Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύνοδος υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία
  • [02] Σε εξέλιξη σύσκεψη για τα διαδικαστικά στην εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Νεκρός ανασύρθηκε ο πλοίαρχος σκάφους που βυθίστηκε στην Ελευσίνα
  • [04] Απεργίες σε δημόσιο τομέα, τρένα και λεωφορεία, στη Γερμανία
  • [05] Βόμβα εξερράγη κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο στην Αγκυρα
  • [06] Ο Θανάσης Βαλτινός πρόεδρος στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου

  • [01] Σύνοδος υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συναντήσει τους άραβες ομολόγους του στις 10 Μαρτίου στο Κάιρο σε μια σύνοδο που θα είναι αφιερωμένη στη Συρία.

    "Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και του Αραβικού Συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου στο Κάιρο", δήλωσε ο Λαβρόφ.

    [02] Σε εξέλιξη σύσκεψη για τα διαδικαστικά στην εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα άτυπη σύσκεψη του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, με τα μέλη που συγκροτούν την Επιτροπή Συντονισμού Εκλογικής Διαδικασίας.

    Στη σύσκεψη, που πραγματοποιείται στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος στην Ιπποκράτους, συζητούνται και εξετάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, διαδικαστικά ζητήματα ενόψει της διεξαγωγής της Εθνικής Συνδιάσκεψης και του Εθνικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο, καθώς επίσης και ενόψει της εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στις 18 Μαρτίου.

    [03] Νεκρός ανασύρθηκε ο πλοίαρχος σκάφους που βυθίστηκε στην Ελευσίνα

    Νεκρός ανασύρθηκε ο 48χρονος πλοίαρχος του πλοίου μεταφοράς εφοδίων «ΑΑ 1» της εταιρείας viamare, που βυθίστηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας, πιθανότατα απο πρόσκρουση σε παλαιότερο ναυάγιο στην περιοχή.

    Τον άτυχο ναυτικό ανέσυραν άνδρες του τμήματος υποβρυχίων αποστολών, απο το κουφάρι του βυθισμένου πλοίου στο οποίο είχε εγκλωβιστεί ο 48χρονος.

    Άλλα 10 άτομα που επέβαιναν πάνω σε αυτό, περισυνελέγησαν από παραπλέοντα βοηθητικά σκάφη. Ενα από τα μέλη του πληρώματος, μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Θριάσιο νοσοκομείο ενώ υπόλοιποι 9 δίνουν αυτή την ώρα καταθέσεις στο λιμεναρχείο Ελευσίνας.

    Το πλοίο είχε 11μελές πλήρωμα και ήταν φορτωμένο με 1.800 τόνους μαζούτ και 253 τόνους πετρέλαιο κίνησης.

    Από το ναυάγιο δεν έχει προκληθεί προς το παρόν θαλάσσια ρύπανση αλλά για προληπτικούς λόγους έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα, περιμετρικά.

    [04] Απεργίες σε δημόσιο τομέα, τρένα και λεωφορεία, στη Γερμανία

    Χιλιάδες γερμανοί εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα σε τρία δυτικά κρατίδια πραγματοποιούν σήμερα απεργία αφού εμπλοκή παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τις συνομιλίες για τα αιτήματά τους για μισθολογικές αυξήσεις 6,5%.

    Λεωφορεία και τρένα έχουν ακινητοποιηθεί στη Φραγκφούρτη, στο κρατίδιο της Έσσης, προκαλώντας αναστάτωση τις μετακινήσεις στην οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας. Στο Σάαρλαντ, εκατοντάδες κέντρα ημερήσιας φροντίδας και τράπεζες είναι κλειστά, ενώ νοσοκομεία και οίκοι ευγηρίας έχουν επηρεαστεί επίσης από την κινητοποίηση.

    Στη Ρηνανία-Παλατινάτο, απεργούν περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και ο αριθμός αυτός αναμένεται ότι θα αυξηθεί σε 5.000 στη διάρκεια της ημέρας, ανακοίνωσε το συνδικάτο του δημόσιου τομέα ver.di.

    Οι απεργοί ζητούν μισθολογική αύξηση 6,5% ή τουλάχιστον 200 ευρώ περισσότερα το μήνα, για περίπου δύο εκατομμύρια εργαζόμενους, ανακοίνωσε το ver.di.

    Οι εργοδότες απέρριψαν τα αιτήματα ως μη ρεαλιστικά κατά τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις την προηγουμενη εωδομάδα, αλλά δεν παρουσίασαν κάποια εναλλακτική πρόταση. Οι συζητήσεις πρόκειται να επαναληφθούν στις 12 Μαρτίου.

    [05] Βόμβα εξερράγη κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο στην Αγκυρα

    Βόμβα διασποράς εξερράγη σήμερα κοντά στο κτίριο όπου στεγάζεται το πρωθυπουργικό γραφείο στην Αγκυρα, περίπου μια ώρα πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο συγκεκριμένο χώρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

    Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες στην περιοχή για τυχόν ύπαρξη άλλων βομβιστικών μηχανισμών.

    Την Πέμπτη σημειώθηκε έκρηξη βόμβας με τηλεχειρισμό στην Κωνσταντινούπολη από την οποία τραυματίστηκαν 15 αστυνομικοί και ένας πολίτης.

    [06] Ο Θανάσης Βαλτινός πρόεδρος στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου

    Ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός Θανάσης Βαλτινός, αναλαμβάνει καθήκοντα στη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού.

    Τη θέση του αντιπροέδρου καταλαμβάνει η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών Άντα Γκίβαλου-Κατσίκη και τη θέση του γραμματέα ο εκδότης Αργύρης Καστανιώτης.

    Η επιλογή της νέας ηγεσίας του οργανισμού έγινε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, με κριτήριο τη δυνατότητα συμβολής της, με βάση τη γνώση και την εμπειρία της, στις προτεραιότητες της νέας πολιτικής που υλοποιείται για το βιβλίο: την προώθηση της φιλαναγνωσίας, ιδίως στις μικρές ηλικίες, την εξωστρέφεια, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και τη στήριξη της νέας δημιουργίας.

    Να σημειωθεί ότι, από τη θέση του προέδρου είχε παραιτηθεί πριν λίγους μήνες ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος, ενώ πρόεδροι του ΕΚΕΒΙ έχουν, επίσης, διατελέσει οι συγγραφείς Δημήτρης Νόλλας, Πέτρος Μάρκαρης κ.α.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 March 2012 - 11:30:29 UTC