Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε σε μία θετική πορεία για τη χώρα"
  • [02] Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Κάλυμνο
  • [03] Προστατεύει τη μητέρα το DNA του γιού
  • [04] Έκρηξη σε πυλωτή πολυκατοικίας, στον Χολαργό
  • [05] Κάθετη πτώση στις αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
  • [06] "Η αποτυχία δεν είναι επιλογή μας", τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης
  • [07] Για "εθνικό εγωισμό" στη διαχείριση της κρίσης κατηγορεί τη Μέρκελ, ο Χ. Σμιτ
  • [08] Επιστροφή στην εθνική Βραζιλίας για τον Κακά

  • [01] "Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε σε μία θετική πορεία για τη χώρα"

    Αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της Ελλάδας έστειλε, σήμερα το πρωί, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η οικονομική κρίση δεν επηρεάζει τον "σταθεροποιητικό ρόλο" της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή.

    Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ κάλεσε τα Σκόπια να εγκαταλείψουν τις αδιάλλακτες θέσεις τους, επισημαίνοντας ότι ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός είναι ο χειρότερος συνδυασμός για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων του καθενός και για τη σταθερότητα της περιοχής μας.

    Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό τόνισε ότι αποτελεί ύψιστη σημασία, η Τουρκία να δώσει απτά σημάδια του πλήρους σεβασμού του διεθνούς δικαίου και να εγκαταλείψει τη μόνιμη απειλή του "casus belli" κατά της Ελλάδας, καθώς και τις απειλές κατά της Κύπρου, που υπονομεύουν τις προσπάθειες για οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

    Η ομιλία του υπουργού Εξωτερικών ολοκληρώθηκε με αναφορά στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Η νέα τριμερής κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα, όπως είπε, υλοποιεί ένα φιλόδοξο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής, ώστε να βελτιωθεί η μακροοικονομική προοπτική και να επιτύχει τη δημοσιονομική προσαρμογή, ενώ την ίδια στιγμή να υλοποιήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η προσπάθεια αυτή έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Δηλαδή, το πρωτογενές έλλειμμα έχει μειωθεί σημαντικά. Ταυτόχρονα, η ελληνική οικονομία ανέκτησε πάνω από το 50% της ανταγωνιστικότητάς της προς τους παγκόσμιους εμπορικούς εταίρους της, ενώ το επιχειρηματικό και επενδυτικό κλίμα είναι σε μια θετική πορεία.

    Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας κατά νου ότι οι Έλληνες υποφέρουν τρομερά από την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας.

    [02] Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Κάλυμνο

    Η θάλασσα της Καλύμνου, που έβγαζε κάποτε τα καλύτερα σφουγγάρια και τους δεινότερους δύτες, κάνοντας ξακουστό στον κόσμο το νησί, φαίνεται να έρχεται πλέον σε δεύτερη θέση σε ό,τι αφορά την προσέλκυση επισκεπτών. Κι αυτό γιατί τα βουνά του νησιού αποτελούν βασικό πόλο έλξης χιλιάδων αθλητών από τον κόσμο, οι οποίοι καταφθάνουν για αναρρίχηση στα αναρίθμητα φυσικά της πεδία, που καλύπτουν όλους τους βαθμούς δυσκολίας και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις επαγγελματιών, ερασιτεχνών αλλά και αρχάριων του αθλήματος.

    Ακόμη κι αν ακούγεται υπερβολικό, η Κάλυμνος αποτελεί τη «Μέκκα» της αναρρίχησης, καθώς αποτελεί τον δεύτερο δημοφιλέστερο προορισμό παγκοσμίως. Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους - αλλά κυρίως από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο -καταφθάνουν στο νησί χιλιάδες αθλητές για να δοκιμαστούν στις 2200 διαφορετικές αναρριχητικές διαδρομές (πεδία αναρρίχησης) που έχουν ανοιχτεί για τον σκοπό αυτό στα βραχώδη όρη και συντηρούνται με τη συμβολή του δήμου Καλυμνίων.

    Οι αθλητές ή απλά οι λάτρεις της αναρρίχησης συνδυάζουν το ιδιαίτερα δημοφιλές στο εξωτερικό σπορ με τον τουρισμό, γεγονός που ενισχύει την τοπική οικονομία. Θέλοντας να προωθήσει την ήδη ξακουστή δραστηριότητα του νησιού, ο δήμος Καλύμνου διοργανώνει φέτος, για πρώτη φορά, το 1ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αναρρίχησης (28-30 Σεπτεμβρίου), στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 250 αθλητές από όλες τις ηπείρους - ανάμεσά τους και καταξιωμένα ονόματα με παγκόσμιες διακρίσεις- οι οποίοι θα διαγωνιστούν για την υψηλότερη βαθμολογία και τα χρηματικά έπαθλα των 10.000 ευρώ και των 5000 ευρώ σε εξοπλισμό.

    [03] Προστατεύει τη μητέρα το DNA του γιού

    Οι μητέρες φαίνεται πως δεν έχουν τα παιδιά τους, ιδίως τα αγόρια τους, για πάντα μέσα στο μυαλό τους μόνο μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά!

    Ανδρικό DNA υπάρχει συχνά στους εγκεφάλους των γυναικών που έχουν γεννήσει αγόρια, κατά πάσα πιθανότητα ως κατάλοιπο της εγκυμοσύνης τους, όπως διαπίστωσε για πρώτη φορά μια νέα καναδο- αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Σύμφωνα με τις πρώτες, κάπως πρόωρες, εκτιμήσεις, που δεν έχουν διασταυρωθεί ακόμα, είναι πιθανό ότι το DNA αυτό, που παραμένει για δεκαετίες στον γυναικείο εγκέφαλο, λειτουργεί προστατευτικά για τις μητέρες από τον κίνδυνο της νόσου Αλτσχάιμερ.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ουίλιαμ Τσαν του Τμήματος Βιοχημείας του καναδικού πανεπιστημίου της Αλμπέρτα και τη Λι Νέλσον του Κέντρου Ερευνών για τον Καρκίνο «Φρεντ Χάτσινσον» του Σιάτλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "PLoS ONE", σύμφωνα με το "Science" και το "New Scientist", επισημαίνουν ότι ουσιαστικά παραμένουν ακόμα άγνωστες οι συνέπειες από ιατρική άποψη της παρουσίας ανδρικού DNA και αρσενικών κυττάρων στον γυναικείο εγκέφαλο.

    [04] Έκρηξη σε πυλωτή πολυκατοικίας, στον Χολαργό

    Ένα αυτοκίνητο καταστράφηκε και τρία υπέστησαν ζημιές από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα στην πυλωτή πολυκατοικίας, στην οδό Αετιδέων 33, στον Χολαργό.

    Η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, πιθανότατα δυναμίτη με βραδύκαυστο φυτίλι, ο οποίος είχε τοποθετηθεί κάτω από ΙΧ αυτοκίνητο.

    Στην πολυκατοικία μένει γνωστός δημοσιογράφος, καθώς και μία εισαγγελέας, αλλά ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω από ΙΧ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας γυναίκας που μένει επίσης στην πολυκατοικία και εργάζεται στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

    Τα κίνητρα της βομβιστικής ενέργειας δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την Αστυνομία.

    [05] Κάθετη πτώση στις αγοραπωλησίες διαμερισμάτων

    Αναλυτές της Alpha Bank εκτιμούν ότι η υπερβάλλουσα προσφορά και η πτώση της ζήτησης έχουν προκαλέσει σημαντική πτώση των τιμών κατοικιών.

    Οι τιμές των διαμερισμάτων (παλαιά και νέα) μειώθηκαν κατά -9,7% στο πρώτο εξάμηνο του 2012, έναντι μείωσης κατά -5,3% στο πρώτο εξάμηνο του 2011.

    Επιπρόσθετα, η ελληνική αγορά κατοικιών αρχίζει να εμφανίζει χαρακτηριστικά υποτίμησης, καθώς ο λόγος του δείκτη τιμών των διαμερισμάτων προς τον δείκτη των ενοικίων υποχωρεί με επιταχυνόμενο μάλιστα ρυθμό στο πρώτο εξάμηνο του 2012.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνική αγορά οικιστικών ακινήτων βρίσκεται σε μεγάλη κρίση επί τέσσερα έτη, η οποία εκδηλώνεται αφενός με μείωση της ζήτησης και αφετέρου με υπερβάλλουσα προσφορά, που αντανακλάται στο εκτιμώμενο σημαντικό και αυξανόμενο απόθεμα αδιάθετων (και προς πώληση) κατοικιών.

    Ειδικότερα, παρατηρείται κάθετη πτώση του αριθμού των αγοραπωλησιών διαμερισμάτων (πρώτο εξάμηνο 2012: -52,2%, μετά την πτώση τους κατά -42,3% στο πρώτο εξάμηνο του 2011), η οποία είναι κατά πολύ μεγαλύτερη της επίσης μεγάλης μείωσης του αριθμού των αδειών της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας (πρώτο εξάμηνο 2012: -17,9%, πρώτο εξάμηνο 2011: -35,6%).

    [06] "Η αποτυχία δεν είναι επιλογή μας", τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης

    Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει 15 δισ. ευρώ σε δραστηριότητες στα Βαλκάνια και απασχολούν 200.000 εργαζόμενους, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, σε χαιρετισμό του στην ημερίδα που διοργάνωσαν σήμερα το υπουργείο και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΒRD).

    O υπουργός ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα έρθει στη χώρα μας κλιμάκιο της Τράπεζας για να συζητηθούν οι περαιτέρω δυνατότητες συνεργασίας με την ελληνική επιχειρηματικότητα για περαιτέρω ανάπτυξη στα Βαλκάνια.

    Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, "η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα καταδικασμένη και η αποτυχία δεν είναι επιλογή μας" και αναφέρθηκε στη σημασία της προώθησης μιας σειράς μεταρρυθμίσεων με στοχοδιαγράμματα και χρονοδιαγράμματα "καθώς το έλλειμμα στην εφαρμογή είναι το πρόβλημά μας".

    Ο υπουργός σημείωσε τη σημασία μιας πλατιάς συμμαχίας συστράτευσης όλων των παραγωγικών δυνάμεων και της υγιούς επιχειρηματικότητας για την αναδιάρθρωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ώστε να αποκτήσει εξωστρεφή διάρθρωση και παράλληλα να ξεπεράσει τα προβλήματα ρευστότητας.

    [07] Για "εθνικό εγωισμό" στη διαχείριση της κρίσης κατηγορεί τη Μέρκελ, ο Χ. Σμιτ

    Για διαχείριση τη ευρω-κρίσης με «εθνικό εγωισμό» κατηγόρησε την καγκελάριο της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ, μιλώντας την Πέμπτησε εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης. Υποστήριξε μάλιστα ότι, εάν σήμερα στα ΜΜΕ των ευρωπαϊκών χωρών η κυρία Μέρκελ σατιρίζεται με την σβάστικα, «είναι εν μέρει δική της ευθύνη».

    Την κυρία Μέρκελ υπερασπίστηκε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην ίδια εκπομπή, εκφράζοντας την πεποίθησή του για τον «υψηλό ορθολογισμό» της, αλλά και για την προθυμία της να δράσει. Ο κ. Γκάουκ αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός ότι πολλές γειτονικές χώρες συμφωνούν σήμερα με τη Γερμανία, παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι στο παρελθόν οι Γερμανοί έπρεπε, στη βάση της «λύπης και της ντροπής», αλλά και της έννοιας της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου των γειτόνων τους να λένε, «δεν είμαστε εμείς εκείνοι οι δολοφόνοι» και τόνισε ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί το ευρωπαϊκό σχέδιο. «Διότι έχουμε ήδη σκοτώσει μαζικά έξι εκατομμύρια Εβραίους», δήλωσε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η Γερμανία αναζητεί εκ νέου κεντρικό ρόλο στην Ευρώπη.

    Ο κ. Σμιτ τάχθηκε πάντως κατά ενός δημοψηφίσματος για την ευρωπαϊκή πολιτική της Γερμανίας, καθώς, όπως είπε, με αυτόν τον τρόπο φαίνεται ότι εκείνοι, οι οποίοι ασχολούνται εντατικά και επαγγελματικά με το θέμα, δεν μπορούν να δώσουν λύσεις.

    [08] Επιστροφή στην εθνική Βραζιλίας για τον Κακά

    Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης επανέρχεται στη «σελεσάο» μετά από απουσία δύο χρόνων, καλείται δηλαδή για πρώτη φορά μετά το μουντιάλ του 2010.

    Η Βραζιλία θα παίξει σε φιλικό κόντρα στο Ιράκ στη Σουηδία στις 11 Οκτωβρίου και πέντε μέρες αργότερα θα αναμετρηθεί με την Ιαπωνία στην Πολωνία.

    Ο 30χρονος διεθνής μέσος είχε κάνει το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της χώρας του το 2002 και από τότε έχει φορέσει 82 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 September 2012 - 8:30:38 UTC