Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Άρση ασυλίας του Κ. Μπαρμπαρούση της Χρυσής Αυγής
  • [03] Εξαρθρώθηκε ομάδα που εξαπατούσε ηλικιωμένους σε Τρίπολη και Σπάρτη
  • [04] Σταϊκούρας: Στο νέο φορολογικό το θέμα "κουρέματος" των ομολογιούχων στο PSI
  • [05] "Στα 17,2 τρισ. ευρώ το κόστος μιάς εξόδου Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας από το ευρώ"
  • [06] Στη Δαμασκό το Σάββατο ο διεθνής μεσολαβητής στη Συρία, Λαχντάρ Μπραχίμι

  • [01] Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ ο ΣΥΡΙΖΑ

    Την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ εξέφρασε ο Α. Τσίπρας μιλώντας χθες στους εργαζόμενους της επιχείρησης.

    Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την απόφασή της να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ, τονίζοντας ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού, όπου επιχειρήθηκε σε άλλες χώρες της Ευρώπης απέτυχε, καθώς ούτε τα ελλείμματα μειώθηκαν, ούτε νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν και οι τιμές αυξήθηκαν, πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για έναν φυσικό πόρο, αναγκαίο και αναντικατάστατο για την ανθρώπινη επιβίωση.

    Οι μόνοι που έτριβαν τα χέρια τους ήταν οι νέοι ιδιοκτήτες των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων. Που έβλεπαν την κερδοφορία των εταιρειών τους να αυξάνεται και τη τσέπη τους να γεμίζει, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος σε αντίστοιχες αποφάσεις στη Βρετανία και τη Γαλλία που αφού οι ιδιωτικοποιήσεις απέτυχαν επανήλθαν στο κράτος, ενώ σημείωσε ότι στη Γερμανία διατηρείται ο δημόσιος έλεγχος.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν αφήσουμε να πουληθεί, τώρα, η ΕΥΔΑΠ, με βάση την τρέχουσα αξία των μετοχών της, το ελληνικό δημόσιο θα λάβει το εξευτελιστικό ποσό των 250 εκατ. ευρώ, ενώ η πραγματική της αξία εκτιμάται σε πάνω από 6,5 δισ. ευρώ. Ένα τίμημα μικρότερο και από πινάκιο φακής, είπε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

    [02] Άρση ασυλίας του Κ. Μπαρμπαρούση της Χρυσής Αυγής

    Την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, για τη συμμετοχή του στα επεισόδια του Μεσολογγίου, αποφάσισε χθες η Ολομέλεια της Βουλής με 218 ψήφους υπέρ, τρεις κατά, ένα «παρών» και ένα λευκό.

    [03] Εξαρθρώθηκε ομάδα που εξαπατούσε ηλικιωμένους σε Τρίπολη και Σπάρτη

    Εξιχνιάστηκαν από την ασφάλεια, πέντε περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, στην Τρίπολη και στη Σπάρτη.

    Συνελήφθησαν στην Τρίπολη, ύστερα από άμεση επέμβαση αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ένας 43χρονος κι ένας 50χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης και απάτες κατ' επάγγελμα, κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

    Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, εξαπατούσαν συστηματικά ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών ή τους λογιστές, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά, για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων.

    Όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από τα μέσα Ιουνίου, έως και την 16η Οκτωβρίου, στην Τρίπολη και στην Σπάρτη, εξαπάτησαν δύο ηλικιωμένες, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους τρεις ηλικιωμένους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

    [04] Σταϊκούρας: Στο νέο φορολογικό το θέμα "κουρέματος" των ομολογιούχων στο PSI

    Το υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει στο πλαίσιο κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, τη φορολογική αντιμετώπιση των ομολογιούχων φυσικών προσώπων που εντάχθηκαν στο PSI, όπως προκύπτει από έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

    Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος είχε καλέσει τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή αν η κυβέρνηση προτίθεται να προβεί σε ρύθμιση, ώστε να φορολογηθούν για το πραγματικό τους εισόδημα οι ομολογιούχοι, όσο δηλαδή τους απέμεινε μετά το «κούρεμα», επικαλούμενος την περίπτωση των απολυμένων της Ολυμπιακής οι οποίοι «έλαβαν υποχρεωτικά το 80% της αποζημίωσής τους σε ομόλογα, τα οποία κουρεύτηκαν και η αξία τους σήμερα είναι σε χαμηλές μονάδες βάσης ενώ οι τίτλοι λήγουν το 2023 έως το 2042».

    «Η φορολογική αντιμετώπιση των ομολογιούχων φυσικών προσώπων που εντάχθηκαν στο PSI και ειδικότερα φυσικών προσώπων που έλαβαν μέρος των αποζημιώσεων και λοιπών αμοιβών τους από το Δημόσιο σε ομόλογα και όχι σε μετρητά, ενώ έχουν φορολογηθεί για ολόκληρο το ποσό, θα εξεταστεί από τις υπηρεσίες στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου», ενημερώνει τον βουλευτή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

    [05] "Στα 17,2 τρισ. ευρώ το κόστος μιάς εξόδου Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας από το ευρώ"

    Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας θα οδηγούσε στη μείωση του παγκόσμιου ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος) κατά 17,2 τρισ. ευρώ έως το 2020 και σε νέα παγκόσμια ύφεση, σύμφωνα με τα συμπεράσματα μίας νέας μελέτης, μεταδίδει η ηλεκτρονική πύλη του περιοδικού Spiegel.

    Η μελέτη, η οποία έγινε από τον όμιλο οικονομικών ερευνών Prognos για λογαριασμό του γερμανικού ιδρύματος Bertelsmann, εκτιμά ότι μία έξοδος μόνο της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε σχετικά περιορισμένη επίπτωση στην παγκόσμια οικονομία, αλλά οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές στην περίπτωση που η ελληνική έξοδος προκαλέσει ένα ντόμινο αποχωρήσεων και άλλων χωρών της Νότιας Ευρώπης από το κοινό νόμισμα.

    Οι ερευνητές κατέληξαν σε ιδιαίτερα ζοφερές εκτιμήσεις, καθώς δεν υπολόγισαν μόνο τις ζημιές των πιστωτών από τα δάνεια που έχουν δώσει στις πληγείσες από την κρίση χώρες. Μία έξοδος μόνο της Ελλάδας θα οδηγούσε, σύμφωνα με την έρευνα, σε μία απώλεια του ΑΕΠ της χώρας κατά 164 δισ. ευρώ έως το 2020 ή 14.300 ευρώ κατά κεφαλή, λόγω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της ανεργίας και μίας μεγάλης μείωσης στην εγχώρια ζήτηση.

    [06] Στη Δαμασκό το Σάββατο ο διεθνής μεσολαβητής στη Συρία, Λαχντάρ Μπραχίμι

    Ο διεθνής μεσολαβητής στη Συρία, Λαχντάρ Μπραχίμι, ο οποίος πρότεινε εκεχειρία με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής Εϊντ αλ-'Αντχα, θα επισκεφθεί το Σάββατο τη Δαμασκό, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, Τζιχάντ Μακντίσι.

    "Ο Μπραχίμι θα συναντηθεί το πρωί του Σαββάτου με τον υπουργό Εξωτερικών Ουαλίντ Ουάλεμ", τόνισε ο Σύρος εκπρόσωπος.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 October 2012 - 8:30:53 UTC