Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης των πολιτικών προσώπων ζητά ο Σ. Κεδίκογλου
  • [02] Ίχνη από αρχαία ρυάκια νερού στον Άρη
  • [03] Νέα ευνοϊκή απόφαση δικαστηρίου για χρέη συνταξιούχου στην Καβάλα
  • [04] Επιταχύνθηκε στο 2,7% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο
  • [05] Φόρμουλα 1: Ο Χάμιλτον αντί του Σουμάχερ στη Μερσέντες
  • [06] "Κατασκευασμένη" θεωρεί ο Μιχάλης Καρχιμάκης τη "λίστα" του ΣΔΟΕ
  • [07] «Το ΚΚΕ στηρίζει τα δικαιώματα των ένστολων για αξιοπρεπή διαβίωση»
  • [08] Στη δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα πολιτικών που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ
  • [09] Ισπανία: Οι αγορές καλωσόρισαν επιφυλακτικά τον προϋπολογισμό λιτότητας
  • [10] Ενδείξεις ήπιας επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας στη Γερμανία
  • [11] Ο Στάινμπρουκ απένταντι στη Μέρκελ ως υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία
  • [12] Τουλάχιστον 12 αστυνομικοί νεκροί σε συγκρούσεις σε φυλακή στο Ιράκ
  • [13] Στην εθνική Χιλής κλήθηκε ο Κοντρέρας

  • [01] Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης των πολιτικών προσώπων ζητά ο Σ. Κεδίκογλου

    Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, έδωσε σήμερα κατεπείγουσα παραγγελία στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για τη διαρροή της «λίστας» με τα ονόματα των πολιτικών προσώπων (πρώην υπουργών, νυν και τέως βουλευτών, κ.λπ.) που φέρονται να εμπλέκονται σε παράνομο πλουτισμό.

    Ο κ. Τέντες διαβίβασε στην Ράικου δημοσιεύματα του σημερινού Τύπου, από τα οποία προκύπτει ότι συνεχίζονται οι διαρροές στοιχείων ανακριτικού υλικού, που αφορά «ιδιαιτέρως ευαίσθητες υποθέσεις (υποθέσεις με φερόμενους ως ελεγχόμενους πολιτικούς αξιωματούχους, όπως βουλευτές, πρώην υπουργούς κ.λπ.), διερευνώμενες από το ΣΔΟΕ».

    Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός υπογραμμίζει στο έγγραφό του, ότι «με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται η προσβολή βασικών κανόνων που διέπουν την ποινική προδικασία (αρχή της μυστικότητας)».

    Η δημοσιοποίηση προκάλεσε και την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίοςδιέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με διπλή κατεύθυνση. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι υπαίτιοι υπάλληλοι της διαρροής του επίμαχου καταλόγου, οι οποίοι κοινοποίησαν υπηρεσιακό έγγραφο που αφορά εν εξελίξει δικαστική έρευνα, αλλά και να αποδοθούν, εφόσον προκύπτουν, ευθύνες για τη δημοσιοποίηση των 36 ονομάτων κατά παράβαση του απορρήτου.

    Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα πρωτοδικών Κατ. Αντωνίου. Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ζητάει η κυβέρνηση. "Η Δικαιοσύνη πρέπει τάχιστα να αποφανθεί ποια πολιτικά πρόσωπα θα παραπεμφθούν για παράνομο πλουτισμό, αλλά και ποια είναι θύματα κακόβουλων καταγγελιών", τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ενώ ζητάει από τις δικαστικές αρχές να καταλήξουν «όπως άλλωστε επιτάσσει η παραγγελία του οικονομικού Εισαγγελέα, στο ποιος και από πού έκαναν την παράνομη διαρροή εγγράφων.»

    «Ο ελληνικός λαός περιμένει να δει στην πράξη ότι οι θεσμοί λειτουργούν και οι νόμοι εφαρμόζονται», καταλήγει ο κ. Κεδίκογλου.

    Ζούμε μια κατάσταση σε αυτή τη χώρα που ξαφνικά όλοι κυνηγούν τους πάντες. Δεν μ' απασχολεί το θέμα, η ιστορία αυτή είναι γνωστή, έχει κλείσει, έχουν βρεθεί οι ένοχοι, ανέφερε μεταξύ άλλων, σε τηλεοπτικό σταθμό ο πρώην υπουργός Χρίστος Βερελής, σχετικά με την εμφάνιση του ονόματός του μεταξύ στην λίστα των πολιτικών που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.

    Με αφορμή το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας zougla.gr η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μ. Χρυσοβελώνη ζήτησε οι όποιες έρευνες του ΣΔΟΕ να ολοκληρωθούν ταχύτατα και δήλωσε ότι θα στηρίξε με κάθε τρόπο την επιτάχυνση της διερεύνησης όλων των υποθέσεων που πραγματικά εκκρεμούν στο ΣΔΟΕ και αφορούν πολιτικά πρόσωπα, χωρίς καμία εξαίρεση.

    Σε σχετική επιστολή του προς τον αρμόδιο για το ΣΔΟΕ υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη, ο βουλευτής της ΝΔ, και πρώην δήμαρχος Αθηανίων, Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρει μεταξύ άλλων: "Διευκρινίζω ότι όχι μόνο δεν έχω καμία αντίρρηση πλήρους ελέγχου των καταγγελιών, αλλά απαιτώ -το τονίζω, δεν ζητώ, απαιτώ- ταχύτατα πλήρη και σε βάθος έλεγχο, καθώς μόνο έτσι μπορεί να αποκαλυφθεί το μέγεθος της συκοφαντίας και της σκευωρίας σε βάρος μου".

    Δείτε τη λίσταμε τα ονόματα των πολιτικών που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ, όπωςαυτή δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα zougla.gr.

    Διαβάστε επίσης:

    «Κατασκευασμένη» θεωρεί ο Μιχάλης Καρχιμάκης τη "λίστα" του ΣΔΟΕ

    [02] Ίχνη από αρχαία ρυάκια νερού στον Άρη

    Το όχημα "Curiosity" της NASA, που βρίσκεται στον Άρη περίπου επτά εβδομάδες, βρήκε κιόλας ενδείξεις ότι κάποτε έτρεχε νερό στον πλανήτη, γεγονός που επιβεβαιώνει προηγούμενες ανάλογες εκτιμήσεις.

    Το ρόβερ τράβηξε φωτογραφίες από κροκαλοπαγή πετρώματα που αποτελούνται από χαλίκια και άμμο. Οι επιστήμονες εκτιμούν, από το μέγεθος και το στρογγυλεμένο σχήμα τους, ότι κάποτε μεταφέρθηκαν και διαβρώθηκαν από τρεχούμενο νερό. Έτσι, πιστεύουν ότι ο ρομποτικός εξερευνητής εντόπισε ένα δίκτυο από αρχαία ρυάκια.

    Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε από τους επιστήμονες του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης (JPL) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με το ΒΒC, οι οποίοι έκαναν την εκτίμηση ότι τα εν λόγω πετρώματα εναποτέθηκαν πριν από αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια. Τα ρυάκια του νερού μπορεί να έμειναν στην επιφάνεια του Άρη για πολύ χρόνο. Σύμφωνα με τον ερευνητή Μπιλ Ντίτριχ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Μπέρκλεϊ, το νερό μπορεί να κυλούσε για χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια.

    [03] Νέα ευνοϊκή απόφαση δικαστηρίου για χρέη συνταξιούχου στην Καβάλα

    Το Ειρηνοδικείο Καβάλας δικαίωσε μια γυναίκα συνταξιούχο, μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, η οποία από συνολικές οφειλές ύψους 57.000 ευρώ,θα κληθεί να πληρώσει προς τις τράπεζες το επόμενο διάστημα μηδενικές δόσεις. Με την ίδια απόφασή το Ειρηνοδικείο εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία της συνταξιούχου την οποία απέκτησε μέσω επιδοτούμενου δανείου από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

    Το Ειρηνοδικείο αποφάσισε την καταβολή μηδενικών μηνιαίων δόσεων προς όλους τους πιστωτές μέχρι να γίνει διερεύνηση των περιπτώσεων επαναπροσδιορισμού των μηνιαίων καταβολών. Να σημειωθεί πως το μοναδικό εισόδημα της αιτούσης είναι η σύνταξη της που ανέρχεται στο ποσό των 370 ευρώ μηνιαίως.

    Η συνταξιούχος προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών στα τέλη του 2010 και στις αρχές του επόμενου έτους εκπρόσωπος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας κατάθεσε προς τις πιστώτριες τράπεζες πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού την οποία στην πλειοψηφία τους οι τράπεζες της αγνόησαν.

    [04] Επιταχύνθηκε στο 2,7% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο

    Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης επιταχύνθηκε απροσδόκητα τον Σεπτέμβριο στο 2,7% από 2,6% τον Αύγουστο, σύμφωνα με προσωρινή εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat). Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, από την ανακοίνωση της Eurostat προκύπτει ότι η αύξηση των τιμών της ενέργειας οδήγησε στην ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων στην Ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι η οικονομία της έχει εισέλθει σε ύφεση.

    Η μέση πρόβλεψη 40 οικονομολόγων, που είχαν ερωτηθεί από το Bloomberg, ήταν ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρούσε στο 2,4%. Οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν 9,2% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο μετά την αύξησή τους κατά 8,9% τον προηγούμενο μήνα. Οι τιμές των βιομηχανικών προϊόντων (πλην των ενεργειακών) αυξήθηκαν κατά 0,8% και των υπηρεσιών κατά 2%, αντίστοιχα.

    Επιμέλεια: Α. Χαραλαμπίδης

    [05] Φόρμουλα 1: Ο Χάμιλτον αντί του Σουμάχερ στη Μερσέντες

    Ο Λιούις Χάμιλτον θα είναι οδηγός της Μερσέντες στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Ο Βρετανός πιλότος, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2008, θ' αφήσει την ΜακΛάρεν και θα ενταχθεί στο δυναμικό της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αντί του Μίκαελ Σουμάχερ, για τον οποίο η Μερσέντες ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να του ανανεώσει το συμβόλαιο.

    Ο Χάμιλτον σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο έχει ήδη συμφωνήσει σε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Φόρμουλα.

    [06] "Κατασκευασμένη" θεωρεί ο Μιχάλης Καρχιμάκης τη "λίστα" του ΣΔΟΕ

    Κατασκευασμένη θεωρεί, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, τη λίστα με τα ονόματα πολιτικών, μεταξύ των οποίων και το δικό του, που, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα, ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό.

    «Το όνομα μου», αναφέρει σε δήλωσή του, «δεν μπορεί να υπάρχει σε καμμία λίστα του ΣΔΟΕ. Είναι λίστα κατασκευασμένη» και τονίζει: «τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι όλα δηλωμένα και αποκτημένα με πλήρη διαφάνεια. Θεωρώ ντροπή να σπιλώνονται με αυτόν τον τρόπο πολιτικοί που έδωσαν αγώνες για την διαφάνεια. Και θα αμυνθώ με κάθε έννομο τρόπο.

    Πρόκειται για ένα βρώμικο παιγνίδι και δεν θα μου κλείσει κανείς το στόμα. Συγκρούομαι και θα συνεχίσω να συγκρούομαι κάθε μέρα με την φαυλότητα και την αδιαφάνεια. Η μοναδική περιουσία μου είναι όσα δηλώνω στο πόθεν έσχες μου,το καθαρό μου όνομα και οι αξίες μου που δεν έπαψα ποτέ να τις υπηρετώ».

    [07] «Το ΚΚΕ στηρίζει τα δικαιώματα των ένστολων για αξιοπρεπή διαβίωση»

    «Το ΚΚΕ στηρίζει τα δικαιώματα των ένστολων, των αποστράτων, των συνταξιούχων στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, για αξιοπρεπή διαβίωση, όπως και για κάθε εργαζόμενο», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος, όπου καλούνται οι ένστολοι μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

    Το ΚΚΕ αναφέρει ότι σε συνθήκες κρίσης και ενώ πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στην περιοχή μας, γίνονται εμφανέστερες οι ψεύτικες και παραπλανητικές κυβερνητικές υποσχέσεις για ευημερία, αποκαλύπτεται ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της ΕΕ, καθώς και η βαθύτερη κοινή ρίζα των προβλημάτων του εργαζόμενου λαού.

    «Απέναντι σε μια ληστρική μειοψηφία που διαχρονικά θησαυρίζει με την εκμετάλλευση και υποτίμηση της ανθρώπινης εργασίας, υπάρχει η πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων, μαζί και των ένστολων, ιδιαίτερα αυτών που προέρχονται από φτωχές, λαϊκές και αγροτικές οικογένειες, καθώς και η Ελλάδα του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, των 3,5 εκατομμυρίων εργαζομένων με μισθούς πείνας κάτω από 700 ευρώ, των 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων που φυτοζωούν με ψίχουλα, των φτωχών αγροτών, των καταχρεωμένων μικροεπαγγελματιών, των απελπισμένων νέων», προσθέτει το ΚΚΕ.

    [08] Στη δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα πολιτικών που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ

    Στο «φως» της δημοσιότητας ήρθε λίστα με ονόματα πολιτικών που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ.Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα zougla.gr, τα ονόματα είναι:

    -Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες». -Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Ν.Δ. -Αθανάσιος Νάκος, αντιπρόεδρος της Βουλής. -Γιώργος Βουλγαράκης -Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Πολιτισμού. -Άρης Σπηλιωτόπουλος, βουλευτής Β' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. -Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. -Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, πρώην βουλευτής της Ν.Δ. -Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. -Ελισάβετ Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. -Γιώργος Ορφανός, πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ. -Μαρίνα Χρυσοβελώνη, βουλευτής Μαγνησίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. -Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός Οικονομικών και Άμυνας με το ΠΑΣΟΚ. -Αντώνης Μπέζας, βουλευτής Θεσπρωτίας. -Νίκος Ταγάρας, πρώην νομάρχης Κορινθίας και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. -Παναγιώτης Φασούλας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Πειραιά. -Ελπίδα Τσουρή, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. -Φίλιππος Φουντής, υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους. -Αλέξανδρος Βούλγαρης, πρώην βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ. -Λεωνίδας Τζάνης, πρώην υφυπουργός εσωτερικών με το ΠΑΣΟΚ. -Ιωάννης Ανθόπουλος, πρώην υφυπουργός Παιδείας με το ΠΑΣΟΚ. -Αναστάσιος Μαντέλης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών με το ΠΑΣΟΚ. -Ιωάννης Σμπώκος, πρώην γενικός γραμματέςς ΥΕΘΑ. Ξεκίνησε έλεγχος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. -Απόστολος Φωτιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών με το ΠΑΣΟΚ. -Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ. -Νικόλαος Ανδριανόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Οικονομικών. -Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Άμυνας. -Φώτης Αρβανίτης, πρώην βουλευτής Φωκίδας με το ΠΑΣΟΚ. -Δημήτρης Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη. -Χρήστος Βερελής, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. -Κωνσταντίνος Λιάσκας, πρώην υπουργός -Χρήστος Ζαχόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί Νέας Δημοκρατίας. -Πέτρος Μαντούβαλος, δικηγόρος και πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. -Μιχάλης Χαλκίδης, πρώην βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην δήμαρχος Μελίκης. -Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου. -Ίδρυμα «Καραμανλής Γ. Κωνσταντίνος», κοινωφελές ίδρυμα το οποίο ελέγχεται για κακοδιαχείριση.

    Εξάλλου, όπως αναφέρει "το Βήμα" στους 32 υπό έλεγχο πολιτικούς περιλαμβάνονται και οι πρώην υπουργοί Γ. Ζανιάς, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης καθώς και ο τέως γραμματέας εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός.

    [09] Ισπανία: Οι αγορές καλωσόρισαν επιφυλακτικά τον προϋπολογισμό λιτότητας

    Οι αγορές φάνηκαν να αντιμετωπίζουν με συγκρατημένη ικανοποίηση τον προϋπολογισμό λιτότητας που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι στην Ισπανία, με το επιτόκιο των ισπανικών ομολόγων να υποχωρεί ελαφρά σε λίγο πάνω από 5,9%.

    Το spread, η διαφορά της απόδοσης ανάμεσα στα 10ετή κρατικά ομόλογα της Ισπανίας από αυτά της Γερμανίας, έπεσε στις 447 μονάδες βάσεις, από 449 χθες.

    Ο προϋπολογισμός προβλέπει περιστολή των δαπανών των υπουργείων κατά 8,9% και πάγωμα των μισθών στον δημόσιο τομέα για τρίτη συναπτή χρονιά.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [10] Ενδείξεις ήπιας επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας στη Γερμανία

    Οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία αυξήθηκαν τον Αύγουστο κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η ιδιωτική κατανάλωση θα τονώσει τη γερμανική οικονομία εν μέσω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

    Ωστόσο, ο δείκτης των λιανικών πωλήσεων σημείωσε μείωση κατά 0,8% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο. Τον Ιούλιο, ο ίδιος δείκτης κατέγραψε μείωση 1% σε μηνιαία βάση και 1,6% σε ετήσια βάση. Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το πρακτορείο Ρόιτερς ανέμεναν για τον Αύγουστο αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,6%.

    [11] Ο Στάινμπρουκ απένταντι στη Μέρκελ ως υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ θα αντιμετωπίσει την Αγγελα Μέρκελ ως υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία στις βουλευτικές εκλογές του 2013, σύμφωνα με πηγές του SPD.

    Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι οι άλλοι υποψήφιοι του κόμματος, ο ηγέτης του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ, συμφώνησαν να αποσυρθούν για να ανοίξουν τον δρόμο για τον Στάινμπρουκ, ο οποίος ηγήθηκε της οικονομικής πολιτικής της Γερμανίας απέναντι στην παγκόσμια οικονομική κρίση ως υπουργός Οικονομικών στο «μεγάλο συνασπισμό» που κυβέρνησε τη χώρα από το 2005 έως το 2009.

    Η εκτελεστική επιτροπή του SPD θα συνεδριάσει απόψε με τηλεδιάσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα ενημερώσει τα ηγετικά στελέχη του κόμματος για την πρόταση περί της υποψηφιότητας του Στάινμπρουκ.

    Οι βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2013.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [12] Τουλάχιστον 12 αστυνομικοί νεκροί σε συγκρούσεις σε φυλακή στο Ιράκ

    Τουλάχιστον 12 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια συγκρούσεων με ενόπλους που κατέλαβαν χθες το βράδυ τη φυλακή της πόλης Τικρίτ στο βόρειο Ιράκ.

    "Τουλάχιστον 12 αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά την επίθεση", δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Σαλαχεντίν 'Αχμεντ Αμπντούλ Τζαμπάρ, υπογραμμίζοντας ότι 83 κρατούμενοι επωφελήθηκαν από την επίθεση για να δραπετεύσουν.

    Πηγή στο κέντρο επιχειρήσεων της τοπικής αστυνομίας ανέφερε ότι 15 αστυνομικοί και επτά κρατούμενοι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις αυτές. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 100 κρατούμενοι δραπέτευσαν. 'Ενας καμικάζι που επέβαινε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε στην είσοδο της φυλακής. Στη συνέχεια οι δράστες κατάφεραν να μπουν στη φυλακή και να ενωθούν με ενόπλους κρατουμένους.

    Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ωστόσο, τον Ιούλιο, το "Ισλαμικό κράτος του Ιράκ", πτέρυγα της Αλ-Κάιντα στη χώρα, διακήρυξε ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον δικαστών και εισαγγελέων και ότι θα απελευθερώσει φυλακισμένα μέλη της.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [13] Στην εθνική Χιλής κλήθηκε ο Κοντρέρας

    Ο Πάμπλο Κοντρέρας κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό εκλέκτορα της Χιλής, Κλαούντιο Μπόργκι, στην αποστολή της εθνικής ομάδας για τις αναμετρήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, με τον Ισημερινό (12/10) και την Αργεντινή (16/10).

    Ο 34χρονος στόπερ του Ολυμπιακού μιλώντας για τις αναμετρήσεις που έπονται, με τον Ατρόμητο και την Άρσεναλ, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος από την παρουσία μου στον Ολυμπιακό. Μας περιμένει ένα αρκετά δύσκολο ματς απέναντι στον Ατρόμητο. Πρέπει να πιάσουμε το ίδιο επίπεδο απόδοσης, όπως και στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό» είπε, ενώ για τον αγώνα με την Άρσεναλ τόνισε ότι «είναι ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, όμως το μυαλό μας είναι πρώτα στον Ατρόμητο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 September 2012 - 10:30:59 UTC