Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β.Σόιμπλε: Υπερβολικά τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη
  • [02] Στους "8" του Προολυμπιακού η Ελλάδα
  • [03] Επαναλειτουργεί πυρηνικός αντιδραστήρας στην Ιαπωνία
  • [04] Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευ. Βενιζέλο
  • [05] Νεκρό άτομο σε πυρκαγιά στο Νέο Κόσμο
  • [06] Συνεχίζεται η εισροή καταθέσεων στην Ελλάδα
  • [07] Το βράδυ η τελετή ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο
  • [08] Αναχώρηση αποστολής ΠΑΟΚ με βαριές καταγγελίες Δώνη κατά Μπουντιμίρ
  • [09] Με πολύ χαμηλούς ρυθμούς η αύξηση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα
  • [10] Η υπνική άπνοια επιδεινώνεται κατά τους χειμερινούς μήνες
  • [11] Σχέδιο για πληρωμή των φόρων σε περισσότερες δόσεις
  • [12] Η Moody's υποβάθμισε το outlook της Barclays

  • [01] Β.Σόιμπλε: Υπερβολικά τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

    «Υπερβολικό» χαρακτήρισε το σενάριο περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη , όπως το περιέγραψε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ που δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν θέλει και δεν μπορεί να τα καταφέρει», ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώνταςτην Τετάρτηστην Ραδιοφωνία Νοτιοδυτικής Γερμανίας (SWR).

    Την ίδια απάντηση έδωσε ο κ. Σόιμπλε και για τις εκτιμήσεις που θέλουν την Ευρωζώνη να καταρρέει εάν καταρρεύσει η Ιταλία, ενώ σημείωσε ότι «κάτι τέτοιο θα ήταν πράγματι τρομακτικό, αλλά δεν αποτελεί ρεαλιστικό σενάριο» και αναφέρθηκε στο υψηλό χρέος και της Γερμανίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η γερμανική κυβέρνηση αναλαμβάνει δράση προκειμένου να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

    [02] Στους "8" του Προολυμπιακού η Ελλάδα

    Στα προημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά, ως πρώτη του Α ομίλου, προκρίθηκεη Εθνική ομάδα μπάσκετ, μετά τη νίκη της με 98-84, επί του Πουέρτο Ρίκο.

    Την Παρασκευή (21:00) αντιμετωπίζει τη δεύτερη του Β γκρουπ, Νιγηρία, σε χιαστί νοκ άουτ αγώνα, στο Καράκας της Βενεζουέλας.

    Στη νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο, ηγέτης ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 27 πόντους με 4/8 τρίποντα. Πρίντεζης και Μπουρούσης πέτυχαν από 16 πόντους.

    Πρώτος σκόρερ για το Πουέρτο Ρίκο, που προκρίθηκε ως δεύτερο του Α ομίλου στην προημιτελική φάση, ήτανο Ράμος με 15 πόντους.

    [03] Επαναλειτουργεί πυρηνικός αντιδραστήρας στην Ιαπωνία

    Ένας από τους 50 πυρηνικούς αντιδραστήρες ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία του και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στη δυτική Ιαπωνία. Ο αντιδραστήρας είναι ο πρώτος που τίθεται σε επαναλειτουργία, μετά την ολέθρια καταστροφή που υπέστη η χώρα τον περασμένο χρόνο.

    Το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα ήταν "μια καταστροφή που προκάλεσε ο άνθρωπος" και δεν προκλήθηκε απλώς από τον σεισμό και το τσουνάμι τις 11ης Μαρτίου 2011, συμπεραίνει ερευνητική επιτροπή του ιαπωνικού κοινοβουλίου.

    [04] Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευ. Βενιζέλο

    Υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με θέμα την προετοιμασία της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

    Στις 3 η ψηφοφορία για την εκλογή Γραμματέα και της 3μελούς Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

    [05] Νεκρό άτομο σε πυρκαγιά στο Νέο Κόσμο

    Νεκρό άτομο αγνώστου φύλλου και στοιχείων μέχρι στιγμής βρέθηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διαμέρισμα διώροφου σπιτιού πριν από λίγο στη συμβολή των οδών Βολτέρου και Στρογκόνωφ στο Νέο Κόσμο.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού και σβήστηκε αμέσως πριν επεκταθεί στους υπόλοιπους χώρους αλλά οι πυροσβέστες βρήκαν απανθρακωμένο τον ένοικο του διαμερίσματος. Για το τραγικό συμβάν διενεργείται προανάκρίση.

    [06] Συνεχίζεται η εισροή καταθέσεων στην Ελλάδα

    Συνεχίζεται οι εισροή καταθέσεων, που ξεκίνησε μετά τις εκλογές του Ιουνίου, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με συγκλίνουσες τραπεζικές εκτιμήσεις, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες να έχουν εισρεύσει στο τραπεζικό σύστημα άνω των 4 δισ. ευρώ, περίπου. Σημαντική συμβολή στην εισροή καταθέσεων, διαδραματίζουν και τα υψηλά επιτόκια που προσφέρουν οι εγχώριες τράπεζες που για τις προθεσμιακές λύσεις, ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το 5,5%.

    Όπως εκτιμούν επιτελικά τραπεζικά στελέχη, εάν οι συνθήκες ομαλοποιηθούν και οι πολίτες αποκτήσουν ανακτήσουν την αισιοδοξία τους και την εμπιστοσύνη τους στις δυνάμεις της οικονομίας μας, μπορούν να εισρεύσουν σε βάθος χρόνου περισσότερα από 100 δισ. ευρώ στο τραπεζικό σύστημα, με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό για την ρευστότητα που μπορεί να διοχετευθεί στην αγορά, προκειμένου να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης.

    Ένα αξιόλογο μέρος από αυτά τα κεφάλαια, που δεν έχουν φύγει στο εξωτερικό, βρίσκεται στα «σεντούκια» και σε τραπεζικές θυρίδες, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, οι πολίτες να χάνουν τη δυνατότητα απόκτησης ενός σημαντικού ποσού που θα είχαν από τους τόκους. Για παράδειγμα ένα νοικοκυριό που έχει 50.000 ευρώ εκτός τραπεζικού συστήματος, χάνει την ευκαιρία να έχει ένα εισόδημα που ξεπερνάει ακόμη και τα 1.600 ευρώ σε ετήσια βάση, εάν τα είχε τοποθετήσει σε ένα προθεσμιακό λογαριασμό. Ακόμη και για 10.000 ευρώ, το εισόδημα που χάνει ο πολίτης φθάνει ακόμη και τα 500 ευρώ περίπου, στην περίπτωση που επίσης τα είχε σε δωδεκάμηνο προθεσμιακό λογαριασμό.

    [07] Το βράδυ η τελετή ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο

    Με πανσέληνο, και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, θα πραγματοποιηθεί απόψε στο αρχαίο θέατρο Κουρίου η επίσημη τελετή ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Η εκδήλωση θα αρχίσει στις οκτώ το βράδυ, με ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ύμνου της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης. Στην τελετή θα παραστούν ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και το Κολέγιο των Επιτρόπων, με επικεφαλής το Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    [08] Αναχώρηση αποστολής ΠΑΟΚ με βαριές καταγγελίες Δώνη κατά Μπουντιμίρ

    Αναχώρησε το πρωί η αποστολή του ΠΑΟΚ για το Ντούρφερθ της Ολλανδίας με 26 ποδοσφαιριστές και ενδιάμεσο σταθμό το Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

    Στην αποστολή δεν περιλαμβάνονται οι διεθνείς ποδοσφαιριστές Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς και Σταφυλίδης, οι οποίοι θα ενσωματωθούν στην συνέχεια επί ολλανδικού εδάφους.

    Πριν την επιβίβαση στο αεροσκάφος, δηλώσεις -με βαριές μάλιστα καταγγελίες- έκανε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Δώνης, κατά του Μάριο Μπούντιμιρ, χαρακτηρίζοντας τον "απατεώνα ποδοσφαιριστή" και ο οποίος αθέτησε την υπόσχεση του για να υπογράψει στον ΠΑΟΚ και συμφώνησε την τελευταία στιγμή με τον ΑΠΟΕΛ.

    [09] Με πολύ χαμηλούς ρυθμούς η αύξηση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα

    Μικρή αύξηση παρουσίασε το α' τρίμηνο του 2012 ο ρυθμός διείσδυσης της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας, παρουσιάζοντας, ωστόσο, σημαντική επιβράδυνση στον αριθμό των νέων συνδέσεων.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ, σύμφωνα με τα οποία οι ευρυζωνικές συνδέσεις το Μάρτιο του 2012 ανήλθαν σε 2.508.280, που μεταφράζεται σε διείσδυση στον πληθυσμό της τάξης του 22,2%, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,78%, σε σχέση με το 2011.

    [10] Η υπνική άπνοια επιδεινώνεται κατά τους χειμερινούς μήνες

    Τα προβλήματα στην αναπνοή που παρατηρούνται στην υπνική άπνοια, διαταραχή εξαιτίας της οποίας κάποιος σταματά να αναπνέει πολλές φορές στην διάρκεια της νύχτας για δευτερόλεπτα ή για λεπτά, επιδεινώνονται κατά τους ψυχρότερους μήνες του χρόνου, σύμφωνα με μια νέα έρευνα από την Βραζιλία.

    Οι αλλαγές στο βάρος και οι εποχικές αλλεργίες μπορούν να επηρεάσουν την υπνική άπνοια και οι ερευνητές σε μελέτη τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Chest θέλησαν να διαπιστώσουν αν οι αλλαγές του καιρού ενδεχομένως να αποτελούν και αυτές παράγοντες που επηρεάζουν.

    Όπως εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης Κριστιάν Μαρία Κασόλ του Universidade Federal do Rio Grande do Sul, οι παράγοντες που εντείνουν τα συμπτώματα μπορεί να είναι πολλοί: από τα προβλήματα στους άνω αεραγωγούς των πνευμόνων που συνδέονται με τον χειμώνα μέχρι την χρήση τζακιού για την θέρμανση των σπιτιών κατά τους χειμερινούς μήνες.

    Η επιστημονική ομάδα διαπίστωσε ότι συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, όπως η υψηλή ατμοσφαιρική πίεση και η υγρασία καθώς και τα υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα, συνδέονται με τα πιο βαριά κρούσματα υπνικής άπνοιας.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [11] Σχέδιο για πληρωμή των φόρων σε περισσότερες δόσεις

    Την αύξηση του αριθμού των δόσεων καταβολής του φόρου εισοδήματος και της έκτακτης εισφοράς που θα περιλαμβάνονται στα εκκαθαριστικά της εφορίας για τις φετινές δηλώσεις, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

    Στόχος είναι να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην καταβολή των φόρων και παράλληλα να εξασφαλιστεί η ομαλή είσπραξη των εσόδων από το υπουργείο Οικονομικών.

    Έτσι, στο υπουργείο εξετάζουν, εκτός από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις που προβλέπονται με βάση το ισχύον σύστημα, να υπάρξουν επιπλέον δόσεις καταβολής που θα επεκτείνονται κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2013.

    Το μέτρο είναι υπό συζήτηση, με αποτέλεσμα να μην έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν για τις επιπλέον δόσεις θα υπάρχουν προσαυξήσεις, αν θα υπάρξει κάποιο όριο εισοδήματος για τη δυνατότητα αξιοποίησης των επιπλέον δόσεων κά. Άλλωστε αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα οπότε θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

    [12] Η Moody's υποβάθμισε το outlook της Barclays

    Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's προχώρησε στην υποβάθμιση των προοπτικών (outlook) της βρετανικής τράπεζας Barclays, ως αποτέλεσμα του σκανδάλου χειραγώγησης διατραπεζικών επιτοκίων στο οποίο εμφανίζεται ως εμπλεκόμενη και το οποίο οδήγησε σε παραίτηση τον διευθύνοντα σύμβουλό της Μπόμπ Ντάιαμοντ.

    Ο οίκος υποβάθμισε τις προοπτικές του αξιόχρεου της τράπεζας από "σταθερές" σε "αρνητικές", επικαλούμενος την ανησυχία του για την αποχώρηση του κ.Ντάιαμοντ από τη διοίκηση της και το ενδεχόμενο επιπτώσεων στη λειτουργία του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής της Barclays στον απόηχο του σκανδάλου.

    Στο πλαίσιο του ιδίου σκανδάλου επίσης παραιτήθηκε από τη θέση του, στις αρχές της εβδομάδος, ο πρόεδρος της τράπεζας Μάρκους Έιτζις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 July 2012 - 8:30:41 UTC