Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά - τρόικας
  • [02] Δηλώσεις Ράιχενμπαχ στο ΑΜΠΕ
  • [03] Εγκρίθηκε η διπλή ανάπλαση Βοτανικού- Λ. Αλεξάνδρας
  • [04] Στο ιστορικά χαμηλό 0,75% το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ
  • [05] Γεννητούρια ενός μωρού πάντα στο ζωολογικό πάρκο του Τόκιο
  • [06] Παράταση στα δημοσιονομικά της χώρας μέχρι το 2017 ζήτησε ο Βενιζέλος
  • [07] Στη φυλακή οι καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Μ. Φιλόπουλου
  • [08] ΔΗΜΑΡ: Τον Σεπτέμβριο οι συζητήσεις με την τρόικα για τις συλλογικές συμβάσεις
  • [09] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση πρωθυπουργού - τρόικας
  • [10] Η Ιρλανδία επανήλθε στις αγορές
  • [11] Συνάντηση Δ. Αβραμόπουλου - Χ. Ράιχενμπαχ
  • [12] Διεθνή έρευνα για τον θάνατο του Αραφάτ ζητούν Παλαιστινιακή Αρχή - Τύνιδα
  • [13] Τέσσερις νεκροί σε πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου στη Ρουμανία

  • [01] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά - τρόικας

    Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του κλιμακίου της τρόικας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαράστο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα. Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία περιγράφεται το πλαίσιο των συζητήσεων.

    Η ανακοίνωση αναφέρει: O Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικα, επανέλαβε τις βασικές θέσεις του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτές προσδιορίζονται, από την επιστολή του στους ηγέτες της Ευρωζώνης, κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει πιο αποτελεσματικά στη δημοσιονομική προσαρμογή, να επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να ανακάμψει η οικονομία, να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή.

    [02] Δηλώσεις Ράιχενμπαχ στο ΑΜΠΕ

    Τη μεγάλη του ικανοποίηση, για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, εξέφρασε ο επικεφαλής της Task Force (Ομάδα Δράσης) Χορστ Ράιχενμπαχ, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που το διαπιστώνει αυτό στην Ελλάδα.

    Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, στο περιθώριο του συνεδρίου, "Οι εξαγωγές εφαλτήριο για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση", ο κ. Ράιχενμπαχ, λίγο πριν αναχωρήσει από τη χώρα μας, αναφέρθηκε στο κλίμα μετά τον πρώτο κύκλο επαφών που είχε με τη νέα κυβέρνηση, καθώς και στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τις ελληνικές αρχές.

    Μεταξύ άλλων, ερωτηθείς για τοποια είναι η πρώτη προτεραιότητα για την ελληνική οικονομία, σημείωσε: "Η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που θα καθορίσει τις προτεραιότητες. Όποιες και να είναι αυτές, εμείς θα είμαστε εδώ για να τις στηρίξουμε".

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση Δ. Αβραμόπουλου - Χ. Ράιχενμπαχ

    [03] Εγκρίθηκε η διπλή ανάπλαση Βοτανικού- Λ. Αλεξάνδρας

    Εγκρίθηκε, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της διπλής ανάπλασης Βοτανικού- Λ. Αλεξάνδρας. Τη μελέτη υπερψήφισαν οι παρατάξεις με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Γ. Σγουρό («Αττική»), τον Β. Κικίλια («Αττική- Νέα Προοπτική»), τον Αθ. Πλεύρη («Αττική Οδός») και τον Γρ. Ψαριανό («Αττική Γη»).

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που προβλέπεται στον δήμο Αθηναίων, αλλά και για ένα θέμα που έχει απασχολήσει για χρόνια τη δημόσια διοίκηση. Ο πρώτος νόμος για τη διπλή ανάπλαση ήταν ο Ν.3481/2006. Ακολούθησαν η απόφαση 3059 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και ο Ν.3983/2011.

    Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, «βασίζεται στην απόφαση του ΣτΕ» επισήμανε ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός «η οποία ορίζει ακριβώς, την απαίτηση για ισοζύγιο στους κοινόχρηστους χώρους».

    Τελικά, η συνολική δόμηση στο Βοτανικό μειώνεται κατά 66.000 τ.μ. από αυτήν που προέβλεπε ο νόμος του 2006. Οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου στην περιοχή του Βοτανικού αυξάνονται κατά 30.000 τ.μ..

    Στη Λ. Αλεξάνδρας, θα υπάρχουν 20 στρέμματα πρασίνου. Συνολικά θα υπάρξουν 178.000 τ.μ. κοινόχρηστοι χώροι αναψυχής και πρασίνου και 43.000 τ.μ., που ανήκουν σε ιδιώτη, θα γίνουν εμπορικό κέντρο. Όπως υπογράμμισε ο κ. Σγουρός, «η ιδιωτική επένδυση είναι λιγότερο από το 10% της έκτασης». Κύριος του έργου είναι ο δήμος Αθηναίων.

    Στον συνολικό σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται η ανάπλαση των προσφυγικών, η υπογειοποίηση της Λ. Αλεξάνδρας στο ύψος του γηπέδου του Παναθηναϊκού, η επέκταση του πρασίνου προς τον λόφο Στρέφη. Έτσι, η Αθήνα αποκτά μια συνεχόμενη ζώνη πρασίνου από τον Λυκαβηττό μέχρι το γήπεδο και, στη συνέχεια, μέχρι την περιοχή των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας.

    [04] Στο ιστορικά χαμηλό 0,75% το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε σήμερα τη μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, στο επίπεδο του 0,75%, ανακοίνωσε εκπρόσωπός της.

    Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει διαμορφωθεί ιστορικά το επιτόκιο της ΕΚΤ, το οποίο από το Δεκέμβριο του 2011 είχε διαμορφωθεί στο 1%.

    [05] Γεννητούρια ενός μωρού πάντα στο ζωολογικό πάρκο του Τόκιο

    Ένα μωρό πάντα γεννήθηκε σήμερα στο ζωολογικό πάρκο του Ουενό στο Τόκιο, μια είδηση που προκάλεσε χαρά και συγκίνηση και στην Κίνα, απ' όπου κατάγεται η μητέρα του.

    Είναι το πρώτο μωρό πάντα που γεννιέται ύστερα από 24 χρόνια, και η πρώτη γέννηση από φυσικό ζευγάρωμα σε αυτό το χώρο, εξήγησε εκπρόσωπος του ζωολογικού πάρκου. Είναι το τέταρτο μωρό που γεννιέται στο πάρκο, καθώς το τρίτο κατά σειρά είχε γεννηθεί το 1988 με τη μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης.

    Στο πάρκο διακόπηκαν το Σάββατο οι επισκέψεις για το κοινό. Η μητέρα Σιν Σιν είχε νευρικότητα όταν εκτίθετο στο φως και το θόρυβο, όπως είχαν παρατηρήσει οι φύλακες.

    Η Σιν Σιν και ο σύντροφός της Ρι Ρι είχαν ζευγαρώσει δύο φορές στα τέλη Μαρτίου και η κατάσταση της υγείας του θηλυκού, κυρίως η αύξηση του επιπέδου ορισμένων ορμονών και η ανορεξία που εμφάνιζε, έκαναν τους κτηνιάτρους να μιλούν για πιθανή εγκυμοσύνη.

    Το ζευγάρι είχε αφιχθεί στο Τόκιο από την Κίνα το Φεβρουάριο του 2011.

    [06] Παράταση στα δημοσιονομικά της χώρας μέχρι το 2017 ζήτησε ο Βενιζέλος

    «Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα τη σαφή πολιτική υποστήριξη των εταίρων μας, ώστε η δημοσιονομική κρίση να μην μετατραπεί σε κρίση κοινωνικής συνοχής και πολιτικής δυσλειτουργίας, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να λειτουργεί ως εργαστήριο αποτυχίας των πολιτικών της Ευρωζώνης, αλλά ανανέωσής τους ώστε να βγει και αυτή από την κρίση που την ταλανίζει», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην εν εξελίξει συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

    Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι χρειαζόμαστε ένα «συμφωνημένο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πλαίσιο που θα βρίσκεται σε αρμονία με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», ενώ υποστήριξε πως το ισχύον μεσοπρόθεσμο πλαίσιο είναι ανεπαρκές και ότι συνεπώς είναι αναγκαίο ένα νέο ρεαλιστικό επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο, με παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2017.

    Επιπλέον, τόνισε ότι η Ελλάδα δηλώνει την ετοιμότητά της για την εφαρμογή όλων των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που συνδέονται με την αλλαγή του κράτους, την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να γίνουν και δεν απαιτούνται ωμές απολύσεις στο δημόσιο, αλλά καθολική αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και προσωπικού στο δημόσιο τομέα.

    [07] Στη φυλακή οι καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Μ. Φιλόπουλου

    Στη φυλακή οδηγούνται, μετά την καταδικαστική απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, οι τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση της δολοφονίας του 26χρονου φιλάθλου του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου.

    Ο Φιλόπουλος έπεσε νεκρός σε συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, στις 29 Μαρτίου 2007, στο περίφημο «ραντεβού θανάτου» που κλείστηκε στην Παιανία με αφορμή αγώνα βόλεϊ γυναικών.

    Μετά από πολύμηνη διαδικασία, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέδωσε σήμερα την ετυμηγορία του καταδικάζοντας τους:

    - Χρήστο Σακάτη, σε ποινή κάθειρξης 16 ετών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αναγνωρίζοντάς του μειωμένο καταλογισμό λόγω τοξικομανίας. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια.

    - Βασίλη Ρουμπέτη, σε κάθειρξη 12 ετών, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Σε πρώτο βαθμό είχε αθωωθεί από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αλλά βρέθηκε ξανά στο εδώλιο μετά από έφεση υπέρ του νόμου που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών.

    - Νίκο Βαγιόπουλο, σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, με αναγνώριση των ελαφρυντικών της μετεφηβικής ηλικίας και του πρότερου έντιμου βίου, και

    - Βασίλη Ψυκάκο, σε κάθειρξη επίσης 10 ετών, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

    [08] ΔΗΜΑΡ: Τον Σεπτέμβριο οι συζητήσεις με την τρόικα για τις συλλογικές συμβάσεις

    «Το πιθανότερο είναι ότι το θέμα των συλλογικών συμβάσεων, στην τρόικα, θα τεθεί από τον Σεπτέμβριο και μετά, δηλαδή όταν θα ξεκινήσει και η διαδικασία για τη συζήτηση των συλλογικών συμβάσεων?» δήλωσε, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

    Όσον αφορά το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα τόνισε: «?Τα πάντα θα εξαρτώνται από το πώς θα πηγαίνει το κυβερνητικό έργο, δηλαδή, όσο θα πετυχαίνουμε στόχους, τόσο και η τρόικα θα χαλαρώνει τη στάση της, απέναντί μας?».

    [09] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση πρωθυπουργού - τρόικας

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το κλιμάκιο τηςτρόικας, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία παραβρέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ο οποίοςνωρίτερα είχεκαι κατ'ιδίαν συνομιλίες.

    Παράλληλα, το τεχνικό μικτό κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα έχει σήμερα στο

    υπουργείο Δικαιοσύνης συνάντηση με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νικόλα Κανελλόπουλο και Γιάννη Ιωαννίδη. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η παρακολούθηση της υλοποίησης των στρατηγικών στόχων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Ενώ, παράλληλα συνεχίζεται καιη συζήτηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων, του Χρύσανθου Λαζαρίδη από τη ΝΔ, του Κώστα Σκανδαλίδη από το ΠΑΣΟΚ και του Δημήτρη Χατζησωκράτη από τη ΔΗΜΑΡ, στο Μέγαρο Μαξίμου, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

    Σήμερα θα συνταχθεί και το κείμενο της συμφωνίας, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αύριο στη Βουλή.

    [10] Η Ιρλανδία επανήλθε στις αγορές

    Η Ιρλανδία πούλησε σήμερα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια ύψους 500 εκατ. ευρώ, στην πρώτη δημοπρασία βραχυπρόθεσμου χρέους που έκανε από τον Σεπτέμβριο του 2010, δύο μήνες πριν υποβάλει αίτηση για βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

    Η υπηρεσία διαχείρισης χρέους της Ιρλανδίας (NTMA) διέθεσε τα έντοκα γραμμάτια με μέση απόδοση 1,8%, που είναι χαμηλότερη από την απόδοση που πλήρωσε η Ισπανία την περασμένη εβδομάδα για αντίστοιχης διάρκειας τίτλους.

    Σημειώνεται ότι οι αναλυτές δεν ανέμεναν να συναντήσει δυσκολία με την έκδοση αυτή η Ιρλανδία, καθώς η Ελλάδα διαθέτει συνεχώς έντοκα γραμμάτια και η Πορτογαλία έχει διαθέσει έως και 18μηνους τίτλους.

    [11] Συνάντηση Δ. Αβραμόπουλου - Χ. Ράιχενμπαχ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε σήμερα συνάντηση με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, στην οποία συμμετείχε επίσης ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΞ και της Ομάδας Δράσης.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κύκλου επαφών του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Κατά τη συζήτηση, ο κ. Ράιχενμπαχ ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών για τη μέχρι σήμερα πρόοδο της αποστολής του στην Ελλάδα και συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους το Υπουργείο Εξωτερικών θα μπορούσε να συνδράμει το έργο της Ομάδας Δράσης.

    [12] Διεθνή έρευνα για τον θάνατο του Αραφάτ ζητούν Παλαιστινιακή Αρχή - Τύνιδα

    Οι παλαιστινιακές αρχές επιθυμούν τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τον θάνατο του ιστορικού τους ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ "για να κλείσει η υπόθεση", δήλωσε σήμερα ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μάλικι.

    Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας Ραφίκ Αμπντεσαλέμ ζήτησε την επείγουσα σύγκληση του Αραβικού Συνδέσμου και τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τα αίτια του θανάτου του παλαιστίνιου ηγέτη.

    Xθες η χήρα του Αραφάτ ανακοίνωσε ότι "θα απευθύνει αμέσως επίσημη επιστολή προς το ελβετικό εργαστήριο που πραγματοποίησε τις εξετάσεις για να δώσει την άδεια για την συλλογή δειγμάτων από τη σορό του μάρτυρα Αραφάτ ώστε να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα", των εξετάσεων.

    Το Ινστιτούτο Ακτινοφυσικής της Λοζάνης, που πραγματοποίησε αναλύσεις επί δειγμάτων των προσωπικών του ειδών που παραδόθηκαν στη χήρα του Αραφάτ από το στρατιωτικό νοσοκομείο του Περσί, όπου πέθανε, εντόπισε "μη φυσιολογική ποσότητα πολωνίου", σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του Al Jazeera.

    Στην Ιερουσαλήμ, εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα οι ισραηλινές αρχές να εμποδίσουν τη μεταφορά της σορού του Αραφάτ στο εξωτερικό για αναλύσεις.

    [13] Τέσσερις νεκροί σε πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου στη Ρουμανία

    Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν, όταν στο στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε κοντά στην αεροπορική βάση Μπόμποτς, στην επαρχία Μπουζάου της Ρουμανίας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο ήταν εκπαιδευτικό τύπου IAR 316.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 July 2012 - 12:30:39 UTC