Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ράιχενμπαχ: Έχει γίνει το πρώτο βήμα για ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας
  • [02] Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών
  • [03] Στο "σκαμνί" ο διευθύνων σύμβουλος της France Telecom για τις αυτοκτονίες υπαλλήλων
  • [04] Εικαστικό καλοκαίρι στη Σάμο, με έκθεση Χαρούν Φαρόκι
  • [05] Εύκολο πότισμα υπόσχεται στους αγρότες της Φλώρινας διαδικτυακό εργαλείο
  • [06] Η Ισπανία άντλησε 3 δισ. ευρώ από μεσο-μακροπρόθεσμα ομόλογα
  • [07] Ένα βιβλίο για τους Έλληνες, το ευρώ και τις... «νευρώσεις»

  • [01] Ράιχενμπαχ: Έχει γίνει το πρώτο βήμα για ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας

    «Η δυνατότητα αύξησης των εξαγωγών είναι πολύ μεγάλη. Η χώρα είναι σε γόνιμη γεωγραφική θέση, με πολλά υποσχόμενους νέους επιχειρηματίες και στελεχιακό δυναμικό με πολλά προσόντα. Αυτό που απομένει είναι να ολοκληρωθούν οι δομικές και διαρθρωτικές αλλαγές. Ήδη έχει γίνει το πρώτο βήμα όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και μία σημαντική συνεισφορά είναι η διαχείριση του εργασιακού κόστους η οποία πρέπει θα συνεχιστεί για να γίνουν οι όροι ανταγωνιστικότητας ακόμη καλύτεροι τα προσεχή χρόνια».

    Αυτά σημείωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ στο συνέδριο, με θέμα «Eξαγωγές εφαλτήριο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και άλλων φορέων που σχετίζονται με τις εξαγωγές, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο.

    Όπως είπε ο κ. Ράιχενμπαχ, οι στρατηγικές για τις εξαγωγές έχουν τεθεί και δείχνουν ότι τα οφέλη είναι μπροστά μας. Η προώθηση των ελληνικών προϊόντων και η διευκόλυνση των εξαγωγικών διαδικασιών είναι οι δύο τομείς στους οποίους εστιάζεται η προσπάθεια αλλαγών και γι' αυτή την προσπάθεια ήδη εργάζονται τεχνικά κλιμάκια.

    Σε μία άλλη εξέλιξη, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, χαρακτήρισεως «υπερβολικό» το σενάριο περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη , όπως το περιέγραψε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ που δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν θέλει και δεν μπορεί να τα καταφέρει».

    Μιλώντας την Τετάρτη στην Ραδιοφωνία Νοτιοδυτικής Γερμανίας (SWR), ο κ. Σόιμπλε έδωσε τηνίδια απάντηση και για τις εκτιμήσεις που θέλουν την Ευρωζώνη να καταρρέει εάν καταρρεύσει η Ιταλία, ενώ σημείωσε ότι «κάτι τέτοιο θα ήταν πράγματι τρομακτικό, αλλά δεν αποτελεί ρεαλιστικό σενάριο» και αναφέρθηκε στο υψηλό χρέος και της Γερμανίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η γερμανική κυβέρνηση αναλαμβάνει δράση προκειμένου να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

    [02] Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών

    Μέχρι σήμερα οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο για την εισαγωγή στις σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, απεστάλη ήδη εγκύκλιος στα σχολεία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι για τη σημαντική αυτή διαδικασία της οριστικοποίησης των μηχανογραφικών δελτίων, τονίζοντας ότι δεν θα δοθεί παράταση.

    Με την εγκύκλιο οι διευθυντές παρακαλούνται να βοηθήσουν τους υποψηφίους στη διαδικασία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού, ενώ αναφέρονται ειδικές τηλεφωνικές γραμμές και διεύθυνση e-mail στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν για να επιλύσουν τεχνικά θέματα.

    [03] Στο "σκαμνί" ο διευθύνων σύμβουλος της France Telecom για τις αυτοκτονίες υπαλλήλων

    Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας Telecom Ντιντιέ Λομπάρ ετέθη υπό δικαστική έρευνα χθες για τον ρόλο του στο κύμα αυτοκτονιών μελών του προσωπικού το 2008 και 2009, κατηγορούμενος για σκληρές πρακτικές διοίκησης που συνιστούσαν ψυχολογική παρενόχληση των εργαζομένων, ανακοίνωσε ο συνήγορός του.

    Ο Ντιντιέ Λομπάρ ήταν επικεφαλής της εταιρείας τηλεπικοινωνιών κατά την περίοδο 2008-2009, δέκα χρόνια μετά την ιδιωτικοποίησή της, κατά την οποία περισσότεροι από 30 υπάλληλοι της εταιρείας αυτοκτόνησαν.

    Ο Ντιντιέ Λομπάρ παραιτήθηκε από τη θέση του στις αρχές του 2010 εν μέσω έντονων επικρίσεων για τον χειρισμό της κρίσης.

    Χθες, έπειτα από ανάκριση που διήρκεσε τέσσερις ώρες, ετέθη υπό δικαστική παρακολούθηση και αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης 100.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, η εφαρμογή σκληρών πρακτικών, όπως αναγκαστικές μετακινήσεις και ανέφικτοι στόχοι παραγωγικότητας ευθύνονται εν μέρει για το κύμα των αυτοκτονιών στην εταιρεία. Η France Telecom απάντησε στις καταγγελίες των συνδικάτων με το επιχείρημα ότι το ποσοστό των αυτοκτονιών στην εταιρεία δεν ήταν υψηλότερο από το αντίστοιχο ποσοστό στον γενικό πληθυσμό.

    [04] Εικαστικό καλοκαίρι στη Σάμο, με έκθεση Χαρούν Φαρόκι

    Αυτό το δύσκολο ελληνικό καλοκαίρι, οι πραγματικοί φίλοι της Ελλάδας όχι μόνον δεν τη λησμονούν αλλά της παραστέκονται.

    Παράδειγμα, ο διεθνούς φήμης Γερμανός βιντεο-καλλιτέχνης και κινηματογραφιστής, Χαρούν Φαρόκι, ο οποίος επέλεξε, διόλου τυχαία, την ακριτική Σάμο, για να εκθέσει πρώτη φορά στην Ελλάδα, το βαθιά κοινωνικό και αντιπολεμικό του έργο, το οποίο κατά καιρούς, έχει παρουσιαστεί στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

    Το κοινό θα έχει την ευκαιρία, από τις 20 Ιουλίου και έως τις 20 Σεπτεμβρίου, να έρθει σε επαφή με το έργο του Φαρόκι, με το οποίο εγκαινιάζεται στο Πυθαγόρειο της Σάμου, το ριζικά ανακαινισμένο, πρώην ξενοδοχείο «Πυθαγόρας», μετά την μετατροπή του, (από φέτος), σε πολιτιστικό χώρο, με πρωτοβουλία των διοργανωτών του μουσικού Φεστιβάλ Σάμου Nέων Καλλιτεχνών.

    Οι διάσημες βιντεο-εγκαταστάσεις του Φαρόκι, με τίτλο «Ανάμεσα στο μάτι και στο χέρι», με τις πολιτικές, πολιτισμικές και ψυχολογικές τους προεκτάσεις, μοιάζουν να καλούν τον θεατή σε δράση, υποκινούμενη από την πεποίθηση του καλλιτέχνη ότι «το ανθρώπινο μάτι αντικαθίσταται όλο και περισσότερο από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, τόσο στον πόλεμο όσο και στη βιομηχανία, ότι και στις δύο περιπτώσεις οι μηχανές αναλαμβάνουν τα ηνία, υποκαθιστώντας την φυσική λειτουργία του ματιού».

    [05] Εύκολο πότισμα υπόσχεται στους αγρότες της Φλώρινας διαδικτυακό εργαλείο

    Ένα χρήσιμο εργαλείο θα έχουν σε ένα μήνα στη διάθεσή τους οι αγρότες της Φλώρινας. Δεν πρόκειται για αξίνα, φτυάρι ή τρακτέρ αλλά για μια ηλεκτρονική εφαρμογή που θα αναλύει τα δεδομένα από τους μετεωρολογικούς σταθμούς της περιοχής και με ένα κλικ στο διαδίκτυο θα τους ενημερώνει πότε θα πρέπει να ποτίσουν τα χωράφια τους.

    Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Αύγουστο ενώ οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν εξειδικευμένες οδηγίες μέσω Ίντερνετ, πληκτρολογώντας απλώς το είδος της καλλιέργειάς τους (για παράδειγμα καλαμπόκι, βαμβάκι, αμπέλι κ.α.), το χρόνο φύτευσης και το πότε έκαναν την τελευταία άρδευση.

    Με βάση αυτές τις πληροφορίες και τα δεδομένα από τους δέκα μετεωρολογικούς σταθμούς που λειτουργούν εδώ και χρόνια στη Φλώρινα, το «έξυπνο σύστημα» θα μπορεί να ενημερώνει τους αγρότες για το πόσα χιλιοστά νερού υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο χωράφι, για πόσες μέρες επαρκούν και πότε πρέπει να γίνει το επόμενο πότισμα. Τα οφέλη που αναμένονται είναι αποδοτικότερες καλλιέργειες, εξοικονόμηση νερού και οικονομία πόρων.

    [06] Η Ισπανία άντλησε 3 δισ. ευρώ από μεσο-μακροπρόθεσμα ομόλογα

    Κεφάλαια ύψους 3,001 δισ.ευρώ άντλησε σήμερα η Ισπανία μέσω τριών δημοπρασιών μεσο-μακροπρόθεσμων έντοκων τίτλων, με αυξημένο όμως επιτοκιακό κόστος, κυρίως για τους δεκαετείς τίτλους.

    Συγκεκριμένα, η Μαδρίτη άντλησε 747 εκατ. ευρώ από τίτλους λήξης το 2022, με μέση απόδοση 6,430% έναντι 6,044% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία στις 7 Ιουνίου.

    Μέσω τίτλων λήξης το 2015, η Μαδρίτη άντλησε 1,239 δισ. ευρώ, με μέση απόδοση 5,086% έναντι 5,457% και τέλος, μέσω τίτλων λήξης το 2016, άντλησε 1,015 δισ. ευρώ, με μέση απόδοση στο 5,536% έναντι 5,353%.

    [07] Ένα βιβλίο για τους Έλληνες, το ευρώ και τις... «νευρώσεις»

    «Τον περασμένο χειμώνα εν μέσω των δεινών της κρίσης, βρέθηκα άνεργη να κοιτάζω τους τοίχους. Ήθελα να διασκεδάσω την πίκρα μου και επιστρατεύοντας όσο χιούμορ μου έχει μείνει, σκάρωσα αυτό το βιβλιαράκι» λέει η γραφίστρια, Ζωή Παναγιωτοπούλου, μιλώντας στο ΑΜΠΕ για το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «νευρώσεις».

    Πρόκειται για ένα χιουμοριστικό βιβλίο 48 σελίδων με σκίτσα, που διακωμωδεί τη σχέση του΄Ελληνα με το ευρώ, το οποίο γίνεται αντικείμενο πόθου και στη συνέχεια αντικείμενο προδοσίας. Είναι μια ιστορία έρωτα και προδοσίας που ξεκινάει την περίοδο της ευημερίας και καταλήγει στο χάος του σήμερα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 July 2012 - 10:30:37 UTC