνύματα

    Παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ μίλησε για λίγη ώρα στους ποδοσφαιριστές και μάλιστα δεν ήταν ιδιαίτερα... ευχάριστος, καθώς εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εμφάνιση των πρωταθλητών στο προ δεκαημέρου ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο "Γ.Καραϊσκάκης".

    «Δεν θέλω να ξαναδώ τέτοια εικόνα. Τέτοια εμφάνιση δεν μπορεί να επαναληφθεί, τόνισε χαρακτηριστικά ο "ισχυρός άνδρας" των Πειραιωτών, που επισήμανε ακόμη ότι ως τις 11 Νοεμβρίου ο Ολυμπιακός έχει να δώσει έξι δύσκολα παιχνίδια (τέσσερα στο πρωτάθλημα και τα δύο ματς με τη Μονπελιέ για το Τσάμπιονς Λιγκ), όπου θέλει ισάριθμες νίκες για να βάλει τη σεζόν σε καλή τροχιά.

    Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε και ένα μήνυμα περί ανανέωσης συμβολαίων, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να τελειώνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με την υπόθεση αυτή, σε μία αποστροφή που φάνηκε να έχει ως αποδέκτη τον Βασίλη Τοροσίδη. Τέλος, για τους νέους ποδοσφαιριστές είπε ότι πρέπει να δουλέψουν πολύ στις προπονήσεις για να κερδίσουν θέση στην ενδεκάδα, τονίζοντας με νόημα ότι κανείς δεν θα υποδείξει στον προπονητή ποιους παίκτες θα χρησιμοιήσει ή στη διοίκηση ποια συμβόλαια θα ανανεώσει.

    [05] Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

    Συλλαλητήριο στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησε σήμερα, το ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

    Οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα, ξεκίνησαν από την Ομόνοια και μέσω της οδού Σταδίου έφτασαν στο Σύνταγμα.

    Στη διαδήλωση συμμετείχε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε: "Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή λαϊκή συμμαχία για να τραβήξει ο λαός τον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την ΕΕ και της διαγραφής του χρέους. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος".

    Στη συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη και όσων έπεσαν στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

    [06] Σακίδιο με βόμβες μολότοφ βρέθηκε στο Μουσείο

    Εννέα βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση, βρέθηκαν το πρωί, στην οδό Μάρνη, κοντά στο Μουσείο Αθηνών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε), που περιπολούσαν στην περιοχή.

    Οι μολότοφ ήταν μέσα σε σακίδιο, στο πεζοδρόμιο, πίσω από κάδο απορριμμάτων.

    Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

    [07] Η Ισπανία άντλησε 4,6 δισεκ. ευρώ από τις αγορές με μειωμένα επιτόκια

    Η κυβέρνηση της Ισπανίας άντλησε σήμερα 4,6 δισεκ. ευρώ διαθέτοντας ομόλογα με μειωμένο επιτοκιακό κόστος, εν μέσω των προσδοκιών ότι η Μαδρίτη πρόκειται σύντομα να ζητήσει δανεισμό από το νέο ταμείο "διάσωσης" της ευρωζώνης.

    Το επιτόκιο για τα δεκαετή ομόλογα της Ισπανίας μειώθηκαν στο 5,5%, επιτόκιο που είναι το χαμηλότερο από τον Ιανουάριο. Το επιτόκιο για τα τριετή ομόλογα μειώθηκε στο 3,3% από 3,8% στην προηγούμενη δημοπρασία. Το επιτόκιο για τα τετραετή ομόλογα μειώθηκε σε σχεδόν 4%, από 4,7%.

    Το ποσό που αντλήθηκε υπερέβη το στόχο που είχε τεθεί, ο οποίος ήταν 4,5 δισεκ. ευρώ.

    Πριν από την δημοπρασία, το σπρεντ, η ψαλίδα του επιτοκίου ανάμεσα στα ισπανικά και τα γερμανικά 10ετή ομόλογα, μειώθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης, στις 380 μονάδες βάσης. Χθες, το σπρεντ μειώθηκε κάτω από τις 400 μονάδες βάσης για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [08] Ο Moody's υποβάθμισε την MPS, μια από τις πέντε σημαντικότερες ιταλικές τράπεζες

    Ο οίκος αξιολόγησης Moody's μείωσε σήμερα το αξιόχρεο της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας, της Banca Monte dei Paschi di Siena (MPS) στην κατηγορία των "σκουπιδιών" και εκτίμησε ότι μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη κρατική βοήθεια, γεγονός που ώθησε τις μετοχές της να απολέσουν πάνω από 4% της αξίας τους τις πρώτες ώρες των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

    Η MPS ήταν η μόνη ιταλική τράπεζα που απέτυχε στους λεγόμενους ελέγχους αντοχής της Ευρωπαϊκής Αρχής για τις Τράπεζες (European Banking Authority, ΕΒΑ) και πλέον έγινε η πρώτη από τις πέντε συστημικά σημαντικές τράπεζες της χώρας τα χρεόγραφα της οποίας δεν θεωρούνται επένδυση.

    Η Μοντεπάσκι Σιένα, η οποία εδρεύει στην Τοσκάνη, έχει ήδη χρειαστεί κρατική βοήθεια ύψους 1,5 δισεκ. ευρώ για να καλύψει τις κεφαλαιακές της ελλείψεις. Ακόμη, το συμβούλιο των μετόχων της έχει εγκρίνει μια διαδικασία αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 1 δισεκ. ευρώ ως το 2015.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [09] Το τελευταίο τεύχος του "Newsweek" σε έντυπη μορφή τον Δεκέμβριο

    Το αμερικανικό περιοδικό Νιούζγουικ (Newsweek) ανακοίνωσε σήμερα πως θα δημοσιεύσει την τελευταία του έντυπη έκδοση στις 31 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα κυκλοφορεί μόνο σε ψηφιακή μορφή, μία εξέλιξη που θα έχει ως επακόλουθο τη μείωση θέσεων εργασίας.

    «Το Νιούζγουικ θα μεταβεί στην πλήρως ψηφιακή μορφή του στις αρχές του 2013. Συνεπεία της εξέλιξης αυτής η τελευταία έντυπη έκδοσή του στις ΗΠΑ θα είναι το τεύχος της 31ης Δεκεμβρίου», γράφουν η Τάινα Μπράουν, ιδρύτρια και αρχισυντάκτρια της εταιρείας Newsweek/Daily Beast και ο γενικός διευθυντής της Μπάμπα Σέτι, σε ανακοίνωσή τους που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Daily Beast.

    «Μετατρέπουμε το Νιούζγουικ χωρίς να του λέμε αντίο», γράφουν οι δύο τους στο μήνυμά τους. Η απόφαση για τον τερματισμό της εκτύπωσης του 80χρονης ιστορίας περιοδικού οφείλεται στην «στην οικονομική πρόκληση που αντιπροσωπεύει η έντυπη έκδοση και διανομή του», τονίζουν.

    Η πλήρως ψηφιακή νέα έκδοση θα ονομάζεται Newsweek Global και θα έχει μία ενιαία μορφή σε όλον τον κόσμο. Θα είναι διαθέσιμο στους συνδρομητές του τόσο μέσω της τεχνολογίας που υποστηρίζει το Διαδίκτυο, όσο και οι νέες ταμπλέτες, με ορισμένα από τα περιεχόμενά του να διατίθενται και στην ιστοσελίδα του Daily Beast, σύμφωνα με τους δύο συνεταίρους.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [10] Στάινμπρουκ εναντίον Μέρκελ: Δεν υπερασπίστηκε την Ευρώπη

    Ο Πέερ Στάινμπρουκ, υποψήφιος καγκελάριος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές της επόμενης χρονιάς, κατηγόρησε σήμερα την Άγγελα Μέρκελ ότι επέτρεψε στους εταίρους της στην κυβέρνηση συνασπισμού της οποίας ηγείται να εκφοβίζουν και να καθυβρίζουν άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με έναν τρόπο που οι προηγούμενοι Γερμανοί ηγέτες, περιλαμβανομένου του μέντορά της Χέλμουτ Κολ, δεν θα υποστήριζαν ποτέ, όπως εκτίμησε.

    Σε μια υψηλών τόνων ομιλία του στην Μπούντεσταγκ, ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Στάινμπρουκ κατηγόρησε επίσης την Μέρκελ ότι απέτυχε να πείσει τους Γερμανούς ψηφοφόρους για τα οφέλη της συμμετοχής στην ευρωζώνη κατά την διάρκεια της κρίσης χρέους.

    «Υπήρξε βαρύ σφάλμα το ότι επιτρέψατε στο συνασπισμό σας να εξαπολύσει μια εκστρατεία εκφοβισμού εναντίον της συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Δεν κάνατε καμιά παρέμβαση, δεν μιλήσατε υπέρ της Ευρώπης, αμφιταλαντευτήκατε», είπε ο Στάινμπρουκ, χτυπώντας τη γροθιά του στο έπιπλο που βρίσκεται στο βήμα.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [11] Κατσουράνης: «Στόχος μου το Μουντιάλ της Βραζιλίας»

    Ο Κώστας Κατσουράνης έφτασε τις 100 συμμετοχές με την εθνική ομάδα και δήλωσε στην ιστοσελίδα της UEFA ότι μεγάλος στόχος του είναι η συμμετοχή στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία.

    Ο διεθνής άσος ανέφερε: «Το συγκεκριμένο ρεκόρ με κάνει πραγματικά χαρούμενο και περήφανο. Τα χρωστάω όλα στους συμπαίκτες μου και τους προπονητές που είχε η ομάδα. Οι 100 συμμετοχές μου φέρνουν αρκετές ευχάριστες μνήμες με τους συμπαίκτες μου. Το κλίμα στην ομάδα είναι οικογενειακό. Είμαστε μία παρέα που ανυπομονεί να βρεθεί ξανά και να παίξει ποδόσφαιρο».

    «Έχω καταφέρει πολλά περισσότερα από αυτά που ήλπιζα με την Εθνική ομάδα, αλλά δεν σταματάνε εδώ οι φιλοδοξίες μου. Η ευχή μου είναι να προκριθούμε στα τελικά του Μουντιάλ. Το να παίξεις σε αυτή τη χώρα που είναι από τις γενέτειρες του αθλήματος είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε.

    [12] Μια "ανάσα" από τις 100 συμμετοχές στην Εθνική Αγγλίας, Τζέραρντ και Ασλεϊ Κόουλ

    Κάποτε, η συμμετοχή στο «κλαμπ των 100» θεωρείτο πρωτοφανές επίτευγμα για έναν ποδοσφαιριστή. Ηταν εξαιρετικά δύσκολο, παλαιότερα, να φτάσει κάποιος τριψήφιο αριθμό αγώνων με την εθνική ομάδα της χώρας του. Σήμερα, τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού οι ποδοσφαιριστές φτάνουν στο απώγειο της καριέρας τους σε πολύ μικρότερη ηλικία σε σύγκριση με το παρελθόν.

    Οι Στίβεν Τζέραρντ και Ασλεϊ Κόουλ ετοιμάζονται να γίνουν οι υπ΄αριθμόν 6 και 7 στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας που συμπληρώνουν 100 αγώνες, καθώς η χθεσινή τους συμμετοχή εναντίον της Πολωνίας ήταν η 99η. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο επόμενος σε συμμετοχές εν ενεργεία διεθνής είναι ο 34χρονος Φρανκ Λάμπαρντ (93) και έπεται ο Γουέιν Ρούνι (77).

    [13] Ανανέωσε με Ατρόμητο ο Δημούτσος μέχρι το 2016

    Παίκτης του Ατρομήτου θα είναι για τα επόμενα 3,5 χρόνια οι Ελίνι Δημούτσος, ο οποίος συμφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι το 2016, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ατρομήτου.

    Μετά την απόφαση της παραμονής του στην ομάδα ο Δημούτσος δήλωσε:«Αποφάσισα να συνεχίσω την καριέρα μου στον Ατρόμητο και είμαι πολύ χαρούμενος γι΄αυτό γιατί είναι μία ομάδα με όραμα και προοπτική που παρέχει τα πάντα σε ένα επαγγελματία ποδοσφαιριστή κι επιπλέον χρόνο με το χρόνο κάνει βήματα προόδου και αναπτύσσεται. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, με ένα σπουδαίο προπονητή και οι στόχοι μου ταυτίζονται απόλυτα με τους δικούς της. Εύχομαι στο μέλλον να κατακτήσουμε έναν τίτλο γιατί το αξίζουμε και απευθύνω κάλεσμα στους φιλάθλους του Περιστερίου που μας στηρίζουν και διαρκώς δείχνουν την αγάπη τους να μας αγκαλιάσουν ακόμη περισσότερο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 October 2012 - 12:30:46 UTC